Líčite sa v lete?

27. jún 2022

Ahojte, len taká téma zľahka. Zaujíma ma, ako to máte vy, ženy, či sa cez leto maľujete alebo nie a prípadne čo používate. Ide totiž o to, že ja vôbec, neznesiem cez horúčavy na sebe akýkoľvek make-up, ani ten BB. Dostatočne (niekedy možno až prehnane) sa starám o svoju pleť a pijem hrozne veľa vody, mám pocit, že vyzerá zdravo a nepotrebujem to. Určite nemám pleť perfektnú, ale nemám ani pupence, navyše mi vyskočili pehy, čo sa mne celkom páči. Používam taktiež veľa SPFka, aby som ju chránila a mám tak aj prírodzenú farbu, že mierne opálená. Obočie si upravujem tak, že ho farbím henou a riasy mám dlhé, akurát tak si dám nejakú hnedú špirálku a balzam na pery. Vyživím a vyžehlím vlasy a cítim sa pripravená na deň. Priateľ sa ma dnes však opýtal, že či sa vraj neupravujem cez leto. Dosť ma to zarazilo, nakoľko si potrpím natom, aby bola moja pleť čistá a zdravá. Chcela som vedieť, ako to myslel a povedal len, že kedysi som sa maľovala viac (cez zimu používam make-up, lebo som aj bledá, ale celkovo sa mi to páči, keď nie je stupňov), tak som mu povedala, že je teplo a on že aj druhé ženy nosia make-up alebo púder, keď je teplo. Že kedže nenosím make-up, tak to znamená, že sa vlastne ráno neupravujem. Trošku ma to aj zabolelo, ale nie preto, že by som si o sebe myslela neviem čo, práveže ja sa dosť kritizujem, ale jednak som si myslela, že proste vyzerám v pohode, kedže mám zdravú pleť a po druhé som si aj myslela, že chlapom sa to páči viacej, ako keď je žena skechlená. Vy to máte ako? Maľujete sa? Prípadne viete poradiť niečo, čo tej pleti nevadí v lete? Mám len 30 rokov, len pre info.

katkaseiner
27. jún 2022

mam uz 41 a nemalujem sa ... od strednej skoly by som ani smeti nesla vyhodit bez spiraly, ale posledne asi 2 roky (od pandemie) som upustila...
No a v tomto teple... nech si napatle len na skusku nieco on na tvar a zisti co to je... tu ani neide o to ze napatlat, ale ze to za 15 minut stecie a bude to nechutnejsie ako nenamalovana...
Na jar som si davala robit obocie mikrobladingom, aby som si ani to nemusela kreslit, uz mi tvar dost starne, ale nie, neplanujem sa machlit v tomto teple... na dovolenku si necham aj mihalnice napustit nech ich mam tmavsie (som svetly typ a neidem do kontrastov). Okrem toho nic.

amelie2017
27. jún 2022

Ja nie, len ak niekam ideme vecer. Do prace si dam maximalne spiralu. Ja v lete rovnako ako ty neznesiem make-up. Plus ked sa nalicim, za chvilu som aj tak cela roztecena. Kvoli slnku sa musim niekolko krat denne natierat 50, inak mam na nose hned herpes. Plus sa chodime kazdy den kupat. Necitim sa neupravena.

ddaassuullaa
27. jún 2022

Dievca zlate, to je velmi smutne, ze povrchnost chlapa ta nuti zamyslat sa nad tym, ci sa o seba staras dobre alebo nie. Dodnes som este zniesla na sebe bb krem, ale dnes by som.si pripadala ako topiaca sa zmrzlina. Pre.plet nie je asi nic horsie, ako sa niekolkokrat denne prepudrovavat, aby sa stabilizoval make up🙄😖 plet sa ti za starostlivost, ktoru jej venujes, odvdaci za nejaky cas, ked budes len udrziavat a ti, co na seba denne lepia omietku budu hladat sposoby ako plet ozivit, ozdravit. Skus mu rano par dni po sebe napatlat "kilo omietky" na tvar s kremom, podkladovkou, make upom, prepudruj a zafixuj😁🤭 posli ho na 2 hodiny na prechadzku a potom ho odfot, zvacsi fotku a nacap mu ju v kupelni

marcellka32
27. jún 2022

Že kedže nenosím make-up, tak to znamená, že sa vlastne ráno neupravujem.....tak táto veta ma dostala, ani ja sa nelicim, ale odkaz mužovi, že upravená žena je tá, ktorá má zdravú pleť, zuby a čisté vlasy, vôbec k tomu netreba nános mejkapu....a to som maniak na starostlivosť o pleť takisto (nie líčenie, ale starostlivosť), čiže teraz v lete veľa hydratujem pleť a spf50 celoročne

yoxinka
27. jún 2022

Mám 37, nemaľovala som sa nikdy, môj muž to ani nemá rád. Ja sa o pleť starám, čistenie, peeling, hydratácia, krémy, masky, séra, vitamín C, retinol, SPF a max si na tvár kydnem BB krém, ten si dám aj v lete v jemnučkej vrstve, inak nič.

autor
27. jún 2022

@marcellka32 Presne, aj ja som mu to hovorila, že ja investujem dosť peňazí do kvalitného séra a kvalitnej pleťovej kozmetiky, chodím aj na dentálnu, nefajčím, stále som oholené, voňavá. Dosť ma to zarazilo, ale hovorím si, že opýtam sa, že možno ma ženy zvozia, že make-up je základ aj keď je leto 😀

marcellka32
27. jún 2022

Mejkap nie je základ...základ je mať zdravú fresh pleť, dobre robíš, že nefajčis a používaš spf50, po 40 uvidíš, že sa oplatilo ;)

autor
27. jún 2022

@katkaseiner Ale podľa mňa je prírodzené, že aj pleť stárne a podľa mňa je to aj pekné na žene, keď to normálne vidieť a nie každú vrásku prekrývať kilom make-upu. Akože ja ich veľa nemám ešte, ale aj keby som mala, tak natom vôbec nič nemením a nenosím nič.

elizabet173
27. jún 2022

to čo máš za povrchného kreténa? Ja sa líčim veľmi jemne, či je leto, alebo zima, tiene, špirála, rúž alebo lesk, samozrejme kvalitný krém pod to. Make up jedine na slávnostné príležitosti, svadba a pod. ináč nikdy. Našťastie som nemala problémovú pleť ani v puberte. Potom ma ľudia poznajú aj na kúpalisku, aj po 20km na biku, alebo celom dni na lyžiach. Líčim sa ale pre seba, pre môj dobrý pocit.

autor
27. jún 2022

Hlavne, že on má inak strašne veľa pupencov a dosť aj fajčí. Kúpila som mu aj gál na čistenie a tiež spfko, ale nepoužíva to, jemu je to jedno, ale po mne chce, aby som bola bábika, čo ja vôbec nepotrebujem.

autor
27. jún 2022

@elizabet173 Áno, ja si dám aj korektor, tiene nie, lebo mne sa to nehodí, ale nosím ešte farebné šošovky, tak mám výraznejšie trocha oči vďaka tomu aspoň.

mladena
27. jún 2022

Tak asi sa mu to páči keď si proste viac namaľovaná, aj keď neviem teda čo na ňom vidíš keď má takéto poznámky a pritom je pupencový 🙂 to by sa mal nad sebou zamyslieť. Ja napr. aj v lete make up používam ale nie korektotory púdre, iba normálne ten základný make up a hej, treba to upravovať tak, že občas odsajem vreckovkou lesk a prípadne dotriem. Nehovorím že je to zrovna môj koníček, len sa jednoducho cítim lepšie krajšie s make upom, síce nemám problémy s pleťou ale som veľmi taká bledo ružová bez make upu.

lenvam
27. jún 2022

Povedz drahému nech si dá vrstvu makeup v tejto horucave a potom nech niečo komentuje. Ja si dám asi tak 1-2x pred MS BB krém lebo som vyhadzana a pekne mi to zahojí.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. jún 2022

@cocolino234 Mňa to tiež baví inak, keď nie je leto. Rada si dám krycí krém, korektor aj púder, taktiež podkladovú bázu a vyžívam sa v riasenkách a upravujem si obočie, ale tiene sa mi nehodia, možno trocha tie menej výrazné, Ale rada to pozerám napríklad na youtube, hrozne sa mi páči najmä keď je líčenie jemné. Čiže úplne chápem a hej, rutina dva krát denne, to máme teda asi dosť podobne 🙂

mladena
27. jún 2022

píšeme tu o rozdieloch v líčení v zime a v lete, ono je rozdiel aj kde žijete na slovensku, oblasť bratislavy a podunajskej nižíny je fakt rozdiel ako napr. v trstenej to len tak na okraj, ale podľa mňa teba hlavne urazil ten jeho prístup, nejde ani tak o líčenie, baby, najmä mladé baby sú dosť citlivé na poznámky čo sa týka ich výzoru 🙂

autor
27. jún 2022

@miriam11 Ja tiež nenakupujem v kamenných predajniach, ale príde mi to úplne zbytočné sa maľovať v lete cez deň, keď je 40 stupňov, ale na druhých mi to nevadí, neposudzujem, hlavné je, aby sa každý cítil dobre vo svojej koži.

marcellka32
27. jún 2022

Hlavne, že on je pupencovy 🤦🏻‍♀️ a kecá ti do starostlivosti akokeby bol model

autor
27. jún 2022

@mladena Ja som zvyknutá na kritiku, mňa moja mama celý život kritizuje za výzor, ale toto ma prekvapilo.

mladena
27. jún 2022

aj mňa teda moja mama kritizovala ale nikdy za výzor

mladena
27. jún 2022

vlastne hej, že sa moc machlím 🙂 mala som 16

autor
27. jún 2022

@mladena V tej dobe som sa aj ja asi strašne machlila 😀

nice202
27. jún 2022

Áno, mám prácu, kde sa vyžaduje byť upravená a pekne oblečená. Mňa to baví. V práci mám klimatizáciu, čiže žiadny rotečený makeup.

karelova
27. jún 2022

Upravené obocie a minimálne maskara je za mna minimálny základ keď chodím do práce, takže ano. Makeup nepoužívam vôbec, BB obcas.

majlo1234
27. jún 2022

Mozno preto, ze ta mamka kritizovala, si si znormalizovala vyroky ohladom tvojho vzhladu. Kohokolvek je hovno do toho, ako ty vyzeras. Ak sa citis dobre, neries 😊

autor
27. jún 2022

@majlo1234 Tak muži vždy šaleli za mnou, tak asi to nebude také zlé 😃
Ona škôr obliekanie a tak.

dadis
27. jún 2022

Ja pouzivam Bioderma BB krem s 30spf, tenku linku, spiralu.Obocie mam farbene u kozmeticky, aj mihalnice, tak aj ked sa nenamalujem, tak v pohode, ale citim sa lepsie, ked si zvyrazim este mihalnice, preto ta linka a spirala- ale teda nic dramaticke, ziadne foxy eyes 😅, tu linku si tenucku kreslim po okraji oka. Na usta len labello, take cervene, ze trochu prifarbi, ale to by si cudzi ani nevsimol 😀

nevenka
27. jún 2022

@katkaseiner a este ked to stecie do ocii, auuu

majlo1234
27. jún 2022

Tak sa ohrad aj pred priatelom podobne, ze muzi za tebou saleju aj tak, ked sa mu nepaci, mozes ho vymenit😅