Ahojte,
v CAR mi dnes namerali folikul 12-13 mm a v stredu mi kázali pichnúť si gonasi. Nie je to skoro? Mne folikuly nerastú 2 mm denne, ale tak 1-1,5 mm a mám obavu, aby som si ho nepichla skoro. Aká je minimálna veľkosť zrelého folikulu? Ešte budem chodiť na meranie k svojmu gynekológovi, tak to vieme načasovať operatívne pri správnej veľkosti.
Ďakujem za skúsenosti a rady
Od 16mm je vhodny. Pichala som cca 20-22mm
@jankasvo ďakujem a tak ti kázali?
@xxemma ok, tak ak bude v stredu mať aspoň 16 mm, tak môžem smelo 🙂
Urcite ano. Budes mat este sono kontroly? Osobne si myslim, ze bude mat min. 19.😁
@xxemma v CAR nie, iba u svojho gynekológa ešte.
No ved to staci. Pi viac vody az ma z coho rast. Drzim palce🍀😉
Áno mala som folikulometriu ráno mal 19mm a poobede som pichala, a prvýkrát som mala folikulometriu v stredu a mal asi 15mm a kázala mi pichnúť piatok večer ale to sme už nevedeli odsledovat aku mal veľkosť.
@xxemma pijem dosť, ale či rastie práve z vody, to neviem 😂
@jankasvo no veď 19 mm je ok, len môj bude mať tak možno 16 mm a neviem, či to stačí 🤷
Moj mal 18mm ked mi kazali
A už ti nebudú robiť kontrolné sono? Keď som mala 11mm tak mi kázali prísť o 5 dní na kontrolu ako rastie. A teda keď sme toto riešili tak v papieroch co som mala podpísať bolo ze podajú injekciu ak bude mať folikul aspoň 17mm a ze vzhľadom na sledovanie ako rastie bude nutné častejšie kontrolné sono
Tak ja som mala dve folikulometria aby videla dr že ako asi rastie, napríklad v pondelok som bola mal 13mm ráno a v stredu už mal 19mm takže, ty nemáš taku možnosť že by si tam zbehla viackrát?
@jankasvo áno, určite pôjdem, skôr ma zaujímala tá veľkosť, pri ktorej je to ok pichnúť, keďže môj gynekológ nie je na to odborník. Či je ok 16 mm, alebo čakať...
Mne moja gyn vravela že oni pichaju od tých 18mm
Folikul v ktorom rastie oocyt je plny tekutiny, takze to ma vplyv. Drz sa😉
Ja keď som si mala. Pichnúť ovitrelle predchádzala k tomu kontrola plus odber krvi a potom mi volali kedy mam pichnúť. A teda v jeden deň mal 11 mm a o ďalších 5 dní mal už 22mm a vtedy kázali pichnut
@sense ďakujem, ja to vidím tak, že ak bude mať zajtra 18 mm, tak pichnem a posnažíme sa v sobotu ráno. V nedeľu večer už asi bude neskoro... A keby bol len 17 mm, tak počkám do nedele rána a poistíme v nedeľu večer a pondelok večer 🤷 aj tak je malá šanca, že sa podarí.
Nie som lekár, ale mne bolo interpretované takto : inj. sa má pichnúť pri veľkosti folikulu od 18mm najmenej, pretože folikul od tých +- 15mm aj keď praskne následkom inj. nemusí byt zrelý, to znamená ani folikul nemusí obsahovať vôbec vajicko alebo môže obsahovať vajicko zmenenej kvality
@aiv áno, aj ja tak viem. Ale bolo mi aj povedané, že nad 24 mm už je prezreté. Tak hádam bude pokračovať vo svojom trende 1mm/deň a pekne stíhame, že v nedeľu bude mať tých 20 mm Max.
To je velmi tazko takto sa rozhodovat ci zajtra alebo o dva dni. Trebalo by to mat podlozene najmenej usg a sonom a skor radami lekara ako nepresnym predpokladom, ze naozaj porastie iba 1 mm za den.
Po aplikaci gonadi dochadza k ovu do 24-48h. Ak stohate, tak aj po ovu je dobre tutu mutu😁
@venom19 treba čítať, čo píšem. Lekár kontroluje každý deň sonom, takže žiadne predpoklady. Ide o to, že partner odchádza v sobotu ráno preč a vráti sa v nedeľu večer, preto riešim...
@xxemma ďakujem. Ja si myslím, že zajtra ešte 18 mm nebude mať, keď dnes v pondelok mal 13 a dnes má 16. Čo by bolo ok, lebo týmto tempom by mal tých max. 20 mm a to by bolo akurát. No uvidíme, ráno budem múdrejšia 🙂
Ja keď som si pichala gonasi mala som ovulaciu za cca 36hodin. Uvidíš aký bude veľký zajtra, ale vraj ta injekcia aj dopomoze tomu folikulu dorast aj prasknut. Držím palce, daj vediet ako zajtra. 😊
@jankasvo no bežne to mám tak, že keď mám pozitívny ovulačný test, tak do 12 hodín mám ovuláciu. Ak toto simuluje LH hormón (zjednodušene povedané), tak by to mohlo tak fungovať aj v tomto prípade. No uvidíme.
Pardon, asi som nedocitala vsetky komentare. Drzim palce 😉
Toto nie je lh hormon ale priamo hcg, ktory pomaha dozrievaniu a uvolnenie oocytu. Napr pri ivf sa robi odber oocytov do 36h od podania gonasi.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som pichala pri veľkosti 19mm