Niečo čo vyzerá hlavne prirodzene a nie ako upravené fixkou
Máte nejakú obľúbenú ceruzku, alebo niečo podobné?
@miriam_s ja mam presne toto iste 🙂
Hnedu špirálu.
Ceruzku a zafixujem presvitnym gelom na obocie. Pouzivam catrice, skoro vsetko mam od nich.
Originál špirálu na obočie od Oriflame. Je skvelá,majú ju v niekoľkých odtieňoch,aby si každý mohol vybrať podľa farby vlasov a cena je veľmi prijateľná.
nezavisi len o d produktu,ale aj prirodzeneho obocia, od odtiena a techniky nanasania a tehcniky prevedenia.
1.
prirodzene obocie. ak je obocko primerane hrube a hste, staci doplnit chlpky, pouzit spiralua pod. ja mam tenucke a riedke, vacsina produktov nemusi posobt reda u mna prirodzene lebo vidno dokreslovanie.
2.produkty ak su tmave, tie zvyraznuju obocko viac, preto vyzera vyraznejsie a moze vyzerat aj umelo. netreba teda pouzivat prilis tmave odtiene-
3. technika nanasania - zalezi od toho, kolko toho nanesies a v akej hrubke, ake ostre hrany urobis.
4. technika prevedenia - obocko treba vytienovat. ja osobne davam zospodu silnejsiu a vyraznejsiu liniu a tiez vonkajsiu cast obocko, pripade az oblucik, no pri koreni nosa ho robim svetlejsie.
a samozrejme zavisi od produktu, ci ich kombinacie. sa sa s tym pohrat a pouzit viacero peoduktov
1- ceruzka -je tenka, je hrubsia, tenkou mozes urobit ostrejsie linie, teda aj hrubov sa daju, zalezi od toho, aku ma spicku. daju sa nou dokreslovat hclpky, ked pritlacis a obzvlast pri tmavych odtienoch, moze to byt vyrazne, ale pokila robis len lahke tahy a nemas prilis tmavy odtien. tak sa da urobit obocko vlemi pekne.
2. pomada, s tou sa daju robit najostrejsie a najvyraznejsie tahy,a le tiez pokial nei ej tmavy odtien a lahka ruka, nemusi to vyzerat zle. pomady maju tendenciu shcut a uz sa s nimi robi horsie. sice ano tak silno nekreslia v takom pripade, ale nieekdy kreslia tazsie, nepravidelne.
3. tiene -tie su podla mna najprirodzenejsie a da sa velmi lahko urobit obocie dostratena. napr niekedy robim zospodu yvraznejsiu liniu a hore dostratena.
4. fixky - samostane sa mozu pouzit na koreslovanie chlpkov, no tie su ostre a pri oboci, ake mam ja, cih casto dost vidno. ked sa to s nimi prepiskne, je to vyrzane, ale sa sa dokreslovat aj jemne. chce to preciznu techniku. toto rozhodne nei ej jednoduche pri tenkom a riedkom oboci, ovela lepsia je kombinacia napr, tienov a fixy. tie 3 hrotove, mala som Benefit a hroza. vyhodene peniaze. fixky na hrubsie obodko, ktore nepotrebuje moc upravovat tvar, len na jemne doplnenie mozu byt vyborne.
5. siralky/gely. tie su dobre hlavne na ucesanie akehokolvek obocka, ale pokial je tenke, nestacia.
podobny efekt maju mydla, lepidla na obocko.
skusila som vsetky tieto techniky, produkty a teda hlavne na ryhclelicenie je pre mna najlepsia ceruzky, alebo tien s kavlitym stetcom.
tu na foto mam kombinaciu tiena,a lebo ceruzky ( neviem uz, mozno aj aj ) + fixka a na druhej foto moje prirodzene obocko
ceruzky:
mam rada tie tenucke, lebo pri mojom obocku potrebujem preciznost
- uplne najlepsia je Benefit precise ( ta tenucka ), ta struhacia moze byt fajn
- Maybelline tenka, tiez Nyx tenucka
- mam teraz aj ceruzku s fixkou zo Shein a je fajn, trosku sedivejsia pre mna ako teply farebny typ.
- Catrice tenucke su fajn,a le strasne rychlo sa minaju.
- a amma celkomrada Catrice struhacie, aj ke dminule som pozerala a uz maju asi novu verziu a tie odtiene sa mi nejak nevideli. tie stare mali pekne odtiene, pokial bolaspicata vedela som urobit vyraznejsiu liniu, ak pbola trosku zatupena, tak ta linia bola akoby rozmazana, co sa mne pod obockom nepaci, lebo tam si dokreslujem, chybaju mi tam chlpky a preto to musim zladist s farbou chlpkov.
Pomada:
- mala som ich len zopar,a le za mna vlemi dobra a cenovo dostupna Maybelline a je s vynikajucim stetcom.
Tiene:
- dlho som pouzivala Catrice ( boli 2 odtiene v paletke ), taku tu vacsiu paletke, kde boli v jednej panvicke 2 odtiene som nemala rada. , teraz ma opat Catrice take duo paletky a tiez su vyborne
- kupila osm paletku Maybelline s gelom,a le bola mi tmava, minule som kupila Miss sporty a myslela som si, ze je to Maybelline. som sa sekla. gel nic moc, nedrzi mi, ale tien je vyborny.
- z lepsim mam SIgma duo paletku a je tiez vynikajuca.
vyhodou duo paletiek je, ze sa daju pouzit 2 farebne odtiene a da sa obocko vytienovat.
Fixky:
- mala som Benefit a tusim Loreal tu 3-hrotovu a obe hroza. nedotekala farba, ked som prechaldazal s nou cez chlpky, tak sa nedostala na kozu, potom nad hcpkami mi sice na kozu skocila,ale vznikala tam medzera. takzo sa to rozpisuje, ale nesedi mi taky produkt.
mam teda tu tenku ceruzku zo Sheinu a t ama fajn fixku. mam pocit, ze uz horsie krelsi a to ju malo pouzivam,a le neiktore fixky treba vyslovene skladovat hrotom dole.
Spirlky a gely a pod produkty:
- spiralky som mala rada Essence- mala som davno, neviem ci uz nie je nova verzia, tiez Catrice starsie, ale aj novsie, no uplne najviac milujem Maybelline - maju taku akoby lodicku s kratkymi silikonovymi stetinami a obsahuje aj chlpky na doplnanie, drzi vyborne. niekomu sa to moze zdat moc. ja si s tymi klasickymi kefkami mam problem trafit chlpky a preto sa casto obabrem. preto mi vyhovuje Maybelline,a le tusim sa prestav apredavat.
- mydla - mam tusim Essence. trosku mi trva nez to prechne a obocko to prilepi ako chce, no nemam rada ten pozostatok ydla okolo chlpkov, nemusi na to dobre chytit aj farebny produkt na obocko ( ceruzka a pod ), najvhodnejsie na to mi prisli tiene.
- Glue - lepidlo. ma teraz znacka Catrice, vlemi ho chvalia, ale men sa vobec nepaci. tym ze mamtenke obocko, tak si zababrem kozu okolo a tak ako bezne lepidlo, tak aj toto je leskle, ked to chcem dat dole, taham to cele aj zobocia. tym ze to tam uvolnim, tak sa mi z toho narobia zmolky a nakoniec to vyzera tak hrozne,ze to musim dat uplne dole. na prcesanie hustejsieho obocka moze byt fajn. mne nevyhovuje.
pridam fotky neiktorych produktov.
1 foto - tiene a ceruzky Catrice, pomada Ardell, spiralka Essence
2 foto - Benefit fixka, tiene Catrice a RImmel ( tak nie Maybelline to bolo,a le Rimmel, ta duo paletka ) a fixka Benefit
3 foto - ceruzka Benefit
4 foto - spiralka Catrice
5 foto - mydlo Essence a ceruzka Catrice
6 foto - tu ej stara spiralka Catrice a hrubsia ceruzka Benefit ( o tej som nepisala, je vyborna, eln mam radsej tu tensiu )
7 foto - tenucke ceruzky Catrice
8 foto - lepidlo Catrice a su pri nom 2 hrubsie ceruzyk so Shein - da sa s nimi,a le nemam ich moc rada
9 foto - vyborna ceruzka so Shein aj s fixkou
10 foto - spiralky Catrice, vyborna pomada Maybelline aj so stetcom a fixka Loreal
11 foto - gel Maybelline s tou silikonovou "lodickou" a ceruzyk Maybelline - vyborne
12 foto - fajn ceruzky Nyx
13 foto - tiene Sigma
@because ja pouzivam rada tie co boli k pmade Maybelline, alebo potom este stetec Zoeva na obocie.
este je fajn aj stetec Zoeva na linku, len enviem ci sa tdaju tieto stetce zohnat. potrebujem stetce, tkroe dokazu urobit tenk liniu. a tych ej pomenej.
ten Maybelline je aj s to spiralkou na precesanie, je precizny, robi tenucku liniu, je vyborny, ale predava sa s pomadou. https://www.notino.sk/maybelline/brow-tattoo-ge...
ten Zoeva je sisrsi, zasiahne vacsiu oblast, je vyborny,a le tym, ze je vacsi, zas taku preciznost nedosiahne, resp, mozno aj ano, ale ej to s nim narocnejsie. *https://www.douglas.sk/b/zoeva/stetce-a-aplikat...
potom ten Zoeva na linku ten ej fajn c.317, pouzivaju ho na obocko, nemam s tym moc skusenosti, elbo ja si ho setrim na linku tusim som ho niekedy pouzila aj na obocko a bolo to v pohode. no ten sa uz u nas akosi nepredava, pridavam foto ( vlavo )
a mala som stetec aj z Ali,a le znicil sa- rozpadol a objednala som dalsi a ten uz nebol tak tenky, tam je riziko, ze to nebude ono, ale da sa natrafit aj na dobry kus. je to znacka DU care, tu novu verziu ais nemam vyfotenu,a ni enviem ci ho este mam. pridavam dost stare foto mojich stetcov 😀 no vyznaj sa v to potom 😀 a s dekorativkou som na tom vlemi podobne 😀
Dala som si vytetovat 🙂dlho som vahala ale som spokojná nad mieru
@majamat Si veľmi šikovná, obočko si vieš naozaj veľmi pekne urobiť. Prosím Ťa, benefit ceruzku máš aký odtieň?
Iba pinzeta, žiadne kreslenie ...
@daridari11 dakujem, tusim odtien 3. to je ta klasika.
ano je to 3 Warm Light Brown.
@jaja20 môžem sa opýtať ak mám veľmi riedke obočie tak ťa špirála pomôže? A ako sa to nanáša?
@majamat Ďakujem🌹
@majamat krásne obočie ja si to tak neviem nakresliť😢
@modrymotyl8 Vyzerá takto.
Má menšiu a kratšiu kefku,než obyčajné špirály a pouziješ ju normálne, že ňou jemne prejdeš po obočí od koreňa nosa v smere rastu.
Ani v horúcom lete nepúšťa farbu, mám to odskúšané aj počas dovoleniek v trópoch 🙂
Myslím, že aj Avon ich vyrába,ale tie som ešte neskúsila.
@jaja20 a môžem to použiť aj na veľmi tenké obočie?
@modrymotyl8 Určite áno. Len vyskúšaj jemnejšie ťahať,aby to nebolo veľmi nahrubo. Každá si to musí odskúšať podľa svojej potreby. Ak by ti náhodou aj napriek tomu nevyhovovala,cena je nizučká,cca 3,50 euro a môžeš ju posunúť niekomu inému v rodine.
@modrymotyl8 Ale je to rýchle a produktívne, mňa osobne by piclo,keby som si obočie musela maľovať a tieňovat každé ráno polhodinu 🙂 Na to nemám čas, ani nervy.
@jaja20 Ďakujem vyskúšam dá sa to kúpiť aj v drogerke?
@jaja20 no poviem ti, ez ma rozculuje to moje obocko,a le so spiralou nevyzera dobre.
ide o to, ze stale zostan etenke, stale je take kadejake, nema pekny tvar.
@modrymotyl8 niecopodobne najdes aj v DM. Catrice a Essence maju dobre ceny. to su tie spiralky, co som hore davala foto
Používam toto so štetcom určeným na obočie, za mňa naj, pekne to zaschne, vydrží celý deň, a vyzerá to prirodzene https://www.mojadm.sk/catrice-pomada-na-obocie-...