Baby, napiste mi len krok za krokom jednym slovom rannu a vecernu rutinu pls. Ja som v tom stratena. 35r., suchsia porovita plet❤️❤️❤️dakujem
IG Karolína Baumgartner . Tam máš všetko
@kati301 poopravim ťa:
Micelarku najlepšie nepoužívat,
Rano: čistenie gélom, céčko na suchú pleť prípadne hyalurónová kyselina na vlhkú pleť, sérum, krém, nakoniec samostatne spf50 celoročne...SPF v kréme ťa nechráni dostatočne
Večer: čistenie najlepšie balzam/gél, esencia, sérum retinal, krém...očný netreba, sérum môžeš aj pod oči
@marcellka32 v micelarke ako takej nie je ziadny problem, len ju treby umyt z pleti.
@kati301 Dobre napisala, ze ju treba umyt.
Napr, ty pises vo vecernej rutune umytie balzamom/gelom. Ale to niekedy nestaci, je odporucane dvojkrokove cistenie, napr. make up, maskaru, spf nedas dole dobre cistiacim gelom. Odporuca sa nieco olejovite, kremove, alebo napr. micelarka, co ti rozpusti make up, a ine necistoty a v druhom kroku umyt plet gelom. A potom na uplne vycistenu plet aplikovat sera a kremy.
@kati301 uz som sa stratila😂
ráno vstanem, opláchnem si tvár studenou vodou, osuším uterákom a dám si denný krém , večer v sprche si očistím plet gélom, opláchnem to vodou a dám si krém na tvár. Mám 43 rokov a po tejto diskusii si pripadám ako sto roky za opicami. Vôbec netuším čo je spf, ale podľa mna príliš veľa hovadín na tvár.
@mistymay33 balzam je na odlicenie a gél na docistenie pleti
@mirka17 SPF nie je hovadina;) možno keby si mala záujem, tak sa dozvies že je to najdôležitejši krok v anti-age rutine ;) pozri sa na aziatky, sú v kuse biele, neopaluju sa, a vyzerajú dlho dobre, za to vďačia SPF...
Kazdy ti odporuci nieco ine. Musis zistit, co je pre teba dobre. Ja som proti mechanickemu suchaniu pleti, proti zrnieckovym pilingom, maskam, aj kremom...mne vsetko toto pory vytvaralo...za mna najlepsie, umyt si tvar mydlovou vodou, potom si umyt tvar micelarnou vodou neobsahujucou alkohol, tvoja plet je zrela, alkohol na vysusenie akne nepotrebuje...nasledne pouzit serum kyseliny hyaluronovej, krem ak, tak do ocneho okolia... ak zjemnit plet, tak olejom z ruzi alebo konopnym, obcas si spravit jemny piling s aha bha serom, ale nizko percentnym, je to setrne, efektivne, nic k tomu nepotrebujes, nezlupes sa, plet chrani pred vznikom akne a eliminuje vrasky, skusaj aj sera s vitaminom c, presvetli a rozziari, skusaj aj tvarove masaze, tvarove valceky, vyrazky nevytlacaj, pleti sa pocas dna nechytaj...pripadne dopln vyzivove doplnky, b komplex a pod...je toho vela, googli, citaj, zistuj si co ti pasuje...za mna najlepsie to zakladne, prirodne, bez chemikalii...
Skús si rovno povedať že koľko si ochotná investovať a možno ti pomôžu konkrétne tipy na výrobky 🙂 potom už nastaviť si rutinu je najjednoduchšie 🙂 a hlavne aj každá pleť je ina, čo sedí mne nemusí tebe, čiže aj tu platí len skúšať a skúšať 🙂
@marcellka32 už si dosť veľká na to, aby si neverila, že Aziatky majú peknú pleť vďaka SPF
Rano: serum s vitaminom C, serum niaciamide, kolagen , spf 50, krem na pigmentove skvrny
Vecer: cistiaca voda a gel , serum retinol, kyselina hyaluronova, nocny krem mastny
Mam 40, toto je moj ranny a vecerny ritual
@mirka17 vsak mne to tiez pride take, ze naozaj toto vsetko potrebujem? Ale asi ano, lebo ciernych bodiek mam miliooon a vela.
Dievcata, dakujem vsetkym velmi velmi pekne. Teraz to mam tak ze cistim gelom do peny, potom dam tonikum a bud krem so spf alebo taky krem na stiahnutie porov od Biodermy. Vecer rovnaky postup (nemalujem sa)
@kati301 Financne mi je cca jedno, samozrejme nemusi to byt najdrahsia rada produktov. Len to, ze musim skusat a to je kopec vyhodenych penazi🙈
@luccija no keď myslíš 🙂
@bielavila ráno daj ako posledné: SPF
Večer: prehodiť hyalurón a retinol
Inak super
ja ti to skusim napisat tak, aby si tomu rozumela
Ale naozaj si otvor instagram Karolina Baumgartner, je to slovenska kozna lekarka, co sa venuje skincare
1. cistenie je alfa omega, potrebujes dostat z oleti necistoty, aby vsiakla vsetky ucinne latky a neupchavali sa pory. Rano staci jeden krok, nejaky cistic, ja mam od kiehls ultra facial cleanser, vecer po celom dni potrebujes dva kroky - micelarku a zasa cistic. Micelarka odstrani make up a spf (to je produkt s ochrannym faktorom peoti slnku), cistic oddtrani vserko ostatne.
2. vyberat si produkty, ktore su vhodne na tvoj typ pleti (ja som sa v uvode oplachla a sice kupila dobru znacku, ale na suchu plet, ked mam zmiesanu, a dopadlo to zle :D )
3. v skincare mieris na nedokonalosti pleti a bojujes proti starnutie (anti-age).
Zo vsetkych ucinnych latok su najdolezitejsie retinolove, pripravky s spf a prihodit nejaky antioxidant (najsilnejsi je vitamin C). Tieto tri produkty tvoria kostru starostlivosti o plet a ak musis setrit, na nich sa nesetri.
retinol je vseliek, aj antiage, aj nedokonalosti pleti, podporuje tvorbu kolagenu.. pouziva sa vecer (nemusi sa so slnkom),nikdy nie v gravidite!!!!!! (je teratogenny) Zacina sa s nim opatrne, lebo moze byt drazdivy, postupne navysujes frekvenciu pouzivania a koncentraciu pripravku. V rutine sa neodporuca kombinovat s nicim inym. Tieto vecery mam rada, lebo len vycistim, natriem rerinal, dam krem a koniec.. Retinal je uz trochu zmetabolizovany retinol (rerinol sa musi v ozi premenit na rerinal), takze efekty na pleti su viditelne skor. Ja pouzivam medik8 retinal.
Vitamin C sa zasa pouziva rano po cisteni, treba kvalitny produkt, pretoze rado zoxiduje a to uz mozes vyhodit. ja mam oskia vitamin C
SPF je uplne total zakladny kamen antiage starostlivosti. pouzivas cely rok, v letnych mesiacoch spf 50, v zime staci 30, ak nejdes na hory alebo k moru. Pouzivas aj ked si cely den doma, lebo UVa prechadza okennym sklom. Bud ho uz obsahuju kremy, alebo je samostatne ako posledny krok pred makeuom. Ja pouzivam tinted spf od biodermy alebo eucerinu a su ok, potom nedavam makeup.
3. kazda plet sa musi hydratovat, na to sluzi hyaluronova kyselina (nemusi sa mat rada s retinolom za sebou), ceramidy, skvalen... Bud krem, maska, ampulkova kura, alebo serum. Ja mam serum a masku lancer, ampulkovu kuru obcas od LRP. V korejskej kozmetike toho najdes hafo.
3. Sera. V rutine nastupuju rano po vitamine C, vecer po cisteni mimo retinolovych dni. Su sera s peptidmi medi alo antiage (niod, perricone), hydratacne sera... na nedokonalosti pleti so salicylovou kyselinou.
4. Krem. Vacsina ludi investuje kopu penazi do kremu a nic o skincare nevie. My sme mudrejsi :D my vieme, ze krem podciarkuje celu rutinu a konzervuje ucinne latky v pleti. Ja mam kiehls ultra facial cream len s ceramidmi a skvalenom, absolutne nic nerobi. len trochu zhydraruje. Vyhovuje mi jeho univerzalnosti, lebo sa nebije s retinolom. Ked predtym pouzivam tonu pripravkov, v kreme uz nemusim. Niektore produkty napr od perrricone su sera aj kremy naraz. Hydratacne kremy su tiez super.
6. peeling. Raz za tyzden treba peeling, niektora plet znesie aj castejsie. Na pory je kyselina glykolova, salicylova.
7. ocne okolie - kvalitny ocny krem, idealne taky, co ma vela v sebe :D peptid medi, trochu retinolu, hyaluronovu... Alebo su aj sera na ocne okolie s retinolom, alebo masky na oci. Nieco vyber a bude. Pouziva sa pred tym, ako na tvar nanesies krem.
Pozri ten ig, tam je aj prispevok pory. Ja som si kupila aj serum s niacidamidom, tu glykolovu, peelingujem. Ale ked sa zacnes o olet starat (spf, vitC, retinol, hydratacia), vsetko sa zlepsi, uvidis.
@kika193 si uzasna, dakujem a pozriem aj ten ig❤️
@marcellka32 Moja mama v živote nepoužívala spf, séra atď. Občas mandľový krém, niveu a pod. Pleť tip-top dlho, v 60-ke začala viditeľne starnúť, teraz má 75 a stále vyzerá veľmi dobre. Základ je genetika.
@marcellka32 diky za tip, vzdy som si myslela ze hyaluron az po retinole kedze ten vie vysusovat a hyaluron zvlhcuje, ale fajn vediet
Ráno drisnúť cčko a na to spfko
večer odlíčiť nejakým olejom a drisnúť retinal
nič viac nič menej
@zuzanockamt nikde nepíšem o genetike....veľmi dobre to viem, základ je genetika, bavili sme sa o skincare a neporovnavaj slnko ktoré bolo pred 30-40 rokmi so slnkom teraz (preto to spf50), pretože toto naše slnko je ďaleko agresívnejšie;)
@juliet86 mam 30 rokov.
Produkty vydrzia tak +- pol roka, netreba pouzivat velke mnozstvo. Efekty mozno po 2 tyzdnoch, Su samozrejme velmi drahe znacky, kedy by skincare vysla na tisicku, ale myslim, ze do 250€ sa da normalne zmestit. Na zaciatku moze trosku trvat, kym si najdes vyhovujuce produkty.
Typ pleti si nejak vygoogli, to zasa nie je taka veda a vela produktov je univerzalna na vsetky typy. Pokial nemas rosaceu alebo atopiu, vtedy je to velmi individualne a odporuca sa vyhnut prirodnej kozmetike.
@zuzanockamt Ale kto ten zaklad nema, musi sa chranit. Do 60-tky mam daleko, ale keby som sa teraz nestarala o plet (zacala som pomerne neskoro), tak uz o 10 rokov vyzeram ako starena.
Smejem sa, že ignorujete a znevažujete používanie spf 🤦♀️ To je základ. Slnko je čím ďalej ostejšie, dláždite si cestu k pigmentovým škvrnám a predčasnému starnutiu pleti. Ale kto chce kam...
Rano - Micelarka, umyť vodou, dať serum s Ckom/hyaluron(mozes kľudne striedat obden, dokopy by som to nedávala), denný krem a spf, spf nemusíš ak má krem už.
Večer micelarka, nejaký docistovac/penový, gelovy/, retinol serum, krem na oči, nočný krem. Raz do týždňa masku 🙂
Toto robím ja, 28r. 😃 je to jednoduchšie než vyzerá ;)