Ahojte mamicky....dnes som sa zaregistrovala ,nakolko by som potrebovala poradit,povzbudit ci hadam a cerpam z Vasich skusenosti....mam 4 rocnu dcerku Lauru.Bola kojena 2 a pol roka...bez akychkolvek problemov....a mam aj synacika Darrena a ten ma teraz 6 a pol mesiaca.Do siestich mesiacov bol len plne kojeny....po 6 mesiaci som muraz,ci dvakrat denne zacala podavat obcas nejake privarky.Vsetko islo v poriadku..az do chvile...kedy som ochorela....mala som vyssie teploty...bolelo ma hrdlo...hned som brala antibiotika nakolko som sa snazila z toho vyjst rychlo von....lenze vzapati ruka v ruke s chorobou..prisiel i menzes...mliecko som fakticky z jedneho dna na druhy stratila....prsia mam prazdne...ako dva vyzmychane citromy... :( vobec sa neplnim....zacala som pit velmi vela tekutin...aj 4 litre denne...maleho kazde2- 3 hodiny prikladam...ale aj s tym mam problem... :( vela musi pracovat....az mi spusti a vypije to zadne mliecko a zacne konecne prehltat...obcas to po par tahoch vzda ....proste netecie tak..ako bol zvyknuty...tak mi odmieta dalej zuzlat prazdny prsnik.....pijem caje na podporu tvorby mlieka...v noci a aj po kazdom kojeni sa snazim odsavat...no vysledok je katastrofalny :( slabych 20 ml.
Snazim sa mysliet pozitivne...vizualizujem...snivam....a snazim sa......ale uz to trva tyzden a ja tak velmi chcem kojit....co robit dalej ????? Nakolko som zijuca v zahranici....nemam moznost kontaktu s laktacnou poradkynou :(
mne pomohli bylinky na tvorbu mlieka - senovka grecka a benedikt lekarsky. Nemaju ich v kazdej lekarni, (u nas v KE napr v lekarni Adonai. ) Tie mi naozaj zvysili tvorbu mlieka. Inak myslim, ze robis vsetko OK, mozno by som ste skusila maleho prikladat este castejsie ak by bol ochotny 🙂 Drzim palce
Ja sice este nekojim, ale kolegyna, ktora mala na zaciatku dost velke problemy s tvorbou mlieka (po konzuktacii s laktacnou) krmila maleho cez cievku, ktoru mala prilepenu pri bradavke a z druhej strany dodavala cez striekacku umele mliecko, maly jej stimuloval satim tvorbu jej mliecka a zaroven sa aj normalne napapal, nakoniec jej to pomohlo a mala este kopec mlieka. Neviem ci som to rozpisala dost jasne, skus si o tom este precitat na nete, videla som o tom aj nejake clanky, snad som ta aspon inspirovala ...drzim palce 😉
AK chces rozbehnut tvorbu, viac ako bylinky a cievka v tomto pripade pomaha kojit castejsie ako kazde 2-3 hodinky, casty kontakt koza na kozu, vela nosenia a spolocne spanie 🙂 Drzim palce 🙂
Dakujem vam za odpovede...nedavno tu bola zdravotna sestra ... A vsetko mi sschvalovala...mozno ...len menej stresov koli mliecku a viacej oddychu ...len to je pri dvoch malych detoch nemozne 🙂 a aj to mlieko ma podvedome stale zerie :(
Cievku uz mozem vylucit nakolko je uz drobec 6 aj pol mesacny....10 kilovy valibuk (a to som ho dovtedy len kojila 🙂))))) uz by mal jest prikrmy a rozne kasicky...medzitym zase zapijat mojim mlieckom. Len jedno ma mrzi....ze som si od jeho narodenia tak nadherne vsetko rozbehla...fakt som mala prsia vecne pripravene hocikedy kojit 🙂))a ten sok...ze z jedneho dna na druhy je vsetko prec ....no hroza.
Este skusim to castejsie prikladanie....vynechat jeden ci dva dni moc vydatne prikrmy....nech viac saje...inak neviem....a este...vyskusam tie homeopaticke gulicky....
ak chceš, laktačnú poradkyňu môžeš kontaktovať aj e-mailom, mne aj takto veľmi pomohla 🙂
u mňa, keď to vyzeralo, že je mliečka menej, tak mi radila stláčanie prsníka vtedy, keď malý pije. keď saje, stláčať, keď prestane, nestláčať, a tak dokolečka... a keď sa na jednom prsníku začne zlostiť, že mu ide mliečko slabo, tak prehodiť na druhý prsník a robiť to isté. a prehadzovať zas, keď sa zlostí. u mňa to pomohlo, ale to mal malý asi iba mesiac.
držím silno palce, nech sa vám podarí to rozbehať zas 😉
Dakujem vam za odpovede...nedavno tu bola zdravotna sestra ... A vsetko mi schvalovala...mozno ...len menej stresov koli mliecku a viacej oddychu ...len to je pri dvoch malych detoch nemozne 🙂 a aj to mlieko ma podvedome stale zerie :(
Cievku uz mozem vylucit nakolko je uz drobec 6 aj pol mesacny....10 kilovy valibuk (a to som ho dovtedy len kojila 🙂))))) uz by mal jest prikrmy a rozne kasicky...medzitym zase zapijat mojim mlieckom. Len jedno ma mrzi....ze som si od jeho narodenia tak nadherne vsetko rozbehla...fakt som mala prsia vecne pripravene hocikedy kojit 🙂))a ten sok...ze z jedneho dna na druhy je vsetko prec ....no hroza.
Este skusim to castejsie prikladanie....vyechat cez den prikrmy....nech viac saje...inak neviem....a este...vyskusam tie homeopaticke gulicky....
margaretka_ a vies mi dat na nu kontakt ???Napisala by som jej....a tie prehadzovacky robim...uz ho chudacika aj budim ... 🙂
tu je zoznam všetkých http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... tam si môžeš vybrať, neviem či všetky robia poradenstvo aj e-mailom, to máš pri jednotlivých napísané 🙂 (ja som si písala s jaroslavou červeňákovou z prešova)
Dakujem
Margaretka...pockam este den ..dva...lebo akurat kojim...a stituacia je podstatne lepsia ako vcera....aj ten spustaci efekt prisiel rychlepsie a bol efektivnejsi pocas sania 🙂)))) trosku ho dnes necham bez prikrmu...nech je ochotnejsi sat 🙂)))dufam...ze sa to zlepsi ..inak..ak mate este niektora mamicka nejake rady...sem s nimi 🙂
ak máš pocit, že sa to zlepšuje, tak to určite robíš dobre 😉
@mirkalaura ono sa to nakopilo. podla mna si nabehla zhurta na príkrmy..to už postupne znižovalo tvorbu mlieka a choroba, únava tiež prispela k tomu, že nastal štrajk u dieťaťa kvoli zníženiu tvorby..6 mesačné dieťa-stačí 1príkrm za den. postupne pridávať po jednom za mesiac..nikam sa nenáhli..a príkrmom nenahrádzať dojčenie-dojčiť ako doteraz na požiadanie..
@mirkalaura ja som mávala bežne laktačné krízy a trvali asi týždeň. Fakt som týždeň len prikladala, aj každých 10 minút keď bolo treba, a po týždni sa mlieko vrátilo. Skús len vydržať, keď sa to zlepšuje, bude to ok.
@luba41 ja som davala len jeden prikrm ....maly mi vyborne priberal...tak som nemala potrebu....s chorobou odislo mlieko... :(
......ale baby...uz znova fachciiiiiiim 🙂 a maly spokojne prehlta 🙂))))) hurrraaa....moja laktacna kriza trvala tyzden...a uz si dam velky pozor na pitny rezim....stravu a viac odpocinku...lebo priznam sa...sama som si ju vyvolala...az priliz sebavedomo som so samozrejmostou brala tvorbu mlieka....a ked nebolo ani kvapky...kukala som ako puk 🙂)))))))
Ja mám problém s mliekom každý cyklus.Mam nejaku hormonálnu nerovnováhu,robia sa mi cysty... Na začiatku cyklu mam mlieka a mlieka a potom ovulka a mlieka už je len menej a menej.Vždy ma zachráni len ms.Čudujem sa,že to mala ešte znasa a neodstavila sa.
@julia21 nedokrmovala som, mala som v zálohe kúpené umelé mlieko, ale nikdy som ho nepoužila. Konzultovala som to s laktačnou poradkyňou a tá mi poradila len stále prikladať, spať s dieťaťom, mať ho čo najviac na koži, toto všetko podporuje tvorbu mlieka. Takže ja som neustále prikladala a mlieko sa fakt vrátilo, ale trvalo to cca týždeň. Bolo to na nervy, ale vydržali sme...
@julia21 ani ja som nedokrmovala...dodrziavaj pravidelne stravu...nemusis sa cpat...ale ranajy obed vecera..a nejake ovocie medzitym...a k obedu stale polievku...ale co je najdolezitejsie!Pit..Pit..pit..adpon 4 litre vody denne...mlieko sa vrati 🙂
@mirkalaura aj ked mala place po kojeni? Mam ju uspat hladnu? Ako postupovat? Syna som kojila 13mesiacov, chcem aj ju, ale syn nikdy neplakal od hladu, vzdy ma podrzal 🙂 lili place... dakujem
Nie..to samozrejme nie 🙂 kolko ma mesiacov?
@julia21 ja som mama dvoch deti..prve som kojila dva roky a dva mesiace..a druhe zatial necelych 7 a kojim dalej...🙂 prve dieta bolo velmi uplakane..tiez po kojeni plakalo...ale pricina nebola v tom,ze je hladna..proste mala potrebu sa nosit...sustavne sa pytala na prso..a ked som.ju zlozila...nariekala 🙂 bolo to tazke..no po 5 mesiacoch ..ked som s nou chodila von...(musela byt vo vajicku..aby vsetko videla) sa vsetko zmenilo...zacal ju zaujimat okolity svet a nie len to aby mala sustavne prso v ustach 🙂 a vecer som si ju dala k sebe do postele...mala sa na mna nasala..tym stimulovala tvorbu mlieka a takto sme zaspavali 🙂 mlieka som mala vela 🙂
@mirkalaura 6tyzdnov..
@julia21 malinka..az moc.... doteraz si uz aj dokrmovala ci len kojila? Skusas ju po kojeni merat ? Place aj po kojeni cez den ? Ci len vecer ?
@julia21 prepac..nie merat..ale vazit kolko spapa 🙂 a kolko ti pribera za tyzden ?
@mirkalaura doteraz priberala krasne, 400 za tyzden, za mesiac kilo a to bola nrdonosena, cize teraz ma 3kg.
@mirkalaura doteraz priberala krasne, 400 za tyzden, za mesiac kilo a to bola nedonosena, cize teraz ma 3kg. Iba som kojila, od vcera rana mame krizu..
@mirkalaura na jedno kojenie od 40 do 70 z oboch prsnikov. Vcera som 2x prevazila
V tom pripade to rozkojis..nedokrmuj..skus vydrzat.. rob to..co som spominala... prikladaj vela..pit ...pit ..pit vodu vela..aj 4 litre denne.. nezabudni medzitym zdravo jest..klud... mlieko sa vrati. Ja som mala krizu teraz prvykrat a tiez som sa zlakla..bude to v poriadku ;) uvidis...
@julia21 mne poradila doktorka pocas krizy... 3 dc vody pred kojenim...a pocas kojenia mat nachystanu vodu a pit aj vtedy... ked sa mala koji...obycajne zena je smadna 🙂 vyuzi to...a este nieco..ked pije z jedneho prsa...citis spustaci efekt aj v druhom prsi ??? Pokial Ti tak pribera... tak je to super..ine by bolo..keby si mala malo mlieka od zaciatku ... a este vezmi si ju k sebe...do postele ..dieta citi potrebu citit matku a odpocivaj s nou..vzdy ked mozes 🙂
Ako tak citam svoju zufalu situaciu....vsimla som si drobne preklepy....ospravedlnujem sa za ne.
Aby som bola uprimna...situacia po tyzdni je lepsia....nakolko som 4 dni dozadu ani tych 20 ml nevedela odsat....ale aj tak je to katastrofa :(