Dojčenie s laktózovou intoleranciou

janaff
5. apr 2015

Ahojte mamicky, je tu nejaka dojciaca maicka, ktora ma laktozovu intleranciu a uspesne dojci dlhsi cas? Zaujimal by ma jedalnicek, kedze na podporu tvorby mlieka citam, ze sa odopruca dost casto tvaroh a podobne mliecne. Dakujem.

luba41
5. apr 2015

@janaff tvroba mlieka závisí predovšetkým od "techniky dojčenia" ..bez mlieka a výrobkov z neho sa dá normálne žiť, sú civilizácie , ktoré mlieko absolutne nepijú a rodia deti, dojčia dlhodobo a pod...už sú dávno prekonané mýty o mlieku ako o "naj" potravine /aj ked u nás je propaganda stále velká/..takže vôbec sa tým nezapodievaj. hlavne ak máš zdravotné problemy..takmer každé piate dieťa už má problemy s trávením mlieka /alergia na BKM, exemy../a pravdepodobne sa ten pomer bude ešte znižovať-môžeš tu popátrať po fore.. reklama u nás neustále nabádza k velkej konzumácii mlieka a výrobkov z neho..vápnik pre ktorý ho vyzdvihujú, sa dá v pohode získať z iných potravín..a práveže mlieko napr. znižuje vstrebávanie železa..takže ak aj svoje deti ukrátiš o tútú potravinu, nič sa nedeje..a o tej technike dojčenia sa dočítaš viac na Mamila stránke..

janickacrazy
6. apr 2015

@janaff Vôbec nemusíš jesť tvaroh ani mliečne výrobky a pritom môžeš úspešne kojiť, ved sú aj mamy vegetariánky, ktoré ani mlieko nepijú a koja v pohode. Je to skor o psychike podla mna. Ja som kojila prvého syna dlho a tvaroh som nejedávala vôbec, mliečne výrobky tiež skoro žiadne a mlieka som mala dosť. Pri mladšom synovi u nás bola opačná situácia, on je alergický na mlieko a vadilo mu aj materské mliečko, stále plakával, bruško bolelo, nakoniec som to vyriešila sojovým mliekom a dieťa konečne v pohode. chcela som aj jeho dlho dojčiť, bohužiaľ sa nedalo. Človek musí byť pripravený na všetky možnosti.

malabiba
7. apr 2015

@janaff nemusíš mliečne výrobky, ja ich napr. nemám rada a dojčila som veľmi dlho.....záleží od genetiky matky, pohody oboch a správnej techniky dojčenia ako sa píše už vyššie....ešte som nečítala žiadnu štúdiu, že by nejaká potravina mala výrazný vplyv na tvorbu mlieka

nanervy_2
7. apr 2015

@janaff akurat citam knihu jednej nemeckej porodnej asistentky, na podporu dojcenia spomina nejake bylinky, pripadne obilniny (ako napr lan podporuje tvorbu estrogenu, odporuca sa v tretom trimestri kvoli tomu), ale nutne mliecne vyrobky nespomina. .. tiez tak viem, ze hlavne je vela tekutin a to, ci a ako su prsia stimulovane k tvorbe mlieka...

elisadavinci
7. apr 2015

torba mlieka je zavisla od dopytu - teda ako často a kolko vypije babatko, spravna technika dojčenia - ale ak chceš jesť mliečne vyrobky, lebo ich maš rada, daju sa v obchode kupiť bezlaktozove veci. ja mam tiež intoleranciu laktozy - mliečnym vyrobkom som sa zo začiatku dojčenia vyhybala, vtedy som ešte nenašla obchod, kde by som vedela nakupiť bezlaktozove veci a v pohode kojim ešte stale (malý má už dva a pol roka a nevyzerá to tak, že by bolo mlieka málo, alebo nezáujem, takže pokračujeme ďalej do prirodzeneho odstavenia). jogurty a mlieko sa da kupiť v bille, kauflande, niekedy mavaju v jednote bezlaktozove syry tvrde aj tvaroh zn. L-minus. ak nemaš daleko Maďarsko, v madarskom tescu maju užasny vyber - biele jogury, ochutene jogurty, mlieko, taveny syr, tvrdy syr, tvaroh, smotanu. alebo nejaký obchod so zdravou výživou, aj tam by mali mať.
popripade skus normalne mliečne a predtym si daj tabletku laktazan - to je len enzým laktáza, može sa aj ked dojčíš.