Snaha o tehotenstvo po 30ke a myóm na maternici

9. apr 2021

pekny dnik zienky... idem od gyndosa lebo sa nam nedari splodit dieta. Zhodnotil ze vsetko co sa dalo mi vysetril a ze je vsetko OK. Len ze mam 4,7cm myom na zadnej strane maternice, ktory mi nemoze vybrat - az ked budem mat odrodene (este nemam dieta). Vraj co najrychlejsie treba otehitniet kvoli myomu.. este mi povedal, ze nakolko mam 30r a nemam este dieta, normalna doba na uspesne pocatie je cca do 2 rokov. My sa snazime rok a stvrt. Tak uz len tomu verit. Chcem sa opytat, ci aj vam trvalo po 30 tke dlhsie kym sa 1.raz zadarilo ci uz a myomom alebo bez. Dakujem 😊

konikkon
9. apr 2021

Ahoj, nemyslím si, že vek príliš ovplyvňuje rýchlosť otehotnenia, ak teda nehovoríme o nejakých extrémoch. Ja som otehotnela po tridsiatke 2x. Prvý raz sme sa snažili 2 mesiace . Druhý raz 3 mesiace. Záleží to od mnohých iných faktorov a celkovej kondície organizmu. Rok aj štvrť je uz dlho. Páry to riešia už po roku neúspešného snaženia, nie po 2. Veď ešte skúšajte chvíľu a potom to radšej riešte.

autor
9. apr 2021

@konikkon dakujem, ano riesim to zatial ja, gyndos problem nevidi,. Ze mame este polroka skusat a ked nic mam prist a posle ma do reproducneho centra. Partner bol zatial u urologa na moc krv vytery a vsetko tiez ok. Ma ist o par dni na spermiogram.

gabikane
9. apr 2021

Poznám prípady, kedy používaním bylinných vložiek a produktov vyrábaných podľa receptúr TČM sa podarilo aj po neúspešných pokusoch otehotnieť.

andreatytler
10. apr 2021

Podla mna len stratite pol roka. Ja by som sla do reprodukcneho centra uz teraz. Ja viem tak ze u zeny ide plodnost dolu po 35 (samozrejme zalezi na kvalite vajicok). Takze nestracaj ani jeden mesiac z tych 5 dobrych rokov, ktore este mas (ak by ste chceli nahodou aj surodenca).
Myom rastie smerom dovnutra na vnutornej strane maternice alebo do vonka?
Tie co rastu dovnutra, je treba odstranit... hlavne ak je taky velky ako tvoj. Tie co rastu dovonka, alebo v stene maternice nie su pri otehotneni az taky velky problem.

angi07
10. apr 2021

My sme sa snazili 2 roky a mala som vtedy 27.velmi som chcela dieta a ptiez nas poslali do cestra.muz mal horsi spermiogram ale nebolo to stratene ja som bola ok. Tam nas nahovorili na Umele oplodnenie com lutujem.vyhodene peniaze. Nepodarilo sa to ale hned na dalsi mesiac som prirodzene otehotnela a to preto lebo som prestala nad tym rozmyslat, nestresovala som a nemala som sex preto lebo som chcela dieta.zacali sme stavat dom mali sme kopu vydavkov a prace a nemala som cas rozmyslat nad dietatom.( ked spermiogram bude ok tak skuste najskor stimulovanie ako hned umele oplodnenie) ..2 x to iste.velmi som chcela babo ,syrodenca pre syna.tiez sme skusali rok , znovu spermiogram tiez nie bohvieco tak sme kupili vitaminy .jemu sa uz po.mesiaci zlepsil spermiogram.ja som brala vitaminy women od jamieson a zinok.ale nic...potom som si povedala ze ok.ja uz nebudem mat druhe nikdy. Isli sme na dovolenku tam som si vypla mozog relax a prijala som fakt ze nie som tehotna a mozno.uz ani nebudem ale nevadi.na druhy mesiac som otehotnela😀

angi07
10. apr 2021

A este iba tolko k myomu.ja som mala tiez tak ze som o tom ani nevedela.moj gynekolog to zistil iba pri cisarskom.takze ak ti gyndos povedal ze to je ok tak to adi bude
Ale ak idete do centra tam ta pozru aj tak.a aspon budes mat nazor od 2 lekarov.len to urcite spomen

nevenka
10. apr 2021

No moja sestra ma 10 cm myom a daleko po 30. Jej sa otehotniet podarilo, ale v 13tt potratila. Ako jej rastla maternica, mala velke bolesti. Oni uz len cakaju na zazrak...☹

ka_ti
10. apr 2021

ja mám tiež myom na zadnej stene maternice a bez problemov som otehotnela aj donosila ale musela som mat sekciu. Pri prvom som uživala Inofolic ale mesiac.... Najprv som pila denne 2 sačky a potom 1. A sledovala si plodné dni a podarilo sa 🙂

ilovepizza
13. apr 2021

@nevenka no 10 je uz naozaj vela. mna presviedcal lekar nech si ho dam odstranit a tusim som mala do 5 cm..

evina0
14. apr 2021

Mne pomohli bylinne vložky(cela kúra) a myom aj cysta zmizli. Ako vyssie pisali poznam kopec zienok co vdaka produktom otehotneli.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre