Ahojte mamicky idem si k vam po radu. Mladsi syncek mal odlozene ockovanie kvoli castym a aj vaznym chorobam. Prvy krat bol ockovany ako 15 mesacny, druhy krat vcera ( teraz ma 18 mesiacov). Po ockovani poobede vystupila teplota na 37.9 vravim si vsak moze dala som mu paralen aby teplota nestupala. Zdalo ze je to ok. Vecer pred spanim preventine meriam teplotu opat a bola 38.3 dala som mu nurofem este stale som bola v tom ze to bude ok. V noci o pol 4 uz mal teplotu 39.4 uz mi to neprislo ok. Rano som volala lekarke ze to moze byt z tych horucav a ze mam kazde 4 hodiny striedat paralen a nurofen. Teplota na chvilku klesne ale nie pod 38 a cely den ma teplotu 39. Navyse sa mu objavila vyrazka na jazyku opat volam dr, tak ze mu mam vytriet pusinku a ked teploty neprejdu tak mam rano prist. O pol 2 som jej volala opat ze syncek ma uz aj huste zelene sopliky. Uz ma odbila ze robi len do 2 a keby nieco mame ist na pohotovost ale bola by radeej kebyze vydrzime do rana. Teplota nie a nie klesnut velmi sa zacinam bat o synceka aby sa mu nieco nestalo. Chcem sa vas mamicky opytat ci ste niektora so svojim dietatkom zazili nieco podobne ze vam po ockovani ochoreli a ci sa nieco udialo. Za vase odpovede a rady vopred dakujem.
@nika898 syn to kľudne mohol mať v sebe a očkovanie mu to len vytiahlo rýchlejšie. Teploty bývajú pri zaočkovani. Len dve veci ma irituju, naša doktorka nechce v takýchto horúčavách očkovať, práve pre takéto prípady, prečo aj vaša zvlášť na anamnézu dieťaťa toto očkovanie nedala na iný čas, keď už aj tak bolo posunuté. Druhá vec je že by ho mala riadne prezrieť, vrátane crp. Naša brala aj krv, až potom ockovala, dokonca nedovolila očkovať pokiaľ bol surodenec chorý. Ak by sa tieto veci dodržiavali, nemuseli by byť také vedľajšie účinky z očkovania.
@pininka1 ja uz nasu doktorku neriesim pozerala ho bezne popocuvala a pozrela do pusy. Boze len dufam ze mu nic nebude. Hrozne si to vycitam. Prvy syncek teraz mal 3 roky ma z ockovania oneskoreny vyvin a minule ked som mala jeho kartu tak som si vsimla ze bol ockovany 2 tyzdne po dobrani ATB a o dva tyzdne bol opat chory. Zial vtedy som v ockovani nijako nerypala. Brala som to ako dobru vec.
@pininka1 nechcela som ale po tomto uz budem musiet. Este to ze ma odbila ze robi do druhej. Minile som mala obidvoch chorych ale nemala som uz cislo tak mi sestricka povedala ze mam skusit pockat mozno nas zobere. Cakala som tam takmer 2 hodiny s chorymi detmi a o 12 mi sestricka zahlasila ze uz idu na obed a potom maju poradnu ze mam prist zajtra.
@emmusska no to je dalsia vec ze mi odmieta aj pit a aj papat. To ze nechce papat ok vsak je chory nic hrozneho sa nestane ked bude len zobkat jeden dva dni ale ani pit mi moc nechce. Inokedy vypije aj liter a v tychto teplacvvaj 1.5 vody a dnes zatial 3 deci + mliecko ale to neratam ako tekutinu
@nika898 ahoj,prosim ta ak sa mozem spytat,ako sa prejavil oneskoreny vyvoj u tvojho prveho synceka po ockovani...lebo ja prave premyslam odlozit Mozno aj vobec nedat tretie ockovanie,syn ma 11 mesiacov a uz mame ist na tretie ockovanie,ale ockovania mu viac uskodili a po druhom sme skoncili v nemocnici s obojstrannou bronchitidou a aj ine zdr.veci ....
@tatinka no mi sme si to vsimli az ked sa nam narodil druhy syncek. Je medzi nimi 20 mesiacov a vtedy sme vlastne stretavali aj ine deti na ihrisku a zacali si uvedomovat ze toto nie je moc ok. Zasekol sa na urovni 18 mesiacov. Dodnes este nerozprava aj ked uz ma svoju hatlaninku a naznaky slov, nereagoval na meno a vela dalsich inych veci. Ma podozrenie bud na autizmus, NKS alebo onesnekoreny vyvoj este nema nic potvrdene.
@nika898 načo si dávala ockovat dieťa keď máte zle skúsenosti? Nechápem toto 🙄 akože risknem možno to toto druhé prezije v zdraví?
Spytaj sa doktorky ci ked tam dojdes s pravnikom odsuhlasi ze vakcina je ok a berie zodpovedbost.alebo nech ta okamzite prijme a poriesi to.
@inulienka29 kazde dieta je ine.
@mechurik hm? A čo? Zato vyskúšam na druhom?
@nika898 nehnevaj sa na mna, ale ked druha veta zacina "Mladsi syncek mal odlozene ockovanie kvoli castym a aj vaznym chorobam." a ty ho napriek tomu das zaockovat, naco? preco? co si cakala? .. to nehovorim o tom, ze mas zle skusenosti aj so starsim synom .. caste a vazne choroby, dieta sa nestiha preliecit, nestiha si poriadne vybudovat imunitu, ked ho stale nieco suzuje, ale ockujme hlava nehlava, vsak lebo kazali
@maminuska by si neverila ako z teploty a soplov sme skoncili hospitalizovani v nemocnici na inhalatore, atb a pozorovani .. tss tss a taky obycajny zeleny sopel a obycajna 39 stupnova teplota
@maminuska ale to su tvoje deti, ty mas pat deti a uz mas vestecku gulu a vies urcit diagnozu cez net? ty nemas pravo bagatelizovat a zovseobecnovat ochorenia inych deti, tvojich pat deti malo sople a horucky a je to v poriadku, ale tiez musis brat ohlad na to, ze ine dieta moze sopel a horucka priviezt do nemocnice ... a toboz v pripade, ked mamicka hned v uvode napise, ze jej dieta prekonalo caste a vazne choroby
suhlasim s budovanim imunity, aj s tym, ze neutekam s kazdym soplom k doktorovi, ale ak je raz dieta vazne a casto chore, nestiha sa to telicko regenerovat a budovat si imunitu
@nika898 hlavne si uz nic nevycitaj, robis, co mozes. Drzim palce a daj vediet, ako to zvladate. Pri dalsom ockovsni by som bola extremne opatrna, aj ked mna by tam uz asi nenahnali
@nika898 môj mal po druhom ockovani 3 dni 39 teploty, potom to prešlo. Hlavne mu dávaj veľa piť, keď tak studený obklad na čelo