Beauty poradňa - omladenie

16. máj 2023

Baby ahojte, mám 31 rokov, polročné bábo a ešte 10 ročnú dcéru ktorá mi dnes povedala , že som strašne zostarla...a cítim to aj ja...chcela by som možno nejaké rady ako sa o seba začať starať, používam mary Kay time wise, momentálne necvicim, stále kojim, bábo prespí celú noc, nie som až taká unavená ako pri prvej dcérke a viem, že nemám ani 20 .... No potešili by ma možno nejaké vaše rady, vaša rutina atď atď, ako sa o seba lepšie starať, ešte ma napadá, že menej pijem v poslednej dobe, tak začnem určite aj s tým....ďakujem vám

deti95060810
16. máj 2023

tu na mk sú rôzne skupiny ktoré sa zaoberajú témou - krása...
napr. účesy a líčenie,
plast. chirurg. a estetická dermatol.
a isto aj iné

kkovacovak
16. máj 2023

Omladenie je veľmi široký pojem. V zmysle že sa o seba toľko nestaráš vrámci zovňajšku? Alebo čisto pleť? Používaš spf na tvár každý deň? Nič iné ti na aké také zastavenie starnutia nepomôže.

autor
16. máj 2023

@kkovacovak SPF áno...myslela som rady ako sa staráte o seba vy, že sa možno inspirujem....starnutie vidno najčastejšie na tej pleti rukách a krku nie? 🙂 Niečo také som mala na mysli

dominka63
16. máj 2023

Používam večer retinol ráno serum s vitamínom c treba pozriet vyššiu koncentráciu

autor
16. máj 2023

@dominka63 môžte dať konkretne výrobky? Ďakujem krásne

dominka63
16. máj 2023

Z geek and gorgeous retinol večer 0,5ka a na to Dobry Hydratacny krem ten mám pyunkang yul ráno vitamín c a krem tiež a spf a riadne čistiť pleť penou masky peeling atd 🙂

kkovacovak
16. máj 2023

Ja si myslím že je to o tom čo vyžaruješ a ako sa cítiš + sebavedomie. Hlavné je aby si sa ty cítila komfortne. Ja napríklad nejdem von nenalíčená a bez upravených vlasov. Nie je v tom nič povrchné len sa tak skrátka cítim lepšie a krajšie vnútorne a tak ťa potom vnímajú aj ľudia. Vždy večer mám hodinku pre seba kedy si spravím wellness. Séra, retinol, krémiky a iné kraviny. Rovnako ráno sérum, vit c, spf aj keby traktory padali a aj keď mi dieťa behá za zadkom. Hlavné je nezabudnúť na seba a dopriať si. A ja si teda skúšam krémiky séra, urobím si nechty a cítim sa krajšie a mladšie 😃

nikolka1986
16. máj 2023

@kkovacovak Hodinu na aplikáciu sér a krémov? Ani 15 minút.

Autorka ak sa cítiš staro a máš viditeľné vrásky tak jedine botox alebo výplne, krémy a séra sú prevencia ale nikdy som nezaregistrovala, že by mi odstránili nejaké vrásky alebo viditeľné známky starnutia.

autor
16. máj 2023

@kkovacovak super rady a pravdivé....baby...ja neviem čo je ten retinol a aký vitamín c máte na mysli...normálne v prášku? Nesmejte sa mi 😄😄😄😄😄

autor
16. máj 2023

@nikolka1986 nie som ten typ ženy 🙂 ale ďakujem....počula som o tej tvarovej gymnastike od bývalej kolegyni a tá tvrdila že jej vrásky niektoré naozaj sa vyhlásili ... Neviem čo bolo na Tom pravdy...🙂

autor
16. máj 2023

Vyhladili pardon

kkovacovak
16. máj 2023

@nikolka1986 no ja neviem ale ja sa večer aj sprchujem, umývam vlasy atď. Myslím že každý pochopí že si hodinu nenatieram tvár krémom 🤦‍♀️

kkovacovak
16. máj 2023

Retinol je látka ktorá zabraňuje starnutiu. Tak v skratke. Samozrejme ak už máš viditeľné vrásky tak ťa nespasí ale môže spomaliť známky starnutia. Používa sa večer a ráno je potrebné používať spf lebo pleť môže byť citlivejšia, náchylnejšia na pigmentové škvrny atď. Vitamin c je látka, antioxidant, ktorá zabraňuje tvorbe škvŕn, rozjasňuje pleť takže vyzerá zdravšie a krajšie.

autor
16. máj 2023

@kkovacovak je úplne jedno akú značku toho retinolu? A vitamín c som mala na mysli či stačí krém ktorý obsahuje vit.c alebo ako si ho aplikujete vy? Ďakujem a ospravedlňujem sa za nevedomosť, bola som ten typ ,,vyčistiť nakremovat a koniec" :D

autor
16. máj 2023

Pozerám že to budú asi tie séra s tým vitamínom C :D ďakujem baby, cítim sa múdrejšie :D :D

kkovacovak
16. máj 2023

V podstate je to jedno ale líšia sa koncentráciou. Čím vyššie % tak tým je účinok vyšší ale zároveň je aj agresívnejší na pleť a treba si naň zvyknúť. Preto sa na začiatok odporúčajú nižšie koncentrácie. To c môže byť kľudne v kréme alebo v sére. Najideálnejšie je večer retinol a ráno c. Neviem aké sú tvoje finančné možnosti ale napríklad značka cerave má fajn a aj cenovo prijateľné retinolove sérum. Alebo ako tu už niekto spomínal značka geek&georgeous je fajn keď nevieš čo kúpiť. Aj cenovo aj kvalitou. Tam kúpiš napríklad aj sérum s vitamínom c aj retinol.

zuzkacik4
16. máj 2023

Ja asi velmi neporadim k teme, otvorila som ju lebo ma zaujala...ja len tolko, ze ak kojis, retinol sa nema/nesmie pouzivat...

kkovacovak
16. máj 2023

@zuzkacik4 veru to je dobrá poznámka to som si ani v texte nevšimla. Tak po dokojeni

mirage
17. máj 2023

inak mne to nesedi, ze by 10 rocna dcera pouzila tieto slova - strasne si zostarla.. Ked budes mat 50, co ti bude hovorit?

marcellka32
17. máj 2023

Venujem sa kozmetike všeobecne ale .takisto ma zarazila veta od 10 ročnej dcéry, to nemá z vlastnej hlavy, to jej niekto povedal...ako prvé by som ju upozornila že takto sa s mamou nerozpráva, pretože to dosť rani, (mohla zvoliť iné slová ako mamka nechceš ísť na kozmetiku), prípadne inak...
Základ je čistenie: všetko sa dá kúpiť už aj v DM, čistiaci gél, sérum s vitamínom c L'Oréal, spf50 sundance fluid zelenobiely obal,...večer čistenie, retinol L'Oréal, hydratačný krém balea sensitive med, rôzne masky

kkovacovak
17. máj 2023

@zuzkacik4 tak zisťovala som a nie je to tak. Počas kojenia sa už môže. Treba sa mu vyhýbať len počas tehotenstva 🙂

zuzkacik4
17. máj 2023

@kkovacovak ako myslis, staci zadat do googlu a vsade sa pise o tehu a aj o kojeni...vsade je aj vysvetlene preco...ale tak rob ako uznas za vhodne 🙂

dominikamacakova
17. máj 2023

Aj ja mám 31 a v poslednej dobe som strašne zostarla. Žeby nejaký prekliaty vek? 🙈

autor
17. máj 2023

@mirage
@marcellka32 baby áno ranilo ma to, dcérka nemá skoro žiadne EQ snáď od narodenia taká ja, veľmi sa tým trápim...pracujeme na Tom a ďakujem za rady naozaj

autor
17. máj 2023

@dominikamacakova no prisambohu ešte rok dozadu ma pýtali aj občiansky keď som manželovi kupovala cigy....teraz to cítim aj ja, neže len dcéra hnusne podotkla :D

dominikamacakova
17. máj 2023

@autor som na tom presne tak isto...zrazu jedného dňa som si uvedomila, že vyzerám hrozne. Doteraz som nepoužívala žiadne krémy ani nič proste. Vždy som si len nakúpila tonu a potom vyhodila. Dva mesiace dozadu som začala s ordinary. Byť tebou tak objednám pre začiatok jedno sérum a jeden krém čo ti tu radili a postupne pridavaj vecí. Ja som si už na tú rutinu zvykla a vidím aj výsledky. Už som pridala ďalšie sérum, ďalší krém. Teraz som si objednala čistiacu penu lebo sa mi tých krokov zrazu zdá málo 😀 A budem pokračovať, maska atď ... Len zo začiatku je človek z toho debil, čo s čím kombinovať a čo mu vôbec sadne na pleť

autor
17. máj 2023

@dominikamacakova Ďakujem veľmi pekne....skúsim postudovat a vybrať niečo...a ďakujem aj ostatným babám...tak teda ten retinol ešte nie kým kojim, ale mám v pláne do dvoch rokov aspoň ak mala bude chcieť :D

kkovacovak
17. máj 2023

@zuzkacik4 ja nekojim a je to info od kožnej lekárky nie z nejakého článku z googlu

zuzkacik4
17. máj 2023

@kkovacovak uz som si vsimla, ze nie si autorka prispevku, som si ta s nou trochu zamenila, preto taka odpoved... google bol len priklad...ja mam zas info od gynekologicky, pediatra aj kozmeticky...takze 🤷‍♀️

mareka49
17. máj 2023

Pozri značku skin care revolution, taky základ maju