Ahojte, stretli ste sa niekto s oligoasthenoteratozoospermiou? Diagnostikovali to Vasmu partnerovi?
áno, plus u mňa ešte obrovské AMH a mám syna prirodzene i keĎ to trvalo 6 rokov
@foma to mi je luto. My sne boli tiez na umelom a neuspesnom ani jedno embryo, a diagnoza oligoteratozoospermia az teraz sme boli u androloga a on ze je to oligoasthenoteratozoospermia. Nam sa nedari uz 2 roky a berie vitaminy aj doplnky a nic. Tak preto ci niekomu nueco zabralo alebo ako lebo mne tiez povedali ze mam nizsie amh 1,87 tak sa bojim ak sa to bude dlho natahovat
Moj ma diagnostikovanu oligoteratozoospermiu gravis a vo vysledku z CAR bolo napisane, ze podiel normalnych spermii je 0%. Takze sanca je u nas uz fakt asi miziva. Ake vitaminy ste brali ak sa smiem spytat? Ja som mu kupila Reproman a Ashwagandhu + Cecko, lebo spermie sa kazde 3 mesiace obnovuju, takze sa to vo vela pripadoch vie zlepsit...
Moj muz ma rovnaku diagnozu, plus este k tomu Klinefelterov syndrom. Vdaka IVF mame zdrave dvojicky. Drzim palce
@bubinko1506 tak to je super a co je to ten syndrom?
@wierocka1 ak sa vam zhoršil spg po užívaní folandrolu, tak to môže byt tým, že spermie tvojho partnera môžu mat vysoký redukcny stres. My mame 1% normálnych spermii, nasadili sme folandrol a este nejaký multivitamin/multimineral, bum spg ešte horší. Tak nám lekárka v centre odporučila vyšetriť spermie pomocou tzv mioxsys testu, stojí to do 100€, ale aspoň vieme že spermie môjho manžela majú vysoký redukcny stres, tzn že antioxidanty vo forme výživových doplnkov spermiam môjho muža škodia, takze na odporúčanie sme všetko vysadili a snaží sa len zdravšie žiť a neskôr pôjdeme na kontrolný spg, či sa spg nezlepšil po tomto zistení. Keby mu zistili prevahu oxidacneho stresu, tak vtedy by vitamíny/minerály mohli zlepšiť spg. Bolo by fajn, keby ste sa v centre na to informovali, aby ste nevedomosťou aj ten nízky počet spermii neznížili.
@wierocka1 ja som mala cysty zo 14 folikulov 7 vajicok len 4 zrele dve sa oplodnili a obydve vkladali na druhy den nic s toko...skusali sme nativ vysla punkcia aj sa oplodnilo a zasa ma nahovorili na skory vklad aj ked som chcela PK... buduci mesiac idem pre protokol a vraj ho zmenime...aj ked ma doktorka chvalila ze perfektne reagujem na lieky a vidis ...spravili sa cysty...do dalsieho pojdem z malou dusou a urcite dam PK
@domig1 ahoj, nám sa toto práve deje z 5mil spermii a 60% pohyblivosti zrazu mame pod 1% pohyblivosť , počet menej ako 0,1 mil....proste skoro neplodnosť.. myslíš ze to môže byť vitaminmi? Ktoré by eventuálne keby ma redukčný stres mohli najviac škodiť? E, D, C alebo aj zinok, selen,maca peruanska ?
My, sme mali 0.5 % dobrých spermií. Ivf sa podarilo na 4. Vklad.
Použili metódu picsi.
@wierocka1 nikdy to je 0. Stále sa to zaokrúhľuje. A áno, otehotnela som. Jeho lekár nám odporúčal adopciu po tom, čo ho liečil takmer rok. Nakúpili sme kadejaké doplnky, ktoré nám odporúčal. A výsledky boli ešte horšie. Vzdali sme to, potom zas nasli iného, ktorý nám vysvetlil, že si mame ôs všemožných vyšetrení oddychnut (predchádzala som nimi aj ja). Odporúčal nám iui, ze za to nič nedame. Nech skúšame radšej ako ivf. No a nestihli sme…😀
@palicka ahoj nehnevaj sa že ta otravujem tešimsa že sa vam podarilo otehotniet a preto sa spytam že ako sa vam to oodarilo iui alebo ivf.mame diagnozu oligoastheno a tetrazospermiu morfologia 2 percent a sme v plane iui misliš že mame šancu na uspech.?dakejwm vopred za odpis
@pamelaandersom my sme otehotneli prirodzene. Jedenkrat uplne ze ani sme nevedeli ako, druhy raz som sa oripravovala na iui, brala som clo...nepamatam si nazov tabletky. Prisla som na prve sono, lekar skonstatoval, ze prilis reaguje., ze stopneme stimulaciu, tak sme to s muzikom nechali na volno. A vyslo..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ano, mojmu mm tiez. Mne dokonca diagnostikovali nizke AMH. Otehotnela som este predtym prirodzene, hned na prvy sup, ale zial plod bol tazko postihnuty (povedali nam ze asi oplodnenie bolo tou zlou spermiou), takze koncom 3.mesiaca prestalo bit srdiecko a musela som na kyretaz. :( Odvtedy sa nam zial uz 2 roky nedari, nevyslo nam ani umele oplodnenie. Mali sme len jedno embryo s normalnym vyvojom a to sa zial neuchytilo. Uz mame ale obaja 40 rokov. Ale su tu pripady, ked mali pary aj s touto diagnozou prirodzene oplodnenie alebo maju babo vdaka umelemu... takze urcite stale sanca je. My berieme teraz vitaminy na zlepsenie spermiogramu, ale zatial len mesiac, tak uvidime ci to nejak pomoze. Umele uz riesit nechceme, uz len prirodzene, ak by sa stal zazrak 🙂