Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam
ahoj nie ? lebo niekde som citala ze sa tam lekar mal vyjadrit o ockovani
@lenka1989 ocenis to neskor, ked ti dieta nastupi do jasli ci skolky. Pred nedavnom syn doniesol zo skolky nejaku "pliagu". Hnackovali sme a zvracali cela rodina. Lekarka nam nakoniec povedala, ze keby nebol maly ockovany, mohol skoncit v nemocnici. Kolegyna ma znamu, ktora aj so synom skoncila v nemocnici. A hlavne tato vakcina sa podava striekackou do ust a nie ako injekcia.
@danielatn - nasa bola s tou pliagou v nemocnici napriek rotavirusovej vakcine 😝 Netrafila spravny kmen. Prosim ta
@lenka1989 precitaj si o tej teme co najviac, priamo o konkretnej vakcine, nie ze odporucas ockovanie? To je somarina. My urcite niektore ockovania vynechame uplne, niektore este zvazujeme. A z dobrych dovodov. Nas maly totiz nasledky po ockovani mal a velmi neprijemne a dlhodobe. Rozvijat to tu nebudem, urob si objektivny nazor sama pre seba, nie lebo jedna pani povedala na koniku. Na zaciatok odporucam pribalovy letak kazdej vakciny a precitat zlozenie a vedlajsie ucinky.
@lenka1989 ockovaniu sa podrobne venuje casopis Dieta, uz niekolko vydani, asi od jari. Mrkni aj na ich FB stranku, tam su tiez dobre info.
Ockovanie je tak obsiahla a citliva tema. Nakoniec sa kazdy rodic musi rozhodnut sam. Nech sa akokolvek rozhodnes drzim palce. 🙂
@gaby21 Súhlasím, mám potvrdené od lekárov z infekčnej kliniky, že očkovanie proti rotavírusom može teoreticky chrániť maximálne tak rok až dva. Po prekonaní rotavírusovej infekcie (bez očkovania) je táto ochrana u detí aspoň 5 rokov.
@lenka1989 Jedná sa o časopis Dieťa. Mrkni sem (nemusíš mať fb účet): https://www.facebook.com/mesacnikDieta?fref=ts
Časopis sa problematike aktívne venuje od čísla 3/2013. Jednotlivé čísla sa dajú objednať aj spatne (spravila som to tak aj ja), keby si mala záujem. Hlavné články sú publikované odtiaľ napr. aj tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/rozhovor-s-... , aj na webe časopisu.
Inak doporučujem aj články od doc. Prouska (tiež publikované v časopise Dieťa, už 4 diely, http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca..., http://www.slobodavockovani.sk/news/chranme-bab...), a tiež rubriku o vede, kde píše Mgr. Peter Tuhársky.
nas presla chut na ockovanie, okamzite ako mala dostala "nahodne" atopicky ekzem par dni po prvom ockovani ^^ ..az na internete som zistil ,ze rozhodne nebola prva (a ako vidim ani posledna ) + ze este dopadla celkom dobre 😖 od vtedy sem mamicky prisli aj s ovela , ovela horsimi nasledkami.
neockujem deti od 6 mes. viac o ockovani necitam ani klady ani zapory, mam svoj nazor a som jednoznacne proti.
PRÁVE VYŠLO DIEŤA č. 9/2013
Kopirujem z Facebooku
TOP TÉMY:
● K OČKOVANIU SA TREBA POSTAVIŤ REALISTICKY
O prídavných látkach vo vakcínach treba objektívne hovoriť
– Na vedeckých podujatiach, významných medzinárodných kongresoch sa zúčastňujú aj naši slovenskí odborníci. „Chodíme na ne preto, aby sme sa niečo nové dozvedeli a tieto poznatky uviedli, ak sa to dá, aj do našej bezprostrednej praxe. V mojom prípade je to predovšetkým oblasť pedagogická, vedecká a oblasť informovania odbornej verejnosti.“ hovorí imunológ prof. Milan Buc, MD, PhD., prednosta Imunologického ústavu Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a predseda Slovenskej imunologickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied. Zaujímalo nás, ako sa mu darí napĺňať tento zámer, čo sa týka objektívneho informovania odbornej verejnosti a čo sa dozvedel minulý rok na sympóziu o vakcínach a autoimunite v Španielsku. Veríme, že náš rozhovor zaujme nielen rodičov, ale predovšetkým odborníkov, ktorí sa starajú o to najcennejšie, čo máme – o naše deti. Dúfame, že slová profesora Buca vás privedú k úvahám o tom, že by bolo potrebné, aby sa aj na Slovensku do programu odborných podujatí, napríklad vakcinologických konferencií, dostávali aj nové významné vedecké poznatky o prídavných látkach vo vakcínach, o ktorých sa otvorene hovorí na medzinárodných fórach. Veríme, že vás otvorenosť tohto odborníka a človeka vysokých morálnych hodnôt bude inšpirovať na ceste k vašej vlastnej otvorenosti a podávaniu objektívnych informácií.
● PRÍDE NÁM SOCIÁLKA DO BYTU BEZ NÁŠHO POVOLENIA?
Majú sa báť rodičia neočkovaných a „inak vychovávaných“ detí?
- Riaditeľ tlačového odboru Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky Mgr. Michal Stuška nám poskytol stanovisko – žiaľ, nie konkrétne odpovede na naše otázky, ktoré v článku uverejňujeme. Napokon, posúdite sami, či vám to stačí a či toto stanovisko dostatočne rozohnalo vaše obavy z novely zákonov. My sme spravili ešte jeden pokus a požiadali sme ministerstvo aspoň o jednu jasnú a konkrétnu odpoveď na to, či sa neočkované deti a deti s alternatívnou výživou môžu považovať za deti s nízkou úrovňou starostlivosti a ochrany zdravia a teda, či sa sociálka zacieli aj na tieto rodiny. Odpoveď nájdete v článku.
ahojte tak mam ten casopis a idem si poriadne precitat ale co som citala tak prevenr 13 obshuje hlinik a pisu tam ze to ide do centralneho nervoveho systemu a moze sa nieco stat ze ,ked tak ockovat az po 6. mesiaci . Zatial mam taky nazor,ze ockovt nedam,mam zdrave babatko a bojim sa
@prevenar
@mariuskaa
@mariuskaa
@nae
@lenka1989 ahoj, ja zijem v usa..
ja som davala len tieto::: isla som podla dr. sears ockovaci kalendar - selektivny,,,
su tri : toto je len ako idem ja.. ja ti nehovorim , co mas ty robit..
Mozno je ta kniha na SK. pridam do fotiek. tu...
1. pediatrmi odporucany (v usa je to 1500 vakcin prehanam, ale strasne vela asi o 35% viac ako v europe)
2. alternativny (nedas uplne vsetky ale vacsinu, ALE rozdelis to poriadne aby v jeden den nedostal dve hlinikove alebo dve ortutove.... atd.... a aby bolo medzi dvomi vakcinami dobry rozdiel.. toto je super.. lebo oni davaju aj 7 vakcin v jeden den (ako napriklad Hexa na Sk su 6 vakcin v jednej.. ked sa nieco stane, ani nevies na co je dietatko alergicke.. ked to rozlozis.. tak presne vies, na co bolo alergicke a vies sa vyvarovat dalsej davke)
3. selektivny, vyberiem si len tie najdolezitejsie vakciny, (ktore vybral, dr. Sears, a aj to bola chyba)
Dr. Sear's Alternative Vaccine Schedule
Vek dietatka:
2 months: DTaP, Rotavirus
3 months*: Pc, HIB
4 months: DTaP, Rotavirus
5 months*: Pc, HIB
6 months: DTaP, Rotavirus
7 months*: Pc, HIB
9 months: Polio (IPV)
12 months: Mumps, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
15 months: Pc, HIB
18 months: DTaP, Chickenpox
2 years: Rubella, Polio (IPV) (See 3rd UPDATE)
2 1/2 years*: Hep B, Hep A (start Hep B at birth if any close relatives or caregivers have Hep B)
3 years: Hep B, Measles (See 3rd UPDATE)
3 1/2 years*: Hep B, Hep A
4 years: DTaP, Polio (IPV)
5 years: MMR
6 years: Chickenpox (ovcie kiahne)
12 years: Tdap, HPV
12 years, 2 months*: HPV
13 years: HPV, Meningococcal (once Meningococcal vaccine is approved for age 2, Dr. Sears will move it there and delay Hep B by 6 months)
Selektivny vakcinovy rozvrch. ktory som robila ja.. ale (moj maly mal len DTaP, rotavirus, PC, a HIB) dalej nic
2 mo DTaP, Rotavirus
3 mo Pc, HIB
4 mo DTaP, Rotavirus
5 mo Pc, HIB
6 mo DTaP, Rotavirus
7 mo Pc, HIB
15 mo Pc, HIB
5 yr Tetanus booster
10 yr Blood tests for measles, mumps, rubella, chickenpox and Hep A immunity.
Consider vaccinating if not immune.
Consider a 3-dose polio series if travel to Africa or Asia is a possibility
11 yr HPV (3 doses, girls only)
12 yr Hep B (3 doses)
inak nieze by som mala nejake prepojenie s casopisom DIEŤA, ale nakolko sa pustili do boja s veternymi mlynmi, udajne im zacali ubudat reklamy od farmafiriem... a kedze by sme mali byt radi, ze mame aspon jeden casak, kde s snazia dat pohlad aj z druhej strany, mozeme im pomoct napr. predplatnym.. Ja som si predvcerom objednala na rok a stoji to tusim okolo 11e, co hadam nikoho z nas nezruinuje 😉
@lenka1989 ahojcek, prelistovala som cele nove cislo, ale o ockovani som nic nenasla.