Babulky zakladam tuto temu, lebo nic take som zatial nenasla. Ja a moj manzel patrime tiez medzi snazilkov 😊 skusame uz dlhsiu dobu a mame za sebou aj 2x neuspesne IUI a vzhladom na moj vek nam bolo doporucene uz len IVF. Manzel je z toho nadseny , ale ja moc nie kedze su to hormony a uz som dost zle znasala pripravu na IUI. Stale verim, ze s pomocou bozou sa to podari aj prirodzene . Na co moj manzel nezdiela rovnake presvedcenie a velmi chce aby som podstupila IVF pretoze si mysli , ze vzhladom na moj vek nemame uz ten luxus aby sme cakali ci to vyjde alebo nie. A ja sa zacinam citit dost pod tlakom 😞 a dokonca sa mi priznal, ze si nevie predstavit zivot bez deti a nepriamo povedal, ze nevie co bude s nasim vztahom ak sa nam to nepodari. Ja som nikdy takto nerozmyslala beriem to tak ako to je a ak by sa to aj nikdy nepodarilo nerozmyslam co by bolo s nasim vztahom 😐 svojho manzela milujem a to mi staci.Stalo sa vam nieco podobne?
@zuzka2208 ahoj, mne osobne sa to nestalo, ale som len chcela napisat, ze pokial sa citis na to byt matkou, tak by si mozno mala podstupit IVF. priroda nie vzdy vsetko vyriesi. nebolo by dobre ak by si tvoj muz vysvetlil veci po svojom, niektory muzi deti nemusia a zase su taky, ktory sa preto aj rozvadzaju, lebo partnerka nechce dieta.
mam kamosku ktora musela tiez na iVF a dnes ma doma uzasne 3 deticky. ver ze to stoji za to, ak v sebe citis tuzbu po dietatku tak to skus, ak to nevyjde tvoj manzel to bude musiet akceptovat, ale nedaj mu do ruk eso, aby ti potom vycital, ze len kvoli tvojmu odmietaniu to mevyslo. drzim palce bay ste si to vedeli vydiskutovat a dospeli k zaveru pre oboch vyhovujucemu.
@zuzka2208 Ahoj, ja Ti asi tiez neporadim, lebo som na tom tak isto ako Ty (ja mam 37,5). Ale s tym rozdielom, ze my sme na tomto s manzelom zajedno, ak to nevyjde , tak sme s tym nejako vnutorne zmiereni (asi tak ako si to Ty popisala, ze sa citis), lebo ved su predsa aj ine aspekty manzelstva, ale som si vedoma ze toto je vysoko indvidualne. Takze za seba, nie, ja urcite na IVF nepojdem. Ak to nie je tajne, kolko mas rokov?
@zuzka2208 ja by som nechcela byt s muzom, ktory si nevie predstavit ze by so mnou zil bez deti. Predsa uz nie sme v stredoveku aby sme sa museli brat koli peniazom a potomkom. Som rada ze si ma muz bral z lasky lebo som bola pre neho ta prava nech sa deje co sa deje ako sme si slubili v dobrom aj v zlom. Zaujimalo by ma na tvojom mieste preco tak velmi tuzi po detoch, lebo tu na modrom konikovi sa dost riesilo problemov opacnych.
@deltaa
@meusicka
@ingelika78 neviete mi poradit nieco na azoospermiu ☹ ☹ 😒
@kubik12 pokial mas uz nejake lekarske vysetrenie absolvovane, pripadne uz ho liecili doktori a nic tak len by som odporucila skontaktovat sa tu https://www.cimax.sk/lieky/sasa-pueblo
skusil alternativnu liecbu mozno, no najprv treba napisat dotaznik ako uvadzaju na stranke a podla toho co odpise. On dokaze zistit aj diagnostiku toho problemu odkial vznika a preco a vie odporucit liecbu.
@angelika78 mam 38 rokov a muz je mladsi.Neviem ako sa rozhodnut lebo chcem dieta ale necitim to tak ze aj cez mrtvoly.Stacili mi hormony pred IUI 😔 proste som sa z toho necitila psychicky dobre.Vykyvy nalad , nervozita , uzkost a nafuknute brucho ako keby mi malo kazdu chvilu prasknut. A tiez som si myslela,ze si ma manzel zobral z lasky a priznam sa som z toho velmi smutna.
tiež som mala takého manžela a vzťah nevydržal, nakoniec si spravil dieťa mimo manželstva 😉
nie, nemam skusenost lebo obaja sme po dietati velmi tuzili a nazor na IVF po vsetkych snahach a sklamaniach aj zmenili. a vyslo to. stimulacia sa da robit aj inak, co ti predtym na IUI nesedelo, sa da zamenit za nieco ine, da sa ist na soft kde sa tvori max 4-5 vajicok a nie je to pre telo taka zataz. ja som nemala ziadne neziaduce prejavy...a ze sa nezhodnete v buducnosti - asi som zo stredoveku ako sa tu vyssie pisalo, ale s partnerom sme sa vzali az teraz ked mam pred porodom lebo nevedeli sme si predstavit zivot bez deti a nevideli sme zmysel v manzelstve bez deti. na to sme mali rovnaky nazor, ze ak deti nepridu a budeme chciet byt spolu, tak na to nepotrebujeme papier, ale zaroven nam to davalo moznost naplnit si tu tuzbu po detoch inde ak by nas dlhe roky snazenia rozdelili (co nie je az take neobvykle, vela parov ten tlak nevydrzi). a urcite ma nelubi menej
ja si naopak myslim, ze je prirodzene, ze ludia tuzia po detoch, sme tak naprogramovani. o tom je kolobeh zivota. samozrejme, ze sa ludia beru z lasky, ale potreba deti je to najprirodzenejsie co existuje. chapem tvojho muza. ja by som bez deti asi zit nedokazala tiez. alebo by som aspon vyuzila kazdu moznost.
@zuzka2208 ja ta asi nepotesim ani nepovzbudim, ale podobnu situaciu som zazila u znamich. Neviem, ci niekto pozna stastne manzelstvo u ludi kde jeden z nich chcel velmi babo a nedalo sa. Ja zial nie 😔. Podla mna je tuzba po diatatku tak velka a zial ked je nenaplnena dokaze aj znicit vztah dvoch milujucich ludi. Znami sa brali po tom co sa uz 2 roky snazili o babo a nedarilo sa. Ona ani nechcela, lebo vedela ako moc on tuzi po dietati a ze sa zrejme nebude dat. Doslova ju prehovoril, ze sa miluju a spolocne to zvladnu aj sa zobrali. Do cca 5 rokov bol rozvod, do roka mal on dieta s inou a ona uz tiez ma. V tom vztahu klapalo vsetko ako hodinky a ziadny iny problem tam nebol. Je to smutne ale verim a aj chapem postoj tvojho manzela. Js sama si neviem predstavit manzelstvo bez deti a dakujem panu boho za to, ze mame 2 zdrave uzasne deti. Hoci mam skveleho manzela a nemozem sa stazovat tiez by som mala problem keby nemame deti a sama neviem ako by som sa k tomu postavila. Naozaj, cize ani tvojho muza sudit nebudem. Aj ked chapem, ze pre teba to musi byt velmi tazke. Vies vztah sa dokaze rozpadnut aj kvoli mensim problemom. A vobec to nema suvis s tym, ci sa dvaja miluju alebo nie a kvoli comu sa brali. Tvoj manzel ta moze neskutocne milovat, ale jednoducho si nedolaze predstavit zivot bez deti 😟 Naozaj tymto nechcem nikomu ublizit a velmi lutujem kazdu jednu zenu co nemoze mat deticky.
@tana85 presne preto som sa aj ha vydavala az tehotna.
@kubik12 Neviem ja mam iny problem ☹
@zuzka2208 ahoj Zuzka pamätám si ťa z predošlej diskusie 🙂 škoda, že to nevyšlo, ale netreba zúfať..spolužiačka zo strednej sa vydala, spolu nemohli mať deti, rozviedli sa a potom každý z partnerov po 2deti mal.Chápem aj teba, ale aj tvojho manžela. My sme mali prvé na prvý šup, potom sme mali čas a čas, keď sme sa spamätali tak to odrazu nešlo, čo bolo na mašľu ☹ Neverila by som, keby som to neskúsila na vlastnej koži, že to nie je len lúsknuť prstom..)až po1,5 roku sa to podarilo, keď som všetko hodila za hlavu. Ďalšia spolužiačka až teraz v 38r má prvé bábo, druhá zase sú bezdetní manželia už vyše 10r. Držím prsty, aby predsa to vyšlo 🙂
@andra77 ja sa ho tiez snazim chapat len ja nase manzelstvo beriem ze aj v dobrom aj v zlom co znamena ,ze ak sa to nepodari tak mojho manzela urcite neopustim a preto mi je to take nepochopitelne.Lebo ak ma niekto miluje len preto,ze som vhodna adeptka byt matkou jeho deti tak to nie je laska.A chapem aj to ze sme urcite obaja pod velkym tlakom kedze vsetci okolo nas otehotnievaju a my stale nic ale od toho by sme tu mali byt jeden pre druheho oporou.
@kubik12
ahoj, my sme v Londyne, ale tento isty postup nam bol ponuknuty aj na Slovensku. Nikto nikdy nespominal darcovske spermie.
My sme vedeli od zaciatku, ze manzel ma azoospermiu, ja som naopak hyperfertilna (vsetky krvi nadstandardne,...). Manzel mal velmi vela krat spermigram vysetreny (menili sme kliniku), vzdy mal 0. Krv, sono mal dobre, nikdy neprisli na pricinu, preco nema spermie. Robili mu to v celkovej anesteze, plus lokalne umrtvenie,ale po operacii ho to bolelo. Ale tak manzel je rysavy, tam treba vzdy ratat so zvysenou citlivostou na bolest. Ja som sestricka, tak som sa tu o neho starala. Treba si kupit Ibuprofen a Paralen a striedat ich v priebehu dna, aj ked nie je bolest.
Som velmi prekvapena, ze vam to este nanavrhli, lebo u nas to bolo hned spomenute,ked sme volali na Slovensko.
Jaj a vsetko bolo zadarmo, tu sa prvy pokus do 39 rokov hradi z NHS. Plus nam aj prve KET hradili. Nakolko nam to nevyslo, tak teraz setrime na dalsie ivf. Spermie pouzijeme co mame.
Vy ste mali aky plan pre vas?
tiez chceme ist na ivf 🙂 toho roku ak nam to poistovna bude hradit 🙄 tu je to tazke... a manzelovy okrem spermiogramu nerobily nijake ine vysetrenia 😠 no este genetiku 😖 tu ten zakrok stoji 500e vy ste tiez platily?
@zuzka2208 to ste si mali ujasnit na zaciatku manzelstva. Ja som sa narovinu opytala muza co bude s nami ak by sme nemohli mat babo. Vtedy sme sa pozhovarali ze ktorou cestou chceme a ktorou nechceme v zivote kracat. Samozrejme verime ze sa to podari a chceli by sme obaja babo, no nie za cenu umelych oplodneni a pod. Taktiez sme sa rozpravali o tom co by sme robili keby nam oznamili ze plod nie je v poriadku. Podla mna to su otazky ktore by si mal polozit kazdy par lebo potom ako ty pises pod tlakom robime veci ktorym ani samy neverime. Ano rozhodnutie sa moze po case zmenit ale hlavne je rozpravat sa zakazdym o svojich pocitoch.
ahoj 🙂
Nie, my sme nic neplatili, vsetko bolo zadarmo. Manzel mal tiez genetiku, cysticku fibrozu, vysetrenie na kosacikovu anemiu (toto ma fakt rozosmialo 🙂 ) a vsetko vyslo negativne.
Inak, ja som si tiez myslela, ze budeme asi platit, ale nie, vsetko bolo zadara. Boli sme velmi radi, ze nabrali 4 ampulky, aspon mame na dalsie ivf. Dufam len, ze nam budu stacit, nechcela by som, aby manzel musel ist este raz na operaciu. On je s tym v pohode.
Inak my ked sme sa to dozvedeli, tak sme boli obidvaja devastated, ako do slova a do pismena. Moj chlap bol ticho, ja som plakala a vytelefonovala som, co som mohla. Potom po tyzdni som si ho posadila a som sa ho pytala, ze ako vidi, nasu buducnost. Ja potrebujem plan, nie sa spolahnut, ze buducnost nieco vyriesi. Tak sme sa dohodli, ze pojdeme do ivf a ak sa len trosku bude dat, tak s jeho spermiami. Tak sa len potom masineria zacala.
Drzim velmi palceky 🙂
Smiem sa opytat ci niektora zo snaziliek začala pred 30? ( tie ktore ano nemusite pisat)skor ma zaujima preco ste na potomstvo nemysleli skor?(nie v zlom,ale ci slo o karieru alebo zdravie a tak. ) velmi ma to zaujima... Mam 21 manzel 29 (toho roku 30) mame 18mesacneho synceka ktory sa narodila 1rok 1mesiac a 1den po svadbe.ano brali sme sa dobrovolne a z lasky 😊 mojou jedinou prosbou na manzéla bolo aby sme mali prve dietatko do jeho 30..aby sme sa nemuseli potom bat o problemi s pocatim ktore suvisia s vekom...mma este pred 5rokmi operovali na cystu ktora praskla akrvacala som do brucha...prenasledovala ma hrozna predstava ze nikdy nebid
Inak, este som chcela napisat, ze clovek musi byt s tym ztotozneny, ze ide na ivf. Nemoze ist z donutenia, alebo zo sentimentu.
U nas sa vysetrovanie tahalo do nekonecna, ja som do poslednej chvile dufala, ze manzelovi zistia nejaku obstrukciu v semenovode a ze pojde na operaciu a problem sa vyriesi. Tos ja som chirurgicka sestra 🙂. Problem sa nenasiel, tak sme isli na ivf.
@slavuska237 No - ja som sa s manzelom zoznamila az ked som mala 34. Nechcela som mat dieta rychlo, rychlo pred 30kou, s niekym, kym si nie som naozaj, na 100% ista . Takze preto.
@pukita mate pravdu.My sme zili dlhodobo mimo slovenska a kedze sme neboli spokojny s postupmi riesenia nasej neplodnosti tak sme sa vratili na slovensko.Zo zaciatku ked sa nedarilo som bola dost frustrovana a manzel bol ten ,ktory vzdy vravel ,ze ma miluje ci mame deti alebo nie.No lenze sme sa vratili na slovensko a veci sa zmenili :( mozno citi tlak z rodiny pretoze vsetci maju deti len my nie a tak isto kamarati.Inak si to vysvetlit neviem.
@slavuska237 ja som nemala stastie na pana praveho, v 25 som odisla do UK, co sa tyka chlapov, tak katastrofa pokracovala.
Plus som si musela vytvorit nejake pracovne zazemie, plus setrit na byt, neviem si predstavit, ze by som v 20 otehotnela, skola nedokoncena, byvanie ziadne. AKo ano teraz mame problem ale si myslim, ze psychicky som niekde inde, ako som bola v 20.
Potom som stretla mojho manzela, nedarilo sa nam otehotniet, tak sme to hned zacali riesit.
Pracujem aj na porodnici a mozem potvrdit ze vek prvorodiciek ide z roka na rok vyssie a vyssie, tos zijeme v Londyne, clovek sa musi najprv trochu zabezpecit.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@zuzka2208 ahoj 😒 my sa tiez snazime uz 9rokov 🙄 a tiez dufame, v zazrak... manzel ma azoospermiu