Kam s bábätkom v Bratislave okrem Avionu?

tinka8873
3. jún 2014

Ahojte 🙂 Moja dcerka ma 9 mesiacov, a chcela by som, zeby trosku sa a i pohrala s inymy babatkami. Hodime do Avionu, gde je te take gumacie ihrisko, ale to sa ne da stale tam. Basen tiez az tak ne, lebo je tak dojata s vody, ze si ani ine deti ne vsima. Dakujem za kazdy tip 🙂

siska53
3. jún 2014

Centrum rafael,plavanie,v retre je tiez detsky kutik..ale..taketo male deti sa hrat s inymi detmi este nevedia..takze bude to skot len,o brani a pripadnom poziciavani hraciek. 🙂)

habibi78
3. jún 2014

@tinka8873 9 mesačnú by som bravala co najviac von do parkov a co najmenej do shoppingov.... 9 mesačne dieta ešte nie je náročné na spoločnosť, ešte sa nevie hrať v kolektíve iných deti, nechaj ho nech objavuje svet, nema sa kam ponáhľať...

mimikas
3. jún 2014

9 mesacne dieta sa nevie hrat s inymi detmi, deti sa zacinaju hrat spolu az okolo 3 rokov, cize je normalne ze ty si jej centrum sveta 🙂, ale ak cces aby prichadzala do kontaktu s inymi detmi tak by som volila skor detske kurzy ako cvicenie na loptach a pod. Tam bude s vekovo primeranymi detmi a tiez sa budu stretavat castejsie cize si na seba zvyku a aj ty sa trosku zabavis a rozptilis.

kikina84
3. jún 2014

@tinka8873 naša malá ked mala 8 mesiacov uz mala za sebou výlety typu Praha,budapest,rozne aquaparky a v rámci Ba sa toho dá robiť tiež veľa,prechádzaka na hrad,či Slavín,zoo,na devín,medická záhrada,všade kam sa pohneš na tieto miesta sú aj rôzne preliezky,či trampolíny,aktivity pre deti..tiež chodíme aj k river parku aj tam je detsky svet wow toys..je tu toho vela..decka to vnimaju od malinka,aj ked si mozno nepamataju casom nejake udalosti,ale celkovo sa tak rozvija motorika dietata ked nesedite len doma a spoznava svet 🙂

sharlotta
3. jún 2014

Tiez by som skor odporucala nejake cvicenie s babatkami, alebo plavanie, ako detske kutiky. Tam len zbytocne nachyta kadejake virusy a bakterie.

stanislavao
3. jún 2014

no chodit s takym malym dietatom do shopingu je dost divne. preco nechodite von, na ihrisko vonku, na prechadzky, mate tam zeleznu studnicku, krasne parky, zahrady. 9 mesacne dieta sa nevie hrat s rovesnikmi, cize neni to urcite o tom, ze chcete, aby sa dieta pohralo. priroda, plavanie, je urcite lepsia volba pre dieta, ako bacilove shopingy.

kikina84
3. jún 2014

@tinka8873 ano aj zelezna studienka,ci koliba..a mimochodom ani nemame auto,vsade na tieto vyletiky chodime autobusom,alebo vlakom ak je to dalej.tiez Bojnice su uzasne..napr.ked mala nasa dcerka necely rok,boli sme s nou na Bojnickom zamku v mesiaci jun,na rozpravkovom zámku,predstavenie formou rozpravok na zámku,v okoli rozne aktivity aj pre tie najmensie deti,postavicky z rozpravok..je tam zoo,muzeum praveku..dinopark..ani si nevies predstavit ako sa tesila z toho..chodime tam kazdy rok takto...deti to vsetko vnimaju,tak smelo do toho,moznosti je vela 😉

drevacik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinka8873
autor
4. jún 2014

@stanislavao Asi ne pochopila si otazku. Ja som sa ne pytala, gde s detatom ne chodit zlatko 🙂 Ale dakujem, ze tipy. Co sa tyka bacilov tak vsade su i moj osobny nazor je taky, ze su potrebne. Inac dakujem vam baby za tipy a i tym mamickam, ktore vzdy znaju dat daco viac od seba 🙂

tinka8873
autor
4. jún 2014

Chodime a i do prirody, a v Bratislave i okoli skoro uz vsade sme boli. Jazdime do zahranica na vaksie vylety 🙂 Mne islo presne o mesto, gde mamicky chodia s babatkami. Ne ni pravda, ze sa ne znaju so sebou zabavit. Nachanaju sa a spoznavaju, ze okrem nich su tak isto ine malicki ludia. Vsetko je dobrou aktivitou.

stanislavao
4. jún 2014

@tinka8873 toto je Vasa otazka: "Kam s bábätkom v Bratislave okrem Avionu?"

tinka8873
autor
4. jún 2014

@kikina84 Tam tiez sme boli 🙂 Ano auto mame, ale jedno tak kedz ne mozem ist na aute tiez chodime komunikaciou mestkou 🙂 Radsej sa ne pruznavaj, lebo Ti tu o chvilku 100% maminki priamo s rospravok zacnu nadavat, ze je to nemozne jazdit vlakom s babatkom 🙂 BACILE !!!!!!!!!! Posdravujem a dakujem za tipy 🙂

ajana1
4. jún 2014

A co tak ist na zeleznu studnicku? Ked je pekne pocasie urcite je tam vela mamiciek s detmi. alebo skusit nejake detske centrum

kaktusik007
4. jún 2014

@siska53
@habibi78
@mimikas
@sharlotta
@stanislavao

ale dievčatá, vy ste to nepochopili... tu predsa nejde o to 9 mesačné dieťa, ale o to, aby si to užila jej mamička!!!

mimikas
4. jún 2014

@kaktusik007 😀 zato som jej ja napisala ze na detskych cviceniach aj spozna mamicky a rozptyli sa a naberie nove znamosti, ja som tam spoznala kopec mamiciek a mnohe su dodnes moje kamosky 🙂

kaktusik007
4. jún 2014

@mimikas tak ale cviciť? potiť sa? to si kde videla také čosi... to ona predsa robit nebude...

😀 😀 😀

tinka8873
autor
4. jún 2014

Pre boha !! Vsak ste vy normalne ako ze?? Clovek ani ne moze sa nic opytat lebo zrazu sa hodia do Teba ak dajaka sekta?? @kaktusik007 Ty ma prosim Ta poznas vobec, ze si dovolujes tvrdit take veci?? Kedz mas dajake kompleksy tak prosim liec si je na dakom inym oka ?? Co sa tyka Tvojej odpovedi, ze mala som si to uzit ja a ne babatko tak si ma pobavila. Lebo vidis stastna mama je a i stastne babatko, a cokolvek ne robime vspolu tak si to a i vspolu uzivame laska 😀 Na mesto toho, ze Ty si iba uzivas na modrym koniku cez atakovanie a kritikovanie inych mamiciek. Ja to forum pouzivam uplne na daco ine, a urcite ne na take lacne narazky, je to fakt detske.
Na vyzsze @stanislavao ano to bola moja otazka. Tak si si mohla nechat blbe komentare o tom gde s niou chodim. Je to sukromna viec kazdej mamicky si myslim. A kedz pre Teba je to divne tak asi tysic inych mamiciek su priamo asocialky podla Teba. Id tam a si pozri kolik babatok sa tam vspolu hrajka, a deti radsej nechaj v sterylnym dome, lebo Ti je este fakt pozre dajaky veeeeelky bakcil 🙂

stanislavao
4. jún 2014

@kaktusik007 no tak poviem vam, ze zakladatelka tento otazky je totalny debil. nevie, co sa pyta a ked potom cita odpovede, nerozumie.

mimikas
4. jún 2014

@kaktusik007 draha ale to bude cvicit babatko, aktivita pre babatko a maminka si pokeca, cvicit s babatkom na sebe to zase nie, ja som myslela nieco ako Bublifit a pod. Babatko sa ponamaha, vidi statne deti a maminka si moze pokecat a nadobudat pritelstva 🙂

kaktusik007
4. jún 2014

@stanislavao ale tak to vidis aj z gramatiky - ze ma problem s pisanim, nieto este s porozumenim textu.

ne moze -- namiesto nemoze
kopleksy - namiesto komplexy
vspolu - namiesto spolu
viec - namiesto vec
bakcil - to je asi bacil
ne robime -- namiesto nerobime -- ale to tie zapory tak dava bezne
kritikovanie - namiesto kritizovanie -- ale toto vlastne nie je iba gramatika, to je slovo ako take... no, je tam isty problem

stanislavao
4. jún 2014

@kaktusik007 akoze jasne, neni slovenka, ako aj upozornuje vo svojom profile. tak mozno aj otazku zle polozila, ale naco utoci na rady ostatnych, nechapem. je divna cela. nevie podla mna, co sa pytala a nerozumie odpovediam.

moni244
4. jún 2014

@tinka8873 ahoj, po Bratislave je veľa takéhoto niečoho http://www.funcity.sk/, treba popozerať, je tam vyhradená časť pre malé detičky, chodí tam dosť ľudí a väčšinou za dieťa do roka sa neplati, len to treba popozerať

moni244
4. jún 2014

@kikina84 prosím ťa, ako ste išli do Bojníc bez auta? Ja som tak chcela ísť, ale boli sme raz, ešte bez malej a vtedy išiel len autobus a išli sme 5 hodín a to by sme teraz už s krpatou nezvládli, vlaky máme vyskúšané a odskúšané, to zvláda na 1

moni244
4. jún 2014

@tinka8873 a ešte sa popozeraj po okolí, v každej mestkej časti je minimálne jedno detské centrum, kde sú herne a tam sa môže "zahrať" s inými deťmi, naviažete kontakty a potom, keď bude väčšia, už budeš poznať detičky a ich mamičky na ihrisku

siska53
4. jún 2014

@kaktusik007 asi sme to nepochopili 🙂)
tak to nech da dieta do jasiel a ide do prace. 🙂)

to je taky problem sa zoznamit s mamickami,ktore maju deti v rovnakom veku? Ja som s 9m.(obe deti mali v tuhej zime tolko) chodila kocikovat s kamoskami pri,synovi,alebo sme sa obcas navstivili a pri dcerke sme uz ihriskovali. Do "bud",ako to ja volam,sme chodili minimalne. Nakup a sup von.
s malou chodime na plavanie,tam vidi,ze treba pocuvat aj ine osoby a i ine deti pocuvaju..

fakt neviem,co ocakava od hrania sa s inymi babatkami.. Moj syn sa zacal hrat s inymi detmi,tak naozaj,az ked mal cez 27m. To sa uz trochu hrali chalani,co sme sa spolu stretavali od ich babatkovskych cias,ale skor to neslo..
ani dcera,co ma 26m,sa s nami ci inymi detmi,nevie hrat,resp.minimum hier je takych,kde sa uz vie plnohodnotne zapojit,aj teraz,my sa akurat hrame s legom pribehovu hru, ona si stavia panavcikov do radu,alebo kocky si stavia jednu na,druhu..
hra sa pri nas,ale nie s nami.

xarra246
4. jún 2014

@tinka8873 Skús nejaké materské centrum. Myslím, že v každej mestskej časti je nejaké a sa tam máš možnosť zoznámiť s mamičkami a detičkami zo svojho okolia. Bývajú tam aj rôzne kurzy a krúžky pre maminky aj pre detičky 🙂

tinka8873
autor
4. jún 2014

@kaktusik007 @stanislavao no ten debil to uz bolo moc baby. Predpokladam Vase deti pekne slavicka poznaju 🙂 Mozno ne znam super po slovensky pisat, ale rospravanie mi celkom ide, a kedz pre Vas som debil tak ne znam co Vy si o sebe myslite. Lebo ja okrem Slovenskeho poznam este 2 ine jazyki, ale co Vy mozete o tom znat. Vas zivot sa zacina doma a konci na modrim koniku, a ohovaraniu inych 🙂 Tak ten debil si asi povedat mozete maximalne do zrkadla, lebo to je vidno a i po style komunikaciji s Vami 🙂

siska53
4. jún 2014

@tinka8873 a ak,ti chyba kamoska na,kocikovanie,tak nejaku oslov. Ja som,tak,oslovila,nasu susedu,ktora ma o necely mesiac mladsie dieta a kocikovali sme spolu,ta ma zoznamila s kamoskou,ktora mala tiez chlapca v nasom veku a bolo. Po roku sme uz chodili na,ihrisko,kde som sa zoznamila s inymi maminami. A obcas sa dalo,i pokecat.
len,necakaj,ze sa ti mala bude hrat s detmi. To najskor az po 2 a stvrt roku. Dovtedy sa s nou zaoberas ty ci iny pribuzny alebo kamoska.ty jej budes stavat hrad,robit kolaciky,ucit liezt na,smyklavku,preliezku.
tie centra su fajn v pripade zleho pocasia,inak treba ist na,prechadzku ci na ihrisko sa ist pozriet.

tinka8873
autor
4. jún 2014

@moni244 Presne tak to a dakujem pekne 🙂 No s ohladu, ze Bratislavu ne poznam az na tolko ne chcela som jazdit zbytocne a hladat tak sa radsej opytam 🙂 A v Bojnicach tiez sme boli... Kraaasaaa 🙂

tinka8873
autor
4. jún 2014

@siska53 Pracu mam na doma v pocitaci, ale o 2 mesiace malicka bude a i tak musela ist do skvolky pre najmladse, a chcela som iba ju kusok na to pripravit 🙂 Ne treba hned kazdeho davat dole 🙂 Hranie s babatkami ne myslela som az tak vazne, ale kedz ziadna to nepochopila, tak asi lepsie bude ak poviem, ze hladam miesto, gde bude mela moznost STRETNUT SA s inymi detickami 🙂