Veríte tabuľkám ohľadom pohlavia dieťatka?

hopkovka
17. jan 2013

Baby máte skúsenosť s tabuľkami ktoré úrčujú pohlavie dieťatka alebo výpočtovej technike dr.Jonáša? Premýšlame s manželom o druhom dieťatku ale chceli by sme chlapčeka viem, že nie je dôležité čo to bude ale aby to bolo zdravé ale túžime po chlapčekovi. Ďakujem za názory a skúsenosti. 🙂

zuzana909
17. jan 2013

@hopkovka my sme si dali spraviť výpočet aj Jonášovi a aj na stránke chlapec dievča, robili sme to hlavne kvôli zdraviu dieťaťa, lebo jedno som potratila v 23 tt a nechcela som znovu riskovať, takže u nás išlo skôr o toto hľadisko.
vybrali sme prvý termín kde bola najlepšia životnosť a pohlavie bolo chlapec.
styk sme mali na posledný deň ovulácie a tesne pred koncom (stánka chlapec dievča ti napíše aj čas) a podarilo sa zatiaľ zdravé dieťa bez komplikácii s pohlavím chlapec 🙂
nám to vyšlo 100%, pre výpočet potrebuješ vedieť svoj čas narodenia, najlepšie presne na minutu aby bol výpočet presný, moja mamina nevedela, ale išla do pôrodnice kde rodila a tam jej to za poplatok do 3 dní vyhľadali v záznamoch 🙂
Jonáš sám uvádza úspešnosť pohlavia na 70% ak sa ti určité dni prelínajú takže nikdy to nie je naisto, ale nám to vyšlo 😉

matkamt
17. jan 2013

mne náhodou prvý vyšiel chlapec podľa tabuľky plodnosti, tak uvidíme, či sa to podarí aj pri druhom 🙂 ale podľa pohlavia sme sa určite neriadili, dostala som sa k tabuľke, až ked už bol na svete 🙂 😉

henikav
17. jan 2013

@hopkovka pozri aj tu cinsku tabulku pohlavia dietata, mne to vyslo na 100%, ale pozor na to ze sa tam neuvadza realny vek matky, ale biologicky vek matky

hopkovka
autor
17. jan 2013

Ale pri Jonášovom výpočte musí byť aj menštruácia každých 28dní však? Ja to mám také komplikované lebo pol roka cca mám každých 28dní a potom 2-3mesiace mi to skáče hore dolu.

hopkovka
autor
17. jan 2013

@henikav kde nájdem túto tabuľku??

hopkovka
autor
17. jan 2013

@matkamt Ja som našla dáku tabuľku plodnosti keď som rátala sebe tak naozaj sme mali mať dievča ale rátala som aj kamarátkam a známim ktorý už majú dieťatko a nie všetkým vyšlo to čo naozaj majú.

henikav
17. jan 2013

@hopkovka aj tu je vela diskusii o nej staci zadat do vyhladavaca napriklad tu https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/cinsky-kalendar-na-vypocet-pohlavia-dietatka/
Ale naozaj, kazda mamina spociatku robi chybu, ze zada svoj normalny vek a potom sa cudujeme ked to nevychadza 😀 😀

silviamudronova
17. jan 2013

@henikav mne to podľa tejto tabuľky vyšlo presne naopak. moji dvaja chalani mali byť baby a dievčatko chalan.

henikav
17. jan 2013

@silviamudronova a zadavala si tam svoj vek, alebo vypocitany biologicky vek??? lebo ked som zadala moj skutocny vek, tiez to nevychadzalo, preto som @hopkovka upozornila na chybu ktoru mamicky robia pri vypocte

silviamudronova
17. jan 2013

@henikav zadavala som vek kedy som otehotnela

hopkovka
autor
17. jan 2013

@henikav Mne podľa tejto tabuľky vyšla moja dcérka

alena16
17. jan 2013

@silviamudronova Tu je to lepsie vysvetlene, ako si vypocitas lunarny vek:
http://najmama.aktuality.sk/cinsky-kalendar-poh...
Ale i tak je to blbost. Pri prvom mi to nevyslo ani podla cinskeho, ani podla 7-rocnej vymeny krvi. Pri druhej mi to vyslo z cinsekeho a nevyslo z krvi. Cize ja tomu neverim...

hopkovka
autor
17. jan 2013

@silviamudronova Ja som čítala že je pravdepodobnosť výpočtu 85% čo je viac ako garantujem dr. Jonáš ten má 70% úspešnosť.

silviamudronova
17. jan 2013

@alena16 no ja to už riešiť nemusím, po dvoch chalanoch mám vytúženú babu. a tebe to tiež vyšlo že?

cawes
17. jan 2013

@zuzana909 ahoj ak sa mozem spytat kde si si to dala robit, online alebo neaka poradna. Strasne by som ako druhe chcela dievcatko. Respektive cela mm rodina by chcela dievcatko, su tam len chlapci 😝 tak by som si to nechala vyskusat a podla toho skusili. Dakujem za odpoved

silviamudronova
17. jan 2013

@hopkovka ale ja by som asi skôr verila Jonášovi. ak vieš presne hodinu narodenia

anjelicek26
17. jan 2013

@henikav - jj biologicky vek matky a potom to sedi, mne teda vsetky tri deti 🙂

hopkovka
autor
17. jan 2013

@silviamudronova Ale pri jeho výpočtoch musíš mať pravidelnú menštruáciu takže mne to veľmi nepomôže či??

silviamudronova
17. jan 2013

@hopkovka to neviem, ale viem že ja som si chcela dadť vypočítať a stroskotalo to na presnej hodine môjho narodenia. On by mi to vypočítal aj tak, ale nebolo by to také presné.

alena16
17. jan 2013

@silviamudronova Nie, prave ze velmi chceli aj druheho chlapca... Ale uz som s tym zmierena, ze bude baba 🙂

felinda
17. jan 2013

a ako sa vypočíta bio vek matky?????ja som z toho 😅

henikav
17. jan 2013

@silviamudronova no a prave nie svoj vek mas zadat ale biologicky vek, u mna to bolo o rok viac a tak mi to sadlo. Samozrejme neviem na akych podkladoch je ta tabulka spracovana, ja len z mojej skusenosti, ze mi 3 tehotenstva z tohto vysli

hopkovka
autor
17. jan 2013

@henikav Rátala si si to po pôrode alebo ešte pred počatím dieťatka lebo si chcela konkrétne pohlavie?

henikav
17. jan 2013

@hopkovka teraz som si pocitala vsetky tri, ked som otehotnela, cize dve spiatocne, ze ci to vychadza. Ale neotehotnela som podla toho, ale uplne neplanovane 😀 Nam to je v podstate jedno co to bude len aby bolo zdrave, kedze sme o jedneho chlapceka prisli, ale pocitala som zo zvedavosti, no a vychadza to

zuzana909
17. jan 2013

@cawes výpočet robil priamo Jonáš centrumjonas.com, aj keď mi ho posielala tuším jeho dcéra a druhý som si dala priamo cez stránku chlapecdievca.sk

cawes
17. jan 2013

@zuzana909 dakujem

zloba_z_pd
27. jan 2013

mne to podla lunarneho vychadza aj so synom aj teraz s dcerkou

simonetkaaa
10. apr 2013

@felinda tu si mozes vypocitat svoj lunarny vek http://www.chinesegenderchart.info/gender-calcu... 😉

zlata2
24. nov 2013

mne to podľa lunárneho nevychádza..ale podľa reálneho mi to vyšlo pri oboch synoch..tak ktovie .. 😒

katka512
25. jan 2014

@henikav ahoj prosim ta citam tuto temu a pozeram tento link http://najmama.aktuality.sk/cinsky-kalendar-poh...
prosim ta vies mi poradit ked som sa narodila v decembri 1986 kolko mam tych lunar rokov lebo mne vychadza 29 o 2roky via moze to byt do roku 2013

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre