Snažíme sa o dieťa a nedarí sa

larisa245
13. sep 2024

Snažíme sa o dieťa každý deň posledný rok a nič mala som zápaly a aj infekciu už strácam nádej že budeme mať skúsila som brat aj inofolic kyseliny listovú už mi z toho hrabe.

babushkaem
13. sep 2024

nuz, najvyssi cas, ak nechces stracat cas, ist na vysetrenie...

kiki68
13. sep 2024

@larisa245 tak najvyssi cas ist vazne riesit a vysetrenia jedno za druhym. Ak ma clovek pravidelne sex a za rok nic, tak pekne po doktoroch. Idealne nejake CAR

luciaruz
13. sep 2024

My podobne. Chod ku gyndacke a vypytaj si nech ti urobi hormonálny profil. Zaroven muž nech ide na spermiogram. Od tychto dvoch veci sa odpichnete dalej. Dalsi krok sme mali v klinike, vyratali mi približnú ovulaciu, pichla som si injekciu doma, co mi dali, planovany styk a šup bolo 🙂

clean
13. sep 2024

Mi sme sa ,, snažili" cca 5 rokov. Až nakoniec som si našla prácu v ktorej som nemala stresy. Prestala som ako tak nato myslieť. A prišlo to minuli rok v septembri som tu písala ohľadom testov. A dnes máme 3 mesačnú princeznú. A to sa nám po prvej nedarilo. Nedávali sme si pozor cca tých 5-6 rokov.

veselo_neveselo
13. sep 2024

@larisa245
Nic nepises o svojom cykle atd, tak tazko radit.
Je treba sa dat vysetrit u gynekologicky, manzelovi spravit spermiogram a odpichnut sa od toho.
Samozrejme uprava zivotneho stylu, ak tam mate medzery (fajcenie, sedave zivoty, nadmerny alkohol, lieky co mozu ovplynovat fertilitu/tehotenstvo, a take veci)

Tiez sa snazit nemusite kazdy den, ale obden 🙂 Ale najdolezitejsie je vysetrenie spermii u muza a ci ty mas zdravy menstruacny cyklus.

janetinka27
13. sep 2024

@larisa245 ahoj,navstv dr, ktora ma snahu zistit pricinu, preco sa vam nedari. Niekoho, kto sa ti povenuje a rozoberie tvoj cyklus, spravi nejake vysetrenia.
Pozistuj si referencie. Ja odporucam dr.polomsku v poprade alebo dr.walenfelsa v ziline. Pripadne kontaktuj plodar.sk oni sa tam venuju prirodzenemu otehotneniu.
Moja skusenost v car bola taka, ze mi sice spravili odbery krvi, asi 20x sono, planovali skumat priechodnost vajecnikov a robit prefuk a pritom kazdy mesiac ignorovali, ze nemam ovulaciu, folikul nepraska. Dokonca sami neskor operaciami zistili, ze nemam maternicu schopnu vynosit dieta (diagnoza) a aj to ignorovali.Jedine, co boli ochotni pre mna urobit, bolo neperspektivne umele oplodnenie aj v mojom stave.
Tym chcem povedat, ze treba pohladat dr, ktory ma zaujem ti pomoct a nie si iba napchat vrecka zbytocnymi narocnymi zakrokmi.

majka35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenuss1992
13. sep 2024

@luciaruz prepáč za blbuu u otázku čo to je ten hormonálny profil u gynekológa čo tam zistia ako sa to robí

luciaruz
13. sep 2024

@lenuss1992 robi sa to z krvi. Daj si do googla. Tam je toho vela, co sa zisťuje v tom hormonalnom profile, su to vselijake lekarske skratky, ktorym nerozumiem. Ale v podstate su to hormony v tele, ukaze sa, či sú v rovnovahe, ktorých je viac, ktorých menej, atď...

simca115
13. sep 2024

@larisa245 najlepšie ísť do car . Úplne inakší prístup ako klasický doktor. A aspoň za mňa dozvedela som sa veci čo nás oklamali klasický dr.

janetinka27
13. sep 2024

@lenuss1992 ahor, hormonalny profil - sa meraju pocas cyklu v presnych dnoch a zistuje sa, ci su dostatpcne. Napriklad vo faze, ked rastie folikul, stupa estradiol, po ovulacii stupa progesteron. Ale du tam aj dalsie hormony. Dolezite je, aby dr meral tieto hladiny v sulade s cyklom konkretnej zeny a ofedoval pri tom napr.ovulaciu.
No a presne na toto doktor nemusi mat cas, mne brali hormony v urcite dni cyklu (tabulkove dni), privom ovulaciu som mavala napr. az na 20.den cyklu a na odbere mi teda vysiel nulivy progesteron. Ale napr.na 27.den cyklu som ho uz mala dobry. A presne na toto je dovry plodar.sk, pretoze zena sa nauci odsledovat si ovu sama a vie, kedy ma ist na merania

larisa245
autor
14. sep 2024

@veselo_neveselo hej mám aj ovulaviu

larisa245
autor
14. sep 2024

@simca115 co je to car

drahomirrra
14. sep 2024

@larisa245 Centrum Asistovanej reprodukcie

larisa245
autor
14. sep 2024

@drahomirrra a to je kde

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre