Syn má prvé 2 povinné očkovania, ale na tretie nechcem ísť

2. dec 2022

Mamičky čo nedavate ockovat vobec alebo nemáte komplet očkovania, ako sa s tým funguje v bežnom živíte ? Zobrali vám deti do škôlky ? Keďže je to povinne a odmietnem to čo mi nato povie lekar ? Nemusí nás chciet uz viac vyšetriť?
Neviete kde by som si viac načítala o tom povinnom ockovani ? Ďakujem
Vopred prosím : nenavazsjte sa tu do mna prečo uvazujem nad neočkovaním ,kľudne napíšte svoj názor , rada si ho prečítam len to skúste slušne . Ďakujem

queen_mary
2. dec 2022

Hlavne to tu ries s matkami, z ktorych polovica tipujem nema ani maturitu. Toto su veci, ktore mas riesit s lekarom.

drake122
2. dec 2022

No ale, už je predsa neskoro... dve dávky už dostal, už ma v sebe všetky mikročipy a autizmus čo to očkovanie spôsobuje... už tretia dávka či bude či nie je jedno🙄.

777januska777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sojorez
2. dec 2022

@777januska777 Ale ved voci sarlachu sa neockuje 🙈

lenka2813
2. dec 2022

Moj ma len 2 ockovania z hexy....a co sa tyka skolky, tak normalne ho zobrali nebol s tym vobec problem.
Moj lekar to akceptuje ale my mame odporucenie od neurologicky, ze neockovat zatial. Takze ak nemate lekarske dovody preco neockovat, treba sa o tom porozpravat s doktorom. 🙂

777januska777
2. dec 2022

@sojorez moja chyba, ospravedlňujem sa.

jamidea
2. dec 2022

@sojorez ved ako queen_mary pisala, riesi to so zenami, co nemaju sajnu. Co ma sarlach s ockovanim 🙂? asi tolko ako cibula a koswla.

sojorez
2. dec 2022

Tretieho syna mam zaockovaneho len dvoma davkami hexy a pneumokokov, kedze mal neziaducu imuno reakciu na ockovanie, v ockovani som nepokracovala. U nas zakon o povinnom ockovani pre navstevu skolky nepresiel druhym citanim, takze do skolky moze ist i neockovane, prip.parcialne ockovane dieta. Co na to povie lekar, nevieme - su lekari, ktori rozhodnutie rodica akceptuju a su taki, kde je potom sa lepsie porozhliadnut po inom pediatrovi. Pokial je vsak dieta jeho pacientom, vysetrit ho musi.

aurorastone2
2. dec 2022

@drake122 a tebe co narušili "mikrocipy", ze nerozumieš textu, kde autorka prosí, aby sa do nej nik nenavazal?

basska_b
2. dec 2022

Zavisi naozaj od pediatra, niekto pokrci plecami, niekto z toho robi tragediu, mnohi su daco medzi tym. Do skolky sa na prihlaske niekedy uvadza, ze ci je plne ockovane podla kalendara. U nas zatial nie su take pravidla , ze by nebrali do skolky, ale v CR tusim neberu na tabor ci skolu v prirode (teraz si nie som ista, nechcem sirit nepresne info, som to len v nejakej diskusii zachytila, ze robili problemy). Podla mna na SK mame ine problemy v zdravotnictve a skolstve, ako taketo veci. My sme to na prihlaske nemali ani taku kolonku, a Dr. to tam perom dopisala... my teda tuto svatu trojicu mame, nemaju decka len MMR.

evica17
2. dec 2022

ja len, že naštuduj si viac o chorobách, a o ockovani, ako dokázalo ockovanie vyhubiť lebo maimalne eliminovat choroby a v krajinách kde sa neockuje na to, tak je tam vyssi vyskyt a u nas takmer nulovy. a co by dali matky v tych krajinach aby mohli ochranit svoje dieta pred tym vsetkym. ak ide len o to že ty nechces dat zaockovat, tak si to dobre premysli, ak to mas z nejakeho zdravotneho hladiska a že ti aj lekár odporucil radšej nie, tak ok.
ale ockovanie je velmi ucinna zbran ako chranit nase zdravie pred tými chorobami. co v niekorých prípadoich sú celkom vázne ochorenia, a teda velmi zlé nasledky to ma najmä pri malých babatkách (ktoré by mala chraniť kolektívna imunita, ale dokedy, keď coraz viac ludi nedáva ockovať svoje deti lebo citali cosi na webe, poculi cosi, a aby fungovala kolektivna imunita, muí byt zaockovanch aspon 95 % populacie) a tehotných ženach.
napr hexa vakcina obsahuje aj ockovanie proti tetanu, co môže aj tvoje dieťa dostať, napr ak bude robiť s pôdou, kde nahodou budu baktérie tatnu a bude mať nejakú ranku. uprimne, neviem co si citala a preco si sa tak rozhodla, ale na internete je vela antivax clankov a konspiracii, ktoré by ta utvrdili v tom preco neockovat, ale skor by som sa zaoberala vedeckymi studiami a nazormi lekarov .a rovnako postupuj aj pri mmr, lebo toto ockovanie je pre rodicov vacsí strasiak a uplne zbytocne, preože sa nepotvrdila kauzaistika tohot ockovania s autizmom, ako sa ludia ktorí odmietajú ockovat deti mylne domnievaju. plus ja som dala ockovat aj proti encefalytide a aj proti meninkägokokom.
verím že sa správne a rozumne rozhodnes, a budeš chrániť zdravie svojho dietata.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drake122
2. dec 2022

Tá želatina zo zvierat... to znie ešte lepšie ako mikročipy, prepíšem aj svoj koment, keby sa to ešte dalo upravovať🤣

evica17
2. dec 2022

@deadlylucy a vieš ty koľko bordelu sa dostáva do tela napr dýchaním znečisteného vzduchu, používaním.kozmetiky cez kožu,potravinami, z vody, z oblečenia,ktoré je farbené chemikaliami? Ockovacimi látkami prijmes určite menej bordelu ako si to nazvala ako vyššie uvedenom a má to preukázateľne benefity. A áno dajú sa liecit,úmrtnosť už nie je taká,ale aké následky zanechajú. Napr o detskej obrne si čítala,že povieš že neziqduc účinky sú horšie ako choroby voči ktorým sa.ockuje ? O napr pravých kiahnach,ktoré sa podarilo úplne vyhubiť očkovaním a už sú len v laboratóriu, a predtým tu bola doslova epidémia pravých kiahní ?o Tom ako dokáže zachrániť život očkovanie proti besnote ? (Na prave kiahne a besnotu sa neockuje ale teda aby si videla čo dokázali očkovanie, ako veľmi nám dokázalo enit život,zachrániť a žiť bez nasledkov.) Medicínu a vedú máme na najvyššej úrovni vôbec, a nechápem ľudí ktorí ju odmietajú lebo...a je mi to veľmi ľúto,hlavn skrz tých detičiek, q najmä kvôli ľuďom čo sa zo zdravotných dôvodov nemôžu dať zaočkovať, a malých bábätiek ,ktorých by mala chrániť kolektívna imunita ,ale nebude

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drake122
2. dec 2022

No a teda tá bunková očista sa ako robí

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drake122
2. dec 2022
cervenaruza123
3. dec 2022

Neviem ake presne mas dovody, ale ak mal syn zle reakcie na ockovanie, tak treba porozpravat s lekarkou. Deti, co maju reakcie na ockovanie, by sa nemali ockovat, resp. kazde dalsie ockovanie treba velmi zvazit. Tym, ze je ockovana vacsina populacie, su chranene aj deti, co ockovane z roznych dovodov nemozu byt. Na vysvetlenie je to zlozite, ale tak nejak to funguje no. Pokial mas ale takyto dovod, lekarka by sama mala rozhodnut o tom, ze dieta dalsie ockovanie nepodstupi. Uz teda podla zavaznosti reakcie. Lebo jasne, ze take ze teplota trochu alebo unava je vlastne normalna reakcia.
Ak mas ine dovody, tak to bude asi horsie, lebo povinne je proste povinne a pokial ho nemas len tak, tak byva s tym obcas problem. Uz podla toho na koho kde presne natrafis a tak. Aj podla toho, ci prave sa v nejakom obdobi napriklad nerozsiri nejaka z tych chorob, lebo tym, ze sa prestavaju ockovat deti, tak zial niektore choroby sa zacinaju viac sirit. Pokial sa nejaka zacne viac sirit o par rokov aj na Slovensku, tak to moze samozrejme spravit viac problemov aj v praktickom fungovani v zivote. Ale to clovek nikdy nevie, sak korona prisla len tak a obmedzenia mal kazdy, lebo vakcina este ani neexistovala. Takze uplne sa spoliehat neda na nic.

lindusss2016
3. dec 2022

@queen_mary mam vysokoskolske vzdelanie druheho stupna a momentalne studujem aj zdravotnictvo a neockujem. Aj medzi lekarmi uz poznam takych, ktori sa rozhodli ist alternativnou cestou, takze tcoja poznamka bola uplne zbytocna a hlupa.

lindusss2016
3. dec 2022

Drahe zeny, tolko tolerancie v jednom prispevku... Len mozte byt rady, ze ste nazivo nevideli neziaduce ucinky ucinky ockovania, to by ste hned inak pisali. Ja zial ano, to zo mna vsak nerobi zenu "bez maturity". Vdaka svojej skusenosti som spoznala viac matiek deti s neziaducimi ucinkami a to ru nehovorim o ziadnom autizme a pod., ale napr.o reakcii, kedy malemu babatku po ockovani zacala zliezat koza, akoby malo popaleniny celeho tela. Pre rypavky: toto bolo jedno z mala deti, ktorym to aj lekari uznali ako neziaduci ucinok ockovania. Viete si predstavit zufalost matky, co toto zazije? Dali by ste potom ockovat druhe dieta?

kittykat22
3. dec 2022

Hmm tak to budem asi jedina ktora ti odpovie a este mam aj maturitu 😅
Syn ma len hexa vakcinu a nema MMR. Syn mal podozrenie na autizmus - ma to aj v karte a ja som pockala s vakcinou, pretoze ta moze byt spustacom neurol. problemov, pokial to dieta uz tie predispozicie ma. A ano, bol v sukromnej skolke ktoru sme platili do predskolskeho roka. Ale pre jeho povahu tam chodil len na par hodin - po jedle isiel domov. Statna skolka chcela potvrdenie o ockovani a jeden set vakciny nestacil. Ockovanie musi byt kompletne.

lindusss2016
3. dec 2022

@kittykat22 statna skolka pyta ockovaci status, nemoze vsak dieta neprijat na jeho zaklade. Mam jedno dieta len s dvomi hexa a druhe neockovane vobec, obe chodili do skolky normalne. V CR je to inak, u nas s tym vsak absolutne nie je problem. Poznam neockovanych deti minimalne 30, takmer vsetky boli v statnej skolke, nejaka mala cast chodila do lesnej skolky, tak tam jasne, ze neriesili.

lindusss2016
3. dec 2022

A co na to dr? To zalezi od nej, nasa napr.nic. nenahlasila ma, nic mi neprislo, v nasom meste ani nikto neplatil pokutu.

ciernysokol
3. dec 2022

Zalezi od skolky.aj statne beru neockovane deti.v nasej je asi polka neockovanych.niektore prispevky ignoruj,normalne mame vsetci strednu,niekto vysku,co ale z nikoho inteligenta nerobi.znamkou inteligencie je napriklad tolerovat a vypocut iny nazor,neurazat.nastastie zijeme v krajine,kde rodic zodpoveda za zdravie a zivot dietata,mysli na to.ak ty ako matka nechces dat dieta ockovat,lebo malo zle reakcie alebo si vyslovene proti,nerob to.tvoje dieta.tvoje rozhodnutie.ty nesies zodpovednost.najhorsi je podla mna pristup-predchadzajuce ockkvania mu poskodili,ale dam dalsie,lebo co ak sa lekar bude hnevat a nevezmu ho do skolky.

kittykat22
3. dec 2022

@lindusss2016 ale vies co je aj mozne? Ze teraz je vela ukrajinskych deti a tie nemaju ockovania a su v skolke. Pokial by riaditelka mala nejaky problem, tak je mozne, sa odvolat na toto "riesenie" 😀 urcite bude vedenie skolky nadsene 😅

minarova22
3. dec 2022

@kittykat22
Co ja viem, tak tie ukrajinské deti, ktoré neboli zaockovane a prisli na SVK - a chceli tu ostať, tak sa mali povinne očkovať.

kittykat22
3. dec 2022

@minarova22 tak ona valna vacsina chce ist domov si myslim. A samozrejme ockovat nemozes horom dolom. Nemaju sancu stihnut xy ockovani do par mesiacov. Musia byt medzi ockovaniami odstupy. Moja kamaratka je z UA a ta je rada, ze jej syn moze byt ockovany 🙂 aspon nemusi platit za vakciny. V UA je to strasne drahe