9 mesiacov a 2 týždne (chlapček) - ako ho naučiť na mlieko?

martinavojtasova
22. dec 2020

Prajem krásny večer chcem sa poradiť a pomôcť čo by ste mi poradili malý cez deň spinká tak že do Postieľky cumlik kojku,a čaj..lenze..dnes som ho udiala aj bez čajiku,cez deň prsník nemá vôbec . Mak len ten čaj,a aj v noci len sa často budi v noci a neviem nechcem mu ublížiť tým čajom v nosí a zaťažiť obličky proste sa stále budi a nespí ... Mrnci alebo palce alebo sa postaví v postieľke a čaká a reve .. neviem čo robiť... kravské vôbec nechce,cez deň sa mu podarí zaspať krásne aj sám bez čaju .. a dnes poobede som skúsila kúpne mlieko a vypil na počudovanie.. každý do mňa hučí že mám ho učiť na kravské že je tam viac .. výživy ako v kupnom poraďte ako u naučiť na mlieko ... Dnes som skúsila kravské ani cut šiel sa mu zarevat musela som dať prsník A nekojit ho v noci .. ani čajom..ale skôr mliekom... Nevadilo by mi ani ten čaj ale v noci niekedy vypije 1,5flase to je dosť. A cez deň pijaval 2-3.3 už to obmedzujem..ďakujem za rady.

ariannazara
22. dec 2020

Akože nechápem, nechceš aby v noci staval? Nalievas ho čajom? 9 mesačný je ešte malý nato aby si ho tak drasticky balamutila čajom a nedala mu prsník. Môj ma 18!citaj 18 mesiacov pije UM aj cez deň keď si chce podudkat fľašku a v noci bežné aj 3 krát vstane a pije mlieko A? Sú noci kedy spi v pohode celú noc, no niekedy chce mliečko a ja mu nemám problem dat. Asi keď mrnci, vstáva je nespokojné a niečo ho trápi. Nechápem prečo každá matka má hneď potrebu co najskôr aby dieťa spalo celú noc, dalo pokoj. Neboj sa dockas sa ale nato mi príde tvoje dieťa ešte malé. A ten čaj by som uvazila.

miadi
22. dec 2020

Hmm moje deti nevedia co je caj. Preco davas kravske ? To by stacilo v roku dat. A ked kojis tak nechapem preco caj a mlieko kravske? Akoze to je normalne ze sa budi. Ved je babo. Moja dcera bola dlhodobo kojena a celu noc prespala az v 3.5r . Asi ti moc neporadim Neviem co chces pocut. Ved mu daj prso a zaspi.

suikatka1
22. dec 2020

Nedávaj čaj ale vodu, keď chce v noci papať tak daj vodu a keď bude plakať tak mlieko,skús výdatnu večeru dat aby sa toľkokrát nebudil. Ja mam 20 mesačnú a dávam jej UM na večer a nechystám sa prejsť na kravské mlieko. Dostáva keď jej robím krupicu ale UM jej budem dávať do 3 rokov. To je len môj názor.😉

paulinkaa2
22. dec 2020

@martinavojtasova cajom sa nezasyti len co plienky ma na roztrhanie. Ked kojis davaj prso alebo um. Moja ma 16m a um pije v noci 2-3x. Caj vobec v noci nechce, raz ho skusila a po hodine sq zobudila znova.
Len ked ide spat ma krabickove kravske 3.5% ale to az od 13m som zacala davat
Takze ak chcem v noci aj ja spat tak robim mlieko.

janulienka1103
22. dec 2020

A to prečo ho nalievaš čajom? Tak je asi hladný keď plače. A keď kojíš to prečo dávaš kravské? Mne síce moja prespí v noci, ale ak by sa zobudila tak si neviem predstaviť žeby som jej dala vodu alebo čaj.

callisia
22. dec 2020

Tvoje dieťa je v noci hladné a ty ho balamutíš čajom? Veď mu daj poriadne najesť. A keď nechceš kojiť, daj mu umelé mlieko, ktoré je mimochodom oveľa výživnejšie ako kravské. Môj polročný je na UM a vstávam k nemu 3-4x v noci aby sa najedol a pomimo to ďalších x krát keď sa mu niečo nepáči alebo mrnčí. Tiež som nevyspatá ale zmierená. Veď raz to prejde.

andreal1
22. dec 2020

@martinavojtasova nedavaj mu kravske mliecko. A uz vobec nie tak skoro. Kravske mliecko je pre teliatka.
Budit sa moze pre hocico, ma vela podnetov ktore musi spracovat, chce mat istotu ze si pri nom, nieco sa mu sniva, dostal krc do bruska, je hladny, alebo si chce podudlat len tak prso. Nebalamut ho cajikom. Cajik mu davaj ale preco stale? Ked kojis. Normalne ho nakoj alebo mu daj umele mlieko ktore je urcite lepsia alternativa ako kravske

monikamama
22. dec 2020

Ja mam 18 mes. a v noci dva krat pije mlieko a aj cez den pred poobednym spankom. Ked kojis, tak ho nakoj aj vecer/v noci. Kravske by som ja este nedavala a caj este nepil 🙂

simona92101
22. dec 2020

Rozhodni sa,bud kojis a budes vstavat x krat za noc lebo ta dieta potrebuje,alebo nechces kojit-kup kvalitne UM ktore dieta zasyti poriadne,ziadne caje a voda v noci...kravske cerstve ani krabicove by som rozhodne v tomto veku neriesila,okolo zivin a vitaminov krabicove mlieko ani neslo okolo,kravske cerstve je este pre takyto zaludok tazke...dcerka ma 21m,a UM bude pit pokym si bude pytat..spi celu noc,po riadndj veceri vypije 210ml mlieka a je spokojna nasytena.takto fungujeme od 1.roka.

miadi
22. dec 2020

Babatka maju maly zaludok a potrebuju jest aj v noci -mlieko idealne materske. Ked nie to tak umele. Kravske mà protein ktory sa tak malemu este tazko spracuva. Caj je nic len voda. V noci sa prave tvori najviac mlieka. Moj ma nad ranom kilove plienky. A to moj maly je riadny papkac co zje ranajky obed veceru aj nejaky snack zeleninu ovocie maso vsetko Len Niektore babatka maju taky tuhsi spanok ze ich nezobudi hlad. To je skor vynimka ako pravidlo

veronikaszabova
22. dec 2020

A neboli ho brusko, ked ho tak pleties?? Kravske, caj, materske.... chudato dieta. Daj mu normalne najest a nenalievaj ho v noci cajom.

martinavojtasova
autor
22. dec 2020

@ariannazara lenze on mi ten prsník proste niekedy odmietajú nejde o tomto že mu nechcem dať nepiste to tak ako keby som bola zlá matka ďakujem. Preto som pýtala o radu aby som mu nedala čajík.😔 Kojila by som ho v noci ale nechce moc podudka a to je cele ale na to ma cumlik.

veronikaszabova
22. dec 2020

@martinavojtasova tak mu daj umele mlieko do flasky. Urcite je hladny

martinavojtasova
autor
22. dec 2020

@janulienka1103 čítajte lepšie cez deň prsník nemá... Vôbec ma čajík keď je smädný alebo vodu prevarenu. V noci ... Čaj...a raz kojim keď chce..
A dnes som skúsila.. mlieko.. kúpne a vypil ho pretože mi prsník nechcel a ani čaj...

hipuska
22. dec 2020

Vobec nemusí byť hladný. Keby bol, bral by to prso. Povedala by som, že to môže byť jednoducho zlozvyk. A prečo cez deň nekojis?

martinavojtasova
autor
22. dec 2020

@veronikaszabova to si vyprosim,nie nie nie je chudá. Keby nechcel nepije. Kravské nemal !! Dnes mal len prvýkrát kúpne i ak čaj a môj prsník keď chce. Neplette

martinavojtasova
autor
22. dec 2020

@hipuska ako s tým skončiť s tým budenim aby nevstal keď .. sa zobudí a vedel sám zahajat..

veronikaszabova
22. dec 2020

@martinavojtasova a to kupene mlieko je ake?? Kravske, ci umele?

nelca84
22. dec 2020

@veronikaszabova setri sily, maminka je tazsi pripad, pamatam si ju z jej predchadzajucich diskusii pod nikom @vojtasova

mk22
22. dec 2020

@martinavojtasova ty chceš od 9m dieťatka aby sa vbc nezobudil??
Aby prespal celú noc?
Nuž sú deti ktoré neprespia zobudia sa aj 10x proste to tak je a nemusí byť príčina.
9m pred spaním už môže nejakú kašu napr.
A ja som kojila v noci aj 5x aj viac a nebolo to kojenie ze nakŕmiť veľa x to bolo len pre pomojksnie pár x potiahol a spal vbc ma nenapadlo riešiť ze ma prespať celú noc.
To môže prísť keď bude mať 2 al 3roky😂

veronikaszabova
22. dec 2020

@nelca84 ahaaaa, tak uz viem..... uz som ticho 🙂 a to uz je OK, ze ma dva nicky?

martinavojtasova
autor
22. dec 2020

@veronikaszabova nick mám z ineho dôvodu ..ale dobre keď vás toto milé mamky pohoršuje kľudne nech mi ho zmažú ďakujem.😍😍😂😂

3petka
22. dec 2020

@martinavojtasova ešte je maly na to aby si ho nalievala krajským mliekom či už kúpeným alebo priamo od kravy. Ak nechceš kojiť tak mu daj riadne um alebo výdatnú večeru nejakú kasu, ktorá zodpovedá veku dieťaťa. A nie chudá dieťa čajom nadajat keď je hladne...

domak2
22. dec 2020

Ja teda absolutne nechápem, kupne je čo? Kojka?
Čo cez deň je?
Cez deň teda nemá žiadne mlieko a v noci tiež len čaj? Je normalne že 9 mesacne dieťa sa v noci budi môžu to byť aj zuby.
Kľudne píš pomaly, lebo sa to naozaj zle lusti.

veronikaszabova
22. dec 2020

@martinavojtasova mna to nepohorsuje, ty porusujes pravidla... nie ja...

Inak na margo tvojej minulej diskusie, s ktorej si ta pamatam. Maly nemal ani 4m a uz jedol vsetko, materske mlieko mal len 1x, umele odmietas z principu. Prwco mu nedas UM? Tak male dieta este mlieko potrebuje.
A ano - kupene mlieko z obchodu je kravske. Tak nechapem tvojmu utocnemu komentu ""Kravské nemal !! Dnes mal len prvýkrát kúpne ""

simca06022011
22. dec 2020

Taketo dieťa má mať UM... A nie nalievat čajom celý deň a noc. Podľa všetkého môže byť v noci hladný... Od smedu určite nestiahne fľašu čaju..

miadi
22. dec 2020

@veronikaszabova podla mna sa tu zbytocne namàhaš😞

veronikaszabova
22. dec 2020

@miadi vies co, tiez mam ten pocit. Uz jej nebudem ani pisat. Nelca84 ma pravdu 🙂

evamea
22. dec 2020

Čo diskusia od tejto ženy, to perla. Zbytočne radiť.

drahomirrra
22. dec 2020

@veronikaszabova Presne. Uplne zbytocna snaha. Tato pani je uplne mimo, co sa tyka stravy dietata, viacere sme sa snazili. Ale to je hrach na stenu.

@martinavojtasova Ja neviem, ako ti mame vysvetlit, ze co robis - zle robis. Mame uplne rovnako starych synov. Moj spinka celu noc, jeden, vynimocne dva x sa zobudi. Vzdy hlad. Take babatko ma malicke brusko, rychlo mu vytravi. Dostane UM a spinka dalej. Vstanem, dam flasku, v polospanku ho prebalim a buvinka si dalej. Cez den ma normalnu stravu- prikrmy, vodicku, cajik a umele mliecko, podla potreby.
Kravske mlieko nema tak male decko co jest! Ja neviem, to na Orave neviete, ze co je umele mlieko a zivite predpotopne deti kravskym, priamo z kybla, co podojite, ci ako? (Baby z Oravy, prepacte, ale mne to uz nedalo). Kravske nema ziadnu vyzivovu hodnotu, iba co mu zarabas na dobre alergie. Ved ked mas mlieko, dojci ho na poziadanie a to aj v noci, ved nechapem, kde je problem. Suma summarum: ser na caj, ten nech ma cez den popri mlieku k jedlam, normalne na pitny rezim. V noci bud UM alebo prsnik podla potreby. Kde je vlastne problem????
Budit sa bude stale, este ubehne casu, kym prespi celu noc.