Používate make up?

4. feb 2023

Ahojte,

dávate si na seba make-up pravidelne, občas alebo vôbec? Ja sa musím priznať, že ho nenosím vôbec. Keď vidím ako sa väčšina kamarátok každé ráno nalíči, začínam sa cítiť zvláštne a rozmýšľam, že asi by som ho mala začať používať aj ja. Kým som bola vo vzťahu, moc som to neriešila. :D Ako ste na tom vy s používaním make-upu?

Ďakujem.

moze
4. feb 2023

Ak nemas problematicku plet, make up by som ani nepouzivala, len vynimocne.

simonettasimonova
4. feb 2023

Ja to isté toho roku som ho mala raz a cítila som sa divne. Ties si hovorím ze sa namalujem ale nejak mi to nejde necítim sa dobre v omietke 😀 iba príležitostne si dám

pribinak
4. feb 2023

Len príležitostne, som pekná aj bez make upu 🤣🤣

martinka13
4. feb 2023

Vôbec. Pleť mam čistú a nepáči sa mi, keď to má žena na tvári.

angelous1991
4. feb 2023

Ja denne … okrem víkendov keď si užívam že nemusím …. A keď niekde nečakane vybehnem a nemám ho tak sa zle cítim ako nahá … ale zas ja mám vitiligo tak ja potrebujem pozakryvat tie škvrny . 🙈

moze
4. feb 2023

@martinka13 A ak by si mala problematicke akne, tiez by si nepouzivala?

mell27
4. feb 2023

Ja používam iba korektor 😊

x_mery_x
4. feb 2023

Nepouzivam vobec ani som.nikdy nepouzivala.

wonder13
4. feb 2023

Ja som na MD, nemám problematickú pleť ale make Up mám vždy. Ja som našla taký, ktorý pôsobí prirodzene, v zime aj chráni pleť. Keď ho nemám cítim sa zle, škaredá . V lete už používam len príležitostne.

blondiee83
4. feb 2023

Make up kazdodenne nepouzivam, len tonovaci krem od La roche posay, prip.si dam len trblietavy olej od Nuxe, upravim obocie, nanesiem spiralu, licka a lesk na pery. Snazim sa zaviest si to do kazdodenneho ritualu, no nie vzdy sa mi to dari 😀
Na druhej strane - pracujem z domu. Ak niekam idem do mesta, na nakup, bez nalicenia neodchadzam - to je automatika.

zlostitko
4. feb 2023

Bez make-upu ani na krok 😂 ale velmi prirodzene. Aj cez vikend, mne to jednoducho nastartuje den.

diablikovci
4. feb 2023

Ja mám 40 rokov a make up som mala asi 3x na sebe.

0silvia0
4. feb 2023

Nepouzivam, nepouzivala som ani nebudem pouzivat.

euka210
4. feb 2023

Len vynimocne, ziadne ze denne. Na strednej sa niektore spoluziacky uz malovali a raz prisla jedna nenamalovana...no vyzerala hrozne ako strasidlo...zbytocne si tak skoro nicit plet.

daniela2202
4. feb 2023

Poniektoré žienky a hlavne mladé dievčatá to majú už ako fasádu 😂😂😂👎👎👎

heln
4. feb 2023

nepouzivam, bud to neviem, alebo co, ale ked si nanesiem make up, tak vyzeram ako mumia, zvyrazni mi to vsetky vrasky a ryhy a to pri tom, na svoj vek ani nemam nejak viditelne vrasky.

trema
4. feb 2023

Ani ja nepouzivam, max tak spiralu a citim sa dobre 🙂 ty sa preco citis zvlastne?

leuska0910
4. feb 2023

Ked idem mimo dom tak ho mam vzdy. Ked som doma tak sa rano len nakremujem, ale bez make-upu sa citim nie vo svojej kozi.

h2
4. feb 2023

Autorka, záleží na tom, čo si predstavuješ pod pojmom make up. Či je reč naozaj len o tom make up-e, čiže tónovacom krycom podkladovom "kréme", alebo je reč o celkovom líčení (očné tiene, očná linka, maskara, obočie, rúž...). To prvé používam ozaj zriedkavo, skôr si vystačím s korektorom a púdrom. Ale ináč sa líčim. Každý deň do práce, bez víkend len keď niekam idem, alebo niekto príde k nám. Keď idem len na prechádzku, na bicykel, alebo tak, tak tiež nie. Rúž používam asi tak často, ako podkladový make-up, raz za čas na slávnostnejšie príležitosti. Ináč mi na perách skôr vadí. Rovnako aj lak na nechty, neznesiem ho dlhšie, než pár hodín, ide dolu ešte v ten deň, zároveň s odlíčením.

nykkushka
4. feb 2023

Používam 5 dní v týždni, cez víkend len ak niekam ideme necítim sa za to vôbec zle alebo divne, len preto, že iné ženy sa rozhodli makeup nenosiť. Niekomu tento nude štýl pristane, keď ma peknú čistú pleť, výrazne črty, riasy, oči.
Ja bez špirály, ceruzk, ružu, make upu vyzerám jak životom zrobena žena staršia o 10r🤣
Dávam si kvalitný makeup, podkladovku aj spf a mám pocit, že moja pleť je viac chránená pred slnkom a chrontami z vonku.
Je to každého vec, či nosí makeup alebo nie. Ale začínam mam v poslednej dobe pocit, že na MK chodia len dokonalé ženy - dokonalá pleť, postava, manželstvo, práca, platy🤦🏼‍♀️🤣🤭 a ak niekto takí nie je, no amen...

martinka13
4. feb 2023

@moze to neviem. Nemám.

natalienka12
4. feb 2023

Fuha, to sa tu ziadna zena denne nelicite? Ja kazdy den ked idem do prace, make up, korektor, tiene, umele mihy, licka, uplne vsetko. A v praci sa vsetky kolegyne licia, bez make upu to vyzera hrozne neupravene. Uzivam si den, ked som doma, vtedy sa nelicim vobec. Ale do prace nehrozi, musim vstat o 30 minut skor a urobit si make up, bez neho si pripadam ako naha.
@heln Musis zmenit znacku, kvalitny makeup nezalieza do vrasok. Pod make up treba pouzit podkladovku. Ked sa naucis techniku, nebude ti make up zaliezat do vrasok. Dobre liciace videa su na youtube, napr. drew, Jana Hrmova, baru, Katka Kondakorova a mnohe ine

natalienka12
4. feb 2023

@nykkushka Tiez mam ten pocit, sama dokonalost tu je. Vsetky su krasne aj bez make upu…len sranda je, ze si to myslia len ony 😀 nie je nic horsie, ako pohlad na taku zenu po 30 tke ktora je uplne natural, bez make upu, vlasy neupravene, nefarbene, strhana tvar, kruhy pod ocami…vtedy ma napadne ci sa aspon pod pazuchami holi 😂

h2
4. feb 2023

@natalienka12 Ty čítaš nejakú inú diskusiu? Veď viacero žien tu písalo, že sa líčia.

jesenzima
4. feb 2023

Ostaň sama sebou, nemusiš si dávať make up iba preto, že aj kamošky ... Budeš originál v dnešnej dobe plnej rovnako vyzerajúcich žien 🙂

natalienka12
4. feb 2023

@h2 vacsina pisala, ze sa pravidelne nelici, niektore len korektor, niektore len BB krem. Ale to nie je licenie.

zuzanockamt
4. feb 2023

Áno, denne komplet líčenie. Neviem si predstaviť chodiť do práce neupravená. Aj doma sa líčim.

h2
4. feb 2023

@natalienka12 Podľa mňa, ženy, ktoré písali o korektore alebo BB kréme to používajú namiesto podkladového make upu. Ja som to teda pochopila tak, že okrem toho sa ďalej normálne nalíčia (oči, obočie, pery...) Problém je, že autorka sa nevyjadrila, ako to s tým make upom myslí.

komplikovana
4. feb 2023

v zivote som makeup nepouzila, ( to hnede co sa dava na tvar ) malovala som si iba oci a takto som chodila do skoly si potom neskor do prace. Momentalne si nelicim uz ani oci, rano absolutne nestiham a ani sa mi nechce. Takze do prace chodim taka aka som a nalicim sa uz iba prilezitostne - oslavy a pod.

marca12
4. feb 2023

Pouzivam makeup,ale len lahucky a jemny,ziadna omietka. Takisto si dam linku a spiralu,take jemne licenie. Nemusis byt ako velkonocna kraslica zmalovana. Ale pokial mas pekne crty tvare a dobru plet a citis sa dobre nenamalovana,tak sa nemaluj. To ta musi bavit a mat k tomu vztah,ked sa chces malovat.