Nerozumiem svojmu telu

23. feb 2021

Som zmätená a neviem čo si mám myslieť. Už týždeň sa cítim inak, snažíme sa o dieťa už pár mesiacov. Ja som si tento cyklus bola do včera istá, že sa to podarilo. Je mi totiž zle od žalúdka, som unavená, točí sa mi hlava, ale hlavne mám neskutočne naliate, žilové a boľavé prsia. Nikdy som ich takéto nemala, ani tesne pred MS ani počas, vždy iba cez tehu. No včera ma začalo bolieť brucho ako keď má prísť MS, ale je ešte skoro, takéto bolesti mávam tak 2 - 3 dni pred ale nie takto 6 dní. Naviac sú viac akoby v strede podbruška nie tak po stranách. No včera som večer mala po malej na papieri trošku svetlej krvy, tak som si dala tampón, že asi teda prišla predčasne MS. No ráno bol tampón čistý, až na jednu malú akoby vlásočnicu alebo čo to bolo. Odvtedy nič. Skúsila som aj testovať, no je úplne biely, ani náznak ducha. Bolesti mám stále. Netuším čo sa deje nemala som to takto nikdy. Môže to byť začínajúce tehu, aj keď sú bolesti občas dosť intenzívne? Alebo čo sa deje? Môže hromonálna nerovnováha ak nejaká nastala zapríčiniť také príznaky ako sú pri tehu? Hlavne tie prsia mi nejdú do hlavy. Poslednú MS som mala 01.02. cyklus mávam cca 28 dňový + -

nicicka
23. feb 2021

Nikto nemá vestecku guľu a všetko budú len dohady. Trpezlivosť ruže prináša. Počkaj a uvidíš. Je zbytočné hádať.

autor
23. feb 2021

@nicicka nehľadám veštkyňu, ale niekoho kto sa s niečím takýmto stretol. Ale ďakujem, viem že mi nezostáva nič iné iba čakať.

nicicka
23. feb 2021

Áno možno nájdeš niekoho kto sa s tým stretol ale to vôbec nemusí byť tvoj prípad, lebo každá sme iná. Ale chápem ja som tiež taká 😂

malia18
23. feb 2021

Ahoj neviem ti úplne poradiť v tejto otázke pretože sama riešim niečo podobné. Ale príde mi fajn aspoň sa tu vzájomne podporiť keďže ja som mala tiež poslednú ms 1.2. trvala sedem dní. Ovulka podľa mojich výpočtov mohla byť ešte v posledný deň ms čiže 7.2-14.2 a nejak v tomto rozmedzí sme sa teda snažili. Presne ju určiť neviem ale mávam celkom krátke cykly takže preto si myslím že tá ovulka bola v priemere vtedy. A takisto pociťujem veľa z tých príznakov čo máš ty hlavne únava a bolesť v podbrušku a bolesť pŕs.... Myslím si že je možno iba moc skoro na test... Tebe teda vychádza nejak na 28.2-29.2 menzes nie? To máš v podstate takmer týždeň.... Takže niekomu nemusí ukázať tak skoro... Mne mal menzes prísť dnes ale testovať chcem najskôr v piatok ak mi nepríde dovtedy...to by mi mohli meškať 3 dni cca a to už by možno mohlo byť niečo vidieť.... držím palce a daj vedieť ako si dopadla aj ja budem písať 🙏🙏 sme na tom podobne dosť takže by bolo fajn prísť na to že spolu tehuľkujeme😍

autor
23. feb 2021

@malia18 no ja mám termín očakávanej MS 28.02. ovuláciu som mala tiež dosť skoro po MS. Tak som zvedavá ako to celé dopadne. Držím ti teda palce a daj vedieť ako ti dopadol v piatok test, prípade ak by prišla MS. Ja ti dám tiež vedieť, ak bude nejaká zmena.

malia18
23. feb 2021

Ja som si robila týždeň pred očakávanou lebo som to nevydržala a tiež vyšiel úplne snehobiely 🤔... Takže fakt asi treba proste počkať kým aspoň aspoň vynechá najlepšie tri štyri dni a skúsiť testnúť... Určite mi daj vedieť aj ty budem sa tešiť 🤰🤰....

malia18
23. feb 2021

A ovulku si sleduješ bazalkou alebo ovulačnými testami?

autor
23. feb 2021

@malia18 popravde ani jedným spôsobom, viem to podľa typického výtoku, ktorý vždy v čase ovu mám. Mne testy "nefungujú" lebo aj keď som bola naposledy na preventívke, tak dr povedal, podľa sona aj podľa sekrétu, že práve ovulujem, tak som doma spravila ovu test a bol tam iba duch. A bazálnu teplotu ja mám stále okolo 37,3 v každej fáze cyklu, takže o mňa je to nejaké divné toto.... Ale už roky rokúce. Ty si ako ovu sleduješ?

malia18
23. feb 2021

Vieš čo ak mám byť úprimná tak tento mesiac bol prvý kedy sme sa snažili...takže s meraním som začala dnes ale na to sa nedá spoliehať keďže neviem akú som mala doteraz bežne ale aspoň pre budúce cykly budem vedieť ak sa nám teraz nezadarilo... Akurát dávnejšie keď som merala tak som mávala 36,5 a dnes 37,1... Ale ako vravím to už bolo dávno takže podľa toho sa teraz neviem riadiť ale chcem si to odsledovať aspoň pre budúce cykly nech mám prehľad aj o ovulke💓

malia18
23. feb 2021

Ale cítim sa dosť taká akoby na mňa liezla choroba občas taký pocit navalov tepla potom zimnice že už sama neviem či na mňa fakt nejde len nejaká choroba 😪

autor
23. feb 2021

@malia18 ano, to je super, budeš sa mať potom o čo oprieť. Toto isté mám aj ja, zimnicu cez deň a v noci mi je veľmi horúco a mám návaly tepla, ale nepotím sa. Tiež som chvíľku uvažovala či nie choroba, ale necítim sa tak, že by na mňa niečo liezlo. Zimnicu som mala aj pred tým, keď som bola tehu na začiatku to si pamätám

laila18
23. feb 2021

Ak máš dostať MS 28.2. tak načo testuješ, fakt nechápem 🤦 akože máloktorej žene ukáže test ešte pred menzesom, sú baby čo dokonca až týždeň meškania im niečo ukázal...netreba príliš sledovať koníka a písať ti zbytočne...len sa stresuješ a to je na to to najhoršie...daj sa do pohody, príznaky vyzerajú "slubne" ale kľudne môžeš byť len chorá...uvidíš čo bude meškať alebo nie

malia18
23. feb 2021

Tak niektorým ženám ukáže ono je to fakt veľmi individuálne záleží na výške hcg atď... Ono podľa mňa veľa žien keď píše práve sem tak to nie je kvôli tomu že by si sama nevedela vygoogliť ale skôr padne vhod sa s niekým o tom porozprávať poradiť prípadne nájsť niekoho kto to má rovnako podporiť sa veď od toho to tu je 🙂 A keď niekoho také príspevky rozčuľujú tak nech proste neotvára niečo čo mu zvýši tlak úplne easy

bubuzu
24. feb 2021

Ahoj,ja ta povzbudim,ja som sice nemala ziadne taketo priznaky,ale par dni pred ms som tiez zrazu nasla na papieri trochu krvi.tiez som si dala intimku,mala som vtedy dost stres,tak som si to vyhodnotila tiez tak,ze ms prisla skor.ale nic nepokracovalo.mala som test,nic neukazal.na druhy den ale stale ms neprisla,tak som vylovila test z kosa a tam tenulinka druha ciarka.po limite,ale teda ja som od toho momentu vedela,ze to je ono.maly ma dva roky.drzim palce.ak aj to nebude ono,nezufaj.viem ako tazke to niekedy je.

elenita
24. feb 2021

Mozno ta krv bola uhniezdovanie 🤔 Inak ja som tiez mala ako prvy priznak zvacsene prsia, a to tak tyzden pred ms. A vecer, este pred terminom ms uz kolajnice 😊

autor
24. feb 2021

@malia18 ahoj, máš niečo nové? Nejaká zmena? Ja som ráno trošku zase špinila, ale iba na papiery po utretí inak na intímne potom už nič. Ale tie psia ma ubíjajú. Tá bolesť ma v noci normálne zobudila, Keď si ľahnem na chrbát, tak ma normálne tlačia aké sú naliate. Tak som fakt zvedavá čo sa vlastne deje...... Inak bolesti mám pocit, že sa zmierňujú. Myslím tie v podbrušku.

autor
24. feb 2021

@bubuzu ďakujem za povzbudenie

autor
24. feb 2021

@laila18 ja viem že na test je skoro, nie som sprostá, ale mnohé ženy tu písali, že keď mali skôr ovuláciu mali aj omnoho skôr pozitívne testy. A ono sa ti ľahko povie nestresuj sa, nevieš ale čo ma k tomu stresu vedie.... Ale ďakujem aj tak za tvoju reakciu.

malia18
24. feb 2021

To si vôbec také reakcie nevšímaj proste keď človek cíti že je niečo inak prečo by si nemala skúsiť test...týždeň pred ms nie je vôbec nič extra iné robia už pár dní po styku takže skúsiť sa môže ja som sa tiež tak testovala a svet sa nezrútil...ms zatiaľ neprišla ja už tiež nemám také výrazné kŕče nv podbrušku sem tam cítim ale už viac-menej v pohode asi je to tým že ak sa podarilo tak už je uhniezdené a nie je dôvod zatiaľ na nejaké nevoľnosti ale veľmi ma bolelo kríže nemohla som spať taká tupá bolesť a prsia má stále bolia aj okolie aj bradavky extrémne citlivé....dnes som zmerala hneď ráno mala som 37,0 bazálnu nedá sa podľa toho riadiť ale ak sa mi bude držať približne rovnako alebo stúpne do piatku tak ma to naštartuje spraviť si test....moc nám držím palce❤️❤️

autor
24. feb 2021

@malia18 tak držíme si palce a uvidíme ako sa to bude vyvíjať. Ja už ani neriešim, niektoré komentáre, ale tak každý má právo povedať svoj názor. Druhá strana je či ten názor "pomôže" alebo skôr urazí. Ale v tomto prípade neurazil, takže v pohode..... len som sa nad tým pousmiala 🙂

malia18
24. feb 2021

Áno to je super že to takto berieš ja už som si tiež zvykla vždy sem píšem s takou dušičkou aby ktosi čosi zas nemal za problém 🤣🤣... Veru treba už len vydržať... tak si myslím že je vysoká pravdepodobnosť že si v tom lebo toto sa mi stalo len raz v živote a nevedela som o čo ide tak som to ani neriešila a doteraz mi vie tak mysľou prebehnúť či to bolo ovulačné krvácanie alebo uhniezďovanie a vyplavilo sa to menzesom :/ kamarátka je teraz v 4. mesiaci a hovorila že mala taký slabší menzes ten prvý mesiac takže je dosť možné že sa fakt podarilo juj aká by som bola šťastná

autor
24. feb 2021

@malia18 ani nehovor. My sa snažíme viac ako 2 roky a mám za sebou viacero potratov. Takže ak by sa to podarilo bol by to neskutočný zázrak pre mňa.

autor
24. feb 2021

@malia18 moc nám držím obom palce

malia18
24. feb 2021

To ma mrzí.... tá kamoška najprv jedno potratila lebo jej gynekologička nepovedala že je tehu že tak skoro sa tehotenstvá neoznamujú lebo veľa z nich potratí v tak skorom štádiu a v ten deň začala krvácať a išla na pohotovosť a MA. Odišla od tej gynekologičky a ona ešte dotknutá že ako si to dovoľuje že nech sa vzchopí nie je prvá ani posledná čo potratila a nech si príde pre kartu sama (poslala tam po ňu mamu). A potom čakala dvojky a jedno potratila ale našťastie to jedno má v brušku zdravé.. ono to je veľmi ťažké niečo takéto prežiť a každá žena (skoro každá) si zaslúži poznať pocit byť mamou....takže len dúfam a verím že sa nám to pošťastí....

autor
24. feb 2021

@malia18 ja som ten pocit už zažila, má už deti, ale to nič nemení na tom, že po ďalšom bábätku veľmi veľmi túžime. Ja má za sebou 2 x biochemické, jednej MA a jeden spontánny potrat v 8TT po IVF. Takže by som mohla litánie o tom písať. Ale nevzdávame sa a ideme ďalej. Stále verím na zázraky 🙂 Byť mamou je ten najkrajší pocit na svete 🙂

autor
24. feb 2021

@malia18 ale teda to ako sa práva moje telo teraz som ešte nezažila. Je to pre mňa úplne nové. Aj tie tehu čo skončili nie dobre boli do vynechania MS "bezproblémové". Žiadne špinenie ako teraz, prsia iba minimálne, nebolo mi zle od žalúdka a podobne. Tak fakt neviem......

malia18
24. feb 2021

Aha tak som to musela asi nejako prehliadnuť ale to nevadí aj keď už vieš aký je to pocit stále je to požehnanie môcť mať ďalšie 💓💓....ja takisto som nikdy nechala bolesti v podbrušku týždeň pred ms....preto mi je to teraz také čudné lebo prsia má vedia občas pred ms bolieť ale podbruško bolesti len ak mám silnú ms a to tiež bolesť nastúpi až so spúšťajúcou sa krvou nikdy nie týždeň dopredu a kríže ma bolia a tie návaly horka zimnica točenie hlavy ....takže dúfam že táto zmena bude práve z dôvodu iného stavu než neobvyklý PMS🤒🤒

malia18
24. feb 2021

Už mi zostávajú len dva dni do testu dúfam a modlím sa aby neprišli 😪😪

autor
24. feb 2021

@malia18 modlím sa s tebou ❤🙏🍀

malia18
24. feb 2021

Hlásim sa večer lebo mám neskutočnú chuť ráno si spraviť test myslíš že ten jeden zaváži až tak že by jeden deň neukázal a hneď na druhý áno? Ja si myslím že o jeden deň skôr by určite aspoň náznak druhej čiarky ukázalo ak by to malo byť ono nie? Už mám pocit že to fakt nevydržím....:/

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre