Viete mi poradiť logopeda v KE, ktorý berie nie len predškolakov? Mala ma 2 a pol a zatiaľ hovori len mama, tata, mňam. Rozumieť rozumie všetkému.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem.
hladaj klinickeho logopeda. chodi sa aj v roku a pol - dvoch, ked je nejaky problem.
u nás logopedička vezme dieťa najskôr od 3roku....skôr ani nevezme....
@zuzanockamt vieš co, pre mňa za mňa chod už aj keď máš pozitívny test. Je to tvoja vec. Nech si predsa "pokeca" s deckom cez brucho.
@jadodowa Môj syn na 2 a pol roka taktiež nerozprával. Potom sa rozkecal. Teraz má 4 roky a ústa sa mu nezastavia, používa aj komplikované vety a ťažšie slová, nerobí mu problém ani písmeno L či R.
Ja by som počkala.
@lienka.7 Asi si nikdy nepotrebovala riešiť s dieťaťom takéto problémy.
@daniella08 ďakujem za povzbudivé slová, syn mi začal rozprávať keď mal 18.mesiacov, v 2 rokoch už spieval.
Mrzí ma za dcéru hlavne to, že keď stretne rovesníkov nechcú sa s ňou hrať keď zistia, že nerozpráva. Tak sme ju chceli nejako jemne postrcit.
@jadodowa čítala si knihu O detskej reči? Dá sa voľne stiahnuť na nete. Tam sú popísané všetky stratégie, ktoré používajú logopédi na učenie. Tie rady potom aj dávajú rodičom, tak skús podľa toho skúsiť zatiaľ, kým budete na čakačke u logopéda 🙂
@mishelin713 nie, necitsla, ďakujem za odporúčanie.
Môj syn rovnako hovoril do 3 rokoch len 3 slovíčka (a to od dvoch rokoch chodil do škôlky) k logopedicke sme išli keď mal 2 roky a 7 mesiacov odvtedy s ním pracuje, momentálne (má 4 roky) a riešime aj psychologicku kvôli NKS čiže určite odporúčam čím skôr riešiť logopeda 👍
@kris_tin257 lenže mne pediatricka nechce dať výmenný lístok.
@kris_tin257 a ku komu chodíte?
@jadodowa ani mne nechcela tá naša že syn je ešte malý že sa rozhovorí dobre že som ju nepočúvla, objednala som malého k logopedicke síce termín bol nejak za 4-5 mesiacov ale tak bol a išla k pediatricke s oznamom že malý je objednaný že nech mi dá výmenný ... My sme z BA čiže tu som to riešila
@kris_tin257 presne také skúsenosti počúvam aj ja, že pediater nedá papier, pričom aj tak rodic musí toho logopeda najst
@jadodowa nedaj sa odradiť to že nerozpráva môže aj nemusí byť problém, ak to ale bude problém aby si si neskôr nevyčítala že si to neriešila skôr
@tinka8512 pravdaže chodia také deti ja som bola so svojou tesne pred 2.r
@jadodowa logoped riesi poruchy reci, take male deti sa vobec nenosia k logopedovi