Mile mamicky, chcela by som rozprudit diskusiu o tom, ci ste spokojne so sluzbami pre mamicky s detmi v Bratislave v zmysle oddychu pri caji, kave, zakusku s tym, ze o Vase deti by bolo postarane. Chyba mi v Bratislave nieco ako baby kaviaren, kde by sa dalo oddychnut pri kave a dieta by sa spokojne hralo pod dozorom nejakeho personalu ( s tym, ze by som na dieta mohla pripadne vidiet, mohlo by ku mne pribehnut podla jeho potreby, pripadne by absolvovalo nejake cvicenie, kurz a videla by som na neho od stola) a k tomu vsetkemu by som si mohla uzit aj sluzbu typu kozmetika, manikura, pedikura, pripadne kadernictvo. Chyba aj vam nieco take? Co by ste privitali? Zaujima ma Vas nazor..
@mirkafi mne nechyba. Ked mam nutnost ist dakam na kavu s kamoskou,ci absolvovat pedikuru,masaz a pod.,mam,tu rodicov ci svokrovcov,ktori mi deti postrazia. Povazujem to za bezpecnejsie,ja som voci cudzim,nedoverciva,hoci maly uz do skolky daku dobu chodil,ale skolka je nieco ine.
a na kavu chodime v nedelu so svokrovcami,do mestskeho tesca,sme tam na nich 4,tak sa vystriedame.
totiz,ja ani v detskom,kutiku,by som dieta nenechala,co ja viem,ci,ta osoba ma,pedagogicke vzdelanie,ci je spolahliva?
stacilo mi na jednej mdd akcii,kde deti v skakavom,hrade strazil mladik,ktory na to kaslal,ja,som bola ta,co som,ho musela usmernovat,deti sa tam,na,seba tlavcili,dovolil,aby tam,mini dieta matka pustila medzi skakajucich vacsich,mohlo sa cokolvek stat..
musela by som,mat istotu,ze deti,strazia vystudovane ucitelky ms ci zs,ze sa,za dieta zodpovedaju,ak sa cokolvek stane.
ale,ja,som,taky bojko,v tychto veciach. 🙂
@siska53 tak to mas super, ale su aj take mamicky ( ako napriklad ja), ktore tu nemaju svokrovcov a rodicov a ti su na mile vzdialene od nas. Takze pre nejaky socialny kontakt s kamaratkami a tak vyhladavame zariadenia typu kaviarni s hernami a podobne. Preto sa pytam na nazor, ci som len ja jedina, ktorej chyba nieco komplexne v ba, kde nebudem mat strach o dieta, kde moje dieta budem pri hre vidiet, je tam kvalifikovany personal, dobre a prijemne prostredie, pripadne nejake aktivity pre deti, matky a k tomu ako bonus starostlivost nielen o dieta, ale aj o matku.. Poznam aj mamaland, v safari som nebola, ale nenasla som v ba nic komplexne - starostlivost dieta a matka, pripadne otec. Ak je nejaka kaviaren s kutikom, chybaju aktivity pre deti, nejake pohybove, kreativne. Ak je aj toto vsetko na jednom mieste, chyba mi starostlivost o matku.. Preto sa pytam ci o niecom takom komplexnom v ba niekto vie. Pripadne ak nie, ci to vobec chyba a bol by zaujem o nieco taketo..
centrum rafael - dieta na kruzku, mama na kave, masazi. aspon my chodime tam.
Aj v materskom centre si dáš kávičku čaj dieťa sa hrá a ty si tam môžeš dať stretko s kamoškou.
Ja však radšej idem von takmer za každého počasia, deti / chalani aj tak odmietajú chodiť do nákupných centier a podobných stredísk ani na hranie v kútiku ich nedostanem. Takže si dohodnem cez víkend stretko s kamoškou dáme aj kávu, aj kuknem obchody, prípadne pedikuru.
A ešte v Rači na Alstrovej ulici. také niečo je kaviarnička a hernička, aby som dala aj niečo konkrétne. Myslím, že každá mamička asi uvíta čo najblivžšie v mieste bydliska.
@mirkafi aj mne chýba, ale viem že tu sú také zariadenia, ale hlavne v Ružinove, Petržalke a Vrakuni, ja čo nemám auto a som z Devínskej, tak sa nikam nedá ísť, minule sme takto hľadali s kamoškami v okolí Trnavského mýta a nič sme nenašli, všetky sme mali deti a nemali sme kde ísť, tak sme kočíkovali po vonku. Čiže aj mne tu chýba
@mirkafi centrum rafael je fajn. Ja tam chodim s malym na cvicenie a su tam i kruzky ine pre deti, cvicenia pre dospelych, detsky kutik, ale myslim, ze dieta si strazis sama. To som nezistovala, ako to je. Mamy klebetia pri kave a deti s ahraju v kutiku, vidis na nich. Viem, ze su tam i dake relaxacie, ale na to strazenie som sa nepytala, kedze to nepotrebujem.
Ale mozem zistit.
my chodime teraz najcastejsie do Kids point na kramaroch.. kurzy pre mamicky, deticky, snack bar a o deticky sa super staraju.. tiez som z tych ktore nemame nikoho nablizku a nemam kam deti "odlozit", i ked je pravda ze by som velmi rada zverila deti na starosti najradsej starym rodicom..
Ja poznam vsetky centra, ktore ste napisali. Rafael je tiez fajn, ale maju malu hernu a ked sa tam nahrnu deticky po cviceni, tak je to miestami az nebezpecne, tiez schodisko nie je zabezpecene pre male deti a chyba mi tam servis pre matky.. Preto som sa pytala, ze ci je nieco v ba s full servisom alebo ci vam nieco v tych materskych centrach, ktore navstevujete, chyba, prekaza. Dakujem za kazdu odpoved, ktoru ste napisali do diskusie..
@mirkafi mne by sa velmi hodilo fitnesscentrum, ktore by zaroven organizovalo kurzy pre deticky .. cize ja by som individualne cvicila na strojoch dieta 3+r by zatial cvicilo v skupinke tiez nejake bezpecne zabavne cviky s instruktorkou.
v materskom centre som este nebola, ale uz budem musiet ist kvoli socializacii dietatka .. tak fajn ze je tu taka tema, popozeram tipy.
ja mam tiez velky problem zohnat si babicky na strazenie .. jedna prilis mlada s vela aktivitami a druha prilis unavena ... ked uz fakt potrebujem tak samozrejme pomozu ale musim mat fakt dobry dovod aby mi ho postrazili a uz vobec sa neda dohodnut nic pravidelne
Veru, take fitnesscentrum by som aj ja privitala. 🙂 Kde by bola cela stena presklena, cize cely cas by som videla na svoje dieta a ono na mna a bola by tam osoba, ktora by vsetky taketo deticky strazila a venovala sa im. A ja by som bola v klude, ze o dieta je postarane a robim aj nieco pre seba. 🙂 Mimochodom, tiez nemam k dispozicii rodicov, ani nikoho, kto by mi niekedy povaroval dieta.
@mirkafi mne napríklad vadí, že aj keď mám detské centrum na sídlisku, je otvorené 2 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede a to reálne nestíhame, lebo buď spí alebo je. Ale to fitko by sa zišlo, ale aby strážili aj menšie detičky, lebo ja mám ročnú a nemám moc kde s ňou ísť, keď je škaredo
@moni244 to mi tiez vadi na materskych centrach ... najblizsie mam presporkovo, aj to je 45min cesty minimalne ... a otvoreni su tiez velmi obcasne ... po, st 2hod + 1,5 hod, ut 2hod, stv 1, hod, piatok pre clenov. Ked mi spaval cez obed tak nebola sanca sa otocit, stravit tam cas, mat navareny obed a neist naspat za tmy. A okrem toho ked je pekne je skoda sediet v okobercovanej miestnosti a ked je skaredo tak sa mi nechce tak daleko trepat 😀
@meluela ja mám bublinku 5 minút od domu a aj tak som tam ešte nebola, lebo buď bolo zavreté, alebo spala, alebo som varila. A cez víkend nie sú otvorený, čo mi niekedy tiež prekáža. Keď je priateľ v práci, kamošky po výletoch s deťmi a ja sama doma, nemám čo robiť keď je škaredo
@moni244 to som si zatial nevsimla nikde. Ja som s malou chodievala do rafaela v zlom pocasi alebo mamalandu a tam su tusim otvoreni od rana do vecera. Inak, ak su centra otvorene tak kratko, tak potom to je vyslovene pre vacsied eti, ktore uz cez obed nespia alebo pre mamicky, ktore byvaju do 10 min cesty peso/ autom..
@siska53 no ale ak uprednostnujes cerstvy vzduch pre dieta a chces si vypit popri tom kavu s kamoskou, tak sa to da aj v centre, dieta moze behat po dvore, smykat sa, preliezat v akomkolvek pocasi a k tomu mas istotu, ze nikam nevybehne, ked je to ohradene a ty si mozes dat kavicku alebo nieco ine 🙂
@siska53 vsak my tiez iba na cvicenie so starsou, len este mam krpateho, takze kym ona cvici, ja som s krpcom v herni, alebo lasujume po miestnostiach rafaela - maly tam uz pozna kazdy kut 😀 u nas v retre je hore to detske ihrisko, dcera ma 4,5 roka a este sme tam ani neboli. tiez sme radsej vonku, ked je skaredo predpokladam, ze je to tam plne a ked je pekne je mi luto sa ist zavriet do nejakeho centra. ale my ani do nakupnych centier nechodime, tak 2x za rok a aj to len rychly nakup a padat von.
inak nejake fitness pre maminy s detmi tu v ba tusim je, ale nepamatam si ktore to bolo... pohladam
@jasminet ja som bola v retre hore raz,,ked som mala este len maleho,no sa mi to zda drahe,ked tam,mam ist s dvoma detmi..
a kedze moj maly ma nepusti ani na krok,tak ja si zacvicim aj s nim trosku. 🙂 a malu mam zatial u svokrovcov. Stvrtky mi deti stazia rodicia a ja chodim na,pilates do,astry.mam to kusok blizsiz,cenovo lepsie a fajn cvicitelku. 🙂
@jasminet ja som bola v retre hore raz,,ked som mala este len maleho,no sa mi to zda drahe,ked tam,mam ist s dvoma detmi..
a kedze moj maly ma nepusti ani na krok,tak ja si zacvicim aj s nim trosku. 🙂 a malu mam zatial u svokrovcov. Stvrtky mi deti strazia rodicia a ja chodim na,pilates do,astry.mam to kusok blizsie,cenovo lepsie a fajn cvicitelku. 🙂
@siska53 retro je fajn, ale nemaju vybeh na nejake ohradene ihrisko a tiez mi tam chyba take to prepojenie, kde by som videla na dieta, ktore ma 3 a viac rokov, ze co robi, ci si neublizi a tak. Inac zariadenim je to super. A s mensim dietatom sa tam kava vychutnat neda, kedze kaviarnicka (podla mojho nazoru dost chladna) je oddelena od tej hracej casti, do ktorej nie je od stola vobec vidiet. ako tych centier pre deti je v ba dost, vo vacsine som bola aj ja so svojim dietatom, ale kazdemu nieco chyba. vacsinou su robene len pre deticky, malo atrakcii pre mamicky a tiez male hernicky bez akehokolvek dozoru oddelene od kaviarenskej casti a k tomu, ziaden pozemok na vybeh v jari, lete, na jesen..
maminky, my sme boli parkrat tu: https://www.facebook.com/DetskyKutikACukrarenMi...
Cenovo sa to da, je to fajn pre deti (hernu vidno od stolov, maju samostatne WC), ja som si vypila kavu aj zakusok dala. Je to fajn- je tam kusok ihriska pre mensie deti s hrackami a potom zvysok su viacmenej vnutorne preliezky dvojposchodove- pekne premyslene. Malu ako 2 rocnu som tam nechala samu a mohla som byt za stolom na kave. Problem nastal, ked prisli rodicia so starsimi detmi- tankistami :D....5 rocny rozblazneny chlapec verzus moje bojazlive 2 rocne dievcatko- a bolo po sedeni za stolom pri kave 🙂.... Dalsia vec je, ze tam nechodime odkedy mala nastupila do skolky, lebo rodicia tam samozrejme nosia aj deticky so soplikmi a podobne- to by sme sa do skolky potom uz moc nenachodili 🙂...Ale inak odporucam-...Ked sme boli v nedelu doobeda, boli sme tam len my... Je otvorene cele dni aj cez vikendy- robia aj karnevaly, viem, ze bol aj helloween....Len aktivity pre mamicky tam nie su, ale ked rodicia starsich deti svoje deti nechavaju navolno, obcas sa aj teta za barom poobzera, ci sa nevrazdia 🙂..
kusok od BA? http://kamsdetmi.sk/rozne/elesko-wine-park.html
www.safariclub.sk super káva, džúsy, zákusky, kurzy pre detičky a mamičky
www.mamaland.sk kozmetika, kaderník.
Toto mi akurát prišlo na um. Je toho určite viac...