Dobrý deň žienky. Mám 6 mesačného syna, ktorého kojím. V poslednom čase mi chce piť viac z ľavého prsníka- ten je aj väčší. Kojím v ležiacej polohe. Ak mu dám pravý prsník, zle sa prisáva, troška pocicia ale potom je nervózny a plače. Máte s tým skúsenosti? A čo by bolo ak by som ho kojila už len z ľavého prsníka??? Vadilo by to? Ďakujem za rady.
ja som kojila tri roky len z jedneho 🙂
takze podla mna to problem nie je. mlieko v druhom som proste postupom casu nemala, alebo vemi malo. tak drzim palce 🙂
@dasenka352014 tiez som od nejakeho 3. mesiaca kojila len z jedneho, druhy bol len taky "zalozny". Vyzeralo to smiesne v podprsenke, lebo jeden prsnik naliaty a druhy vyfucany, ale inak to nebol ziadny problem. Dolezite, ze kojis a aby si bola v klude. Ak tomu pomoze kojenie len z jedneho, nevidim v tom problem.
@dasenka352014 mozno skusit inu polohu pri dojceni z praveho? Ale ak Ti to vyhovuje takto,tak vid vyssie prispevky 😉
ja tiež kojím už 14 mes. z ľavého........
Supeeer, ďakujem. To ste ma potešili 🙂
@dasenka352014 je to uplne v poriadku, moje obe dcery odmietali od pol roka lavy prsnik a do roka sa kojili len z praveho 🙂 dovod by zaujimal aj mna teda, ale tak zostane to pre mna navzdy zahadou 😉
@dasenka352014 kojim 23,5 mesiaca len z jedneho prsa v druhom sa vobec mliecko netvorilo a len tak na okraj ak by si mala dvojky tiez by malo kazde len jedno prso nie ?
Kamoska takto ojila asi od 1-2mesiaca. Proste mala pravy nechcela ani za nic. Aj mlieko jej odislo. Jediny problem, ktory nastal je, ze do podprsenky musi napchat dve ponozky aby ich vyrovnala. A to uz davno nekoji :D.
tiez som rok kojila z oboch a zhruba rok len z jedneho.. Nie je to problem, len ta podprsenka 😀 Ale da sa to..
@dasenka352014 vadiť to nevadi len je velmi pravdepodobne ze tvoje prsia ostanu nesymetricke a kludne aj viditelne o nejake čislo. Nevyzera to dobre, jeden prsník evidentne väčší ako druhý. Ale nemusí to tak byť... 🙂
@dasenka352014 dnes je tomu presne 17 mesiacov co kojim len z praveho 😉 aspon som nemusela riesit a pamatat si z ktoreho kolko vypila 🙂 takze som to mala jednoduchsie 🙂 lavy nechcela od narodenia vobec
@sardinka335 Ved to. Ale napr.vcera som ho cez den kojila len z jedneho a v noci som ten druhy mala pekne naliaty, tak sa drobec napapal z neho 🙂 Asi to budem robit takto. Cez den len z laveho a v noci alebo nadranom z praveho.
@dasenka352014 no..to moze byť fajn, kazdopadne nech ti to ide!
Baby prosim o radu... tiez kojim len z jedneho prsnika-praveho... mala mi lavy velmi nechcela... ma uz 19m a uz velmi dlhu dobu kojim len z tiho jedneho... v tom lavom ani neviem ci este mliecko ked,ked sa snazim vytlacit tak len taka kvapocka sa zjavi... Problem je v tom, ze ten lavy prsnik som zacala mat akoby nervozny,ako keby som mala citlivu bradavku a ked si nahodou nejak buchnem,resp dcera ked ma buchne donho tak ma tam pichne a boli ma aj pod lavou pazuchou a bolest akoby sla az do prsnika... moze to mat nejaku spojitost?Ze by som tam mala nejaky zapal?alebo len nejake pretazenie,kedze ju na tej strane nosim ak ju mam na rukach a vystrelu to az do prsnika??? dakujem moc
@anaviky tiez som kojila prveho syna velmi dlho len z jedneho prsnika.. to co popisujes podla mna, tam mas zbytkove mlieko, mala by si ist na gyndu, mozes tam mat zapal. .neviem ako dlho sa tak dojcite, ale uz to nemusis vediet odstriekat a bude ti musiet pomoct gynekolog ambulantne.. hlavne to nenechaj tak
@anaviky radsej zajdi k Dr. Sestra tak isto kojila one deti narodene po roky iba z jedneho prsnika pol roka po odstaveni ju zacal boliet prsnik z ktoreho nekojila. Urobili sa jej fazulky vcucla sa bradavka. Nakoniwc zistili ze ma upchate a zapalene mliecne zlazy a hnis v prsniku.
Baby tiez kojim len z praveho prsnika,z laveho si cucne a uz len dudluje.Takze uz nijako nedocielim,aby sa mi nejako nezvacsil lavy prsnik?Vyzera to hrozne ☹ ani keby zacnem odsavat z laveho,tak uz to nezaberie?Mala ma 10 mesiacov a strajkuje takto uz asi 5 mesiacov
Ja mam toto iste už 15. mesiac. Staršia sa mi neprisala,odsavala som si 7 mesiacov. Tiez len praveho prsnika. Teraz mladšiu kojím už 15. mesiac a len z praveho.
Pri prvej som po kojení mala rovnaké obidva prsníky. Uvidím ako to bude teraz. Doktorka vravela,ze je to normalne
Chcela som len povedat,že to máš jedno,či odsávaš alebo je babatko prisaté,nevyhneš sa tomu. Mne to tak velmi nevidno. Push upka to vždy spravi. Aj v lete som mala take plavky. Aj sestry mali toto isté. Treba to len prečkať.
@dasenka352014 stale po dobrom spanku malickeho ponukni prsnik ktory odmieta, vyskusaj, u nas to funguje, drzim palce
Lucia0309 mne to nezabralo. Ale kazdy sme iny.
tiez som dceru kojila od dvch tyzdnov asi do 16 mesiacov iba z praveho, potom som hned bola tehotna a syna kojim od tyzdna tiez iba z toho praveho. tiez odmietali obaja lavy prsnik, ani sa mi v nom netvorilo tolko mlieka. syn uz ma 22 mesiacov. moje prsia ale vyzeraju na zaplakanie, rozdiel dobre dva cisla :((( a nemam nejake prehnane nadeje, ze sa to potom upravi uz :(
Moja dcerka mala 3roky a od 8mes.je kojena len z jedneho prsnika.Da sa to 🙂