Ahojte😊 aké máte skúsenosti s polycystickými vaječníkmi a tehotenstvom. Zostali ste tehotné prirodzene alebo boli s tým veľké problémy? 😞
treba vyskusat ;) byvaju s tym problemy ale mozno budes mat stastie a otehotnies ani
nebudes vediet ako ;)... vela krat lekari povedia ze bude problem a nakoniec je to naopak.... zdravym parom bez priciny sa nedari... a niektore zeny s endometriozou aj pco otehotneju i ked lekari prorokuju ze nie
@ivec16 ale asi treba v čo najskoršom roku otehotnenie však? Teda ak to pôjde 😊
@sunflower98 neviem kolko mas rokov ale vo vseobecnosti plati ze mladsim to ide lahsie ;), ale tak nie vzdy sa da, nie vzdy je uz partner a pod... ale ak mas na to podmienky tak netreba dlho cakat... ja som cakala kym dokoncim skolu a sli sme na to, a podarilo sa az za 3 roky (mam endometriozu)
Bez problémov...ako písala IVEC16, doktorka ma strašila v 18 tich, že s tým budem mať problémy. Otehotnela som bez problémov na prvýkrát v 26 tke...
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/polycysticke-vajecniky-a-moznost-otehotnenia-2/
naco dvakrat??
skus sa radsej pridat sem:
@sashulla a začali ste sa snažiť v tej 26 teda? Ale nemala si asi pravidelné cykly? Lebo ja to mám riadne rozvádzané koli tym vaječnikom 😞
@sunflower98 skus pupalkovy olej, kamaratke ktora mala ms raz za pol roka som ho poradila a ako ho zacala uzivat tak mala
kazdy mesiac ;) a aj otehotnela potom, ak sa budes snazit o babatko tak k tomu pridaj ten inofolic a je velka sanca ze sa to podari ;)
Treba sa pokusat a ak to aj napriek velkej snahe nepojde, tak jedinou moznostou je za pomoci liekov a posledna je umele oplodnenie. No nemusi to byt ta najlahsia cesta, no myslim si, ze kvoli dorbcekovi by som asi vyskusala vsetko
@ivec16 super to vyskúšam ten okej lebo vačšinou mi mešká aj mesiac a už ma to dosť trápi, ďakujem ti 😊
@penelope11 máš pravdu to aj ja spravím všetko preto 😊
@sunflower98 mňa strašila gynekologicka od 16 rokov, že bude problém s otehotnením, cykly som mala veľmi nepravidelné, dlhé, aj 40- 50- 65 dní, ako mladej babe mi nasadila antiku na úpravu cyklu, po vysadení vždy problém, ms az po vyvolávacke. Antika mi nerobila dobre, potom som stretla MM, vysadila som antikoncepciu mysliac si, že aj tak bude problém počať, teda sme sa na všetko vykašľali, ani sa nesnažili, ani sa nebránili, proste sme tomu nechali voľný priebeh. Otehotnela som po 1, či 2 cykloch úplne bez problémov, bez akýchkoľvek výživových doplnkov, akurát som zmenila gynekologa. Takisto aj druhý, aj tretí krát. Máme tri deti a cyklus sa mi po pôrodoch postupne napravil, dnes je pravidelný 31-32dnovy.
@skumavka a prvé dieťatko si mala v koľkých rokoch keď to išlo bez problémov? 😊
Skoro, ako 21rocna😉
Vzdy som tusila, ze mam pcos a ze budem mat problemy s otehotnenim. Od detstva absolutne nepravidelna ms, ziadne ovulacne symptomy. Od 17tich som 8 rokov brala HAK. Ked som ju vysadila, rok sme sa snazili bez pomoci. Za ten rok som mala ms tusim 7x a ovu 2x. Po roku som isla k doktorovi, ktory podla sona potvrdil, ze to vyzere na PCOS a ze zacneme folikulometriou, aby sa presvedcil, ci ovulujem. Pichol vyvolavacku, lebo posledny cyklus bol uz zas 45 dni a ms v nedohladne. Nastastie uz v ten prvy cyklus, co sme sledovali folikulometriou som akurat nahodne ovulovala, aj ked az na DC 30. Nasadil duphaston, keby sa nahodou zadarilo a nam sa naozaj zadarilo. Prave sme v 21tt 😍.
@zuz0110 gratulujem Ti, buďte zdravučkí 😊
1x po vysadeni antiky hned na prvy sup. 2x po vysadeni antiky anembyomola nasledne kyretaz a 3x po clostyle na druhy cyklus bola ovu a hned sa zadarilo. Teraz pol roka po porode je pco spat tak som si dala znova antiku.
Ja som otehotnela a uplne neplanovane. Ku dr som si isla po vyvolavacku a namiesto toho mi povedala ze som tehu.
Mne na to dala hormonálnu liečbu, ale teda prestala som to brať, lebo som strašne schudla a okrem toho je to svinstvo. Čiže HAK som prestala brať tuším v 20-21. Otehotnela som na prvý raz, neplánovali sme to.
Ja mam polycysticke vajecniky a obratenu maternicu. Nakoniec som otehotnela prirodzene po 9 mesiacoch. Brala som cely cas kyselinu listovu, potom som presla na jamieson prenatal. Inofolic som brala ,nezabral. Potom som pila caj z alchemilky a rebricka a brala Vitex jahnaci v tabletkach a presne po dobrati celeho trojmesacneho balenia som otehotnela 🙂 Sa mi zdalo, ze odkedy som sa snazila otehotniet, tak nemam vobec ovulacny hlien, tak som si kupila v DM gel Ritex Kinderwunsch, ale z 8 ks som minula polovicu. Ak by niekto bol z BA a mal zaujem, posuniem za 5 eur (cele balenie stoji okolo 18) a pridam kludne aj zvysok alchemilky 🙂
@sunflower98 mne bolo diagnostikované pcos min rok v máji po vysadení hak s tým, že uvidíme či sa mi vôbec podarí otehotnieť. Iné príznaky pcos ako neprav.cyklus som nemala. Som stihla, nezarastam haha ani nemám problém s cukrovkou atď len cysty na vaječníkoch. Od decembra sme začali skusat, boli sme aj na krvi všetko vyzeralo ok len Dcko bolo nízke. v januari a februári som nedostala menštruáciu, čo nebolo nič čudné ale bolo mi zvláštne keď sme sa vrátili z dovolenky koncom marca a test ukázal 2 čiarky ale o dva dni na to som začala krvácať. To bol začiatok aprila. Moje prvé chcem.tehu. v máji sa mi zdalo, že sa nám to podarilo ale na 28den mi test vychádzal stále negatívne, až o týždeň a pol na to mi test ukázal dve čiarky a ja som bola v siedmom nebi. Dva týždne na to sa objavilo spineniee/krvácanie a diagnóza zamlcany potrat (9tt podla kalendára) bol tam len prázdny gest.vak. Keďže žijem v zahraničí dostala som tabletky a potratila doma...Počkali sme si jeden cyklus ktorý bol ukážkový a prišiel na 35den v júli a teraz tu sedím v krci,pretože sa moje znovu pozitívne testy ukončili "oneskorenou menštruáciou" a z bábätká nebude asi znova nič. Doma som si dávala robiť krv aj genetiku po ma a všetko vyšlo v poriadku. Som nešťastná lebo otehotnieť problém nemám ale nevie sa ten plodom tam udržať 😞 ...neviem čo s tým..
@harmonika01 vitex som skúšala aj ja je skvely. Maca aj inositol mali u mňa veľmi zle vedľajšie ucinky. Brala si aj niečo počas toho ako si otehotnela? Niečo na podporu hormónov atď? Vitex si prestala brat keď si zistila, že si tehu? Gratulujem 😊
Ja mám PCO, keď mi to doktor zistil, chytila ma fakt veľká panika, že čo ak nebudem môcť mať deti...síce doktor povedal, že to individuálne, vraj niektoré majú stým problémy veľké a niektoré ostanú v tom len čo po nich muž hodí trenky. 😂 ale z určitostou povedal, že radšej tehotenstvo dlho neodkladať,lebo vekom to bude len horšie... tak som na jeho radu kúpila Inofolic , veľké balenie, využila som pár sáčkou a buuum na druhý mesiac krásne 2 čiaročky na teste ❤
@julischkaaa Mne vitex nahodne presne vysiel do ocakavanej menstruacie, zrejme som ho par dni jedla, ked som uz bola tehu, ale nevedela o tom 🙂 Ked som otehotnela, doktor mi dal duphaston tri balenia, lebo som tam mala nejaku velku cystu, ktora nevedel, co je, tak ze pre istotu. Do dalsej kontroly sa krasne zmensila. Stale beriem Jamieson prenatal. Uz som 17-ty tyzden, vsetko pekne bezi, ako ma 🙂
@harmonika01 tak to je skvele a drzim palce aby bolo vsetko super 😉. Ja som teraz opat nasadila vitex 1000mg na 30dni tak uvidime..ak by som aj nahodou opat otehotnela tak ho chcem uzivat v ramci prveho trimestra plus mozno progesteron krem. Tu, kde zijem, duphaston nepredpisuju, v podst sa o teba ani nezaujimaju do 11tt takze tu mi nikto nepomoze tehotenstvo sledovat...beru to velmi prirodne, co sa ma udrzat sa udrzi a hotovo..
Ahojte ja mám tiež pco a s bývalým priateľom sme sa skoro 2 roky snažili užívala som clostylbegit injekcie pregnyl nedarilo sa... Teraz mám skoro rok nového priateľa a neplanovali sme ani sme sa nezažili no minulý týždeň som bola u lekára a oznámil mi že som v 8 týždni teda teraz už v 9 som úplne rozcarovana z toho a veľmi sa tomu teším išlo to úplne bez liekov ale zas mám veľkú obavu či to všetko dobre dopadne
@layla20 ooo gratulujem! Nuz my sme si dali pauzu kvoli stahovaniu. Moj cyklus sa vdaka Dcku a maca prasku upravil na velmi pravidelny a tak uvidime ako to pojde. Citam rozne clanky, zlepsujem si life style ako sa len da nech som co najviac ok ale zatial sa to bejby nejak nedarilo..uvidime ked znova "zacneme"..
@julischkaaa ďakujem😊 určite áno..clovek nato nemyslí a príde to samo
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o informáciu aké ste mali príznaky PCOs? Ja som mala nasadený Clostil pred 3 rokmi pred IUI a odvtedy mi šlapala menštruácia ako hodinky, dokonca na hodinu presne. Minulý mesiac, všetky možné príznaky tehotenstva a nakoniec sa z toho vykľuli PCOs, chválabohu AMH som mala len jemne nad rámec. Tak som nasadila Inofolic a vceliu materskú kašičku a tento mesiac bolesti prsníkov už asi 12 dni a menštrúcia zase nikde. Si so mnou telo robí čo chce😠
@janie7 moje priznaky boli nepravidelny az absentujuci menzes, padanie vlasov, cysticke akne a samozrejme retiazkove cysty na vajecnikoch typicke pre PCOS. Liecila som sa sama bez chemie. Vyradila som mlieko a mliecne vyrobky na cca rok, tak mi zmizlo cyst akne, nasadila som Decko, B complex, kys listovu a nakoniec aj maccu v tabletkovej forme ktora mi rozbehla menstruaciu a ovulaciu v priebehu prveho mesiaca od uzivania. Zmenila som krajinu, dala si dovolenku, vykaslali sme sa na plodenie a tracking plodnych dni a doma mam uz skoro 3m chlapciatko 😍
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Prvý krát IUI + inofolic, na druhý krát to už išlo lepšie, stačil inofolic combi na 3 mesiace a conceive plus a zvladli sme to prirodzene.