ahoj zienky chcela by som sazoznamit tu s zenami ktore maju ten isty problem,, tuzba po dietatku a babo nie aa nie prist :( chcem si vymenit skusenosti a rady,takze snazilky ozvyte sa 🙂 potrebujem podporu od ziens rovnakym osudom 🙂))))
Ahoj, aj ja s partnerom sa snažíme o bábätko ale neako to nejde :/ je to zatial 8 mesiacov čo to nevychádza a stále dúfam že to čoskoro príde 🙂
este nie u nas je to rok a par tyzdnov co sa snazime o babo takze az teraz to zaciname riesit no :/ dost tazke obdobie
tak zienky a mozem sa vas opytat aj kolko mate rokov aby som mohla porovnat ? 🙂
a chcete kludne mi napiste aj do spravy 🙂 rada by smo tu nasla niekoho skym sa mozem podelit a postazovat sa a kto ma podpori askym si mozem vymenit nfo... nadviazat kamaratstvoa tak 🙂
ahojte snažilky.Je mi luto že sa vam nedari ,ale chcem vas povzbudit.Ak si pozriete moj profil,zistite ze mam skoro13 ročnu dceru a 10 mesačne babo.Už s prvym otehotnenim som mala velke problemy ,vraveli mi že nebudem mat deti a stalo sa,mam pubertalnu dceru.Potom nastali roky zmierenia sa stym,ved mam aspon ju ale znova prisla doba ,ktora pride na každu ženu,a plakala som každy mesiac,trvalo to tak asi dva a po roka ,potom som otehotnela a potratila,tak to bolo pre mna velmi hrozne......no akosy sa moje telo dalo dokopy a po 7 mesiacoch sa nam to podarilo........mam 34 rokov a posledne 10 mesiace su pre mna znova dovodom pre život,aj ked tehotenstvo bolo zle,nemocnice,hroziace potraty,nemohla som chodit,teraz už aj pre mna po tolkych rokoch znova svieti jasne slniečko a vola sa Alexandra.Zabudla som povedat ,ze som si prežila množstvo operacii zo ženskeho ,takže držim vam palce a aj ked mi lekarka tvrdila že som už stara na tehotenstvo a po vsetkom čo som si zazila,držim vam palce aby vam to vyslo ako mne,len problem je v tom ,ja som to pochopila až po rokoch,netreba sa velmi snažit,vtedy to nejde,pretože nič nejde na silu.....chce to volny priebech a vydržat.papaa 😀
@ziggina takze si mala prve babo v 21 tke? to ja som mala pred rokoom ked som zacala s partnerom sa snazit mat babo.... po polroku ako nam to neslo tak som si povedaa ze sa nebuem tym stresovat zeeeeee bude ako bude ,, no ani ten dalsi polroka sa nam to nepodarilo :( nasla som si ine zaujmy nemyslela som na to no kedze to uz trva vyse roka chcem ro zacat riesit, proste chcem to riesit a mozn sa to podari za rok ale urcite chcem diet co vsetko mam urobit aby som coskoro pod srdieckom nosila male babo 🙂
@majka21rk To ti verím že to je pre vas ťažké obdobie...ale treba myslieť pozitívne veriť že sa nám snazilkam všetkým podarí...veľakrat som si poplakala hlavne po neúspešných ivf ale ideme ďalej a skúšame a skúšame;)inak mám 26r.možno si veľa ľudí povie že som mladá a mám čas ale túžba po babatku je silná....
@ziggina este chcem pridat ze mi pred rpkom zistily cysty na vejcniku a znienu tvorbu hormonov podla odberu krvi, brala som lieky aj hormonalne ....pomohlo mi to lebo predtys om bola vychudnuta proste ani cici ani rici a ked som dobrala lieky proste za rok sa zomna fakt aj postavou stala zena . pan doktor povedal zee niekedy to nejde ajked telo mladej zeny nie je tak vyvinute.. som zdravotna sestra vysoku skolu uz mam pracujem aaaa proste na jesen sa chceme zobrat s partnerom preto to chcem zacat riesit 🙂
@fialka13 nie si mlada,, ja nezijem vtej vrstve zeee najprv kariera a po 30 tke dieta prve,,, je to premna porucha spolocnosti aa myslism si ze zena ma mat dieta ked je na to prpravena kazda to citi kedy pride ta vhodna doba.pochadzam zo zlej rodiny ada sa povedat ze rodicov nemam a vyrastala som bez nich, preto som od nejakych 19 tih tuzila po dietatku ale povedala som si ze az ked dostudujem,, teraz je uz fakt doba ked po babetku neskutocne tuzim a nedari sa nam,, priatel ma 24 je to futbalista a sme dost zabezpeceny aby sme sa dokazali postarat o dietatko.vies mam 22 tiez kazdy iba ohrna nosom ze so strasne mlada ale stanvit mladost na pocatie dietata a svadbu sa neda stanovit preto si stoho snazim nic neorbit 🙂
@majka21rk Úplne ta chápem...cítim to tiež tak že každá žena vie kedy je ten správny čas mať babo;)inak si písala že si mala cysty....mne tiež až v Gyn-fiv zistili že mám polycysticke vajecniky a tam som aj podstúpila laparoskopiu a po nej mi povedali že môžem mať babo len po ivf pretože aj manžel mal horší spermiogram...vôbec neľutujem že sme sa zverili do rúk odborníkov....a dúfam že to raz vyjde a dočkáme sa vytúženého dietatka;)
majka21rk mam 27rokov,priatel 32r a viem ze je to pre teba tazke.vela sme sa spolu naplakali kym sa to podarilo,teda vlastne v centre Iscare v Martine..su tam uzastny ludia a velmi im zato vdacime..bolo to sice casovo i financne i zdravotne narocnr..no co neurobime pre nase vysnivane deticky.. 🙂
presne pre toto chcem zacat riesit aj ja nas problem lebo ked si mladaa no proste zeny v nasom veku ked su zdrave by mali otehotniet v priebehu styroch cykloch, som zdravotna sestra preto sa toho takbojim lebo viem co vsetko moze nastat a co vsetko sa moze zistit. bojim sa ze by som mohl amat aj endometriozu alebo nepriehchodny vajecnik kvoli cystam takzeee....chcem tam ist zajtra a povedat panovi doktorovi o co ide tak mam dost nervy :( a spermiogram urobia partnerovi aj na urologii ci iba v sentre asistoanej reprodukcii? lebo toto napriek mojmu vzdelaniu fakt neviem , nestudovala som porodnu any gynekolocky sestru som vsebecna detska sestra takzeee tak 🙂 dufam ze ked to zacneme riesit ze sa to pohne a ze zanedlho sa nam to podari . niekto povie ze rok je kratka doba no vobedz to nieje pravda,, prvy rok je najhorsi lebo clovek zije len tym a na nic ine nedokaze mysliet :(
@fialka13
@majka21rk ahoj .. mame to podobne tiez uz to trva takmer rok, uz mesiac to riesim s doktorom a tiez mam teraz dost zle obdobie, co sa toho tyka .. presne ako si pisala, myslela som si, ze to bude hned, po 3 mesiacoch prisla realita, nikde nic .. pol roka som to potom neriesila, vsak pride co pride a tezar som taka na nervy, ze som mala 2 anovulacne cykly za sebou a viem ze je to psychika ale je to neskutocne tazke .. stale si vravim, kolko zien dieta nechce a odstrci ho a niekto velmi velmi chce a nic .. keby som mala v tvojom veku take zmyslanie ako ty, mozno by to bolo lepsie .. nemam sice ani karieru ale bucham si hlavu o stenu, ze som to mohla skusit o par rokov skor ..
@ponozkazt vies mam urcite vzdelanie zdravotne a viem ze ked s aveci podchytia skoro daju sa riesit s vacsou a lepsou prognozou.. ja som na tom po zisteni ze mam cysty aa ze moje vajecniky neprodukuju tlko hormonov kolko by mali a ze mozno nebudem mat deti ,,, ja som preplakala den aj noc. ....s partnerom sme mali aj partnersku krizu lebo som strasne na neho zacala vo vsetkom tlacit, ale po tom po par mesiacoch sa to urovnalo lebo stal pri mne a podporoval ma. vies nejahorsie je ze je to profi sportovec ktory j casto mimo domu na dlhsiu dobu aa ked tu tak v byte sedim sama myslim na to ake by to bolo ine keby som mala babetko . vies velkarat mi je do placu ked vidim ze do hniezda zachrany niekto dolozil zdrave dieta .... az mi je do placu :( tak som teda zvedava co mi povoie pan doktor .. dufam ze mibude ustretovy a ze ma nezastavi s tym ze som mlada na to alebo podobne kazda zena vie kedy je spravny cas 🙂
@majka21rk spermiogram mu urobí aj urolog...manžel bol najskôr len tam lebo môj gynekológ chcel najskôr vedieť či nie je problém u neho.Urolog mu odporučil aj operáciu varikokely ktoru aj podstúpil a akurát ho dobre dokatovali a spermiogram sa mu viac zhoršil takže nemáme dobrú skúsenosť s tým...možno keby sme šli rovno do centra nemuselo to tak dopadnúť ..ale to je tak "keby bolo keby".už je to tak....ak máš inak dobrého gynekologa ten by ti mohol tiež urobiť laparku al.prefuky...a nemuseli by ste to riešiť hneď v centre....;)
@fialka13 no praveze ja moc dobreho gynekologa nemam je to starsi pan aaaa taky flegmos co nic moc neriesi .. preto sa pytam ohladom toho centra v martine a na nejakeho dobrehp gynekologa, som vedava no co mi povie zajtra a ak to nebude riesit najdem si asi ineho,, a k uroogovi teda poslem toho mojho na spermiogram nech vieme vsetko 🙂
tie co sa snazia rok ,sak to je este v norme,co povedat na tie co sa snazia 4 roky a po 4 rokoch otehu a potrati ,a zase cakat trebars aj roky.
A ako sa mi podarilo otehotniet?prestala som vobec mysliet na to ze chcem dieta,bookla Ameriku na tyzden a bolo.Ziadne voloviny som nejedla ani BT som nemerala a prave ani Conceive + som nepouzila ,co pouzivam stale .Cize uz mi to je jedno,dala som sa na chudnutie a uz nikdy si nepoviem 'keby som bola tehu ' ,nemozem sa tahat s tazkou taskou ,najodou som tehu ,a take voloviny ,ziadne omedzovanie inak neotehotniem nikdy.Baby to je len s len psychickeho povodu.
Po potrate skusam vsetko ale len zbitocne prachy utracam .Radsej ich utratte na poriadne Wellnesss abo dovcu z ktorej sa budete viac tesit nez zúfat a stresovat pri ovu testoch atd 😉
@majka21rk no presne som sa bala reakcie mojho gynekologa, sla som tam po 10 mesiacoch a bola som rada, ze to hned zacal riesit .. u mna robi sono folikulometriu a manzelovi tiez on spravil spermiogram, dokonca cez vikend .. uvidime ako to pojde dalej .. tiez som sama, manzel chodi na turnusy do prace a tiez snivam len o skladani detskej postielky .. tvarim sa stale ze som v pohode, ale stale na to musim mysliet .. je to tazke
@happyfrog80 kazdy to znasa inak a kazdy ma svoje trapenie .. nikto nevie, ci sa bude snazit mesiac alebo 4 roky .. myslim, ze vyrozpravat sa moze kazdy ..
ako to ze sa niekto snazi styri roky a nic,, je sice smutne aaa hrozne ale ja by som styri roky asi nevydrzala.. moja tuzba po dietatku je tak velmi vysoka zee ak sa nam to roka dvoch nepodari asi nejake babo adoptujem a potom s amozno podari aj nam .ked vsetko zomna opadne. vazne obdivujem zeny ktore dlho vydrzia cakat ..
@majka21rk aj ja sa pridavam... snazime sa desiaty cyklus... vacsinou som v pohode, sem tam pride slaba chvilka, ked mi je smutno, ale vzdy ma nieco nove nakopne, povzbudi... pomalicky to uz zaciname aj s dokim riesit, tak uvidime, co to prinesie...
@majka21rk prepac ja nie som z Ruzomberku takze naozaj ti neviem poradit.Som z Partizanskeho..Do Martina sme to mali 2hodiny cesty ale co uz.Staci ked si das do vyhladavaca Centrum Iscare Martin-je to vlastne centrum asistovanej reprodukcie.A pokila budes chciet cislo.aj to ti dam.Su tam strasne zlaty a mozes si dohodnut nezavezny termin na pprozpravanie sa z lekarom o vsetkom.
@majka21rk proste to neriesime cez lekara,preto to tak dlho trva ,a verim si ze to raz pride ako prislo prvi krat,Ale uz vela bab potvrdilo ze to je psychikou ,cim silnejc chces tak smolik.Fakt.Musis sa upriamit na nieco insie aby sa to podarilo.
Ja rada cestujem ,vcera som si zabukovala dovcu na silvestra 😀 a uz mam uplne v paži ze co keby som otehotnela a na silvestra rodila 😀 .Ale hrozne sa tesim na toho silvestra ,travit novy rok slnenim na plazi .Mozno pri takej tuzbe sa nam nechtiac zadari 😉 ...proste si verim 😉
@majka21rk Majka chcem sa spytat ze ak mam cysty to mozem dako citit?Bo ja nemam problemy ziadne len s stresom.Reku ci aj ja nemam cystu daku.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj,ako dlho sa snazite..mi sme sa snazily 2roky ale potom sme to musely riesit..inak to proste neslo..