Ako súrne naučiť 6 mesačné dieťa piť umelé mlieko?

linda20111
28. jún 2017

Ahojte, dnes som musela prestať kojit 6 mesačného syna, kvôli tomu že beriem antibiotiká ktoré by mu vážne uškodili. Alternatíva k ATB neexistuje. Prosím o rady, tipy ako ho naučiť na umelé mlieko ešte dnes. Dnes ráno posledný krát pil materské. Kúpili sme Nutrilon aj Bebu ( Bebou bol prikrmovany v porodnici) ale odmieta obidve. Z fľaše nemá problém piť čaj a vodu. Plače od hladu a my sme už zúfalí. Detský lekár pomôcť nevie.

kittykat22
28. jún 2017

@linda20111 skus mu dat na cumlik par kvapiek medu alebo trosku praskoveho cukru - mozno sa necha ukecat. Materske mlieko je sladsie - preto deti odmietaju UM.

ewicac
28. jún 2017

Ahoj, skúste ešte sunar, ten má mliečnejšiu chuť, viac pripomína materské....

momoqui
28. jún 2017

Skus lyzickou alebo stiekackou

kikiballa
28. jún 2017

Skusaj ine znacky,nieco uz len vypije

silvinkakrajcirova
28. jún 2017

Ja som citala ze aj babylove mliecko je take sladsie...nemam vyskusane ale 😊 kupit ho mozes v dmke stoji 5 € tak podla mna za pokus to stoji nejake mu musi zachutit😊 este neprikrmujes ked place od hladu?

zuzik307
28. jún 2017

@linda20111 ake su to ATB? Treba zacat s prikrmami...

luba41
28. jún 2017

takmer pri každom ATB sa dá dojčiť..aký je to liek?

linda20111
autor
28. jún 2017

Ďakujem za rady, malý konečne zaspal tak budem skúšať keď sa zobudí. Najprv som brala Penicilín,ten môžem, ale nezabral a dnes mi doktor zmenil ATB na Dalacin ten sa nemôže pri kojeni.

daja07
28. jún 2017

@kittykat22 med ako silny alergen je fakt "pomoc".

@linda20111 no zisti si najprv ci je to ozaj nutne. Pri antibiotikach sa zvycajne da kojit. Ak ale ozaj nemozes kojit, tak maly si bude musiet zvyknut na umele. ale ty si mozes odsavat a vylievat mlieko. a ked doberies antibiotika mozes dalej kojit. No a ak uz teda bude musiet umele, skus ist prec, nech to maly vidi a nech ho tak sam krmi manzel. myslim si ze je pre neho tazke najest sa s flase ked citi pri sebe mamu a prso.

luba41
28. jún 2017

@linda20111 tu je k lieku https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...
https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php... atd
ale toto všetko by mal tvoj lekár vedieť.. a užívajú ho aj tehotné..
v skupine o dojčení dojčia ženy aj popri ATb a majú to "odobrené" lekárom..kludne sa opýtaj https://www.modrykonik.sk/group/8304/

kittykat22
28. jún 2017

@daja07 nebud drama queen. Jedna kvapka ho nezabije.

linda20111
autor
28. jún 2017

Nie, nemôže sa. Povedal to lekár a je to napísané v pribalovom letáku. Čítať ešte viem!

lemonlady
28. jún 2017

dalacin som brala ako tehotná, čiže nerozumiem, prečo by si nemohla ďalej dojčiť. V tomto by som lekára určite neposlúchla...

mareen1
28. jún 2017

Pri Dalacine (Clindamycin) sa moze kojit. Nie je to Antibiotikum prvej volby, ale nemusi sa kvoli nemu odstavit. Dava sa aj v sestonedeli ako alternativa pri alergiach na bezne pouzivane Antibiotika. U deti sa moze maximalne objavit redsia stolica a aj to zriedkavo. Som farmaceut a tu v Rakusku dostavame toto info priamo z embryotoxu. Tvoj lekar by to mal vediet...

daja07
28. jún 2017

@kittykat22 manzel je dlhorcny alergik na pele, berie lieky aj vakciny. otcovi zistili alergiu na pele ked mal takmer 60, niekedy nemoze ani dychat. preto u mna med v ziadnom pripade. ale kazdy nech robi ako uzna za vhodne 🙂

nicolkae
28. jún 2017

ahoj urcite by som pokracovala v kojeni ...... ako ti uz vyssie poradili pri dalacine sa kojenie nevylucuje ..... pre mna je kojenie vzacne toto neni dovod na ukoncenie ...

linda20111
autor
28. jún 2017
luba41
28. jún 2017

@linda20111 a takisto ho predpisujú detom od 1 mesiaca..prečo potom nemôže užívať matka? opýtaj sa iného lekára, určite nájdeš takého, ktorý vie to takých liekoch niečo viac..taký, ktorý si vie zistiť tieto informácie z vedeckých štúdii / pretože ho to zaujíma/..a keby tvoj lekár chcel, takisto nájde alternatívu k ATB ktoré majú teda napísané, že sa dá dojčiť popri ich užívaní..☹ ved ho "prinut", nech najde alternatívu..

linda20111
autor
28. jún 2017

Napísala som sem kvôli tomu, že potrebujem radu. A miesto toho tu niektoré spochybňujú lekára aj to že viem čítať. Ďakujem tým normálnym, ktoré sa snažili pomôcť a nie mudrovat. Nepotrebujem sa tu s nikým doťahovať.

luba41
28. jún 2017

@linda20111 tak takému lekárovi by som sa oblukom vyhýbala..nemá záujem zohladniť Tvoju situáciu a nájsť iné vhodné lieky..☹

evittam
28. jún 2017

...a zase tu mame "super dojcoweb" mamila.sk, ktorý ti odporuci hocičo (aj fajcit,pit,fetovat a pod.) a len a len dojcit za každých okolnosti.😖
Treba si prečítat co pisu aj "pod čiarou"....za pripadne komplikacie nerucia a odporucania su len informacneho charakteru-ake mile - radit "o dusu" ale umyt si ruky...

evittam
28. jún 2017

@linda20111 V prvom rade začni prikrmovat. A skus ine UM-ak nema problem pit z flasky určite nájdeš UM co mu zachutí.😉 Skus napr. Francúzske UM.😉

evittam
28. jún 2017

@luba41 Zase a znovu....Mamicka hlada odpoved ake UM pouzit, ty odpovedas dojcit ďalej.....Na toto sa ona nepýtala.😉

linda20111
autor
28. jún 2017

Prikrmujem, ale to je ešte o ochutnavani a vypluvani nie o tom aby sa dieťa z toho najedlo. To čo spapa je veľmi málo :(

evittam
28. jún 2017

@linda20111 No tak len skusat,ktore UM bude vyhovovat. Mne obe deti prve prikrmy papali ukazkovo....a boli aj dojcene. Drzim prsty nech sa ti to podarí cim skor vyriesit.😉

kittykat22
28. jún 2017

@linda20111 nemas doma MEDELA flasu? Je to specialne pre kojene deti - je s takym dlhym fifikom - my sme to davali pocas prikrmov popri kojeni a super.

denisa098
28. jún 2017

@linda20111 bud dajte Sunar,je sladsi alebo ak nemas mliecko svoje v mraznicke a mas maminu ktora koji,vypytaj mliecko od nej,do materskeho budes postupne pridavat viac a viac umeleho mliecka az pokial nevypije iba ciste umele,tento prechod by sa mu mal pacit.Ono ak aj to svoje nedas a das Sunar,drobcek to vzda a vypije ho skor co neskor.Dcerka Nutrilon odmietala a Bebu len ak mala hnacku ale aj to trucovala najskor.

denisa098
28. jún 2017

@denisa098 nemen tie mliecka krizom krazom,stanov si jeden druh ktory je ochotny aspon cucnut a vyplut a na tom ostan,ono si to babatko na tu chut musi privyknut,to je cele.A trva to tak 2 dni max

evittam
28. jún 2017

@denisa098 No veď to jej ani nikto neradi aby to takto robila, samozrejme,ze treba skusat 2-3dni
😉

medovka14
28. jún 2017

@linda20111 inak ten oznam o kojeni tam musí, lebo lieky sa netestuju na tehotných a kojacich ženách