Ahojte. Žienky,používate na dennej báze v letnom období opaľovací krém, respektíve spf ochranu pre Vaše detičky? Nemyslím teraz dovolenky alebo kúpalisko, ale obyčajný pobyt na záhrade, prechádzke (mimo hodín od 11:00- 15:00) počas teplých dní. Ja som nepoužívala doteraz a našla som diskusiu na fb, kde si ženy radili ohľadom týchto produktov a vyzeralo to, ako keby to všetci používali. Ďakujem.
Prečo si myslíš ze sa ma pouzivat len na dovolenke Alebo pri mori??? Samozrejme, že používam. Je to ochrana pred slnkom, nie pred morom
...A slnko poriadne praží aj o 5 poobede, niekedy aj ráno o 9.
ano, nevylezeme z domu bez spf uz teraz. a je jedno ci dieta abo dospelak
Myslíš, že na kúpalisku opaľuje iné Slnko ako doma na dvore?
My používame cez leto spf denne. Ráno natrieme keď ideme von a beriem aj so sebou.
Pred skolkou natieram tvar, ruky/nohy malej, takze ano aj v bezne dni.
@simona20201309 myslela som to tak, že na dovolenke pri vode je človek viac vyzlečený ako na dvore... Ďakujem za odpovede žienky.
Nie ešte nikoho z rodiny neopalilo o 16tej ani o 10tej ráno, načo už zaťažovať kožu kozmetickými bordelmi, keď je naozaj teplo vtedy dávam ale nie ráno o 8mej
Áno samozrejme, v lete aj keď je trochu pod mrakom
Ja natieram dcéru zakaždým keď ideme von, či je to o 8 ráno, na obed alebo o 17 poobede.
A seba tiež. Spf na tvár používam 365 dní v roku.
Natieram podla oblecenia, doby a casu pobytu na priamom slnku. Ak dieta ide zo skolou na pol dna do lesa v kratasoch, tak ano. Ak sa ide na tri hodiny na ihrisko ano. Ak idem len na nakup na otocku, nie. Ak ma dieta spf oblecenie dlhe rukavy, cele nohavice, taktiez nie. Cize, zalezi....
Ano davam malej spfko kazdy den... ono sa to nezda, ale aj teraz slnko uz celkom pecie. Behavam skoro rano, kedy ako, 40 min -1,5 h 2-3x do tyzdna a uz mam opalene nohy podla sortiek a to je len april a sortky som mala len par krat.
Nie
Nie nedávam. Keďže aj vitamín D je dôležitý.
Dávam, pri výbere si ale treba dat záležať na značke - kvalite 🙂
Samozrejme že áno. Už vyše týždňa natieram každé ráno pred škôlkou. Počas vychádzky o 10:00 je už UV index 3.
nedávam . Čerpáme aj cez kožu vitamín D , nie len ten umelý . Deti som nikdy pri tuzemskom slnku nemala spálené . Aj tak ich o 11 hodine sťahujem dovnútra alebo do tieňa a sú tam do 15 hodiny. Ak sme pri mori , tam dávam , ale aj tam dodržiavame siestu .
deti (aj seba) natieram aj v zime, teda vzdy, ked je slnecno. sme svetle, fototyp koze mame 1, rychlo nas specie. mam kamosku sestricku na koznom, napocuvala som sa dost o koznych melanomoch, a aj WHO oznacuje UV ziarenie za karcinogen, ale vzdy sa najdu ludia, co si myslia, ze slnko opaluje len od jedenastej do stvrtej a len pri mori. a mimochodom, treba si co to dostudovat, opalovacie kremy nebrania vstrebavaniu vit D, len ho znizuju. ale kazdy, ako uzna za vhodne.
Nie, pokiaľ nie sme na kúpalisku alebo priamo na slnku tak nenatieram. Prírodný D vitamín je oveľa lepší ako syntetický 🙂
Nie nepouzivam denne ani deti ani ja... Vid D je dolezity ale tiez s mierou na druhej strane neopekam deti cely den na dvore hlavne nie na obed v lete... Pouzivam v normalnej miere a podla moznosti kvalitny
@matkahelka nrchcem sa s tebou hadat ale vies o tom ze tych karcio je v beznom zivote podstatne viac a pidstatne horsich ako slnko?? Ja som zastanca toho ze vsetko s mierou a hlavne nehnat nic do extremu ani zdrave ani nezdrave
@kulumulu123 samozrejme. a o kazdom, o ktorom viem, tak sa mu vyhybam.
@kulumulu123 ano a snazime sa ich eliminovat viac. avsak naco si zatazovat kozu ked mame moznost ju chranit🤷♀️
Som zaskočená aké mylné informácie tu niektoré máte a ako vlažne pristupujete k ochrane zdravia...hlavne vašich detí.
Vitamín D sa dá ľahko doplniť doplnkami výživy, no kožu inak ako SPF krémom ochrániť neviete.
Takže radšej budete mať doplnený vitamín D a rakovinu kože na ceste. OMG. Keď už nie seba, chráňte aspoň to najdrahšie čo máte, svoje deti. 🙏
Ano, na tvar, krk, usi a chrbty ruk minimalne. Ale my byvame na rovine, od rana do vecera sme na slnku. U nasich v tatrach nenatieram tak poctivo, lebo tam mame kopec tiena
@evaachesa
U dojčiat a malých detí na hypovitaminóze D môže participovať nízka koncentrácia vitamínu D v materskom i kravskom mlieku, čo si vyžaduje od najútlejšieho veku jeho suplementáciu. Hlavná príčina hypovitaminózy D je však jednoznačne daná nedostatkom slnečného žiarenia, čo je zrejme podmienené striktnými argumentmi dermatológov proti nadmernému opaľovaniu so zvýšeným rizikom výskytu malígneho melanómu. U časti populácie tieto informácie vyvolávajú fóbie pred slnečným žiarením a časté používanie silných UV-filtrov, ktoré znižujú množstvo absorbovaného UV-žiarenia pod mieru potrebnú na tvorbu dostatočných zásob vitamínu
D v organizme.
@subartic ale veď u detí sa ten vitamín D samozrejme musí dopĺňa ...väčšinou vigantolom. Každá čerstvá mamička hneď dostane info ohľadom vitamínu D a K.
Inak niektorí ľudia nedokážu prijať vitamín D ani zo slnka. Som toho dôkazom ... kedysi keď som ešte až tak nedbala o správne a pravidelné natieranie krémom. Leto som strávila pri mori a hneď po lete mi bol zistený nedostatok vitamínu D takže som ho musela prijímať z doplnkov. 🙄
Ahoj,my denne.dospeli,aj deti.to slnko je tak agresívne.