Rotavírusy

ivana16
29. jún 2014

ahojte , prosím Vás, môj malý má 5 mesiacov a týždeň, dávali ste niektorá takto neskôr očkovať proti rotavírusom? v čase druhej dávky bude mať malý viac ako 6 mesiacov , uvažujem, či dať alebo nedať toto očkovanie , len všade píšu že sa musí ukončiť do 24 týždňa a my to nestihneme, lekárovi verím, keď tvrdí že je to v poriadku, ale predsa sa chcem dobre rozhodnúť, ďakujem

reni1512
29. jún 2014

Ahoj, my sme nepovinne ockovania nedali. Radili sme sa s viacerymi osobami a lekarka nam povedala tak, ze rotavirusovu hnacku moze dostat tak ci tak, no tie priznaky nebudu take silne ako ked je ockovana, tak som nedala. Z mojho hladiska je to zbytocne 🙂 drzim prsty v rozhodovani

jesi25
29. jún 2014

No,ak mu daju prvu davku hned teraz myslim,ze by to nemal byt problem,my ideme zajtra na prvu davku rotarixu.

katheriny
29. jún 2014

V Rakusku je povinny. Ja som dala...sa iba papka.

sisulka7
29. jún 2014

My sme tiez dali obidvom babulkam, lebo som si povedala, ze lepsie ako skoncit v nemocnici a je pravda, ze niektori nasi kamarati to mali a skoncili v nemocnici a malu len asi 2 x prehnalo a bola v pohode, neviem, ci to bol urcite rotavirius, ale ked sa tomu da zabranit, tak sme si radsej priplatili. Boli sme v nemocnici raz a nikdy viac som povedala.

norwayka
29. jún 2014

nie, nedala. napriklad u nas v Norsku to az teraz zavadzaju, doteraz sme tu o tej vakcine ani nepoculi. ani jeden moj chlapec nemal rotavirus a hnacky poriadne ani nevieme co su. ak sa rozhodnes ockovat, aspon nedavaj tu vakcinu spolu s inou a maj dobre rozostupy. podla mna vacsie riziko NU ako prinosu a chrani proti min. poctu rotavirusovych kmenov.

zitaje
29. jún 2014

My nie sme nachylni na hnackove choroby, ani starsie deti nemam ockovane a nikdy sme neboli kvoli hnackam v nemocnici, takze ja akosi nevidim dovod... ako pise @norwayka riziko NU mi pride vacsie, nez pravdepodobnost, ze dieta ochorie a bude mat nejaky hrozny priebeh choroby.

dollynkaa
29. jún 2014

@ivana16 tiez sa mam teraz rozhodnut ci dam ale asi nie. Staci ze to povinne ockovanie musia do nej pchat svinstvo

alikaa
29. jún 2014

@katheriny v Rakusku nie je nic povinne 🙂 len odporucane
@ivana16 do 6. mesiacov sa to ma davat preto, ze do 6. mesiacov je rotavirus horsie zvladatelny, ale to hlavne pri detoch na umelom mlieku, kedze ich nechrania protilatky od matky.

pragmaticka
29. jún 2014

@katheriny v rakusku nie je ziadne ockovanie povinne!!

eryykah
29. jún 2014

Tu v UK tiez nie je nic povinne, ale prve ockovanie zahrna aj rotavirusy od 2. mesiacov, mala uz dostala prvu davku a musim napisat, ze jej to velmi neprijemne ovplyvnilo brusko, dost co mame problemy s kolikami 😒 ma uplne iny plac ako mala doteraz, ked ju to chyti. O mesiac by mala dostat 2. davku a velmi silno uvazujem, ze poviem nie.

atrami
29. jún 2014

Môj syn ho mal 2 krát. Keď som chcela dať zaočkovať druhého syna. Povedala, že je to zbytočné, nakoľko rotavírusov je veľké množstvo a očkovacia látka obsahuje protilátky len na pár typov.

katheriny
29. jún 2014

@pragmaticka Kindergeld vam bez toho nevyplatia...cize dobrovolne sice je, ale ked nepreukazete stemple od lekara, penizky nebudu.

pragmaticka
29. jún 2014

@katheriny no mas mylne informacie. stemple od lekara sice ukazat musis, to je pravda, ale co sa ockovania tyka, nehra to ziadnu rolu. Stemple u doktorky na poistovnu dostavam pravidelne a moja mala nema zatial ziadne ockovanie a ani nedostane 😉 Kindergeld mi nabieha kazdy mesiac! Takze asi si zle rozumela.. 😉

zuzanockamt
29. jún 2014

@ivana16 pokial viem, tak neskor to uz vyznam nema ... ja som dala do toho terminu - cize ukonceny 24. tyzden a nelutujem

katheriny
29. jún 2014

@pragmaticka Mozno zavisi od cloveka tam, ale nam bolo povedane, ze sa to vyzaduje. Manzel je Rakusak, tak sme hadam rozumeli dobre. V kazdom pripade my ockujeme vsetko. Moj brcho mal dokonca v roku ockovanu zltu zimnicu a ine, kedze sme odchadzali dlhodobo do zahranicia. Osobne som za ockovania, potom je uz neskoro plakat. Ale da sa riadit aj heslom-silnejsi preziju...a uvidime. Kazdeho rozhodnutie.

ivana16
autor
29. jún 2014

ako kazda mama chcem pre syna to najlepsie, len mam taky respekt kedze je to ziva vakcina, ze aby som mu tym skor neublizila, viem ze rozhodnutie je na mne, ale zistujem co sa da...

sirinka
29. jún 2014

@ivana16 kojene deti su chranene, ja som nedala ani jednemu dietatu a kazdu crevnu virozu sme zvladli do par hodin doma dietou.

@katheriny v AT nie je povinne ockovanie a KBG nie su nijako podmienene ziadnym ockovanim. Ziadny pracovnik Krankenkassy ti nemoze podat ine info, pokial ano, treba sa stazovat, nie je kompetentny. Je predpisany pocet poradni, ktore je nutne absolvovat pocas tehotenstva a v prvom roku dietatka. Ziadne vynutene ockovanie.

aristka
29. jún 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... rotavírusová infekcia .....
@sirinka kojené dieťa je chránené ,prepáč som sa zasmiala...

lucia375
29. jún 2014

Ja som najmladšieho dala zaočkovať. Keďže staršie deti skončili s rotavírusom v nemocnici, už som to nechcela viac zažiť, lebo to bolo ozaj hrozné :( . Očkovanie som stihla v termíne.

sampo
29. jún 2014

Starsej sme "dopriali" aj rotarix 😅, lebo som o tom este nic nevedela. Mladsiemu nie. Ockuje sa asi proti 4 typom, realne je ich ovela viac. A je to ziva vakcina 🤐

nae
30. jún 2014

Pokiaľ je dieťa dojčené, sú to vyslovene vyhodené peniaze.

hajajanka
30. jún 2014

My sme nedali ani jedno dieta. A aj keby sme dali, tak by nam to minuly december nepomohlo, skoncili sme v nemocnici s inym typom virusu, hnackami, vracanim, obidve deti hospitalizovane, obidvaja rodicia rovnako chori ☹ Ja mam pred ockovanim obavy. Predsalen je to tolko ockovani do maleho telicka...

bublinkajasminka
30. jún 2014

my sme ockovanie mali a aj tak sme skoncili v nemocnici 😒 staci chytit iny typ virusu a uz je to tak ako sme my dopadli ☹ takze ockovanie nie je 100% spolahlive

larnaca
30. jún 2014

my sme dali, ja som osobne mala rotavirusovu infekciu keď som bola malá a skoro som zomrela na to

katheriny
30. jún 2014

Ziadne ockovanie nie je 100%...ani v zivote nic nie je 100%. Snad len, ze tu raz nebudeme. Avsak je to ako s antimalarikami. Tiez som ich brala, dostala som malariu, ale na rozdiel od partnera, ktory ich nebral, mi prebehla v ovela lahsej forme a trvala omnoho kratsie. On bol 3 mesiace odpaleny totalka.

katheriny
30. jún 2014

@sirinka este k ockovaniu v Rakusku...ak nezaockujes dieta a nieco sa stane (impfplan), potom sa stat pyta, ci bolo zaockovane a ak nie, tak si zodpovedna za to ty...a ides pred sud...a kedze ste dieta neochranili ako zodpovedny zastupca, mozu vam ho az odobrat. Tolko k dobrovolnosti...

sirinka
30. jún 2014

@katheriny akoze co sa stane? Kde si mozem toto tvoje tvrdenie overit?

sirinka
30. jún 2014

@katheriny a este nieco, tym padom je nutne mat v AT dieta zaockovane komplet vsetkymi dostupnymi vakcinami, ktore na tom trhu su?

katheriny
30. jún 2014

@sirinka niee, v mutterkind pass su ockovania na strane 72...skoro sa zhoduju s nasimi. Overit? U pravnika...