Ahojte. Asi sa čudujete čo za divná téma. Ale naozaj ma to zaujíma aká je cca bilancia toho že dvaja zdraví ľudia sú len nekompatibilní mať spolu dieťa. Stretli ste sa s tým? Poznáte niekoho kto sa rozišiel a nakoniec mali obaja dieťa s iným partnerom?
Áno, poznám. Aj jeden aj druhý mali po rozchode do 2 rokov dieťa.
Jasne ze poznam dokonca 2 pari jeden su dodnes spolu maju 1 dementne dieta druhy sa rozisli po 15 rokoch snazenie ob 3 mediace po rozvode dvojicky ona 6 m po 1 dieta potom 2
poznam takych, maju dieta, a dieta je chore.
geneticky si zial nesadli. ale nemali problem pocat.
aj napriek tomu ze geneticky boli imkopatibilni
Ano aj ja poznam 2 pary, kde nemohli mat spolu a po rozchode s novymi partnermi ma kazdy dieta
Inak neviem co sem pletiete chore deti, to nemusi mat nic spolocne s tym ze si nesadli, to nikto nevie dopredu
Ja mam takych kamaratov...7 rokov sa snazili a nic...rozisli sa a kazdy uz ma dieta s novym partnerom 🙂
Aj ja poznám, dlho sa trápili, nakoniec išli od seba ... a teraz majú každý s iným partnerom 5 detí 😀
Poznám išli od seba a obaja majú deti.
Áno, poznám. Boli spolu 6 rokov a nedarilo sa, keď sa rozišli, obaja mali s novými partnermi deti.
Fuuha necakala som hned tolko odpovedi. Nuz ide o to ze ja som sa tiez rozisla z rovnakeho dovodu. A teraz ked mam noveho partnera nejako sa bojim ze padnem znova do toho lebo sme si prestali davat pozor a ja som uz taka ze cakam co bude. Myslim na to ze ci ten menzes pride…a uz viem ze ked pride budem asi revat. Viem je to asi chore ale proste roky utekaju a ja tiez uz mam aj vek.
Poznám ale nerozišli sa. Chceli byť spolu. Adoptovali si a majú už 4 ročného. Dostali malé bábo ktorého sa matka zriekla pri pôrode.
Áno poznám, spolu mať deti nemohli, rozviedli sa, ona otehotnela na ,,prvý šup,, 😁 z lásky na jednu noc, nakoniec sa zobrali, majú 2 deti, o jej bývalom mužovi neviem nič bližšie...
Áno,mám v rodine.5 rokov manželia boli ale deti sa im nedarilo mať.Ked sa rozviedli tak každý si založil rodinu s niekým iným.Dnes majú po dve deti kazdy
Poznam dva take pary, spolu v povodnom zlozeni to proste neslo, hoci vsetci boli zdravotne v poriadku. Po rozchode / rozvode mal kazdy z tych 4 ludi do dvoch rokov dieta v novom vztahu uplne prirodzene.
Ja a moj ex, 5 rokov skusania, nejake MA, s mojim muzom, raz bez kondomu, ze teda skusime a o mesiac dve ciarky na teste a mame dieta. Vraj tak dobre geneticke testy uz dlho nevideli nam vtedy hovorili. Vraj sme nejaka dobra kombinacia geneticky. Tak nejak nam to povedali hned dvaja odbornici. Jeden, co nam robil morfologicke sono v ramci oscar testu a druhy zas primar. Ja som zila v tom, ze nebudem mat deti.
A teda este doplnim - jeden par bol spolu 8 rokov, druhy 17 rokov.
Áno, bolivsme spolu roky a nič. Žiadna ochrana, keď tak len striedmo. Dnes máme takmer rovnako state deti 🙂 Ale teda nerozchadzali sme sa koki tomu ake z iných dôvodov.
samozrejme, dokonca dva take pary poznam. jedna je manzelka mojho svagra, s byvalym sa im dieta nepodarilo 8 rokov, s mojim svagrom otehotnela po 6 mes.snazenia. druha je moja byvala spoluziacka zo strednej. s manzelom neotehotnela 12 rokov, on jej bol neverny a s frajerkou mal dieta. ona po asi roku od rozvodu uz bola tehotna s kolegom, chlapec ma 11 rokov a dnes akurat dala na fb fotku s uz velkym bruskom, ma 43 a je opat tehotna (uz s inym chlapom)
Toto je zrejmé aj náš problém. Ja mám ale dieťa z prvého manželstva, on deti nemá.
Ano poznam. Dva pary nevedeli mat deti. Potom sa vymenili Akoze sa zaľúbili a tak, v oboch vymenených pároch sa zobrali a narodili po dve deti.
Ano poznám. On sa rozišiel aj jej vynadal do jalových. Ona sa vydala za iného a má 2 deti a šťastné manželstvo
Ano poznam.kamoska 15 r vztah z toho ale 7 r manzelia.nemaju deti vselijake vysetrenia...rozisla sa a a prvym co zostala do mesiaca tehotna
Teraz nechápem, či je téma o geneticky nekompatibilných, čo nemôžu mať spolu zdravé dieťa alebo o pároch, ktoré roky nemohli mať a keď sa rozišli, s novými partnermi bez problému.
Poznám obe prípady.
Kamoška má oboch synov s diagnózami, aj keď s mužom sú zdraví. Doktor im povedal, že ak by mali tretie, aj to by malo dgz, lebo oni dvaja sú proste spoločne zlou kombináciou.
Ďalšia kamoška riešia 10 rokov, všetky testy úplne v poriadku z medicínskeho hľadiska. Išla za "šamankou" alebo ako nazvať tých, čo sa venujú eozterike, čakrám, energiam a neviem čomu. Povedala jej, že dieťa môže mať hneď, len nie s jej manželom, že ten akoby blokoval jej plodnosť, lebo ju chce mať len pre seba (neviem, či tomu reálne verí alebo nie).
A do tretice, dlhoroční manželia, takmer 20 rokov spolu. Rozišli sa, každý si hneď našiel druhého partnera a skoro naraz obaja mali dieťa s novými partnermi.
Ja poznam pary, ktore ostali spolu a bez deti, ani si ziadne neadoptovali. Mali sa proste radi. Pisem to tu preto, lebo z diskusie nadobudam pocit, ze rozist sa kvoli bezdetnosti sa zda ako jedina "logicka" moznost.
@jakoma to je v poriadku. rovnako ako je v poriadku po dietati tuzit a urobit pre to vsetko. moj muz ma bratranca, so zenou boli tiez bezdetni a vsetkym naokolo prikladom, aky krasny vztah mali aj bez deti. venovali sa detom v rodine. ona prirodzene otehotniet nemohla, IVF kvoli viere odmietala. on dieta vzdy chcel, ale ona to vzdy uhrala na to, ze ako im je spolu dobre aj bez dietata. vztah vyse 20 rocny. a ked mali obaja po 40, uz dost po 40, on ju zacal tlacit do IVF, lebo dieta jednoducho chcel. dieta nebolo, bol rozvod. on si po rozvode nasiel inu a velmi rychlo mal s nou dieta. ona, zena po 50 zatrpnuta, znicena, uzavreta, na liekoch a neviem ako teraz, ale este asi 2 roky po rozvode mu vypisovala, ako jej znicil zivot a podrazil ju a ze si najde niekoho, kto mu polame klby (tie maily som videla a citala). tym chcem povedat, ze si treba vcas uvedomit, ako velmi je dieta dolezite...
V prípade, že manželia nemôžu mať deti, roia sa aj genetické testy?
@danuta1414 ano
@matkahelka inak k tomuto nie je to take lahke si uvedomit ako je to dieta dolezite. My s muzom tiez nemame deti nedari sa a neplanujeme sa rozist kvoli tomi, ale ci o 10 rokov si nebudem trieskat hlavu alebo on skrz to ze to dieta neprislo ti neviem povedat.
Mam kamosky co maju deti a su utrapene pre zle vztahy s muzmi, ze ani nevnimaju ten dar dietata ale lutuju sa pre ine.
Áno, poznám. Kým boli spolu, 4 potraty, keď sa rozišli, on do roka s novou partnerkou bábo, ona po dvoch rokoch tiež...
@jakoma je to individualne. Ja som si tiez nemyslela ze odidem z 15 rocneho vztahu. Zalezi od mnoheho. Je ine ked zijes v BA kde to nikto neriesi alebo v dedine na vychode slovenska kde ti to denne spliechaju do ksichtu. A zalezi aj na tom ako sa s tym vies vyrovnat. No bohuzial vacsina parov to nezvladne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Áno, poznám..