poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
Skvelé..už som to pridala ako svoj status na FB 😉
Oci sa otvaraju...len dufam, ze poriadne dokoran 😉
on chce tuším kandidovať na prezidenta,lebo neviem inak prečo takýto záujem,kedže keď bol on v politike to neriešil...
len tak off topic, ty musis byt riadne znudeny chlap🙂nemas lepsi program ako spamovat o ocko, neockovani?ludi to asi celkom uz dost nebavi, nehladiac teraz na moj nazor...ale co je vela to je vela🙂
@aristka jozef miklosko nekandiduje za prezidenta a teda urcite si takto nenahana hlasy... je to jeden z mala politikov, ktory je skutocne charakter, ludsky clovek (staci si precitat jeho knihy, pripadne blogy), len bohuzial ich v nasom parlamente sedi naozaj len par. prosim skus si najprv svoju domienku hodit do googlu a potom to sirit dalej 😉
tak ,kde bol doteraz...lebo toto nie je problém len teraz,ale už od momentu,keď sme sa stali akože demokratický štát a duplovane členmi eu, inak ja nič nešírim,len to bola domnienka ,čo je za tým,lebo najbližšie sú prezidentské voľby... 😉 a tiež mám právo povedať svoj názor
@aristka a ty od kedy vies, tusis, mas informacie o skodlivosti vakcin, ze ho obvinujes z toho, kde bol doteraz? lebo ja tak 3 roky maximalne... a to by som mohla byt, co sa veku tyka, Mikloskova vnucka... myslim, ze si zasluzi podporu a obdiv, ked toto ako jediny riesi v parlamente... samozrejme, ze kazdy ma pravo na svoj nazor, len ja citim zodpovednost za to, co niekam verejne napisem 😉
..na druhej strane, nikto za opustenie tejto nezaujimavej temy nedostane pokutu 330e 😅
pozeram si jeho FB, a nic take tam nema...
keby sa do boja proti povinnému očkovaniu pustil fico,tak by boli masy v uliciach.to,že to robí kádehák,tak to treba potopiť a hladať dôvody prečo je to zlé.dokopy o ňom nič neviete ale odsudzovať nemáte problém.
@malinkaaninka ...hmm ..dost divna predstava ,ze by sa cerveny kmeri pustili do boja za ludske prava a slobody LOL 😀 ..tak odsudzuju, ho ludia ktori maju o zakladnych ludskych pravach a slobodach dost zbortene predstavy a vyhovuje im skor totalitarne myslenie. 😕
@prevenar z tohto sa prachy neposypú,hranol vymýšla inde vlastnou hlavou
Dúfam, že si pán poslanec prečíta, že začal presadzovať záujmy skupiny, ktorá tu opakovane znevažuje Vatikán a katolickú cirkev a prirovnáva ju k fašistickej organizácií, skupiny antivakcinistov, ktorá šírí konšpiračné teorie o ovládnutí sveta a vyzýva ľudí k tomu, aby nerešpektovali platné zákony, predáva kadejaké elixíry a propaguje alternatívne liečiteľstvo, pričom opakovane odmieta preberať za svoje názory zodpovednosť. Dúfam, že si pán poslanec skôr ako sa dá do služieb antivakcinistov, overí všetky ich tvrdenia u odborníkov, tak aby sme nedopadli ako napr. na Ukraine, kde je očkovanie dobrovoľné, zaočkovanosť 50% a najvyšší výskyt epidémií v Europe. Dúfam, že si to všetci uvedomia skôra ako sa zmení platná legislatíva na Slovensku.
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ockovanie-dopadlo-dobre-2/
@malinkaaninka ..no, ved on vie odkial sa sypu ^^ ..ved tu "udavacsku" novelu na "socialku" a pod pripravili a podporuju oni ^^
- tu su ohladom toho nejake novinky, ak si nezachytila. email. :
Milí priatelia,
dovoľujem si vás priebežne informovať, čo je nového vo veci novelizácie z. 355/2007 a chystaného protestu proti novele.
Z ÚVZ mi oznámili, že novela je zatiaľ pozastavená. Dôvod nepoznáme. Na májovú schôdzu novela predložená nebola, zatiaľ nevedno, či bude predložená na júnovú schôdzu, ani v akej podobe.
Medzičasom podnikáme aj iné kroky proti novelizácii, resp. za úpravu novely, napr. aj v mediálnej oblasti. Výraznou pomocou je aj relácia Lampáreň Andrey Paulínyovej, odvysielaná 15.5., ktorá sa venuje očkovacej legislatíve, aj novele. Tu je link:
Veľkou podporou sú aj články, ktoré v posledných 3 číslach publikoval časopis Dieťa, pričom dali priestor aj článkom nášho o.z.
V apríli uzrela svetlo sveta významná vedecká štúdia, ktorá dokazuje, že hliník z vakcín končí u malých detí v mozgu. Upozornili sme na ňu ÚVZ a požiadali o prehodnotenie reštrikčného postoja, avšak odpoveď nebola pozitívna. Preto sme vydali tlačovú správu v tejto veci. Tu je link:
http://www.tasr.sk/ots/ots-uvz-a-sevs-ignoruju-...
Samotný protest, ktorý organizuje naše občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania zatiaľ nemá stanovený termín konania, čakáme na predloženie novely do parlamentu. O chystanej akcii (akciách) budeme včas informovať aj na našej internetovej stránke www.rizikaockovania.sk
Ďalej Vás informujem, že medzičasom sa Marián Fillo rozhodol, že zorganizuje 5.6. o 16:30 v Košiciach na Hlavnom nám. pred Tescom demonštráciu za slobodu v očkovaní.
Ďakujem všetkým za váš záujem a za aktívny postoj k problematike.
Srdečne vás zdraví
Iva Vranská Rojková,
predsedníčka o.z. Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania
https://www.facebook.com/stopavn
Skupina STOPAV vyše 8000 ľudí, ktorá v Austrálií bojuje proti antivakcinistom. Posledný príspevok. Ozvite sa všetci, čo ste lekári a očkujete svoje deti. Za hodinu 177 komentov. Očkujeme, očkujeme, očkujeme.Môžete ich podporiť. Za týžden im pribudlo vyše 1000 lajkov. Za pár hodín sa tam ozvalo 352 zdravotníkov, vedcov a lekárov, ktorí očkujú seba aj svoje deti.
Jedna z 360 reakcií zdravotníka: "Masters of Public Health, PhD in Epidemiology, both from UC Berkeley. I have kept up with the current scientific literature, my kids are fully vaccinated, and I think my qualifications allow me me to state that people who refuse to vaccinate their kids are fucking stupid.
Som v kontakte s najnovším vedeckým výskumom a všetky deti očkované. Moja kvalifikácia mi dovoľuje tvrdiť, že ľudia. ktorí odmietaju očkovať deti sú hlúpi. "
no ..a opat nieco k teme ^^
pokracovanie sagy 🙂
oponenti -
Slavomir Such pán Mikloško, veľmi hlúpa otázka, veľmi hlúpy názor... skúste namiesto proti očkovaniu detí venovať svoju energiu niečomu užitočnému, napríklad boju proti alkoholizmu, fajčeniu alebo zneužívaniu detí či domácemu násiliu. Očkovanie detí je v ich záujvme a tie informácie ktoré si vygooglite nereprezentujú názory setovej zdravotníckej organizácie ani vedeckej medicíny.
Pred 14 minútami · Páči sa mi to
Má vôbec zmysel reagovať???
Milý priateľ Jozef! Hlboko s Tebou nesúhlasím. Mal by si sa pozhovárať s niektorými lekármi. Ja som sa dožil 81 vďaka tomu, že som poslúchal lekárov, podstúpil som nejaké operácie atd. Máme deti, vnúčatá, všetci sú očkovaní ako sa patrí, sú zdraví a normálni. Kampaň proti očkovaniu je kolosálna hlúposť. Ohrozujete vitalitu národa! Bez povinného očkovania v 20. storočí, kde by bolo Slovensko? Spamätajte sa! Každý normálny detský lekár Ti povie, že hlásate bludy. A tie módne rečičky o nenažratých farmaceutických firmách sú dobré tak do krčmy. Bez farmaceutických firiem a aplikovanej vedy by bol svet dnes zavšivavený, zasrabovaný, syfilizovaný, skapínajúci. Keď ste takí múdri bojovníci proti vede a technológiám, ráčte si vypnúť Vaše počítače, vodovodnú sieť, vytrhajte zásuvky elektriny a uchýlte sa do jaskýň, spávajte s kozami, živte sa bylinkami a čakajte, že umriete ako 25-ročný. Šťastnú cestu!
reakcia - Jozef Mikloško Milý Tonko, samozrejme viem o tom trocha viac, ako sa vmestilo do krátkej otázky. Moja interpelácie už bude vystihovať viac túto problematiku. Je o tom už veľa článkov, vedeckých štúdií a kníh, ktoré hovoria o druhej strane mince. Po obchode so zbraňami a drogami práve farma-firmy majú najväčšie obraty. Štatistiky z týchto kšeftov sú otrasné, výhodní sú najmä tí pacienti, ktorí denne jedia množstvo liekov. Na Slovensku sú desaťtisíce ľudí (minule som to v parlamente povedal presne), ktorí denne požívajú desať a viac liekov. Každý má doma sklad liekov a ročne sa vracajú tony liekov ako nespotrebované do lekární - to je ono, veď niekto to zaplatí!
Pred 9 hodinami · Upravené · Už sa mi to nepáči · 3
Jozef Mikloško Sú vyskúšané očkovania, sú stále aj nové, o ktorých sa vedecky dokázalo, že sú nebezpečné. Očkovanie proti rubeole sa robí z buniek umelo potratených detí. Hliník v očkovacích látkach je pre batoľatá nebezpečný. Séra, ktoré sem prichádzajú napr. z USA sa hodia skôr pre tamojšie pomery. Zo zdravotníctva sa robí veľký byznis, tam by v prvomrade malo ísť o pomoc ľuďom.
Pred 9 hodinami · Už sa mi to nepáči · 5
@malinkaaninka tak keď je kadéhák,boli pri moci mohli túto záležitosť dávno vyriešiť
@aristka ja som pred dvoma rokmi netusil o vakcinach absolutne nic ..dokonca sme rozmyslali este aj nad "nepovinnymi" . prebudenie vsak prislo rychlo - hned po prvej ^^
predpokladam ,ze aj tento pan bol pred 5timi rokmi "iny"clovek - akym je dnes ..tak ako , ja , on ..ty ... ludia ziskavaju informacie casom . teda, aspon by sa mali snazit ziskavat informacie ..aby neustrnuli v minulosti. ^^
Co k tomu dodat,dufam,ze to dotiahne do zdarneho konca 😉