Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja

lenka1989
30. aug 2013

Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam

danielatn
30. aug 2013

@lenka1989 ahojcek, prelistovala som cele nove cislo, ale o ockovani som nic nenasla.

lenka1989
autor
30. aug 2013

ahoj nie ? lebo niekde som citala ze sa tam lekar mal vyjadrit o ockovani

bipsy
30. aug 2013

@lenka1989 casopis dieta by to mal byt...

lenka1989
autor
30. aug 2013

@bipsy a necitala si to este ?

lenka1989
autor
30. aug 2013

@danielatn ahooj a ty si davala ockovat ?

bipsy
30. aug 2013

@lenka1989 zatial nie

danielatn
30. aug 2013

@lenka1989 syn ma uz skoro 4 roky a mame za sebou vsetky ockovania. Nastastie sme vsetky zvladli bez problemov, bez teplot. Ockovanie na rotavirus urcite odporucam.

lenka1989
autor
30. aug 2013

@danielatn odporucas ten rotavirus ? mali ste aj nejaky problem a zachranila ho vakcina

danielatn
30. aug 2013

@lenka1989 ocenis to neskor, ked ti dieta nastupi do jasli ci skolky. Pred nedavnom syn doniesol zo skolky nejaku "pliagu". Hnackovali sme a zvracali cela rodina. Lekarka nam nakoniec povedala, ze keby nebol maly ockovany, mohol skoncit v nemocnici. Kolegyna ma znamu, ktora aj so synom skoncila v nemocnici. A hlavne tato vakcina sa podava striekackou do ust a nie ako injekcia.

sante81
30. aug 2013

@lenka1989 ja mam zaočkované obidve deti, nemali ziadne vedlajsie učinky, ja som za očkovanie. ak chces niečo vediet ohladne očkovanie - pre a proti, je tu dost skupin, skus pozriet tam.

anjelicek26
30. aug 2013

@danielatn - nasa bola s tou pliagou v nemocnici napriek rotavirusovej vakcine 😝 Netrafila spravny kmen. Prosim ta
@lenka1989 precitaj si o tej teme co najviac, priamo o konkretnej vakcine, nie ze odporucas ockovanie? To je somarina. My urcite niektore ockovania vynechame uplne, niektore este zvazujeme. A z dobrych dovodov. Nas maly totiz nasledky po ockovani mal a velmi neprijemne a dlhodobe. Rozvijat to tu nebudem, urob si objektivny nazor sama pre seba, nie lebo jedna pani povedala na koniku. Na zaciatok odporucam pribalovy letak kazdej vakciny a precitat zlozenie a vedlajsie ucinky.

martina1305
30. aug 2013

@lenka1989 ockovaniu sa podrobne venuje casopis Dieta, uz niekolko vydani, asi od jari. Mrkni aj na ich FB stranku, tam su tiez dobre info.

gaby21
30. aug 2013

@danielatn Prepač ze sa vam do toho miešam, ale mne bolo povedane ze očkovanie na rotaviry, chrani dieťa iba do dvoch rokov, čize ked dieťa nastupi do školky uz neni chranen, preto som odmietla

danielatn
30. aug 2013

Ockovanie je tak obsiahla a citliva tema. Nakoniec sa kazdy rodic musi rozhodnut sam. Nech sa akokolvek rozhodnes drzim palce. 🙂

nae
30. aug 2013

@gaby21 Súhlasím, mám potvrdené od lekárov z infekčnej kliniky, že očkovanie proti rotavírusom može teoreticky chrániť maximálne tak rok až dva. Po prekonaní rotavírusovej infekcie (bez očkovania) je táto ochrana u detí aspoň 5 rokov.

@lenka1989 Jedná sa o časopis Dieťa. Mrkni sem (nemusíš mať fb účet): https://www.facebook.com/mesacnikDieta?fref=ts
Časopis sa problematike aktívne venuje od čísla 3/2013. Jednotlivé čísla sa dajú objednať aj spatne (spravila som to tak aj ja), keby si mala záujem. Hlavné články sú publikované odtiaľ napr. aj tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/rozhovor-s-... , aj na webe časopisu.

Inak doporučujem aj články od doc. Prouska (tiež publikované v časopise Dieťa, už 4 diely, http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca..., http://www.slobodavockovani.sk/news/chranme-bab...), a tiež rubriku o vede, kde píše Mgr. Peter Tuhársky.

prevenar
30. aug 2013

nas presla chut na ockovanie, okamzite ako mala dostala "nahodne" atopicky ekzem par dni po prvom ockovani ^^ ..az na internete som zistil ,ze rozhodne nebola prva (a ako vidim ani posledna ) + ze este dopadla celkom dobre 😖 od vtedy sem mamicky prisli aj s ovela , ovela horsimi nasledkami.

mariuskaa
31. aug 2013

@lenka1989
Este neockuj. Najskôr si prestuduj. Urob si svoj názor. Čítajú čo môžeš a potom sa rozhodni. Jeho ťažké rozhodnutie. A nechcem neskôr ľutovať. Tu je ten článok. Vo fotke.

tova
31. aug 2013

neockujem deti od 6 mes. viac o ockovani necitam ani klady ani zapory, mam svoj nazor a som jednoznacne proti.

mariuskaa
31. aug 2013

PRÁVE VYŠLO DIEŤA č. 9/2013
Kopirujem z Facebooku
TOP TÉMY:
● K OČKOVANIU SA TREBA POSTAVIŤ REALISTICKY
O prídavných látkach vo vakcínach treba objektívne hovoriť
– Na vedeckých podujatiach, významných medzinárodných kongresoch sa zúčastňujú aj naši slovenskí odborníci. „Chodíme na ne preto, aby sme sa niečo nové dozvedeli a tieto poznatky uviedli, ak sa to dá, aj do našej bezprostrednej praxe. V mojom prípade je to predovšetkým oblasť pedagogická, vedecká a oblasť informovania odbornej verejnosti.“ hovorí imunológ prof. Milan Buc, MD, PhD., prednosta Imunologického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a predseda Slovenskej imunologickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied. Zaujímalo nás, ako sa mu darí napĺňať tento zámer, čo sa týka objektívneho informovania odbornej verejnosti a čo sa dozvedel minulý rok na sympóziu o vakcínach a autoimunite v Španielsku. Veríme, že náš rozhovor zaujme nielen rodičov, ale predovšetkým odborníkov, ktorí sa starajú o to najcennejšie, čo máme – o naše deti. Dúfame, že slová profesora Buca vás privedú k úvahám o tom, že by bolo potrebné, aby sa aj na Slovensku do programu odborných podujatí, napríklad vakcinologických konferencií, dostávali aj nové významné vedecké poznatky o prídavných látkach vo vakcínach, o ktorých sa otvorene hovorí na medzinárodných fórach. Veríme, že vás otvorenosť tohto odborníka a človeka vysokých morálnych hodnôt bude inšpirovať na ceste k vašej vlastnej otvorenosti a podávaniu objektívnych informácií.
● PRÍDE NÁM SOCIÁLKA DO BYTU BEZ NÁŠHO POVOLENIA?
Majú sa báť rodičia neočkovaných a „inak vychovávaných“ detí?
- Riaditeľ tlačového odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky Mgr. Michal Stuška nám poskytol stanovisko – žiaľ, nie konkrétne odpovede na naše otázky, ktoré v článku uverejňujeme. Napokon, posúdite sami, či vám to stačí a či toto stanovisko dostatočne rozohnalo vaše obavy z novely zákonov. My sme spravili ešte jeden pokus a požiadali sme ministerstvo aspoň o jednu jasnú a konkrétnu odpoveď na to, či sa neočkované deti a deti s alternatívnou výživou môžu považovať za deti s nízkou úrovňou starostlivosti a ochrany zdravia a teda, či sa sociálka zacieli aj na tieto rodiny. Odpoveď nájdete v článku.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka1989
autor
31. aug 2013

ahojte tak mam ten casopis a idem si poriadne precitat ale co som citala tak prevenr 13 obshuje hlinik a pisu tam ze to ide do centralneho nervoveho systemu a moze sa nieco stat ze ,ked tak ockovat az po 6. mesiaci . Zatial mam taky nazor,ze ockovt nedam,mam zdrave babatko a bojim sa
@prevenar
@mariuskaa
@mariuskaa
@nae

bipsy
31. aug 2013

@lenka1989 pokial mas akekolvek pochybnosti, ockovanie sa da odlozit, nemusis hned odmietnut uplne a zistovat informacie...

lenka1989
autor
31. aug 2013

@bipsy ked tak daju az po 6 mesiaci ale teraz ma asi aj doktorka zahlasi ze ? a pokuta sa este plati alebo ako to je

bipsy
31. aug 2013

@lenka1989 ja neviem, mna zatial nehlasi, zalezi vsetko od konkretnej lekarky, preto je lepsie ziadat o odklad. Skus si nastudovat aj o konkretnych ochoreniach, proti ktorym sa ockuje, aby si sa vedela rozhodnut, ktore riziko je pre teba vacsie...

lenka1989
autor
31. aug 2013

@bipsy a na ake si mala ist na to povinne prevenar co je tam mums cierny kasel a take ?

lenka1989
autor
31. aug 2013

@gaby21
@prevenar
@mariuskaa
@tova to povinne prevenar 13 ste tiez nedavali ?

mariuskaa
31. aug 2013

@lenka1989 ahoj, ja zijem v usa..
ja som davala len tieto::: isla som podla dr. sears ockovaci kalendar - selektivny,,,
su tri : toto je len ako idem ja.. ja ti nehovorim , co mas ty robit..
Mozno je ta kniha na SK. pridam do fotiek. tu...
1. pediatrmi odporucany (v usa je to 1500 vakcin prehanam, ale strasne vela asi o 35% viac ako v europe)
2. alternativny (nedas uplne vsetky ale vacsinu, ALE rozdelis to poriadne aby v jeden den nedostal dve hlinikove alebo dve ortutove.... atd.... a aby bolo medzi dvomi vakcinami dobry rozdiel.. toto je super.. lebo oni davaju aj 7 vakcin v jeden den (ako napriklad Hexa na Sk su 6 vakcin v jednej.. ked sa nieco stane, ani nevies na co je dietatko alergicke.. ked to rozlozis.. tak presne vies, na co bolo alergicke a vies sa vyvarovat dalsej davke)
3. selektivny, vyberiem si len tie najdolezitejsie vakciny, (ktore vybral, dr. Sears, a aj to bola chyba)

Dr. Sear's Alternative Vaccine Schedule
Vek dietatka:
2 months: DTaP, Rotavirus
3 months*: Pc, HIB
4 months: DTaP, Rotavirus
5 months*: Pc, HIB
6 months: DTaP, Rotavirus
7 months*: Pc, HIB
9 months: Polio (IPV)
12 months: Mumps, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
15 months: Pc, HIB
18 months: DTaP, Chickenpox
2 years: Rubella, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
2 1/2 years*: Hep B, Hep A (start Hep B at birth if any close relatives or caregivers have Hep B)
3 years: Hep B, Measles (See 3rd UPDATE)
3 1/2 years*: Hep B, Hep A
4 years: DTaP, Polio (IPV)
5 years: MMR
6 years: Chickenpox (ovcie kiahne)
12 years: Tdap, HPV
12 years, 2 months*: HPV
13 years: HPV, Meningococcal (once Meningococcal vaccine is approved for age 2, Dr. Sears will move it there and delay Hep B by 6 months)

Selektivny vakcinovy rozvrch. ktory som robila ja.. ale (moj maly mal len DTaP, rotavirus, PC, a HIB) dalej nic
2 mo DTaP, Rotavirus
3 mo Pc, HIB
4 mo DTaP, Rotavirus
5 mo Pc, HIB
6 mo DTaP, Rotavirus
7 mo Pc, HIB
15 mo Pc, HIB
5 yr Tetanus booster
10 yr Blood tests for measles, mumps, rubella, chickenpox and Hep A immunity.
Consider vaccinating if not immune.
Consider a 3-dose polio series if travel to Africa or Asia is a possibility
11 yr HPV (3 doses, girls only)
12 yr Hep B (3 doses)

mariuskaa
31. aug 2013
gaby21
31. aug 2013

@lenka1989 POVINNE očkovanie sme absolvovovali všetky, s oboma deťmi, okrem rotavirov, to mi prišlo ako vela penazi za malo muziky

usacek79
31. aug 2013

inak nieze by som mala nejake prepojenie s casopisom DIEŤA, ale nakolko sa pustili do boja s veternymi mlynmi, udajne im zacali ubudat reklamy od farmafiriem... a kedze by sme mali byt radi, ze mame aspon jeden casak, kde s snazia dat pohlad aj z druhej strany, mozeme im pomoct napr. predplatnym.. Ja som si predvcerom objednala na rok a stoji to tusim okolo 11e, co hadam nikoho z nas nezruinuje 😉