Ahojte žienky prosím Vás dá sa zvladnuť Oravský hrad z dvojročným dietatom? Kedze o mesiac ideme na dovolenku na Oravu a chceli by sme ukazat našmu 12ročnemu synovi Oravský hrad.Tak ma zaujíma či ste ho už absolvovali aj s menšimi deťmi? Dakujem za odpovede 🙂
Určite sa dá zvládnuť 🙂 s nosičom by som povedala že "hocičo" 🙂 Určite sám na nôžkach to asi celé neprejde a hlavne prednášajúci ide niekedy rýchlejšie a zaostávali by ste, nie je priestor ísť si svojim tempom 🙂
My sme ho pred dvomi rokmi absolvovali s ročným synom v turistickom nosiči a v pohode. Bolo vtedy málo ľudí, aj ostatní turisti boli s malými deťmi, tak nám sprievodca prispôsobil tempo a všetci boli spokojní 🙂
@zuzanockamt tak ako čo ma neminie tak to určite si budeme malú striedať na rukach z manželom.
@evabb35 ale prosím ťa, v pohode to dá, niečo po svojich, niečo na rukách
@zuzanockamt môžem sa spýtať kolko zhruba trvá malý okruh?
@kony399 ja som dala Oravský hrad v 8 mesiaci tehotenstva ... viembze to je iné ako malé dieťa ale tiež som len tak z nohy na nohu prestupovala 😅... odporúčam dať to bez sprievodcu, ísť si vlastným tempom, dať si prestávky na nadvoriach a terasách, urobiť si fotky, vypiť dzusik, proste sa nenahlit... je tam naozaj veľa schodov ale dalo sa to zvládnuť a bolo tam aj vtedy veľa ľudí s malými deťmi ... ale teda so sprievodcom by som nešla, tam si tempo nevyberáte
@kony399 časovo neviem ako to vychádza
Ahoj, my sme boli s malým 2 r na oravskom hrade a dostali sme sa len na nádvorie... malý tam akoby niečo cítil a strašne plakal, až tak, že nás pani sprievodkyňa požiadala aby sme nepokračovali... ja som už na Oravskom hrade bola, tak ďalej pokračoval len ex a ja s malým sme sa hrali na nádvorí s kamienkami 🙂 🙂
@kony399 zvládnuť sa to da ak mate nosic.. Ale ja co som tam bola pred 2 rokmi ako tehotna tak sme mali v skupine asi 4 pary s malymi detmi a dakujem pekne.. S prepáčením velke h💩... som mala z prehliadky 😕😕 kricali, plakali.. Nevladali.. Masaker... Tešila som sa na obhliadku a nakoniec sme dopadli hrozne... Sice je pekne, ze chcete ukazat staršiemu hrad ale popri malom treba trocha myslieť aj na ostatných... Ak bude cely cas vklude a tisko v pohode ale ak bude kričať celu prehliadku tak dakujem pekne 😅
@zuzanockamt dôvod??
Boli sme minuly rok s cerstvo 3rocnou, vsetko vyslapala sama az uplne do tej hornej vezi. Takze da sa to.
@evabb35 my sme boli prvykrat s polrocnou v nosici a 3,5 rocnym, co to presiel cele sam a to sme boli dost velka skupina so sprievodcom a este nam do toho lialo a zvladli to uplne super. Teraz sme boli druhykrat po korone bez sprievodcu, ked mal starsi 5 rokov a mladsia skoro 3 a opat v pohode 🙂
boli sme s dvojrocnou akurat bola korona tak mali prehliadku bez sprievodcu a super vsetko sme popozerali vlastnym tempom
@kony399 tie strme a uzke schody s dietatom na rukach nedate ani nahodou. a sprievodca vam to ani nedovoli. my sme boli minuly rok v septembri a kto nemal nosic, s dietatom zostal dole. je to nebezpecne.
Boli sme na menšom okruhu 2r a 4m. Obe deti zvladli.
@jankapepe ???
@zuzanockamt zle som ťa označila 🙂 otázka mala byť pre
@evabb35
Dôvod prečo je Oravský hrad len pre školákov?
@matkahelka chystame sa len na malý okruh a bez sprievodcu.Uz mame zopar hradov pochodených boli sme minulý rok v Modrom Kameni a malá to v nosiči zvladla super a mali sme aj sprievodcu.
@kony399 citaj s porozumenim. nosic je ok. pisem nasu skusenost z vlani, kde boli dve tiez cca 2r.deti a akonahle sa islo dohora na tie strme schody, sprievodca sa opytal, ako tam vyjdu tie deti. otcovia povedali, ze ich vezmu na ruky, sprievodca razne odpovedal, ze nie, mali si zabezpecit nosic, lebo na rukach je to nebrzpecne. co aj je. tak zostali matky s detmi dole.
@kony399 dá sa zvládnuť, no odnosíš si ho aj na rukách, prípadne nosič. Je tam dosť schodov.