Ako prestať dojčiť?

dorotka202
15. feb 2016

Viem,ze je uz vela diskusii o odnaucani sa od prsnika.ale chcela by som vediet ci ma niekto taku skusenost ako my.dcera ma dva roky v marci.koji sa cez den, ked si zmysli a aj v noci.niekolkokrat cez noc.jednu bradavku ma v ustach s druhou sa chce hrat.co mi hrozne vadi a chcem sa zbavit najpr nocneho kojenia.ale certik velmi vystraja.zacne revat,kopat,potom jej z toho zatekaju hlieny a ona sa dusi.po takom cirkuse zaspi.ale zas sa zobudi a zas chce mlieko a kedze spi s nami a chcem aby sa muz vyspal tak jej dam.takze je to o nicom.tak bude spat s muzom.ale bojim sa aby sa jej nieco nestalo z toho placu.nemoze sa zadusit tymi hlienami co sa jej robia ked reve?lebo vyzera to hrozne a mne trha srdce.a ako dlho u vas trvalo kym sa odnaucili od cici?viem ze chyba sa stala uz vtedy,ked bola mensia a nenastolila som ziadny rezim.mala reflux a stale vraveli ze kojit na poziadanie.ale teraz to uz nenapravim a do styroch ju kojit nechcem.tak vdaka za vase osobne skusenosti.

mirkaaa80
15. feb 2016

Mala vystraja, lebo vie, ze tym dosiahne svoje 🙂. Ja som maleho odstavila ked mal 22 mesiacov. Natrite si pred kojenim bradavky niecim, co mala nema rada...kysle uhorky, ocot, cibula, grep....u nas to zabralo. Povedala som mu, ze cicik je bak bak, no a ked to ochutnal tak sam uznal ze mu nexhuti a bolo po probleme. Alebo vystahovat muza do vedlajsej izby a nechat malu " vyrevat" ale ak moze sa dovracat z tych hlienova.

bosoriak
15. feb 2016

@dorotka202 V prvom rade, zakazdym ked jej povies nie, ona sa rozreve a ty potom ustupis, si to robis tazsie a tazsie. A jej tak isto. Ako ma potom nabuduce vediet, ze uz je to naozaj?

Ano, bude revat, ano, bude robit cirkus, ale jediny sposob ako odnaucit dieta od kojenia, je mu proste prsnik nedat. Dojcenie je OK, kym vyhovuje matke aj dietatu. A dvojrocna uz naozaj dojcenie nepotrebuje. Rozhodne nie v noci (a moj nazor je, ze uz ani cez den).

Takze mozes skusat trikov kolko chces, jednoduche laskave a pevne NIE je jediny sposob. A zacat mozes cez vikend, aby muz nebol nevyspaty do prace.

arwen88
15. feb 2016

@dorotka202 od nocneho kojenia nam pomohlo to,ze som.si ju pritulila,pomojkala,povedala.jej,ze vsetko je v.poriadku,ze moze.spinkat...trochu mrcal,ze chce mnam mnam,ale stale.som ju mojkala...po dvoch dnoch si v noci uz mlieko nepytala,ale zvykne sa.este budit s tym,ze.si.pyta moju ruku a chce ma drzat...to nocne odstavenie sa.konalo v 18.mesiacoch..cez den a na zaspavanie sme prestali postupne,ked som otehotnela,prisla.som o mlieko..to mala dva roky..tiez.som kojila na.poziadanie a podla.mna to.bolo super

dazdovka
15. feb 2016

@dorotka202 mam tri deti a kazde ma uplne inu povahu, tiez chcem odstavit ale na toto posledne nic nefungje, place, ziali, neda sa to pocuvat... Rada sa inspirujem, co ti dievcata poradia
😉

dorotka202
autor
15. feb 2016

Ja mam tiez tri deti,ale pri chlapcoch to bolo jednoduchsie.starsi sam od seba prestal a mladsi tiez spal od roka z muzom a ked mal dva prelepila som si jedneho dns bradavky s leukoplastom a to bol koniec.cica bibi a hotovo.ale ani jeden nerobil taky cirkus.ona ked sa rozreve nevie potom uz prestat revat.

dazdovka
16. feb 2016

@dorotka202 prve dieta som odstavila tak, ze dostala vecer flasu s mliekom, v noci len caj, za dva dni to pochopila, druhu dceru som odstavila hladkanim, mojkanim v noci ked revala a cez den som si nelahla ani na chvilu, aby nemala vhodny moment, ze sa moze vrhnut na prso (aj mačky tak odstavuju mladatka, ked si chcu lahnut, idu tam, kde ich nebudu mlade vidiet), to sa jej viac venoval manzel cele dni ju braval na vylety a k starym rodicom...
Idem nieco skusit s touto krpatou, ale az od piatku, nech sa muz vyspi.

101zuzka
16. feb 2016

ja mam jedno dieta (14.mesiacov) a čakáme drué..snažím sa ho odnaučiť, cez den sa to nejak da aj ked stale chce tak mu dam niečo iné jesť. horšie je to večer, odmieta flasu a v noci sa casto budi ...dufam ze sa mi to podarí raz nez sa male narodí :D

mayuska112
17. feb 2016

@dorotka202 ahojky no ja mam doma presne takého istého certika 😉 v novembri mala 2 r a scenár je u nás rovnaký zatiaľ nič nezabralo a tiež nemám srdce pozerať sa ako ublizene plače☹ alw som iz tiež unavená jedine co som stopla je to hranie z druhým prsom to hneď vzaciatkoch..ak nájdeš spôsob píš píš 😀 alebo ja napíšem som zvedavá či škola bude prielom 🙂

luca23
23. feb 2016

Fuu, tak ja prave prechadzam nutenou odstavkou 20 mesacnej dcerky, tiez u na mne len visela, nechcela som este , ale na tlak okolia svorky a idem sluzobne do zahranicia na dve noci tak enmam inu moznost, elbo tatino nezvladne..no a teraz sme prvych 24h (prvu noc a den) bez kojenia (samozrejem po tyzdennom usili - plac, mama ustupila..) teraz je mala chora, mozno ani preto v noci nevyvadzala..ale ja mam prsnik ako gulaa, hori, boli..neviem ci sa to ukludni ci si mam ist dat pichnut injekciu, varj je take cosi na zastavenie dojcenia. Neviete mi poradit ako stiumlovat tvorbu teda do zaniku , ci prejde ci treba nejake kroky medicinske podniknut. dakujem pekne za rady

anareei
23. feb 2016

@luca23 RICINNUS COMUNIS 30CH...na zastavenie laktacie

dazdovka
23. feb 2016

@luca23 odsaj mlieka len toľko, aby tlak povolil, za dva, max tri dni by malo ustupovať samé, nepi veľa tekutín ani, ale existujú lieky na zastavenie laktacie ak ti to súri, no tiež to trochu potrvá.

duracikova
23. feb 2016

@dorotka202 Ahoj. Tak ja som prave odstavila maleho v 2,5 roku. Sam uz nepytal a to bol nenormalny zavislak, som myslela, ze ho budem kojit do 10 rokov. Co tym chcem povedat, nechaj ju, nech sa odstavi prirodzene, ked bude chciet sama. Usetris tym kopa nervov sebe aj malej.

luciacv
23. feb 2016

Syna som odstavila náhle, mal dva roky a mňa príšerne boleli prsníky, lebo som bola na konci prvého trimestra. Bolelo to, tak som mu to povedala, prsník natrela Bepanthenom a aprelepila rýchloobväzom. Dve noci sme nespali, potom už to bolo ok. Ale dovtedy kedykoľvek cez deň, už bol doslova agresívny, veruže nás srdcia boleli.

anareei
23. feb 2016

odstavenie vyzaduje rozhodnost a neoblomnost.Prva noc je najhorsia...tu treba vydrzat a nepovolit..druha je o sto percent lahsia☺Ja som si natrela bradavky octom a povedala som dcere ze mliecko mi skyslo ale ak teda chce nech skusi...pomohlo.Treba vsak dieta zahrnat laskou,mojkat,bozkavat...a stale opakovat,ze cici ochoreli a mlieko skyslo....ziadny hrozny stres to u nas nebol a dojcila som 22mes.No a este aj teraz po styroch mes.si vypyta cicu len pohladkat a povie mi...POHLADKAM LEN,NEPIJEM😅😅

surycka
23. feb 2016

Ahojte, ja uz tyzden beriem ricinnus comunis 30ch a mlieko sa mi stale tvori, prsia bolia .... 😔

ellen
23. feb 2016

baby, ja som odstavila maleho podla tohto: http://www.koliska.sk/Tazkosti_s_dojcenim/nocne... mozno vam to pomoze.... ja viem, ze je to ine, ze vase deti su uz starsie, viac tomu rozumeju, ale skuste si vybrat z toho to, čo sa vam najviac hodi a čo vam srdce hovori, že by to šlo... ja som nešla presne podľa toho, ako píše, ale som si vyberala, čo sa mi hodilo a skúsila jednu noc, druhú, tretiu a keď som videla, že to začína fungovať, tak som pokračovala... ak by to nefungovalo, skúsila by som zas niečo iné 🙂))
PS: Je tam toho dosť na čítanie, ale zas má baba aj vo veľa veciach pravdu 🙂

applede
23. feb 2016

@surycka skus odsat kazdy den len trochu mlieka....ja som nebrala ziadne lieky na zastavenie tvorby mlieka, kazdy den som odsala len trochu aby prsniky povolili....neskor uz ani to a bolo po mlieku...

luca23
23. feb 2016

@anareei
@dazdovka dakujem baby za rady skusim teda este do zajtra vydrzat a uvidime. No pijem dost vetu, stale ma smadi. Uz som si dala aj paralen ale ako zelezo. Chrobacik spi vedla mna a inak mam strasnu depku ze musim takto prestat :( okolnosti a tlak okolia. Viem ze uz je velka a asi uz nema moc vyznam ci potrebu, ale vycitky su :(

luba41
23. feb 2016

@luca23 ked nie si s tým stotožnená, prečo chceš prestať? tlak okolia? no môžu ma vieš čo.. služobku zvládneš, aj ona vydrží bez teba tie 2 dni. ak nebudš doma, zvládnu to bez Teba...párkrát si tam odstriekaš a mlieko udržíš..ked sa vrátiš, pokračujete..počas choroby som si dojčenie nevedela vynachváliť..každú chorobu sme zvládli bez liekov..ak chceš podporu, pozri do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/4722/

ukulela
23. feb 2016

@luca23 ja napisem trocha mimo temy ... moj maly ma 16 mesiacov a svokrovci ma ozaj chvalia, ze stale dojcim (len rano/vecer) ... svokra dojcit nemohla vobec. ocinko nas je ciste sunarove dieta. ale ani raz sa nepokusilama kritizovat, ked som maleho mala na cecku aj kazde dve hodiny ... a ako pisem, teraz velmi uznavaju to, ze stale kojim. maly uz davno nevyzaduje mlieko cez den.len po prebudeni a pred spanim. ale aj tam sa uz dlzka toho kojenia skracuje - tak si topanko mlady zjavne reguuje sam a pomaly sa oduca.
preto - ked mas z toho traumu, netrap sa zbytocne. ako aby mna niekto z rodiny nutil prestat kojit, lebo neviem co? by som ho ostriekala bradavkou medzi oci ...
a teda aj jedna rada - ak mas naliate prsia, musis aspon kus odstriekat, ale to uz pisaliaj vyssie, myslim.
a podla mna mozno by samala sama odstavila, kym by si bola prec. ja raz do tyzdna musim odist skoro rano a maly to s ocinkom zvlada aj bez prsnika - a niesu ziadne zachvaty ani revy. dieta vidi - neni mama, neni prso,musim si vystacit s tym, co mam ...

mayuska112
24. feb 2016

No žienky skúsila som ocot a že je pokazené mliečko o 45 min bude týždeň čo nececkame.. A bolo to bez plaču!lebo ja som dala len to mliečko sa zkazilo ☹ aj mi prišlo ľúto a občas mi aj je ale bolo to neúnosné naša bola hore cez noc aj vyše 10 krát dnes poviem ze 4 noc celá prespinkana..klop klop klop 🙂 držím paste každej

dazdovka
24. feb 2016

@ellen dakujem za clanok, vyborny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kubanika
24. feb 2016

Ahojte maminky! Moja mala ma 2roky a 5 mesiacov, uz mesiac je odstavená a zvládla to bravúrne. Bolo to na druhý pokus. Prvý to bolo v decembri, ked som si začala viazať prsia, ale mlieko sa mi robilo, tvrdli mi prsníka, bolelo to. Ale teraz som toho uz mala dost, boli sme nonstop hore, na jednom bola pricicana a s druhým sa hrala, nevládala som a bola som unavená. Akurát som bola na ginde, nech mi da doktor tabletky, ale ani mi ich nebolo treba. V sobotu som si dala pred denným spaním čierne korenie na celé bradavky, tak ze boli úplne čierne. Lilien som povedala, ze mliecko sa pokazilo a ze je ba, ze som bola u doktora a on mi pomôže. Neverila mi, chcela vidiet, tak som jej ukázala jeden prsník a potom druhý - bola zhrozena, 5 min žalostný plač, ponosila som ju a tak sa raz-dva ukludnila, zaspinkala. Od vtedy je mliecko ba. Nosila som športovú podprdu, aby nemala prístup. Kym som si zmyla to čierne korenie, bradavky som mala z neho ako v jednom ohni 🙂 🙂 🙂 ale nemala som žiadny problém s tvorbou mlieka. Na druhý den, ma síce boleli, odsala som si z oboch spolu mozno 30ml mlieka a aj pre mna bol koniec. Ide nám posledná stolicka, v noci sa kvôli tomu síce budí, ale len sa prituli ku mne a spinka ďalej.

anareei
24. feb 2016

@luca23
nemas si co vycitat...ved dojcila si dlho a preto si dietatku dala velmi vela.A budes davat cely zivot,nielen cez prsnik.A aj dieta musi pochopit,ze niekedy veci jednoducho nejdu podla jeho priania...A ze ani plac nepomoze...a cim skor to pochopi tym lepsie pren a hlavne pre teba.Len vytrvalost....

anareei
24. feb 2016

@luca23
nemas si co vycitat...ved dojcila si dlho a preto si dietatku dala velmi vela.A budes davat cely zivot,nielen cez prsnik.A aj dieta musi pochopit,ze niekedy veci jednoducho nejdu podla jeho priania...A ze ani plac nepomoze...a cim skor to pochopi tym lepsie pren a hlavne pre teba.Len vytrvalost....
@surycka a v akom davkovani?

surycka
24. feb 2016

@anareei 2 x 5 guliciek, ja pravda, ze som 1 a 1/2 dna nebrala, minuli sa mi

ellen
24. feb 2016

@dazdovka srdiecko mam od teba? ?? nie je za co, ak ano. pomohlo mne, hadam pomoze aj tebe a ostatnym :D a je to take nenasilne. aspon mne to prislo :D

mycuskaa
24. feb 2016

Ja som natrela cez den s citronom a nechutilo mu. Potom este vecer ked sa zobudil na kojenie. Odvtedy nechce. Prve dni aj by chcel ale asi si spomenul ba tu chut tak si to rozmyslel. A co sa noci tyka nechcel uz potom vobec ani ciste prso. Asi dve noci boli take ze sa dva krat zobudil a som ho mojkala a potom zaspal a na tretiu noc v pohode. Este asi tyzden mi chodil hladkat prsia 😃 a mojkat a potom to postupne prechadzalo a teraz ani nespomenie. Piatok bude tri tyzdne co som ho naposledy nakojila

surycka
24. feb 2016

@applede ja si vzdy odsajem ked to uz neviem vydrzat 🙂 Ale myslim, ze dnes to je uz lepsie. Vcera som bola na aerobiku, trosku som si vramci moznosti poskakala, celu noc mi sice islo von mlieko, ale dnes je to uz podstatne lepsie 🙂

anareei
24. feb 2016

@surycka skus zvysit na 3X5