Ahojte kočky potrebujem pomôcť. Mám synčeka 3 mesiace doteraz prsník miloval bol by na ňom nonstop, ale prednedávnom ho zažal odmietať. Vidím na ňom že je hladný ale vždy keď ho idem priložiť rozplače sa a jeduje. Mlieka mám dosť aj tri deti by som nakojila :D .. neviete čím to je? :/ som z toho na prášky :/
@vanesis389 môže mať afty skontrolovať pusinku
Nie si náhodou tehotná. Môže to spôsobiť zmenu chute mlieka. Dieťatko to potom začne odmietať.
Aj mne sa to stalo keď mal syn 4 mesiace a žiaľ už sme aj skončili potom, odmietol prsnik úplne. Skúšala som všetko, vrátane toho že celý deň som len prikladala a on plakal a nedal do úst nič. Nakoniec som si povedala,že ho trápiť nebudem, dala som fľašu. Ale ešte dlho som nad tým plakala, lebo tiež som mala mlieka kopec. U teba mi to ale príde dosť skoro,pokiaľ si nedavala fľašu, tak fakt neviem čo za vzburu to má.
@vanesis389 dojcensky strajk,tiez som to mala pri synovy okolo 3 mes.,pomahalo dojcenie v noci a cen den pred zaspavanim a pred zobudenim,cca.po tyzdne to preslo,ale bolo to o nervy
Moja odmieta momentalne vo vsetkych polohach, okrem jednej... poleziacky, v posteli.. jedine tam sa naje.. inak kludne bude hladovat aj 3/4 dna
A nezačalo to náhodou po očkovaní?
No tak už nekoj, veď netreba to znásilňovať .
@vanesis389 Ahoj, ak si vylucila afty, flasu (ze si ponukla flasu miesto prsnika), tak ako spominala 1 maminka vyssie, aj my sme to mali okolo 3 mesiacov ako dojcensky strajk, a presne pomahalo dojcenie v noci hned ako sa dcerka zacala budit..aj rano, kym bola taka ospala..cez den moc nechcela, uspala som ju v koci, ked sa zacala budit, tiez rychlo prsnik kym este nebola uplne hore, lebo potom sice plakala od hladu ale uz len odmietala a plakala..pomaha tiez mat babo co najviac holucke koza na kozu napr. v nosici alebo len tak na posteli, alebo ako babu vyhovuje..u nas to trvalo asi 4 dni..
@vanesis389 ak nechce nenúť odsávaj a daj fľašku 🙂
Môže to byt aj tým že môžeš dostať menštruáciu moja vtedy nechcela prsník,ale môže to byt aj hocičo iné alebo len take obdobie
Baby ďakujem dnes sa to celkom lepší 😍😍 uvidíme ako to bude pokračovať 🙈🙈konečne nemám pocit menejcennosti 😂😂 ... keby aj chcem mu dať flašku tak bez šance ani cumel ani fľaša a teraz keď nechcel už ani cecek tak som myslela že sa zbláznim 😫😫
@ivitom kokos baby, co vam sije? 🤦🏻♀️ Aky pocit menejcennosti? Posledne co Tvoje dieta potrebuje, je byt hladne a mat vystresovanu matku. Akoze ja chapem, ze chcete pre dieta to najlepsie, kazda chceme 😉 ale mat pocit, menejcennosti kvoli tomu, ze si krpec nechce cucnut z tvojich prs je dobra blbost. Bezohladu na to, ci by sa ti to podarilo rozbehnut alebo nie, tak pre tvojho syna nebudes o nic horsia mama, ci bude cucat z tvojich prs, alebo z flase 😉
@ivitom to bolo myslené na mňa vyššie som si robila srandu .. len to niekto nepochopil
@vanesis389 no nepochopila som to ako srandu, lebo to citam dennodenne a baby to myslia smrtelne vazne a kvalitu svojho vztahu s dietatom a hodnotu samej seba ako matky zakladaju na tom, ci dojcia alebo nedojcia svoje deti. Najlepsie naockovane kocky strankou mamily. Neberte to v zlom, ja viem, ze kazda mama chce pre dieta to najlepsie. Len mi pride pomerne nezdrave zakladat svoju hodnotu na takej veci, ci to dieta taha mlieko z prsnika, alebo z flase. To dieta je spokojne v naruci svojej milujucej vonavej matky a zdroj mlieka asi velmi neriesi. Ale vacsina bab ma “nastudovane” fanaticke postupy z mamily, supermamy a pod, kde ina moznost ako dojcit neexistuje, ked nedojci netvori si bonding a bla bla a potom mamicka s depresiou v hlave a smutkom v srdci ma o sebe nulovu mienku...to je to co mna na tychto prispevkoch vytaca az ku komentu 😉 nie je to kritika, skor vyjadrenie lutosti, ze to zeny v sebe riesia ako nejaky prejav zlyhania a vytvaraju si v hlave zbytocne problemy, lebo im to tam niekto masovo tlaci, ze tak to ma byt. Thats all...drzim palce a pekny vecer 😊
Ja kojim len za pochodu, ked sedim, alebo stojim, nechce 🙂 takze beham kilometre po byte ked kojim ;)
@vanesis389 my to mame uz tyzden a neprechadza :/ museli sme ist aj na pohotoviat lebo malo cika :/ odmieta aj dokrm flaskou cievkou lyzickou...proste nepije mlieko ani vodu :( hrozia nam hospitalizaciou a infuzkami :( laktacna tvrdi ze strajk ale ten ma predsa trvat iba par dni :/
@babikadaska lenže pokial sa neodstrani príčina štrajku - tak štrajk nezmizne a ešte sa viac celé dojčenie zhorší..a následne treba zvyšovať tvorbu zase ...čo je príčina - viete? dojčí sa v spánku, pri zaspávaní, pri zobúdzaní ? ak ano, tak dojči vtedy..tak si udržíš a navýšiš tvorbu MM. a samozrejme cumel, flaša určite nie..
@luba41 vsettko ovladam. Boli u mna aj 3 laktacne. Od narodenia nonstop nosime spime spolu atd. Tyzden sa kojila aspon v spanku polospanku ci noci lenze potom uz ani to nechcela a skoncili sme vcera na pohotovosti
@luba41 ja mam dvojcata inak.
@babikadaska ano, zistila som to neskor.. a čo uzdičky? horná aj pod jazykom?
@luba41 to jedine sme neriesili...moze sa uzdicka prejavit aj po 11 tyzdnoch perfektneho pitia ??
@babikadaska laktačná vám neskontrolovala uzdicku? Áno,uzdicka môže robiť veľký problém, odkiaľ ste? A štrajk môže trvať dlhšie ako pár dní,záleží od toho či sa správne rieši problém...odkiaľ ste mali laktacne? Z mamily?
@veronikadomanova ako zistím príčinu štrajku?
@zuzana518 príčina štrajku je vlastne pokles tvorby mlieka, dá sa to ale krásne naštartovať a znova dať do poriadku 🙂
@luba41 áno spime spolu, uspavat na prsníku nehrozí, keďže sa nechce dojčiť a kontakt máme spoločný, nič iné nerobím len sa venujem malej...máme aj nosič, ale teraz v tom teple tam dcérka nechce byť, nepoužívame cumel, fľašu ani nič iné....bylinky už beriem dosť dlho ale raz pije lepšie a ochotnejšie, potom zase hlavne cez deň nechce, niekedy už ani v spánku ....a teda je logické že aj tvorba poklesne, aj keď sa beru bylinky ...uzdicku máme strihnutu spodnú ...ja už naozaj neviem čo môže byť za problém a ako nájsť príčinu a konečne to prekonať
@veronikadomanova ja už beriem bylinky skoro.mesiac, tvorbu mám dobrú, sú však dní kedy nechc vôbec piť cez deň, ani v spánku a vtedy tvárová poklesne aj keď beriem bylinky, ale potom sa to zase naštartuje .... Ja už naozaj neviem čo môže byť príčina :(
cumel? flaša? nočné dojčenie a spoločné spanie? choroba?očkovanie?