Snaženie o dieťa a okolie

29. júl 2023

Pekny večer, s priateľom sa snažime o dieťatko….Sme spolu už 10 rokov a od okolia samozrejme stale dostavame otazky, či už sa snažime, kedy planujeme a podobne..ja na tieto hlupe otazky nereagujem, pripadne vdaka mojmu daru rychlo a duchapritomne reagovat vždy odpoviem nejakú uštipačnu poznamku a dotyčný stichne. Partner ale tento dar nema a už niekoľkym svojim kamošom na tuto otazku odpovedal kladne, že ano pokušame sa 🙈 z čoho ja vobec nie som nadšena….späť to už nevezme, ani čas nevratime, ale dlhšie sa tym trapim, lebo viem, že to može trvať dlho alebo sa nedajbože niečo udeje a teraz už musia ľudia naokolo vedieť, že sa snažime 🙈

Mam ale otazočku, ako ste vy reagovali na podobne otazky od okolia? Priznali ste snaženie alebo ste nejako zahovorili?

Ďakujem.

harrisson
29. júl 2023

Normálne povedz ze sa snažíte. Není to hanba.

autor
29. júl 2023

@harrisson ja viem, ani to neberiem ako hanbu, skor by som chcela predisť potom tým hlúpym otázkam, keby to nahodou trvalo dlhšie😞

vanilkovazmrzka
29. júl 2023

Normalne mozes aj povedat, ze to toho cloveka nema co zaujimat, je to vasa sukromna vec. A na citlive temy sa nema vypytovat jak debil.

autor
29. júl 2023

@vanilkovazmrzka to je moja odpoveď presne vždy 😀 neznášam, keď ľudia nevedia do čoho môžu a do čoho nemajú strkať nos 🙈

lienka.7
29. júl 2023

@autorka nič v zlom, ale najskôr by som sa posnažila o svadbu, potom o babo.
A práveže by som im nevravela odpovede typu ze ich do toho nič a podobne. Povedala by som im s úsmevom, ze budu prvý, ktorý sa to dozvedia, keď to bude aktuálne, nemusia sa báť 👌

autor
29. júl 2023

@lienka.7 svadba bude o mesiac, preto sú asi všetci tak intenzívne otravný už s dieťatkom 🙈😀

lienka.7
29. júl 2023

@autorka tak to si myslia ze uz si v tom a povieš to, alebo ta po svadbe budú otravovať doslova "každý mesiac". V každom prípade by som im povedala, ako som napísala vyššie 😁

autor
29. júl 2023

@lienka.7 veď prave, včera sme sa na tom pohadali s partnerom, lebo mi oznamil, že kamošom povedal pravdu 🙈 tak hovorim, že teraz každý krát keď ma uvidia, si budú hovoriť, že som už určite tehotná 🙈
Som celkom stresman a so snaženim sme začali ešte len pred mesiacom, tak sa obávam, že to bude dlhšie trvať a tlak okolia ma uplne zdeprimuje 🙈🙈 preto by som to ja nerada hovorila každemu narovinu…
Ale ďakujem ti krasne za radu 🙂 Asi to použijem najbližšie.

jamimo
29. júl 2023

kedysi som si myslela, že ma už nič neprekvapí. No každým dňom sa dno prehĺbilo nižšie a strop prebil vyššie. Ľudia sú absolútne netaktní neokrôchanci 👉😖 Vždy, "adekvátne" k obdobiu a situácii, alebo stavu si prispôsobili otázku a pripomienku, ktorú si nevedeli odpustiť. Napr. : a čože toľko pracujete, cestujete, kedy chcete stihnúť dieťa? Keď budeš mať byť stará mamka, vtedy budeš rodiť? Načo vám to všetko bude, keď nemá kto dediť? Pri otázke: Kedy budete mať dieťa? Odpovedám : A vy odkiaľ viete, že chceme? To väčšinou zabetónuje 😉
Ak nejaký pablb povýšil debilnú otázku na analyzovanie situácie napr: vy už máte svoje zvyky, pohodlie, vám sa cestuje bez detí... Odpoviem : a vám niekto držal devinu pri hlave, aby ste ich mali? Keď ste chceli cestovať a mať pohodlie, nemali ste ich mať! To tiež zaklincuje 😄
No a teda, keď už tie deti nemáme a mám vek "za hranicou" ešte prichádza bonus otázka: A nad adopciou ste nerozmýšľali? Ja: Nie, nerozmýšľali, ak máte vy doma tú potrebu, prečo ste si ešte nepodali žiadosť na UPSVaR? Sú dlhé čakacie doby...😄
Môjho chlapa sa to len raz opýtala suseda-ježibaba, ktorú nevidel 20 rokov. Hneď mala starosť o naše rodinné blaho, s argumentom, kto nás dochová (rozumej doopatruje) Tak jej povedal, že len aby ju deti opatrili. Pani zlatá, oháňate sa tu deťmi, a pozrite kde končia rodičia tých detí... Debata ukončená. 😉
Svokra bola kapitola sama o sebe, ale tam chlap (spolu so mnou) jasne a nahlas povedal prečo nie. Snažila sa nás grilovať argumentami typu: musíte tu zanechať niečo po sebe, neverím, že nechcete, ja nie som babka, nenávidím každého kto mi ukazuje fotky vnúčat, ja nemám čo ukazovať 🤦‍♀️čisté toxické citové vydieranie. Tak sme jej to ešte raz objasnili a ukončili debatu s tým, že bohužiaľ, to že ona to nedokáže prijať, je jej problém nie náš. Nezmierila sa, viem, aj tomu rozumiem, no čo už....
Ps: život ma naučil, na sprostú otázku, sprostá odpoveď 👌

jamimo
29. júl 2023

ináč, nerozumiem prečo tvoj drahý má potrebu zdieľať s okolím, kedy a čo robíte v spálni, s akým cieľom... Pre mňa absolútna dôvera, intimita, súkromná záležitosť.

autor
29. júl 2023

@jamimo ďakujem za skvelú odpoveď 🙏 ty si super a chcela by som mať kúsok z teba a dokázať až takto zaklincovať odpoveďou😂 Hovorím, ja som na tom aj tak o veľký kus lepšie ako partner, ten nevie vobec reagovať a na každu otazku odpovie pravdu 🙈🙈 Milujem ho za to, ale niekedy je to na nervy 😂 Keďže naozaj vždy pride domov a povie mi všetko, tak aj včera tomu tak bolo…vraj sa kamoši pytali na svadbu, či už mame všetko a tak a jeden povedal, že “už len dieťa vam chyba” a ďalši sa chytil a spytal sa či sa už aspoň snažime a on na to chudak v strese nepripravený povedal “snažime” 🙈 Doma som samozrejme urobila vietor, že načo to rozkrikuje, tak ho to dost mrzelo, že veď len povedal pravdu o tom, pretože veľmi chceme..
Ale k veci, presne ako hovoríš..ľudia sú fakt neslušný a netaktný, mám pocit, že v našej spoločnosti sa ľudia už neštitia a neboja spýtať na hocičo, čo im napadne…mne by v živote nenapadlo zachádzať do takýchto tém alebo sa opýtať nejakú osobnú/intímnu a súkromnú otázku…
Vidím, že by ste si prešli tiež kadečim🙈 Ach…je strašné, že ľudia musia takto bojovať neustále s okolím a s tým tlakom, kt. na nás vyvíjajú…My 10 rokov počúvame, že už dávno sme mali byť svoji. Teraz keď mame pol roka termín, tak chodia otázky, či už som tehotná, či sa snažíme, či ešte niekedy vobec sa dočkajú a podobne 🙈🙄

autor
29. júl 2023

@jamimo ja som stále toho názoru, že nech si každý žije ako chce…každy máme právo na svoj život a taktiež si každy môžeme vybrať a rozhodnúť sa…len nerozumiem prečo sa stále nájdu idioti (čim ďalej, tým viac), ktorý sa budú starať aj do rozhodnotí iných…

jamimo
29. júl 2023

pozri, život ma naučil... Myslím, že aj tebe- vám by prospelo potrénovať asertivitu. Vieš, ľudia si k tebe dovolia len toľko, koľko im ty dovolíš. Hučia, kedy sa zosobášite, potom, či sa pokúšate, keď sa podarí tak 380 dristov okolo pohlavia, ešte vyšší level okolo mena, potom otázka kedy druhé, sprosté komenty o ideálnom páriku, brat+ sestra, potom starosti o to, či budú krstiny, či kojíš, nekojíš, či sa vrátiš do práce.... Na svete je skoro 8. miliárd ľudí, nevyhovieš každému. Ja vlastne ani nechcem. Ak druhým hovorím nie, sebe hovorím Áno. A to je veľmi oslobodzujúce 😉

denithestrange1993
29. júl 2023

Odpovedz,ano sexujeme pravidelne bez ochrany,chcete sa prist nabuduce pozriet? Uvidis viac uz takuto debilnu otazku nedostanes 😂

lunademonica
29. júl 2023

@denithestrange1993 najlepsia odpoved, odpadla som :D alebo "chcete nam pri tom nabuduce pomoct?"
Autorka: vycvic manzela, nadiktuj mu vetu, ktoru ma vzdy povedat, aby naozaj cele mesto nevedlo, kde a ako to presne robite, ked je taky pravdovravny :D a pockaj, narodi sa prve a hned otazka "a kedy bude druhe?"...

vanilkovazmrzka
30. júl 2023
miadi
30. júl 2023

Prosim ta Hlavne klud ludi to v skutocnosti vobec nezaujima. Ci a kedy budes teho vobec sa nebudu na teba nabuduce pozerat a mysliet si ze uz urcite si teho. To su len take otazky aby rec nestala, a ked budes mat jedno dieta budu sa pytat kedy bude druhe . A ked budes mat druhe budu sa pytat ci bude dalsie ci hotovo . Mne raz taxi driver zadrel ze len 2? A ja som sa ho opytala kolko deti mà on ., 1 ., Neviem preco sa cudoval že “ len “ 2 😂 ale netrapi mà to. Ked odsekneš uštipačne ci das odpich tak ludi skor napadne ze sa nedari a si z toho nervak. Staci s usmevom povedat ano chceli by sme dieta . A hnet dat proti otazku “ a co vy? Mate deti chcete este ? “ a urcite sa nepytaj ci sa chcu prist pozerat ako sa snazite 😂Lebo nikdy nevies mozes dostat aj kladnu odpoved.

beata_k
30. júl 2023

Ty si pories muza a nie okolie. Ten bude roztrubovat ake je pohlavie, kolko grcas, kedy chodis na poradne, ako si rodila, kolko ta sili, ci sa ti mlieko rozbehlo, ci dieta kaka, prdi...

beata_k
30. júl 2023

A hlavne vykeca, ze si tehotna. Neviem ako ty, ale mnoho zien 1 trimester svoje tehotenstvo neoznamuje kazdemu na pockanie.

evkamotka
30. júl 2023

Ked budes cakat, budu sa vsetci pytat na termin pohlavie a meno. Potom sa ta budu pytat, kedy bude druhe. A ak budu nahodou rovnakeho pohlavia, zase sa ta budu pytat, ci neskusite do tretice kvoli ch/d. Takze ak si na to uz teraz alergicka, pokus sa na tom popracovat, nech ta to nerozhadze, lebo studnica otazok je nevyčerpateľna :D

zenulkaaa
30. júl 2023

Ja si stale hovorim pri podobnych diskusiach, ze kde vy ludia zijete. Ja som bola s muzom 8 rokov a teda nikto okrem mojich a jeho rodicov sa do nas nikdy nestaral, ze kedy uz budeme mat dieta.
Nie si prva od koho citam takuto diskusiu. Proste, co to tam mate za ludi v okoli, ze si toto dovolia?? Rodicov pochopim, predsa len su to rodicia.. ale ostatni??

Ale k otazke - Ja by som vravela: nechajte sa prekvapit.

kitycat
30. júl 2023

Pozri, za 10 rokov uz asi aj s kamaratmi mate hlbsie vztahy a nevidim dovod hnevat sa na to, ze sa pytaju, ci bude aj dieta.

Vasi znami su snad bezdetni? Akurat by ste mali s tvojim drahym odpovedat rovnako na polozene otazky

0silvia0
30. júl 2023

@zenulkaaa napodobne, slovo snazenie sa a snazilkovanie v slovnikoch ludi ani nebolo. To co za otazky preboha? By som sa ich spytala naspat ze aky je sex po patdesiatke, sestdesiatke.

veselo_neveselo
30. júl 2023

Akoze, podla mna trochu zbytocne mutis vodu.

Ty sa o tom s nikym nerozpravas, ze sa snazite? Ziadna tvoja kamoska to nevie, a nebude vediet, az pokial nebudes v 4 mesiaci?

Ved sa ho to spytali kamosi, po pravde odpovedal, ved aj on sa musi mat s kym porozpravat, prebrat to, aj sa postazovat. A ty mu este ides diktovat, co moze a nemoze kamosom povedat? A co je on, nesvojpravny?

miadi
30. júl 2023

@zenulkaaa Ja zijem v kanade 😄a ked boli deti babatka pytali sa mamine kamosky ktore som ani v zivote nestretla ci kojim a po roku update ci este kojim a po dvoch kedy uz stym skoncim 😂a do toho uz vobec nikoho nic nie je. To fakt aby rec nestala a aby prejavili “ zaujem “ sa ludia pytaju odveci osobne otazky hoci odpoved ich nemusi a v skutocnosti ani naozaj nezaujima,

zuza265
30. júl 2023

So mnou tieto otazky nic nerobia. Ked sa spytaju, ci by sme chceli dalsie - tak ano, ze uvidime kedy to pride atd. Ci sa “snazime” - hovorim, ze ano. Mne je jedno kto si co mysli povie opyta sa neriesim. 🤗 a co odpoveda partner s tym som tiez ok🤗

laurita285
30. júl 2023

Nás sa to pýtajú roky a teda, nikdy ma takáto otázka nerozhodila 🤐 😀

zuzkapap
30. júl 2023

Chápem že nechceš aby to ľudia vedeli, že sa snažíte... Ani ja som nechcela 😅 nikto to nevedel... Zakázala som dopredu manželovi o tom rozprávať..
Ale k tej svadbe o mesiac... Nechcete si dať pauzu? 😅 A začať až po svadbe? Lebo keď budeš mať náhodou zlý prvý trimester a nevoľnosti ti začnú v 6tyzdni, tak tu svadbu dáš len veľmi ťažko 😅

7tinka7
30. júl 2023

Hah otazky su nemiestne ale ja som potratila uz 2 raz a ked nepijem lebo neviem nechce sa mi tak uz otazky co si tehotna ? Tak som sprosto odpovedala uz nie potratila som. Od vtedy sa ma nikto nic nepyta.
Ale najviac neznasam mamicky ktore chcu aby ich male ňu ňu deti hladkali moju fenku ktora sa jednak boji ludi a nerucim za nu a podruhe neni mi prijemne mat v blizkosti deturence 🙄 ludia su neohladuplny kym sami to iste nezaziju. Mna vie zabit veta mali by ste si dat pol roka pauzu. Boha mala som pol roka pauzu a ajtak som potratila keby pokazde mam pol roka pauzu tak mam uz 40 a setrim si na hrob. Btw budem mat 30..

zuza265
30. júl 2023

@7tinka7 k tomu hladkaniu: moje dieta citlivo miluje zvierata (aj chrobaciky, mravce, pavuky). Ale naucila som dieta opytat sa, ci moze psika pohladkat a ak nie, tak sa naucila to respektovat. Nerozumiem, ze len tak dieta pribehne k cudziemu psikovi. Nehovorim o malinkych, ale takych co uz vedia chapat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre