Baby máte skúsenosť s tabuľkami ktoré úrčujú pohlavie dieťatka alebo výpočtovej technike dr.Jonáša? Premýšlame s manželom o druhom dieťatku ale chceli by sme chlapčeka viem, že nie je dôležité čo to bude ale aby to bolo zdravé ale túžime po chlapčekovi. Ďakujem za názory a skúsenosti. 🙂
mne náhodou prvý vyšiel chlapec podľa tabuľky plodnosti, tak uvidíme, či sa to podarí aj pri druhom 🙂 ale podľa pohlavia sme sa určite neriadili, dostala som sa k tabuľke, až ked už bol na svete 🙂 😉
Ale pri Jonášovom výpočte musí byť aj menštruácia každých 28dní však? Ja to mám také komplikované lebo pol roka cca mám každých 28dní a potom 2-3mesiace mi to skáče hore dolu.
@hopkovka aj tu je vela diskusii o nej staci zadat do vyhladavaca napriklad tu https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/cinsky-kalendar-na-vypocet-pohlavia-dietatka/
Ale naozaj, kazda mamina spociatku robi chybu, ze zada svoj normalny vek a potom sa cudujeme ked to nevychadza 😀 😀
@henikav mne to podľa tejto tabuľky vyšlo presne naopak. moji dvaja chalani mali byť baby a dievčatko chalan.
@silviamudronova a zadavala si tam svoj vek, alebo vypocitany biologicky vek??? lebo ked som zadala moj skutocny vek, tiez to nevychadzalo, preto som @hopkovka upozornila na chybu ktoru mamicky robia pri vypocte
@henikav zadavala som vek kedy som otehotnela
@silviamudronova Tu je to lepsie vysvetlene, ako si vypocitas lunarny vek:
http://najmama.aktuality.sk/cinsky-kalendar-poh...
Ale i tak je to blbost. Pri prvom mi to nevyslo ani podla cinskeho, ani podla 7-rocnej vymeny krvi. Pri druhej mi to vyslo z cinsekeho a nevyslo z krvi. Cize ja tomu neverim...
@silviamudronova Ja som čítala že je pravdepodobnosť výpočtu 85% čo je viac ako garantujem dr. Jonáš ten má 70% úspešnosť.
@alena16 no ja to už riešiť nemusím, po dvoch chalanoch mám vytúženú babu. a tebe to tiež vyšlo že?
@hopkovka ale ja by som asi skôr verila Jonášovi. ak vieš presne hodinu narodenia
@henikav - jj biologicky vek matky a potom to sedi, mne teda vsetky tri deti 🙂
@silviamudronova Ale pri jeho výpočtoch musíš mať pravidelnú menštruáciu takže mne to veľmi nepomôže či??
@hopkovka to neviem, ale viem že ja som si chcela dadť vypočítať a stroskotalo to na presnej hodine môjho narodenia. On by mi to vypočítal aj tak, ale nebolo by to také presné.
@silviamudronova Nie, prave ze velmi chceli aj druheho chlapca... Ale uz som s tym zmierena, ze bude baba 🙂
a ako sa vypočíta bio vek matky?????ja som z toho 😅
@silviamudronova no a prave nie svoj vek mas zadat ale biologicky vek, u mna to bolo o rok viac a tak mi to sadlo. Samozrejme neviem na akych podkladoch je ta tabulka spracovana, ja len z mojej skusenosti, ze mi 3 tehotenstva z tohto vysli
@hopkovka teraz som si pocitala vsetky tri, ked som otehotnela, cize dve spiatocne, ze ci to vychadza. Ale neotehotnela som podla toho, ale uplne neplanovane 😀 Nam to je v podstate jedno co to bude len aby bolo zdrave, kedze sme o jedneho chlapceka prisli, ale pocitala som zo zvedavosti, no a vychadza to
@cawes výpočet robil priamo Jonáš centrumjonas.com, aj keď mi ho posielala tuším jeho dcéra a druhý som si dala priamo cez stránku chlapecdievca.sk
mne to podla lunarneho vychadza aj so synom aj teraz s dcerkou
@felinda tu si mozes vypocitat svoj lunarny vek http://www.chinesegenderchart.info/gender-calcu... 😉
mne to podľa lunárneho nevychádza..ale podľa reálneho mi to vyšlo pri oboch synoch..tak ktovie .. 😒
@henikav ahoj prosim ta citam tuto temu a pozeram tento link http://najmama.aktuality.sk/cinsky-kalendar-poh...
prosim ta vies mi poradit ked som sa narodila v decembri 1986 kolko mam tych lunar rokov lebo mne vychadza 29 o 2roky via moze to byt do roku 2013
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@hopkovka my sme si dali spraviť výpočet aj Jonášovi a aj na stránke chlapec dievča, robili sme to hlavne kvôli zdraviu dieťaťa, lebo jedno som potratila v 23 tt a nechcela som znovu riskovať, takže u nás išlo skôr o toto hľadisko.
vybrali sme prvý termín kde bola najlepšia životnosť a pohlavie bolo chlapec.
styk sme mali na posledný deň ovulácie a tesne pred koncom (stánka chlapec dievča ti napíše aj čas) a podarilo sa zatiaľ zdravé dieťa bez komplikácii s pohlavím chlapec 🙂
nám to vyšlo 100%, pre výpočet potrebuješ vedieť svoj čas narodenia, najlepšie presne na minutu aby bol výpočet presný, moja mamina nevedela, ale išla do pôrodnice kde rodila a tam jej to za poplatok do 3 dní vyhľadali v záznamoch 🙂
Jonáš sám uvádza úspešnosť pohlavia na 70% ak sa ti určité dni prelínajú takže nikdy to nie je naisto, ale nám to vyšlo 😉