Vracia poisťovňa Dôvera doplatok za Rotarix?

liliana1711
2. jan 2016

Prajem krásny večer všetkým 🙂 . Dnes som pozerala el.pobočku v dôvere a všimla som si, že aj napriek tomu, že už je malý 2 mesiace po 2.zaočkovaní Rotarixom, tak tam nemáme nič na preplatenie. Pritom nám aj dr. aj v lekárni spomínali, že preplácajú doplatky do celkovej sumy 100€. Tak preplácajú alebo nie? Máte s tým skúsenosť? Ďakujem vopred za každú odpoveď

8291
2. jan 2016

Ja Dôveru nemám,mam pocit že sa to týka liekov a očkovacie vakcíny niesu dotoho tuším zahrnuté.

kikushaa
2. jan 2016

dovera preplaca lieky aj ockovania iba vsak povinne teda doplatok napriklad za prevenar 13, ockovanie proti rotavirusom patri k nepovinnym to akoby si chcela aby ti preplatili ibuprofen 😉

hankaop
2. jan 2016

Nam vratili aj za ockovanie, okrem psolednej vakciny proti ovcim kiahniam aj ked som na nu mala recept. Myslela som,ze to bude rtm,ze to odflakla lekarnicka,lebo ved by mali vsetko na recept. Najlepsie asi napisat na ich infolinku,na telefonnej infolinke niekedy sami nevedia

hankaop
2. jan 2016

najmama.aktuality.sk/clanok/234950/nepovinne-ockovanie-deti-ktore-a-kedy/

Ahaho. Takze mali by. Tak uz len ide o to,ci vam to lekarnicka priradila k rodnemu cislu s tym receptom,lebo ja som videla,ze ta nasa bola daka mimo a ze to domotala

nikushka1
2. jan 2016

mne vratili aj rotarix aj prevenar

kikushaa
2. jan 2016

tak potom berem spat, som nevedela ze aj nepovinne sa preplaca, tak sa mozes ist zrejme podakovat lekarnice ze ta pripravila o niekolko €

liliana1711
autor
2. jan 2016

Práveže tam je spomínaný ten rotarix, kedy bol vydaný a aj aplikovaný a aj pekne rozpísané čiastky ako doplatok atď, len to nemám zahrnuté v tej sume na preplatenie. Mám tam len 2 dávky prevenaru na preplatenie.

liliana1711
autor
2. jan 2016

@nikushka1 a kedy to bolo? v roku 2015?

nikushka1
3. jan 2016

@liliana1711 ano v 2015. recept som vyberala dakedy v aprili ale preplatit som si to dala v juni.
neviem je mozne ze sa odvtedy zmenili pravidla ale mne to bez problemov vratili.

koralkao
3. feb 2016

Ahoj,
aj ja čakám, kedy nám to vrátia. Kedy presne ste sa očkovali? Mne prišla taká šalamúnska odpoveď ,že tomu sama nerozumiem, lebo v preplatkoch v el.pobočke to nevidím. Ale vraj by to malo prísť do 90 kalendárnych dní od skončenia kvartálu.
Prípadne ak vám to už medzičasom preplatili, napíšte mi, prosím.

Ďakujem.

liliana1711
autor
3. feb 2016

Ahoj, no mne to ešte nepreplatili. Očkovali nás 21.10 a 19.11. Taká istá odpoveď prišla aj mne. Tiež som zvedavá., lebo za lieky, ktoré boli vydané v roku 2015, si máme uplatniť nárok na preplatenie do 31.3.2016, pričom 90 dní bude akurát 30.3.2016, takže si musíme riadne dávať na to pozor a nezabudnúť. Na el.pobočke som bola predvčerom a stále nič. Dajte mi vedieť, ak Vám to už preplatili. Ja sa tiež ozvem, až to tam budem mať. 😉

koralkao
4. feb 2016

Dobre,ozvem sa, avšak zatiaľ stále nič.

liliana1711
autor
21. mar 2016

@koralkao Dnes mi prišlo vyúčtovanie od dôvery od1.10 do 31.12.2015 a je tam rotarix uvedený. Peniaze vraj pošlú poštovou poukážkou na adresu 🙂

multimatka
1. apr 2016

ono sa to trosku zmenilo, ked stat zacal preplacat tieto doplatky detom do 6 rokov. poistovna ti za rotarix peniaze vrati, lebo to musi urobit zo zakona, ale neuberie ti to tym padom z kreditu 🙂 preto tie peniaze za rotarix posle poukazkou, kym z kreditu posiela priamo na ucet

petulda333
1. apr 2016

@multimatka my sme mali tie vakciny tento rok predpisane a v elektr.pobocke na preolatenie suma za ne nie je..cize to poslu pistou?a kedy?kedze to je tento rok predpisane

multimatka
1. apr 2016

tie doplatky, co musia vratit zo zakona, to sa robi raz za stvrt roka tusim. na tie sa caka dlhsie. tie cez elektronicku pobocku ma clovek skoro hned. toto som nasla na ich vebe, ale je to taky krkolomny jazyk, ze tomu celkom nerozumiem. ale pisu, ze za stvrt roka: http://www.dovera.sk/poistenec/tema-lieky-a-zdr...

petulda333
1. apr 2016

@multimatka dakujem,ja som tiez citala dost na ich stranke ale niektore som nepochopila 😊😊

alla243
21. sep 2017

Aj mne v pohode vratili za rotarix. Po 3 mesiacoch

janula2511
11. dec 2017

Prosím vás ako treba žiadať o preplatenie?ako to funguje alebo to automaticky posielajú preplatok?

alla243
12. dec 2017

@janula2511 automaticky. Nam bolo povedané ze poštou to vrátia, no my sme to chceli na účet a posielali sme emailom číslo účtu. Bez problémov to bolo 😊

katka8855
27. apr 2018

@alla243 plati to len pre rotarix alebo pre vsetky nepovinne ockovania?

alla243
27. apr 2018

@katka8855 fuu to neviem povedat, skuste zavolat na tu infolinku, mne tam ochotne poradili 😊

mitulienka
9. máj 2018

Baby a aku sumu by mali poslat?nam zatial nic neprislo

alla243
9. máj 2018

@mitulienka vtedy to bolo ze nad 8 eur preplacaju, tak odpocitat od tej sumy 8 eur a to by mali vratit. Raz za 3 mesiace to vracaju. Ale radsej si tam zavolajte ak chcete ze ako to je teraz, lebo mali tam nejake zmeny, tusim uz az nad 10 eur preplacaju, ale furt to je pod cenu Rotarixu 😀

nivea777
9. máj 2018

@katka8855 rotavirusy aj prevenar vracaju ..mozno aj ine ale tam sme sa este nedostali

nivea777
9. máj 2018

@mitulienka vracaju nad 8€..ja som si najprv myslela ze to je tak ze ked napr pojdem kupit atb za 9€ tak mi to 1€ preplatia a ze ked pojdem znovu kupit nieco za 10€ tak mi preplatia 2€..ale prislo zuctovanie a z toho som to pochopila tak ze napriklad za štvrtrok zaplatis za lieky,um 130€ tak ti vratia 122.. tych 8€ platis zo svojho.. ockovanie posielaju bez ziadania lebo to je zo zakona ,to ti bude ukazovat v inej kolonke " limit spoluucasti"

mitulienka
9. máj 2018

@nivea777 dakujem 😉

mimi1983
17. jan 2019

neviete prosím, či ešte Dôvera vracia za očkovanie Prevenarom? Pred 2-3 rokmi, mi vracali vždy tých 12-13€, ale teraz pri druhom synovi som chcela požiadať o vrátenie doplatku,ale nikde, to tam nevidím :/

dada224
18. jan 2019

@mimi1983 pridam sa.. tiez by ma to zujimalo..

Tiez sme ockovali Prevenarom... ukazuje, ze kolko sme doplacali.. ale nic na preplatenie...
Presne ako s Rotarixom... ktovie.. ako to vlastne je

demonka5
18. jan 2019

Rotarix preplaca dovera zalezi kedy bolo ockovane a v ktorom kvartali preplatia teraz to vychadza nam aspon na 3/2019-prva davka november