Ako odstaviť 10 mesačné dieťa od kojenia?

ivulik2311
23. jún 2018

Ahojte..viete mi pls poradit, ako mam odstavit maleho od kojenia? Ma 10 mesiacov a chcem ho dat na UM..lenze mi odstrkuje flasu. Vodu z nej vypije ale mlieko nehrozi :/ je to velky jedak a ked ho nenakojim tak sa ide zosaliet. Skusam cez den mu davat UM ale nic..aj v noci a tiez nic. Cez noc sa aj 4 razy zobudi na jedenie. Skusala som ho uz oklamat aj vodou, cajom ale nic..

sandri
23. jún 2018

A preco ho chcea takto skoro odstavit? Moj ma takmer 18 mesiacov a je total zavislak. Ja to neriesim 🙂

kataina
23. jún 2018

tak ho neodstavuj, ved môžeš byť rada, že môžeš kojiť, nie každé dieťa ma materske mlieko. Asi je to pre neho dôležité ked sa ho domáha.

ninuss
23. jún 2018

Ahoj..ja som malého odstavila v 16m.. pokiaľ nemusíš..ja by som ho kojila ešte ďalej. Ale ja som otehotnela a veľmi som vracala a fyzicky som to už nezvládala. Malý sa kojil aj 8x za deň.. v noci cca 4x. Fľašu s UM mi nikdy nevzal..vždy ju zahodil a dozadoval sa MM..keď sa šiel kojit strašne sa vždy tesio. Jedného dňa som mu povedala ze mlieko skyslo..potrela som prsnik citronom..už nikdy viac nechcel ochutnať, vtedy 1x zobral UM a vypil ho. Cez deň bolo všetko ok s UM..večer zase pytal MM..keď som sa ho opýtala či chce skúsiť plakal ale nechcel. Ja som plakala ešte viac.. bolo mi strašne ľúto, že ho musím odstaviť. Ale zvládli sme to..už nikdy nechcel ochutnať prsnik..hovoril asi týždeň že mliecko skyslo a potom akoby zabudol.Ked sme po pár mesiacoch pozerali foto kde sa kojil..akokeby nechápal čo tam robí.

michaella94
23. jún 2018

ako bolo vyssie pisane nemusis odstavovat...preco nahradzat materske mlieko umelym?? materske je ovela lepsie 🙂 uzivajte si dojcenie 🙂 ja mam doma 2 rocneho a stale sa dojci na poziadanie...a ver ze je 100000x lahsie v noci dat prsnik ako ist robit um..starsi bol na um cize viem porovnat...skus pohladat na nete nejake info o dojceni po 1 roku 🙂

lindusss2016
23. jún 2018

@ninuss ty kks, ze zabudol 😯 moja zavislacka toez skoncila v 17 m kvoli mojmu tehotenstvu, no ale po porode sa po pol roku zacala kojit nanovo. Nikdy na to.nezabudla, stale mi to pripominala. Teraz ma 27 m a koji sa hadam aj 6x denne

ninuss
24. jún 2018

@lindusss2016 sranda..každé dieťa je fakt iné.. keď sa mal malý narodit (druhy) hovorila som mu, že babatko bude papat mliecko odo mňa..A plakal a hovoril že nie, že bude papat z flasky..teraz aj keď mu ponúknem..povie mi..mamina niee len akože a to teraz v máji mal 2r. Ale pri prvom som si povedala ze už nikdy nechcem odstavovat..lebo ja som to niesla asi horšie ako on. Utesovala som sa tým, že budem mať druhé bábätko a to už hádam nebudem musieť odstavit takto. Najskôr mi bolo ľúto, že mu ho nemôžem dať,keď chcel a potom, že sa tak teší keď mu podávam fľašku ako sa tešíl pred tým, keď sme sa šli kojit. Ale zvládli sme to obaja nejako.

lindusss2016
24. jún 2018

@ninuss no a moja sa praveze odstavila uplne v pohode, prve uspavanie plakala a potom uz vobec, vzdy sa ku mne natulila a pekne zaspinkala. No a po porode tiez najskor len "akoze", akoby vahala alebo sa hanbila, ale skusala pomalicky, az sa jej to.raz podarilo a odvtedy uplne zavisla

zenaajmama
24. jún 2018

@ivulik2311 ahoj, ja kojim teraz 26M.Milujem to, sú to naše chvíle.Keď by som ešte raz mohla,tak by som ale odstavila do roka.Teraz to pôjde už veľmi ťažko.Vlastne už len samoodstavenie ak ju nechcem traumatizovat.
Teraz je ešte tvoj synček malý, za 3 dni zabudne na mliecko.

evittam
24. jún 2018

Dievcata, asi ste si pomýlili diskusiu, zakladatelka si pýtala radu ako odstaviť a nie ako ma dojcit ďalej.

evittam
24. jún 2018

@ivulik2311 No jedina rada-proste nedať. A vydržať . Ak nechce mlieko z fľašky môžeš ho nahradiť mliecnymi výrobkami ak pekne papa. Mne sa nastastie obe deti odstavili same. Drzim prsty.😉

misinka0611
24. jún 2018

@evittam 👍

ivulik2311
autor
24. jún 2018

Tu ide o to ze uz kojim dlho..mala som oboch rok po sebe a prveho som tiez dlho kojila aj ked som bola tehotna..ja viem ze je to lepsie v noci kojit ako ist robit UM, ked som mala pasovy opar a vrala som lieky tak som musela dat maleho na UM a vtedy mi to bez problemov vypil, ale teraz uz nie

evalin88
24. jún 2018

Si predstav ze mnemaly nevypije z flasky ani materske mlieko. Mala som malo a po tom co som skusila setko ostatne a dokrmovali umelym som kupila elektricku odsavacku a fakt funguje.. Tak mam vzy v chladnicke mrazaku mlieko .. Poslednych par dni mi vobec nechce flasku aj ked je v nej materske zohriate.. Proste ho vypluva. Myslim ze kojenie je aj o upokojeni nielen o jedle. Inak si to fakt vysvetlit neviem

myjusiatko
24. jún 2018

@ivulik2311 ze kojis dlho by si mohla napisat, keby si kojila 5 rokov v kuse. 🙂 nie po dvoch rokoch. Je este maly. Neber mu to. Ma to vyhody pre vas oboch.

sasesoe
24. jún 2018

@ivulik2311 ahoj, ja kojim oboch tandemovo, mladsi ma tolko co tvoj, 10m a starsia bude mat 3r. Je to na tebe, ale zvaz este, ci to nejde riesit aj nejako inak ako um. Kojenie je prospesne pre deti aj pre teba - prevencia rakoviny prsnika, ale to sa odporuca kojit tusim az 7rokov...

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandri
24. jún 2018

@lenkakravcova ja som to pochopila tak, ze 7 rokov v kuse (ved mozes mat viac deti po sebe) - nie jedno dieta do 7 rokov 🙂 Ale tiez mi to pride vela.

sandri
24. jún 2018

@ivulik2311 ak mas z kojenia zdravotne problemy (kamoske odchadzali zuby), tak odstav, tvoje zdravie je urcite dolezite. Ak je to len z pohodlnosti, este skus aspon do roka vytrvat. Najidealnejsie je odstavovat postupne - zvacsuj intervaly medzi kojeniami, ponukaj vodu, prikrmy a pod. U nas su dni, ked to funguje a dni ako teraz, ked mu idu ocaky, ked ma posle do kelu s mojimi pokusmi a trha zo mna tricko 😀 Ale aj ked sa ti podari odstavit bez vacsich problemov cez den, moze byt, ze si to maly bude vynahradzat v noci a budes stale hore... Tam potom pomoze len nedat a vydrzat, od kamosiek ale viem, ze ta caka niekolko velmi krutych a preplakanych noci... zvaz si, ci ti to za to stoji. Ak ano, tak uz sa len odhodlat...

sasesoe
24. jún 2018

@lenkakravcova nie 7r jedno dieta, ale zena dojciaca 7r ma dojcenie ako prevenciu proti rakovine prsnika. A WHO odporuca 6m vylucne dojcenie, ale potom pokracovat aspon do 2rokov.

ivulik2311
autor
24. jún 2018

@sandri ano mam problem aj so zubami, kazia sa mi stale coraz viac..ale teda vydrzim do toho augusta ked bude mat jeden rocik a potom sa uvidi..

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tagon
24. jún 2018

No ja by som tiez rada malu odstavila..ma 15 mesiacov..vecer pred spanim vypije plnu flasu UM a v noci sa koji...cez den sa nechce kojit uz vobec lebo vsak vsetko uz papa...takze by som uz chcela s tym nocnym kojenim skoncit..lebo ona sa v podstate nenaje v noci..len si cucne otoci sa a spi...a takto aj 5x..len ja som uz z toho unavena lebo este som.jedinu noc nespala bez prerusenia..a detska lekarka mi povedala ze to mliecko uz pre nu ani nema ziadnu vyzivovu hodnotu..

lindusss2016
24. jún 2018

@tagon tak toto je ale pre mna vrchol, ked dr povie, ze to materske nema pre vacsie deti vyzivovu hodnotu, ale UM pokracovacie by do nich pchali do 3 r.... ak ma dieta do 3 r pit nejake mlieko, tak som rozhodne za materske

sandri
24. jún 2018

@ivulik2311 skus postupne cez den predlzovat intervaly, potom vynechaj kojenie rano po zobudeni, potom aj cez obed, nakoniec budes kojit uz len v noci. Moj starsi syn sa takto za 2 mesiace (mal 14 mesiacov) odstavil sam. Kojila som uz len v noci, cize aj mliecka bolo uz malo a on jesnu noc tahal, tahal, az prsnik vyplul, dal si cistu vodu a viac nepytal. Bolo to bezbolestne a bez placu. Ale u mojho mladsieho sa mi tento system vobec nedari 😀

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka0611
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka0611
24. jún 2018

@derdia 👍

tagon
24. jún 2018

@lindusss2016 no takto mi to povedala..inak ona nieje ani za tie pokracovacie mlieka..vobec to neodporuca..akoze som rada ze som malu fakt pekne bez problemov odkojila len uz tieto nase noci to uz o kojeni ani neni...kebyze potrebuje jest a teda vidim ze sa aj napapa..ze si dobre vytiahne tak to ano...len to ze cucne a zaspi☺ a ja ked sa zobudim tak uz tak rychlo sa mi zaspat nepodari☺

malasandrika
24. jún 2018

@ivulik2311 dcéra má 1,5 roka, keby môžem vrátiť čas, určite odstavím v roku, teraz skôr ako v dvoch rokoch určite neodstavím bez hysáku.