Očkovanie dieťaťa proti chrípke. Za a proti

lucadra
3. okt 2011

Čo si myslíte o tomto očkovaní?
Poprosím vaše rady, názory, skúsenosti.
Dosť som o ňom čítala a uvažujem o ňom, či by nebolo dobré malú dať zaočkovať.
Ďakujem, uvítam každý názor 😉

lucadra
autor
3. okt 2011

Nikto mi prosím nenapovie, či je lepšie dať alebo nedať?

gubcikova
3. okt 2011

ja som si to dala ako dospelá a následky.predtým som nebola rok u lekárky.po očkovaní som dostala vysoké horúčky,nádchu.liečila som sa 4 týždne.určite by som to dietatu nedávala.chrípiek je veľa druhov,takže to neznamená že už potom nedostane žiadnu chrípku.

betina1984
3. okt 2011

Ja malú dala zaočkovať tak, ako treba. Ešte v tej dobe bol pneumokok dobrovoľný, dala som ju aj proti tomu. Akurát rotavírusové hnačky som vynechala, ale našťastie ich nemala. Myslím, že očkovanie má svoj zmysel a aj dvojčatá dám zaočkovať.

denduska
3. okt 2011

@lucadra ja by som urcite nedala, mala som chripku naraz s detmi, ktore mali vtedy 2 a pol roka a druha 8 mesiacov, nebolo to nic-moc, ale par dni sme lezali a prezili sme, a ani po tej skusenosti o takom pochybnom ockovani neuvazujem 😉

lucka1987
3. okt 2011

@lucadra myslim ze to bude 50:50 . ja nie som zastankina ockovani. nikdy somockpvana proti chripke nebola.. kazdy rok som si ju podctivo prelezala a nevadi mi to. telo sa musi vediet branit aj samo.. ved ako inak si potom vybuduje obranne protilatky, ked od malicka sa don budu pchat vakciny. to je moj nazor... mam sice len dvojtyzdnove babatko ale tiez ho neplanujem dat zaockovat proti chripke. ked bude starsie radsej budem investovat do prevencie

evala777
3. okt 2011

ja som moje deti nedávala aj napriek tomu, že sme mali odporúčanie od alergologičky....neviem, môj otec sa dal zaočkovať a aj napriek tomu ju dostal, my ked sme chorí tak máme poväčšine zápal priedušiek a nie chrípku (tú našťastie nemali ešte ani raz), ani moja detská lekárka netrvala na tom...

sisaha
3. okt 2011

@lucadra ja osobne si myslim, ze dat ockovat dieta proti chripke ked si s nou doma na MD je blbost. V case chripkovej epidemie sa s nou predsa nebudes producirovat medzi ludmi, si vacsinou doma, dokonca nemas ani ine skolopovinne deti, ktore by ti chripku priniesli domov. Takze si myslim, ze to nema opodstatnenie.

kaja73
3. okt 2011

@lucka1987 Možno by som z tych percent este hoodne ubrala 😉 .
Chripkova vakcina je cisto o zisku farma firiem. Fuuj. 😝

betina1984
3. okt 2011

Aha, ja čítala, že len očkovanie. A nie proti chrípke. Proti chrípke som sa ani ja, ani nikto z rodiny, ani malá nedali očkovať a ani o tom neuvažujem. A musím si zaklopať, chrípku som nemala asi 17 rokov...

gubcikova
3. okt 2011

@lucka1987 súhlasím.človek si musí imunitu vybudovať sám.moje neter napr. bola očkovaná na všetko možné a jej imuntia je v keli.dostane všetko čo sa dostať dá.

radšej investujem do homeopatík ako do vakcíny

pifina
3. okt 2011

@lucadra dam ti skusenost z rodiny, otec nikdy nebyval chory, ale jeden rok mali z roboty bonus, ze im zamestnavatel preplati ockovanie proti chripke, tak sa dal zaockovat a dostal taku chripku, ze 2 tyzdne bol uplne odpisany 😝 takze odvtedy sa viac krat zaockovat nedal a uz viac chripku nedostal (nemaval ani predtym, len ten nestastny ockovaci rok)

gubcikova
3. okt 2011

@pifina to isté aj ja

kaja73
3. okt 2011

Inak staci si pozriet modre z neba spred tusim 3 tyždnov-chlapik tam po tejto vakcine ochrnul a zostal v kome. Prežil ,ale dodnes je na vozicku-dostal ten gulian-barov sydrom-ci ako sa to pise.
Je to aj v letaciku ako možna komplikacia. 😠 😲 😝

lucka1987
3. okt 2011

@kaja73 50.50 som myslela ze take budu nazory mamiciek. ze 50% si ju bue zastavat a 50% bude proti.. 😉 presne ako pises pharma firmy vymyslaju nove a nove vakciny na vsetko a rozne vselieky... a potom chudence babatka.. od mala sa do nich tlaci vsetko mozne na "ochranu" pred virusmi.. ktore aj tak casom mutuju a povodna vakcina nezabera a tak sa vymysli zas nova vylepsena vakcina ... atd atd. kolobek ako vysity, na ktorom zarabaju len urcití ludia 😠

zuzana76
3. okt 2011

@lucadra ja by som dobrovolne nedala ockovat, vidfim, ze tvoja mala je narodena skor, este je aj malinka, kazde ockovanie je velky zasah do organizmu, navyse este zrejme nechodi do jasiel a je tak vacsinou doma, podla mna jej tym ockovanim mozes napachat viac zla, ako by to malo pre nu benefitov.

lucka1987
3. okt 2011

@gubcikova aj teraz som bola riadne nachladnuta... liecila som sa len homeopatikami a domacimi receptami... no cuduj sa svete... mne na zacinajucu chripku jendoznacne pomaha caj na nachladnutie + poharcek slivovice ( aj ked nie som zastankina alkoholu toto je ozaj superliek) 😀

kaja73
3. okt 2011

@lucka1987 Moj maly teraz za 24h zvladol nadchu s 38 teplotou,len vdaka vysokym davkam C vitaminu.
No, niekto sa boji cecka iny vakciny. 😖 -ja ma z vakcin oooobrovsky strach.

lucadra
autor
3. okt 2011

Ďakujem za názory každej. Tak ja to radšej teda nechám tak, nebudem zbytočne provokovať telo niečím čo nemá zmysel.

haramiova
3. okt 2011

ja by som dceru na chripku očkovať nedavala. Moj muž sa dal minuly rok na to zaočkovať a take horučky potom mal, tak chory už davno nebol. Dceru som dala pred rokmi len na pneumokoka očkovať a to dobre znašala, nebola ani moc chora potom v zime. Tým chripkovym vakcinam moc neverím.

mandragora22
3. okt 2011

@lucadra ja mam zo svojho okolia zle skusenosti. dala sa ockovat moja mama (pred 3 rokmi), v ten rok chytila taku chripku, aku v zivote nemala, ona bola hotova.
no a moj partner sa dava rok co rok ako blazon, a vzdy ochorie tak silno, ze to trva vyse mesiaca (bez liekov sa lieci), kym sa ako-tak pozbiera, samozrejme, ze za ten mesiac stihne nakazit mna aj nase dieta 😝 😝 potom sa to s nami vsetkymi vlecie dohromady dobre 2 mesiace

lucadra
autor
3. okt 2011

@kaja73 No tak radšej by som sa bála toho céčka asi, lebo fakt tam píšu, že môže spôsobiť poškodenie obličiek a to by som náhodou neriskovala, ked ich má choré.

lucadra
autor
3. okt 2011

Moja svokra poctivo každý rok chodí na očkovanie a vždy po očkovaní prekoná chrípku a potom má kľud ako taký a je chránená. Aspoň ja to tak vnímam.

heln
3. okt 2011

tiež som nad týmto rozmýšľala a preto sa zapojím,
osobne som všeobecne za očkovanie, pretože si myslím, že má svoj zmysel, aj keď má nežiadúce účinky, ale proti chrípke nedám ani ja a tiež ja sa nedávam očkovať,
a môžem povedať, že za posledné roky som mala chrípku dva krát a to som raz šla autobusom cez celé mesto a druhý krát som hodinu strávila v čakárni u lekára, lebo som niečo potrebovala, takže prevencia je podľa mňa viac, jednoducho keď je epidémia, tak sa nevystavovať masovým akciám,
tiež osobne poznám pár ľudí, čo sa dali zaočkovať a následne preležali dva týždne v horúčkach a tiež osobne poznám pár zdravotníkov, ktorí nie verejne ale povedia, že sú proti očkovaniu chrípky,
ešte by som na záver chcela dodať, že chrípku si netreba mýliť s inými infektami dýchacích ciest, lebo nástup chrípky je náhly, z hodiny na hodinu, typické sú vysoké horúčky a bolesť celého tela, svalov a aj kostí, a treba to vyležať a piť dostatok tekutín, zvýšiť dávku vitamínov,
takže ak sa dá niekto zaočkovať proti chrípke, to neznamená, že nebude chorý,
tiež osobne mám známu, čo dala deti zaočkovať a celú zimu mali angíny,
a tiež ja osobne keď som napríklad v zime dostala chrípku, mala som ju len raz a nestalo sa mi, že by som ju mala viac krát za zimu.

kaja73
3. okt 2011

@lucadra Tak si prečitaj letaciky k vakcinam-co vsetko možu sposobit,alebo k takym ATB 😉
Ale ved každy sa rohoduje za seba. 😉
vyskumy nikdy nepotvrdili zvyseny vyskyt oblic.kamenov ani pri vysokych davach cecka.treba si viac postudovat. 🙂
petot ta ma riadne nastudovane a ma aj linky k mnohym studiam.Dokonca ani pri davka vyse 100 000mg -injekcne-za den nevznikali kamene.

halienka
3. okt 2011

Ja sa čudujem každému kto sa dáva proti chrípke očkovať, veď to je čistá ruleta, bo vakcíny sa robia len "odhadom", že asi tento typ vírusu tohto roku zaútočí, tak podľa toho sa namixuje vakcína. Ale kľudne môže zaútočiť iný typ vírusu. A presne toto počúvam v okolí, že tí čo sa aj zaočkovať dali, tak keď potom ochoreli boli na tom horšie ako tí neočkovaní... tak neviem či to aj nejako neoslabí imunitu alebo čo. A v dnešnej dobe zas nie je až taký problém chrípku vyliečiť, pokiaľ nie sú iné závažné pridružené ochorenia, je dostupnosť liekov proti teplote, vitamínov a na podporu imunity. Nie je to síce príjemné ochorenie ale zas ani tak závažné, aby som riskovala nejaké nežiadúce účinky, poprípade narúšala imunitu nejakými umelými zásahmi - očkovaním.

kaselka
3. okt 2011

Čítala som, že 2 najnovšie štúdie hovoria o tom, že očkovanie na chrípku u detí treba odmietať. Deti mladšie ako 35 m nevytvárajú po očkovaní H1N1 (tzv. prasačia chrípka) žiadne protilátky. U detí 3-9 r. sa nevytvorili u 65% očkovaných. Navyše vakcíny obsahujú ortuť a iné nebezpečné látky 😠 . Okrem toho nebola zistená v žiadnom štáte preukázateľná účinnosť očkovania. Takže ja určite proti chrípke už nebudme očkovať ani seba ani svoje dieťa. Radšej v chrípkovom období posilním organizmus vitamínom C, D (napr. aj vo forme rybieho tuku), zabezpečím dostatok spánku a kvalitnú stravu, veľa ovocia, zeleninky, pitný režim. Prírodné ATB je aj cesnak a nebudem zaťažovať organizmus ďalším očkovaním, veď ich zatiaľ máme povinných oproti iným krajinám viac než dosť. Toť môj názor.

moni
3. okt 2011

@kaselka
nemas prosim ta link na tie studie?

bambi2
4. okt 2011

dakujem neprosim!!!!! radsej 2- 3x do roka chripku a s horuckami ako si dat pichnut do seba to svinstvo... 😉

eaka
4. okt 2011

V žiadnom prípade nie. Riziká prevažujú benefity. Chrípkových ochorení je mnoho a ak Ťa náhodou chrípková vakcína ochráni proti jednému z nich, skôr zvýši riziko, že dostaneš niektoré iné. Pozri sa do témy "nesúhlas s povinným očkovaním", nájdeš viac info. Za chvíľu sa budeme očkovať aj proti svrbeniu nosa...

eaka
4. okt 2011

Ja som mala chrípku v tom roku, v ktorom som sa raz dala zaočkovať. Pred 6 rokmi... Inak nie... A moc ma teší, že odpovede nie sú 50.50, ako tu predpovedala lucka1987. Aspoň v jednom očkovaní sme si ešte mozgy vymyť nedali 😉