Ahojte. Naozaj nechcem vyvolat hadku ale realne sa Vas mamiciek ktore mate deti vo vyssom veku chcem spytat, nemali ste okolo seba hlupe reakcie od hlupych ludi na Vase tehotenstvo ?
Nemám vo vyššom veku mám 3 a plánujem 4..a to už budem mať značne po 30 a vieš čo je mi u prdele čo si kto o mne myslí..nezaujíma ma ani jeden taký názor ani sa nikoho nebudem pýtať ci môžem..takže stačí nebrať si k srdcu blbé reči ja na rovinu poviem nech sa stará dotyčná osoba o seba q ze nevyžiadane rady nech dáva niekomu inému ..napr aj susedu som takto musela...to sa už nedalo tvoj život tvoje rozhodnutia 😊
Par mesiacov po 37. narodeninach som otehotnela (druhe dieta) a ano, nasli sa take (chlapi nie), co mali hlupe reci, ale to uz je ich problem, mna to nijako nepoznacilo. Jednoducho su ludia, ktori musia mat blbe komentare a takych treba ignorovat.
Ja som rodila sice v 34 ale kamosky boli starsie ked rodili a 38rocna napr nedostala ziadne poznamky ale ta 41rocna strasne vela a i teraz ju i babkou nazvu.. no je pravda,ze ta 38r vyzerala mladaie a ta41rocna eate starsie nez bola..v tvojom veku je eate uplne normalne rodit.
Nie. Prečo? Prvé som mala v 35r, druhé v 38r.
Ja som rodila v 36tke a nemala som ziadne narazky na vek…ale tak pohybujem sa v okoli, kde to nie je neobvykle a ak si aj niekto mozno pomyslel, tak si to nechal diskretne pre seba a neobtazoval ma tym 🙂
Ja v 41 a okrem mojej gynekologicky nikto nemal sproste komentare 🙂
Mala som 42, keď som otehotnela s druhým. Nikto ani nepípol. A taka som bola pekne naspeedovana na jedovaté odpovede... a nič 🤣🤣🤣
Moja babka rodila v 45, pred 50 rokmi. Vtedy zeny rodili, kym im fungovali pohlavne organy ;) Takze od 15 do menopauzy.
@maranta_leuconeura no, neviem, mam 52 a nepamatam si, ze by niektora z mojich spoluziacok mala starsiu mamu, prave vtedy sa do menopauzy velmi nerodilo.
Mam 37r, aktualne tehotna 3x, ziadne blve reci nepocujem.
Mam 45 rokov a 7 rocnu dceru a najmladsia mala nedavno 4 roky. Nie, nikdy som nepocula narazky na moj vek, ani na pohlavie deti, ani na nic ine. Ale ja nikomu nevesiam na nos, kolko mam rokov.
@zuzana212722 po 30- ke je vysoky vek?😱
@dskjhfdlkdjhl moja babka bola na dedine a zenou v domacnosti, vtedy sa to bralo inak. Vek sa zacal riesit asi az ked zeny zacali rovnako pracovat ako muzi, to uz asi nebol priestor robit si deti. A tiez s dostupnou antikoncepciou. Kedysi sa spoliehali asi len na vytahovanie :P
@maranta_leuconeura No, neviem, ale ako som uz pisala, mam 52, moja mama takmer 80 a antikoncepcia pred tymi 50-imi rokmi uz bola a zeny vtedy pracovali, dokonca dost rychlo po porode. To, co pises, to by som povedala, ze bolo tak pred 70 a viac rokmi.
Kto chce si reci najde ...ja akurát 37tt , deň pred TP mam 33r...ale u nás boli narážky skrz vek detí...
Keďže dcéry maju 13 a 12r,tak všetci si tukali na čelo,ci sme normálni ,keď sme mladí a konečne si môžeme uzivat život ,kľud,pohodu a my ideme riešiť pokadene plienky.
Takže tak
Riad sa tým co cítiš, nie tym čo povedia ľudia..
Mala som aj mám...ale časom si myslím ,že aj opravnene...neviem,či to je vekom,ale toto tehotenstvo je pre mňa ťažké....opucham, nevládzem,ledva dýcham...niekedy už neviem ,čo mám robiť,aby som to vydržala ..ale gratulujem každej ,ktorá to zvláda dobre.Moje prvé tehotenstvo v 26ke bolo také,že som o ňom ani poriadne nevedela.bez ťažkosti.Tetaz ledva žijem🙄☹️
@dskjhfdlkdjhl zalezi kde... v meste zrejme ano. Ale na dedine (aspon tej ich) mali vtedy este polia, kravy, sliepky atd, takze do roboty vacsina zien nechodila, lebo sa starali o hospodarstvo. Moja teta sa este narodila len za pritomnosti porodnej babice (ma 60+), ujo uz v porodnici (ma 50).
@akinom0077 ako pre koho.
Kašli na ľudí, ty budeš živiť dieťa. Kecy budú vždy. Moja stará mať porodila strýka po 40tke a to často nadávala že jej nepomohol odvar od babice aby potratila ako tie tri deti predtým. Často nadávala: Že na kieho Boha mi ho čert poslal. Že jej nepomohlo ani červené víno ani odvar. Čo tu bolo spomenuté dieťa vo vyššom veku, u nás v dedine otehotnela žena v 45tke prirodzene-pvrorodicka, a čo všetko bolo v poriadku. Po zdravotnej stránke bola v poriadku. Záleží v akom je stave žena a partner.
Tak myslím si ze okolo 30tky sa rodí bežne 😀 väčšina žien rodí po 30 v tejto dobe, ak nie aj po 40. No ale po tej 40 by som si už davala pozor, mám v okoli dve ženy po 40 čo rodili, jedna rodila 43 ročná a ostali jej nejaké zdravotne problémy od pôrodu. Keď bola tehotná tak polovicu tehotenstva prelezala v nemocnici, stále nejaké komplikácie. Druha ma 41 aktuálne a malé 4 mesačne babo a tiež tehotenstvo vraj veľmi zle prežívala, mala aj prekonaný slabý infarkt po pôrode, následky má stále, okolo dietata nevládze. Čiže nie je to sranda, zena musí po tej 40tke byt naozaj v dobrom zdravotnom stave, vtedy sa treba aj na partnera zamerať, s ktorým to dieťa bude, po zdravotnej stránke a podobne.
@maranta_leuconeura od 15tky jedine v osadach.
Preboha, akoze 37 je vela?? 😳😳😳🤯
Mám 36 a som tehotná, zatiaľ mi nik nič nepovedal 🙂 práve naopak, všetci sa tešia. Jedna známa považuje tento vek ako prekážku mat dieťa, ale jej som nepovedala, že som tehu. Takým to na nos nevešiam.
Nie, vobec (ale ja zijem v zahranici, takze tu je starsi vek tehotnych bezny). Syna som rodila ako 39r a v nemocnici mi vravela porodna asistentka, ze este v pohode stiham aj tretie 😆 (co uz neplanujeme).
Blbe reci boli, ked som cakala 1. dieta v 33r. Neboli sme este s muzom zobrati, tak sa nas všetci vypytovali, ci to bola "nehoda", alebo ci sme dieta planovali. To mi prislo dost drze.
@dskjhfdlkdjhl mozno na dedine u chudobnejsich vrstiev to bolo inac. Moje obidve babky mali pomerne vela deti, posledne mali po 40tke (pred cca 60timi rokmi).
@babyjune ano, ale pred 50-timi to uz bolo fakt ine a jasne, zalezi asi aj napr. na vzdelani. Moja babka (rocnik 1909) tiez rodila aj po 40-tke, ale generacia mojej mamy, teda zeny ktore rodili v 70-tych rokoch, to uz bola uplne ina generacia.
@dskjhfdlkdjhl tak mozno sa to za tych 10 rokov dost zmenilo. Mna to prave zaskocilo, ze starka mala posledne dieta v 44 rokoch (roky 1960 cca) a o antikoncepcii urcite v zivote nepocula (a tiez ako u @amaranta_leuconeura robila len na poli / na statkoch pri zvieratach).
Druhé som mala v 40 stretla som sa len s pozitívnymi reakciami ale ja som sa cítila staro no stastne
@dskjhfdlkdjhl iba v našej rodine poznám desať žien čo rodili vo veku 40+, v päťdesiatych, sedemdesiatych, či deväťdesiatych rokoch. Prababka rodila v roku keď sa jej najstarší syn (môj dedo) ženil, po vojne sa dedo vrátil zo zajateckého tábora začal pracovať neskôr spoznal babku. Moja babka mala tretie dieťa v štyridsiatke , keď mal dedo už 50r. (196+). Krstná sesternice sa narodila keď jej starší brat bol na základnej vojenskej službe(197+). Mamina sesternica mala druhé dieťa tiež v takom veku, jej staršia bola už v maturitnom ročníku (198+). Stýkovy s manželkou sa narodilo prvé dieťa po 22 rokoch manželstva (199+). Máme v rodine aj 26ročný vekový rozdiel medzi súrodencami.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Tak ti napíšem😁 mala som 34 keď som bola 3.x tehotna a hlúpe narážky sa našli, je jedno ci zahraničie, slovensko alebo aký vek, idiotov nezastavis a vrtaci a mudrlanti vždy uraduju