Ovulačné testy

lenka990
3. apr 2012

ahojte nemyslite si,ze som nejaka sprosta 🙂 ,ale mozte mi prosim vas aspon 1 povedat na co to je dobre? lebo nechapem a ani neviem na co to je ...je to tak,ze ak mam 2 palicky musim volat muzovi nech okamzite pride domov ? mam plodne dni :D ci ako? dakujem za odpoved

st2
3. apr 2012

no ovulacny test sluzi na priblizne urcenie ovulacie, nakolko ovulaciu nie je mozne urcit na minutu presne, ale testy nam k tomu napomahaju, ak je ovulacny test poztiivny, co znamena ze testovacia ciarka musi byt silnejsia pripade tak isto rovnako ako kontrolna, tak vtedy do 48 hodin nastane ovulacia
ovulacia je proces ked vajicko ktore dozrieva v tvojom vajecniku a vo svojom folikule (ako keby obale) tak ten folikul praskne vajicko je vypudene do vajickovodu a tam caka ca 24 hodin na oplodnenie spermiou, cize ano to su plodne dni podla testu
spermije dokazu prezit az 5 dni v tele zeny a cakaju na tu spravnu chvilu

lenka990
autor
3. apr 2012

aha dakujem velmi pekne za odpoved,vysvetlenie 🙂

st2
3. apr 2012

@lenka990 nie je zac, v pripade akychkolvek otazok sa kludne spytaj aj nabuduce

jahody11
3. apr 2012

@lenka990 Ja som mala sex len v den pozitivneho testu a som v 9tt 😉

lenka990
autor
3. apr 2012

@st2 dakujem ja len pri prvom tehotenstve som hned na 2x otehotnela a o nejakych takychto testoch som ja este nepocula az tu som sa docitala,ze nieco take existuje..

lenka990
autor
3. apr 2012

@jahody11 ano? tak to gratulujem nech je zdravucke a rastie do krasy 🙂

st2
3. apr 2012

@lenka990 tak nie vsetci musia vsetko vediet, a pokial take veci nepotrebujes tak je to uuuplne samozrejme ze nevies naco sa to pouziva

drnduliak
3. apr 2012

spermie kludne preziju aj tyzden, ak maju vhodne podmienky, cize pred ovulaciou, ked sa ti tvori hlien, nasa malinka je toho jasnym dokazom 😉

katuska54
3. apr 2012

ahojte aj mne by mohol niekto poradit? vcera som si dala pichnut ovitrelle a na iui ideme zajtra. nebude uz nahodou neskoro? nepresvihli sme ovu?

lagunasa
22. máj 2012

@jahody11 tisko zavidim 🙂

ja mam inu otazku. Co ak je zena uz tehotna ale nevie o tom. A spravi si ovu test. Ako ten ten bude vyzerat? Neurobi sa ziadna ciarka alebo naopak bude velmi silna?

st2
22. máj 2012

@lagunasa bude velmi silna, ja sice som vedela ze som tehu ale len tak pre srandu som si urobila aj ovu a skoro mi ta ciarka oci vybila taka bola silna

jahody11
22. máj 2012

@lagunasa ano @st2 ma pravdu, ja mam teraz OVU testy stale pozitivne aj vcera som si robila a to som v 16tt a stale je silna 🙂

lagunasa
22. máj 2012

@jahody11
@st2
dakujem velmi pekne za info.

jessie222
6. jún 2012

ahojte, neviete mi pomoct najst odpoved na moju otazku, preco sa ovu testy nemozu robit z ranneho mocu? Ja totiz dost vela pijem, a aj ked obmedzim pitie predpisane 2 hodiny, aj tak mam moc prilis zriedeny a tym padom mi ovu test nic neukaze. Dnes rano som si ale robila test z ranneho mocu, a boli tam krasne silne 2 ciarky. Je to ok?

grenka
24. nov 2012

@st2 ahoj ja sa ta chcem opytat pred vcerym som mala na ovu teste testovaciu ciarku silnejsiu ako kontrolnu aj sme sa snazilkovali...vcera uz vola slabsia a dnes planujeme sa zase snazilkovat ked aj viem ze dokazu prezit az 5 dni spermie v tele...

murano
1. dec 2012

stalo sa vam že osem dni za sebou ste mali taku istu farbu čiaročky ale nie silnejšiu od kontrolnej?

lauritka
1. dec 2012

@murano ano, zalezi aj od citlivosti testov,niektor hold druhu ukazuu silnejsie ako ine, musis cakat na pozitivny 🙂

boniqa
1. dec 2012

aj ja mam presne taky isty problem,a dufam že sa čiaročka už čoskoro zmeni

lauritka
1. dec 2012

@boniqa ake ma testy ?? znacka ???

boniqa
1. dec 2012

@lauritka ja mam WOMAN SECRET RIGHT TIME

lauritka
1. dec 2012

@boniqa aha hmm.. asi budu nejake citlivejsie..

boniqa
1. dec 2012

je tam aj zdoaznene že citlivy jednoduchy rychly tak asi hej .možem kombinovať meranie BTa ovu test? či to je zbytočne?

lauritka
2. dec 2012

@boniqa no jasne mozes , len treba dorziavat pravidla, merat kazdy den rovnako a hned po prebudeni, teda rovnaky cas.

hoho
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaciatko31katarina
23. jan 2013

@st2 mne toto iste povedal gynekolog a je to tak ako vy to pisete 🙂

nina8888
31. jan 2013

zdravim damy 🙂 mam 21 a chceli by sme babo vysadila som lieky 16.12.2012 a menzes som mala oed 19-23-12.2012 a od vtedy menzes nikde ten posledny ovulačny test som si robita teraz je uplne cerstvy tak myslite ze su to plodne dni?teplotu uz mam 8 dni zvysenu a stupa trochu vcera a dnes je najvyssia 37,1 ale moj hlien o plodnych dnoch nezodpoveda... menzes mi meska uz cez 2 tyzne teh test negat a pondelok pojdem lekarovi a uvidime ... 😝

lauritka
31. jan 2013

@nina8888 nejak mi to nejde dokopy s tou teplotou. 😕 😕 😕 ze uz je zvysena.. nemas graf, ci len tak si merias?? dodrziavas rovnaky cas hned po prebudeni ??? a tehu test nevysiel vobec ?? lebo ked mas pozitivny ovulacny a uz si v podstate po termine mrchy,, tak sa bud oneskorila ovu alebo si tehu..
len tie teploty hmm 😕

nina8888
31. jan 2013

@lauritka no teh test mam po dlhej dobe ked uz je suchy sa objavi slaba druha ciarocka ale tak si myslim ze nic ... no mam graf urobeny ...ano vzdy meriam v rovnaky čas a hned po prebudeni ...pridavam graf no meriam od 8.1.2013 do teraz a 6.1.som mala hlien a bolesti zodpovedajúce ovulácii tak ja neviem uvidim pondelok teda...

nina8888
31. jan 2013

@lauritka tu je graf

lauritka
31. jan 2013

@nina8888 no vyzera to ovulacne, skus este ciknut o dva dni na tehu testik ;) uz ozno nieco poriadne vybehne. ovu testy byvaju pozitivne v tehu

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre