Stres v práci mi nedovolí počať dieťatko?

titi10
7. jan 2020

Ahojte dievčatá,
idem sa vám viac menej vyrozprávať a velmi by som si vážila každý váš názor alebo radu. Velmi túžime po miminku, snažíme sa už vyše roka. Boli sme na vyšetreniach, muž je ok, ja mám zbúrený nejaký hormón ale nič vážne. Beriem hormóny, z ktorých mi vobec nie je dobre a mám z nich depky. Ale moj aktuálny problém - mám hrozne stresujúcu prácu, z ktorej chodím nešťastná a doslova mám zo stresu kŕče v bruchu a nechutenstvo do jedla. Zostávam tu iba preto, lebo každý mesiac dúfam, že to už výjde ale ono to bohužial nevychádza a každý mesiac je pre mňa sklamaním a zároveň nešťastním, že nevidím svetlo na konci tunela (odchod z práce). Nedarí sa nám možno práve preto, že prežívam takýto neskutočný stres a že nie som šťastná...Tento rok nás asi bude čakať umelé oplodnenie a ja sa velmi bojím, že keď dám výpoveď v práci, a náhodou sa zadarí, tak ostanem bez práce, bez príjmu, a bez materskej. Nie sme na tom až tak zle, že by sme nevyžili z jedného platu ale predsa len...nájsť si novú prácu - áno, to je moj plán, ale čo keď medzitým otehotniem a tehotnú ma už nikam nevezmú...alebo otehotniem hneď v novej práci? Mám v hlavne hrozne moc otázok a preto sa obraciam na vás milé dievčtá. Aký je váš názor? Alebo máte s takouto situáciou skúsenosti? Viem, že rozhodúť sa budem musieť v konečnom dosledku sama ale životné príbehy iných by ma možno trochu nakopli 🙂 Ďakujem a prajem vám všetkým krásny deť

evita2222
7. jan 2020

@titi10 Určite by som hľadala novú prácu.

sulinka333
7. jan 2020

@titi10 určite hľadať novú prácu čím skôr tiež to poznám. V bývalej praci šikana tiež sa nám nedarí dva roky no už je to skoro rok čo som dala výpoveď teraz mám super prácu v ktorej som rok no tehu sa zatiaľ nepodarilo no aspoň som v klude a teším sa do práce.

natt750
7. jan 2020

Nová práca alebo minimálne dlhá dovolenka.

ledgerka
7. jan 2020

ved sa najprv pusti do hladania a zmeny prace. Neverim ze ti to zaberie viac ako pol roka zmenit pracu. Potom ries umele oplodnenie, a mozno ti ho uz ani nebude treba. Najprv si uprataj v zivote, potom pojde vsetko lahsie.

saskia_98
7. jan 2020

Daj sa na dlhodobu pn. Ak medzi tym otehotnejes, super. Pojdes z toho rovno na matersku a ver, ze budes stastna konecne. Matersku ti vypocitaju ak mas odpracovanych 270 dni, cize toho by som sa nebála. A ak by sa aj nahodou nedarilo, mas rok na to aby si si nasla pracu, ktora ta bude bavit. Ked najdes, ukoncis pn, nastupis do prace. Neboj nic. Ale ja by som v praci z ktorej mas depky nezostala ani minutu..

janickacrazy
7. jan 2020

@titi10 ja som bola v podobnej situácii, z práce som odišla, lebo už som bola totálne vyčerpaná, do 2 mesiacov sa nám podarilo bábo, proste som potrebovala klud

deean
7. jan 2020

@janickacrazy a ako si potom riesila, aby ti vysla materska a pod.? Ja riesim nieco podobne teraz, koncim v marci, sice nie dobrovolne, a velmi mi bude luto za mojou uzasnou pracou, ale koncime na SK celkovo tak nemam na vyber :(
Nedari sa mi otehotniet uz viac ako rok a pol. Do novej prace ist nechcem momentalne, chcem hlavne cim skor otehotniet, ale zas mat aj financnu istotu potom do buducna...

janickacrazy
7. jan 2020

@deean no nárok na MD som potom nemala, ale my sme sa tak s mužom dohodli, on dobre zarobil, takže sme to dali v pohode, celé tehu som bola doma v klude, u nás aj preto, že moja sestra chodila do práce tehotná, dosť sa narobila a potom mala predčasný porod v 24tt, čo sme nechceli riskovať, aby sa nám niečo podobné nestalo, lebo už som mala aj vyšší vek

deti95060810
7. jan 2020

tiež som po x rokoch od prvého pôrodu otehotnela... Samozrejme do novej práce som prišla v 5 mesiaci...a aby toho nebol málo, išla som z jednej MD so druhej a potom ešte aj do tretej...Teraz sa už na tom s mm len smejeme...😉
aj keď sa mi nezdá žeby stres mal vplyv na počatie resp. aby žena ostala tehotná...

miadi
7. jan 2020

Najprv zmen pracu koli sebe nie koli teho ci bude nebude ci pojdes na umele. Ries to krok za krokom. Najprv tu pracu.. ber to tak ak medzi tym nahodou otehotnieš -hurà. Ak nie nevadi zmenis nieco v zivote pre Seba. Potrebujes pracu kde budes mat menej stres lebo ten škodi hlavne tebe. To ci mà vplyv na počatie nie je iste ( zeny su tehotne aj vo vojnovych krajinach v chatrciach s hladomorom neverim ze to Nie je horsi stres ako ten moderny v praci) vacsi stres moze byt ten ktory si sama vyrobiš tužbou po dietatku. A mozno prave to rozptylenie z hladania novej prace novy kolektiv radost ze si inde pomoze .. nikto nevie co bude. Umele oplodnenie je tiez stresujuca vec casto x to vyde až na 3x alebo aj neskor. Pribuzni tak boli a nakoniec maju predcasniafko ale su stastni. Takze ries to postupne 1 Nová praca. 2 dalej snaha o prirodzene pocatie 3 ked uz budes zabehnuta v robote umele..,

haaadanka
7. jan 2020

mne pomohla PN.. mesiac doma a hneď sa zadarilo... 🥰

brainn_magazine
7. jan 2020

Dobrý deň, vaše obavy sú prirodzené. Popisujete, že v práci zažívate intenzívny stres - áno, stres je jednou z príčin neplodnosti a je to potvrdené rôznymi výskumami. Rozumieme, že sa bojíte o svoju budúcnosť. Skúste sa však nad situáciou zamyslieť aj nasledovne: ak by ste otehotneli v súčasnej práci, aký vplyv by mal tento stres na Vaše dieťatko? Chcete ho vystaviť takémuto vplyvu? Zo správy vyplýva, že po dieťatku veľmi túžite, lenže stres počas tehotenstva "nerobí dobrotu". Je to samozrejme Vaše rozhodnutie (predpokladám, že spoločné aj s partnerom), mali by ste však zvážiť viacero faktorov 🙂 ... určite sa dobre rozhodnete

montemotherone
7. jan 2020

@titi10 daj výpoveď, zameraj sa na novú prácu, cieľ... prestaneš sa chvíľu orientovať na tehotenstvo a ...do pár mesiacov si tehotná 😉 Stalo sa to mne aj zopár známym 😉

kataka10
7. jan 2020

@titi10 mne telo hned zareagovalo na stres v novej praci vypadkom menstruacie. Ked som sa "zabehala", upravil sa aj cyklus. Takze verim tomu, ze ked mas pernamentny stres, tak ti to ovplyvnuje plodnost. Treba taku pracu vymenit a cim skor tym lepsie, aj keby to bolo iba docasne.

bona69
7. jan 2020

Ja som otehu hneď na druhý mesiac čo som zmenila prácu, držím palce. A to sme sa snažili rok a pol

mogaa
7. jan 2020

@titi10 zmeniť prácu a to čo najskôr....nie každý lekár ťa nechá na PN a to ani v prípade ak ideš na umelé oplodnenie.....ďalšia vec ani umelé oplodnenie sa nemusí zadariť na prvý krát....a byť niekoľko mesiacov len doma(možno s vychádzkami) tiež nie je riešenie....za mňa čo najskôr zmeniť prácu, aj keby si otehotnela v 2.mesiaci, povieš to po skúš.dobe a v najhoršom prípade pôjdeš potom na PN.....detto umelé oplodnenie môžeš riešiť po skúš.dobe, nikto nemusí vedieť o čo konkrétne ide, len povieš že máš gynekologické problémy....

titi10
autor
7. jan 2020

Dievcata dakujem za kazdy jeden prispevok. Ani som nevedela, ze je tu tolko skvelych zien, ktore sa budu zaujimat o moju sitiaciu. Zo ❤️ vam dakujem. Asi je cas pohnut sa dalej a zacat mysliet viac na seba a na svoje dieta. Aj ked sa bojim buducnosti a neznameho, zostavat tu asi naozaj nie je riesenie.

sulinka333
7. jan 2020

@titi10 neboj bude určite lepšie mooc držím palčeky nech všetko dobre dopadne

titi10
autor
7. jan 2020

@sulinka333 dakukem ti naozaj krasne! 😘 velmi sa bojim co bude, bojim sa vlastne vsetkeho🙂 bojim sa dat vypoved, bojim sa, ze si nenajdem novu pracu alebo ze bude znova na prd, alebo ze otehotniem bez prace a nebudem mat narok na matersku...je toho vela. Ale asi je obcas lepsie prestat tolko rozmyslat a zacat sa trochu riadit aj ❤️ 🙂

sulinka333
8. jan 2020

@titi10 vieš my sa tiež snažíme s manželom 2roky nedarí sa zmenila som pracu a tiež som myslela že sa to hneď podarí no nie som skoro rok v novej práci vieš ono to príde keď to budeme najmenej čakať. Ja sa už na to neupinam lebo stres je najhorší verím sa sa to podarí.

miadi
8. jan 2020

@titi10 nicoho sa neboj robota bola aj bude to iste plati o $ boli aj budu hoci niekedy je ich menej ., hlavne ze mas s manzelom dobry vztah to je zaklad co potrebujes pre rodinu. Ze bude dobry otec a postara sa. Vsetko ostatne su detajli, Tes sa z toho co mas a nestrachuj sa z toho čo bude. Riesenie najdes.

lula313
8. jan 2020

Veľa veci je len v hlave. Ja som mala náročnú prácu, stresujúcu, ťahala som dve pracovne pozície(jednu pre európsky región, druhu pre americký), to znamenalo, že vďaka pohotovosti v rozdielnych časových pásmach som niekedy bola aj 20 hodín v praci a išla sa domov na 2-3 hodiny vyspat a osprchovat. Samozrejme stres hrozny. Tiež som došla do štádia, že to už nemôžem takto tahat dalej a hovorím si, že tento mesiac vypoved nedam, lebo by mi nevyplatili 13ty plat, že buď alebo(otehotniem alebo podám vypoved) a hneď sa zadarilo a to ešte trpim autoimunitnym ochorením. Ale asi to tak malo byt, že dieťa sme mat mali, inak by sme sa k nemu nedokopali, tak hneď využilo prvú možnú prilezitost, ako sa k nám dostat😊

juliet86
8. jan 2020

@titi10 pozri... predstav si se uz teraz si maminka 3 rocneho dievcatka co chodi do skolky. a ty kazdy den zazivas stres v praci... vstavas s krcmi v bruchu z nervov. po placi v aute ju nakladas v skolke. co je to za zivot? aky priklad by si jej davala??? jasne strach je prirodzeny. ma nas chranit. ale ty sa chces stat mamou. co to znamena ? ze budes mat zodpovednost za zivot druhej zivej bytosti. a teraz mas problem prijat zodpovednost a prekonat strach za svoj vlastny zivot. vies ako to myslim? uprimne ti drzim palce. nezabudaj ze existuje aj podpora v nezamestnanosti na polroka. mozno mas rodinu ci kamosov co maju srocky a mohli by ta zamestmant na nejaky cas ak by ti par dni do 270 chybalo. to sa vsetko da. treba chciet a hladst. verim ti ze to najdes!

petruska19
8. jan 2020

@titi10 neboj sa. Odíď z práce. Nestresuj vôbec. Peniaze boli a budú. Určí si priority. Ty ani nevieš čo chceš. Chceš dieťatko, ale....... peniaze. Držím palce ❤️

mogaa
8. jan 2020

dní pravdepodobne máš@titi10 pozri ak by si hneď aj otehotnela a dáš výpoveď...270dní NP pradepodobne máš, tak sa zamestnáš u nejakého známeho aby si mala aktívne NP a pôjdeš na PN alebo si začneš platiť DNP a opäť pôjdeš na PN(v PN neplatí) DNP, takže materskú budeš mať....tam stačí mať odrobených 270dní a mať aktívne NP a NP si vieš obnoviť DNP

tinusicka
13. nov 2020

@titi10 Ahoj, prave som v tej istej situacii. Treti rok kazdy den stres v praci, s placom a nervami do/z roboty. Napokon si tam nechala pracu?
Ďakujem za odpoveď ❤️

titi10
autor
13. nov 2020

@tinusicka ahoj, ano. Pracu som nechala, momentalne som doma a nieco si hladam...babatko sa nam zatial nepodarilo a zial beham po umelych oplodneniach. Ale to rozhodnutie, ze som odisla absolutne nelutujem. Znicilo by ma to tam. Mysli v prvom radena seba. Drzim palce ✊🍀

juliet86
14. nov 2020

@titi10 preco zial? ved bohu dik ze existuju a zvysuju sancu mat babatko a ani si nemusis pytat pecko v praci ake super. ked mas cas zvaz mozno aj tu psychologicku pomoc. ak nemas cas ci peniaze tak napr online cez ipcko.sk ak vies po amglicky tak aspon 7dni kym je zadara betterhelp. drzim palce

titi10
autor
14. nov 2020

@juliet86 diky 😊 Zial preto, lebo samozrejme kazda z nas by chcela pocat prirodzenou cestou. Ale ano, na druhej strane, ako vravis - chvalabohu, ze tu mame tieto moznosti.

ysseba
14. nov 2020

@titi10 Mala by si zmeniť prácu. A to teraz myslím bez ohľadu na tehotenstvo. Veď tak sa fungovať nedá, že ťa z práce bolí brucho. Tak si privodíš nie tehotenstvo, ale niečo zlé....
PS: a naštuduj si ako fungujú sociálne dávky, neboj sa, keď si pracovala, odídeš z práce a otehotnieš, určite nezostaneš bez materskej.
PS2: Držím Vám palce 🍀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre