Ahojte baby ma dudel negatívny vplyv na kojenie?
Ja som bola proti cumlu ale poradkyna nam vravela ze to nevadí hlavne deti sa tým dudlovaním ukludnujú co má skvelý vplyv na ich nervovú sustavu ktorá sa im teraz vyvija
skus spravit tak - ja ked vidím ze uz netaha mlieko (nehýbe sa bradicka ako má) iba cucká tak mu vytiahnem bradavku a dám rýchlo dudel 🙂
dieta by si nemala mat na prse max do nakojenia a koniec prípadne ked ti tam zaspí tak vytiahnut a dat cumel a hotovo nie je to nic hrozne niektoré deti ho chcú niektoré nie
@kikula21 moj nechcel cumel, a hlavne v noci si ho z mojho prsa urobil. Nocne kojenie som stopla v 9mes lebo uz to bol zvyk, a zaviedla som mu dudlik na spanie. Od vtedy mi spi celu noc. Pocas dna som nepostrehla zeby to vadilo v kojeni. Kojil sa na pozadanie, okrem noci (posledne kojenie bolo 19.30 pred spankom).
u mojich deti ano , zabudli sa prisavat a bolelo kazde prisatie tak , ze som videla hviezdicky... skus a uvidis, je to individualne
@kikula21 tiež sme asi výnimkou, dieťa malo cumeľ, ale nie celé dni, len na uspanie, prípadne na ukľudnenie, na kojenie to nemalo žiadny vplyv, ale možno vďaka cumľu spal celé noci. Ale pri dvojtýždňovom by som to nechala ešte všetko v jeho réžii, ešte si len zvyká na tento svet, o týždeň môže byť zase všetko ináč
ale kde, praveze uplne naopak. cumel nechce, len cicu na silu jej ho pcham, az ju natahuje🤦
@kikula21 u nas ano, syn mal silne prisatie a vzdy ma to bolelo. Dali sme prec a po tyzdni uz bolo fajn. Ukludnovala som nosicom, hackou, mojkanim. Ale prve tyzdne boli obe deti nonstop na cicke alebo len tak lezali na mne a uzivali sme si to (netrva to vecne, potom zacnu lozit a skonci to polihovanie 😁)
Môj je od narodenia velký ceckoš ( teraz ma 14m) a aj dudu ma od začiatku ,to je jeho miláčik . Tiež to robím tak ako spomínajú vyššie ,že ak zaspí na ciciku tak ho vyberiem a strcim mu tam dudel. Neviem si to predstaviť bez neho 🙈
Kojila som obe deti, obe mali cumel.
@kikula21 kojím zatiaľ 5 mesiacov, od pôrodnice dudká (curaprox) a nie je problém... ukludní sa tým, inak by som musela vyťahovať cicku aj na ulici...
Vysoko individualne, niekomu nevadi ani cumel ani flasa, niekomu vadi vsetko… 2tyzdnove dieta ale skutocne “ma pravo” byt hodinu na prsniku 😏 no rob ako uznas za
vhodne, urcite je to vycerpavajuce
Ja osobne by som dudel nedavala takto skoro, este sa len uci babo dojcit...moze sa to pokazit, ale aj nemusi...ale ver mi, za problemy s dojcenim dudel nestoji...babo je este male...ja som v tom obdobi prelezala v posteli cele hodiny s malým a kukala netlifx na tablete alebo sedela so satkou na fitlopte a kukala Netflix 🙂 ...este aj jest som sa naucila na fitlopte pocas hojdania...ak mas len jedno...valaj sa s nim v posteli a uzivaj sestonedelie a kontakt koza na kozu...nech sa prcek trocha adaptuje...ak uz len dudle, skus vytiahnut prsnik a lezat pri nom, ak zamrnka, ztrc naspat...v bruchu mal predsa naplnene potreby 24/7...musi sa naucit, ze ham sa vrati predsa 🙃
P.S. a malý vobec nie je závislak na prsniku, dojci sa coraz menej...kamoska nedojci a aj tak sa jej malý budi lebo mu vypadava cumel, alebo zuby...proste niektore deti sa budia furt a niektore nie 🤷♀️...dojcenie nedojcenie
@kikula21 ved ma 2 tyzdne. Ja toto nechapem, iba sa narodilo. 9 mesiacov bolo hyckane v tvojom brusku, a za 2 tyzdne by si malo zvyknut na zmenu? Vies, ze existuje aj 4ty trimester?
Vela stastia
Jedno moje dieta malo cumlik, iba na spanie. Druhe nemalo. Obe boli dojcene. Kupodivu, necumlikovy syn mal tazsie dojcenske strajky ako cumlikova dcera
Ano, mne pokazil dojcenie..dcera dlho spala, ked bo mala, bola uplne kludna, prsnik nepytala a mne sla tvorba coraz viac nizsie...nemohli sme sa ho zbavit so 3 rokov...
Dvojtýždňové bábo je naozaj ešte veľmi malinké a na prsníku ma pravo byť aj hodinu.Akompisu baby ,to rýchlo prejde a každú chvíľu bude už len lepšie .Treba to vydržať .Moji starší nemali cumlík ani jeden nejak dlho ..asi len v úplných začiatkoch a to sme normálne aj kojili .Najmenšia mala cumlík na zaspávanie do pol roka ..fungovalo to super .Kojena bola na požiadanie ,dala som cumlík,uložila do postieľky a do minúty spinkala .Zmenilo sa ,keď sme mali covid ,to mala akurát pol roka cca .Nemohla dýchať ,začala odmietať cumlík..zaspávanie sa úplne zhoršilo na nejaký čas .Odvtedy zaspáva len na prsníku ,cumlík už absolútne odmieta .Ale teda ,ani v čase ,keď sme ho používali to nijako neovplyvnilo dojčenie .
Všetci hovoria že áno, ja som normalne kojila do roka a pol cumel mal do dvoch rokov.