ahojte.najde sa tu niekdo kdo ma za sebou potrat alebo viac a opät idete nato?mam z asebou potrat v roku 2009 nato o pol roka som otehotnela a bez akehokolvek problemu som mala tehotenstvo.v marci sa mi podarilo otehotniet no zial nevyslo to potratila som to.som cerstvo po potrate a ako nahle mi to dr dovoli ideme sa snazit o dalsie.najde sa tu niekdo skym by som si mohla vymenit skusenosti s kym by som sa mohla poradit co zacat uzivat a tak...
Ahoj.Ja som tiež potratila prve babo,bolo to asi pred 2 rokmi a bola som v 7 tyzdni.No hned mesiac na to som otehotnela znovu a teraz sedi vedla mna uz rocny syncek.drzim palce
ahoj, ...ja som tiez potratila v 1.trimestri a potom som otehotnela znovu, asi po roku, rok preto ze som sa vrhla na zmenu zamestnania a na preskolovanie, aby som stale nad tym nerozmyslala....kupila som si asi mesiac pred tym ako som otehotnela kyselinu listovu aj to len preto ze mi to vsetky kamaratky odporucali, ....otehotnela som do dvoch mesiacov odkedy sme sa rozhodli ze je zas cas to skusit...takze vela stastia a drz sa...hlavne treba ostat pri milovani a nie pri pracovani na dietati....
@livocka21
@marcela1992 mne dr.povedal ze staci 2mrcha a mozeme ist nato.ale ze lepsie by bolo keby som pockala na vsetky vysledky aby mohol zistis preco to tak opat dopadlo.len na genetiku idem na konci maja a plus pokial budu vysledky potrva to.na hematologii som bola vcera a hned som mala aj vysledky.budem si musiet pichat v tehu injekcie do brucha.len sa bojim ze sa nam nebude darit otehotniet ked to planujeme.preto vaham ci nezacat uzivat alchemilkovy caj a kys.listovu.pred tymto tehotenstvom som chodila na folikulometriu nedozrievali mi vajicka tak som uzivala Inofolic.mam ho aj teraz uzivat len sa bojim ze to stacit nebude
ja vieem .... aj ja som na tom bola podobne a tak som si po vysledky na genetiku isla uz tehotna 🙂 nastastie nic nenasli... verim ze ti to ubehne rychlo a vsetko bude ok...a budes sa tesit z drobca...drz sa...silno drzim palceky.... daj potom vediet 🙂
@miruuska ono v podstate je jedno ako vyjde genetika, oni s tým aj tak nevedia nič spraviť. Jediné ak spravia aj imuno testy a tam by niečo našli vedia dať lieky...ak je problém s chromozonmi, tak s tým nič nespravia, jediné vysvetlia situáciu appovedia aká je pravdepodobnosť splodenia zdravého bábätká...ja som na testoch bola v podstate uz tehotná...čakala som 2 cykly, ale v prvom trimestri som mala dost veľké problémy s krvácaním a hematonmi...ale to môže byť aj tým, že mám za sebou uz 4 kyretaze
@grelu toto mi povedala aj na hematologii.ze len na 20%mi zistia nieco a aj ked podstate liecba nebude ina ale taka ako mi povedala na hematologii ze si budem musiiet pichat pocas tehu injekcie.a ze insie by bolo keby sme spolu este dieta nemali ze by sme isli na genetiku ale ze ked uz spolu jedno dieta mame tak ma tam nemusel posielat.no ved uvidim.
@miruuska, okrem kyseliny listovej neuzivam nic a pravdu povediac ani uz tu v poslednom case... na vysetreniach som bola pred rokom a vsetko bolo ok, teraz nedavno som bola na dalsie, idem si pre vysledky buduc stvrtok... aj manzelove vysledky budu vtedy, tak uvidime co z toho vznikne... ak budu vsetky v poriadku, tak chceme ist na fertility clinic, aby nam nasadili nejake hormony zrejme, uvidime...
mne alchemilka velmi nechuti, uzivala som agnus kastus a pupalkovy olej, to mi pomohlo dat cyklus po potrate ako tak do poriadku, aj ked v poslednom case sa mi zase rozhadzal...
@uankab inofolic mne pomohol.s nim sa mi podarilo do dvoch tyzdn.otehotniet aj ked zial bez uspechu.upravuje cyklus ozivuje odumrete bunky co sa tykalo mojich vajicok lebo mne nechceli dorast do priemeru.a nabudza ovulku.precitaj si vsetko do podrobna na ich stranke dajsi do googla inofolic a tam si precitaj vsetko.alebo si pozri tu diskusie.mne ho aj dr odprucil.my ideme na genetiku na konci mesiaca plus pokial budu vysledky potrva 😢
kvoli dvom potratom.ale nechapem preco kedze ja uz s partnerom dieta mam.lebo tam sa vacsinou chodi ked su este neni deti a len potrat.prvy krat v 5tt teraz v 12tt.nie inofolic je len doplnok stravy je to vitamin.skus ja mam dobry nazor na neho.no uvidim teraz ci to bola len nahoda alebo aj teraz mi pomoze
@miruuska , hm mozno preto ze to bolo v 12tt.. my sme na tom presne rovnako, jedno dietatko uz mame... mne pomohol agnus castus pri prvom a potom pupalka, ale teraz mi nezabera nic.. na druhej strane som to aj vysadila, lebo mi robili hormonalny profil a citala som ze pupalka dava falosne vysledky.. tak si musime len drzat palce a snad sa nam raz podari 😵 .. idem si pozriet ten inofolic, da sa to normalne kupit v lekarni?
Caute baby mozem sa k vam pridat? Ja som tyzdne po kyretazi v 9 tyzdni s diagnozou anembryomola. Dala som si spravit vsetky mozne vysetrenia - stitna zlaza, trombofilne stavy, genetiku a idem na akupunkturu, zmenila som pracovnu poziciu a snazim sa zit trosku inak - zacala som si odstavovat ovocne stavy, jem vela zeleninovych salatov, vela ryb, cvicit este kvoli bolesti vajecnikov nemozem, ale aj k tomu sa chystam, beriem Femibion 800 a davam si chlorelovu kuru, manzelovi som nasadila Selezin ACE, mam jeden kaz na zube, tak to idem dat do poriadku, pockam na mrchu, potom dalsiu a idem na vec 🙂
ja som týždeň po druhom MA. oba boli približne rovnako v 7tt. prvý v 2009. nám lekár povedal, že sa môžeme snažiť aj hneď. nemusíme čakať. čistiť ma nemuseli, tak som si kúpila vitamínky a od včera som ich začala papať a ideme na to. už nekrvácam. takže sa môžeme začať snažiť. na testy som ešte nebola. ešte mám ísť o 2týždne na kontrolu. uvidím, čo povi doky.
Ja som zažila MA v NOvembri a bolo tzo asi tak hned na začiatku tehu.....,bola som na Kyrete doktor mi povedal,že som úplne zdravá a tak po pol roku sa môžme snažit....tento mesiac mi robili nejaké odbery po 7 dňoch cyklu,aby zistili,či ovulujem ako mám a povedal,že som úplne ok,tak sme sa do toho pustili...ovuláciu som mala 2 dni naspäť,tak som zvedavá,najprv som sa bála,ale povedala som si,že strach ma nemôže premôcť,že ak sa má niečo stať,tak sa stane a ak je nejaký problém,tak nechsa to rieši teraz,a nie ked budem mať 35 a budú mi rozprávať kde som bola doteraz,,,...tak dúfam,že to výjde a že všetko bude o.k. a že v roku 2014 budem mať cieľavedomého vodnára...xixixi🙂
@adka11
@vladkulienka
@lilu162 ahojte.ja som bola tiez na na hematologii zistili mi tie trombofilne ci aky stavy a pocas tehu si budem musiet pichat injekcie do brucha a uzivat 5druhov liekov.kedze som mala uz druhy potrat poslal ma aj s partnerom na geneticke vysetrenie do BA tak ideme az 31maja.tak som zvedava co tam zistia.mne dr povedal ze 2-3mesiace nemam otehotniet ale ze lepsie bude ked pockam ked pridu vysledky z genetiky len to moze trvat a tak dlho nevydrzim cakat.kedze mam problem aj s vajickami ze mi nechcu narast do priemeru pred tehu som chodila na folikulometriu a zacala uzivat inofolic.takze teraz si nechcem ani jednu ovulku nechat ujst ak teda u mna nastane.zacala som si merat BT.no len musim pockat este na mrchu.uz sa jej neviem dockat nech uz idem konecne od zaciatku.merate si aj vy BT?uzivate nieco?
@miruuska Ja uzivam iba tu kyselinu listovu a teraz som si dala kuru chlorely. Bt si vobec nemeram lebo ked mam ovulku tak do dost citim, teda lepsie povedane citila som, lebo teraz som dostala prvu menstruaiu po kyrete a zmenila sa v tom, ze vobec nemam boleti pri nej, tak dufam, ze bolestiva ovulka mi zostane, nech sa vieme trafit, tak ako minule 🙂
@adka11 my sme tiez prisli o babo pred dvoma rokmi a odkey sa to stalo, moj cyklus je iny a tiez ovulku uz vobec necitim, predtym som vzdy vedela kedy je kedze som ju mala tiez bolestivu. Dokonca aj hlien mi zmizol. Dost mi pomohla pupalka po potrate, ale musela som ju uz prestat uzivat lebo sa nesmie dlhodobo.
@miruuska ja mam vsetky vysledky spat a v norme po stranke fertility. Este ma chce doktorka poslat na dalsie vysetrenie krcka, lebo ster krcka co mi zobrali sa nedal vyhodnotit a dalsi vedia spravit az o 3 mesiace. Povedala ze sa poradi s kolegom co sa na to specializuje a da mi vediet buduci tyzden.
@miruuska ja som si začala merať BT, len v tom ešte nemám skúsenosti. doteraz sme sa riadili podľa hlienu, dalo sa to aj tak dobre odsledovať, ale pri meraní BT si vieš odsledovať aj tehotnosť...beriem vitamíny na plánované tehotenstvo a prvý trimester, snáď niečomu dopomôžu. v utorok chcem ísť na kontrolu bHCG, už by malo byť nulové...ale snažíme sa o 106...
@vladkulienka aj ja berem inofolic kysel.listovu a mam aj alchemilkovy caj.len musim pockat na ms aby som ho zacala pit.ta co beres?mne nekazal prist na kontrolu HCG.ako som sa sprchovala som spozorovala ze mam silnejsie bradavky-farba a flaky na prsiach a vcera som to nemala.ved to hcg vlastne zistim aj z tehu testu ci a podla ciarky uvidim ci este je
@miruuska
mna tiez poslali s muzom na genetiku po 3.potrate, to sme uz mali dcerku,
ale ta genetika ma aj tak vyznam, lebo moze byt, ze zena potraca jedno pohlavie - cize napr. maju spolu dcerku, ale vzdy, ked cakaju chlapceka, telo ho neprijme, nedonosi....nam sa to, nastastie nepotvrdilo, ale mam taku kamosku.... 😔
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ja som potratila 3x.... toto tehotenstvo prislo mesiac po poslednom potrate a zatial je vsetko ok a uz som uspesne v druhom trimestri 🙂 pokial potratis v prvom trimestri nie je potrebne cakat pol roka... idealne je tri mesiace a ani to nemusi byt... ja som uzivala akurat kyselinu listovu... takze takto 🙂 drz sa