Mám 45 a snažíme sa o miminko

havedka
30. nov 2017

Ahojte maminky,nemaminky chcem sa podelit,alebo najst maminku ktora ma podobnu situaciu ako ja,mam 45 a este by som chcela s partnerom miminko,mam uz tri velke deticky,myslite ze mam este daku sancu?👶

slavkadud
30. nov 2017

myslim si, ze sanca je, aj ked zalezi to dost od toho ako si na tom po zdravotnej stranke, ja by som sa v takomto pripade v prvom rade poradila s lekarom, co si o tom mysli 🙂

maminuska
30. nov 2017

@havedka máš, ak máš menštruáciu , dobrý hormonálny profil a ešte zásobu vajíčok. Ja mám 43 a o tri týždne rodím .

ivka185
30. nov 2017

Je to uz neskoro, moze to dieta mat rozne choroby predsa to uz je dost vysoky vek na dieta, na tvojom mieste by som uz len cakala na vnucatka. Ale samozrejme je to tvoje rozhodnutie. Toto je len moj nazor.

loginexistuje
30. nov 2017

riesila by som to s lekarom a dala si urobit zakladne testy a aj partnerovi aj ked 45 si myslim ze uz je dost najma ak neotehotnies hmed

stanulienkat
30. nov 2017

45 rokov je uz dost. Mam ovela menej a uz by som si po zdravotnej stranke netrufla. Nehovoriac o fyzicke kondicke. Dieta bude mat 10 rokov a ty 56-no dost na babku.
Aj ked tu ti urcite budu radit, aby si do toho sla. Podla mna pokusas osud.

nataliaseidlova
30. nov 2017

Moja mama ma 46 rokov. Už má dvojročnú vnučku. Neviem si predstaviť že dieťa bude male/mladé no nezažije s Vami určite to všetko ako Vaše mladšie deti..vekom môžu prísť veliké zdravotné problémy a obmedzenia a ked budes malé učiť na bicykli tak nebudete vládať behať za ním.. No a berte to aj so strany toho dieťaťa ako sa bude cítiť keď bude staršie a bude mať takých starých rodičov..

nataliaseidlova
30. nov 2017

Staršie (nie mladšie) deti

yennn
30. nov 2017

Skus sa pridat tu do niektorej zo skupin, napr. Snazilky 42+ https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/snazilky-42-2/

Tu ti kazdy poradi inac, maminy v podobnom veku a situacii ta povzbudia, zenusky 30-rocne a mladsie zase ani velmi nie, lebo sa im to zda byt vekovo veeeelmi daleko...
Ak mate reprodukcne predpoklady s muzom, zdravotne sa citis byt v kondicii, preco nie.

librarian
30. nov 2017

sorry, ale mala by si mať rozum, preboha. rozhodnutie splodiť dieťa v tomto veku je sebecké a veľmi nezodpovedné. čím je žena staršia, tým viac zdravotných problémov dieťaťu hrozí. aj keby si mala šťastie a bolo by zdravé. ty budeš mať vyše 60 rokov a dieťa bude v puberte. teraz si myslíš, že veď čo. ale vekom aj tebe môžu pribudnúť zdravotné problémy a už ani energie nemusí byť veľa...

mattkapd
30. nov 2017

Moja mamina má 47 3 dospele deti a 3 vnúčatá (4,2,1 rok)A isto by som nechcela aby mala rovno staré vnúča aj dieťa. .To je divne..Ale každého osobná vec. .

acer11
30. nov 2017

Šancu áno,ale rozum asi nie....

ivet78
30. nov 2017

Myslim ze .. ak sa na to citis..dieta je vzdy dar do rodiny..urcite ja osobne by som nato nepozerala tak ze ked budes mat 60 rokov dieta bude v puberte... jeden den sme tu a druhy uz nemusime.. mnohe mlade mamicky detom nedaju ani zakladne veci a ani lasku a vychovanie.. ak citis.. ze dietatu mas co dat po materialnej stranke ale aj stranke lasky a porozumenia... myslim .. ze kludne mat aj dve... lebo vychovat v dnesnej dobe dobrych ludi je uz umenie...😉

anjelicek26
30. nov 2017

Pridaj sa hore do skupiny, tam ta skor pochopia.. neskoro to nie je, pracuje zena do 65ky dnes, financne to utiahnu, to, ze si ich na rodicku budu mylit zo starymi rodicmi je vec druha... zavisi, ako sa k tomu postavite vy...dietatu je to v podstate jedno... rodicov miluju bez predsudkov a bezpodmienecne.

08121973
30. nov 2017

Ja mam 44 a 21 mesačnú dcérku. Tehotenstvo aj pôrod aj keď cisársky prebehol bez akýchkoľvek problémov. Vychutnavame si to. Je to úplne iné ako keď som mala prvú dcéru pred 23.rokmi 🙂

anjelicek26
30. nov 2017

Ja som davnejsie pozerala tento dokument, kto vie anglicky, je to tam zhrnute z viacerych uhlov, pohladu deti, rodicov...

https://www.youtube.com/watch?v=K8fmVDj4eEM
katka1981
30. nov 2017

@anjelicek26, mas pravdu, ale treba ratat aj s tym, ze cim je clovek starsi, tym mu sily ubudaju a choroby pribudaju a to plati u kazdeho. Ja sa neviem dockat toho, ked budeme si opat uzivat "slobodu". A viac ako prebdene noci a prebalovanie ma unavuje ucenie sa so starsou a nonstop prosenie a nahananie ju do ucenia. Ja sa citim na 100 rokov. Jasne, ak by mala pohodove dieta, je to o inom.

strapka
30. nov 2017

Ja som rodila ako 43 ročná ,všetko som zvládla bez problémov ,tehotenstvo som si užívala

anjelicek26
30. nov 2017

@katka1981 vsak ano, staci, ak sa narodi dieta s adhd ci autista ci nejaky fakt vacsi problem a moze to byt riadna zataz. Ale fakt neni na nas rozhodnut, kedy je na dieta spravny vek. Ja mam starsieho muza, to je kazdemu jedno, kolko on ma rokov, len na zenu vzdy divne pozeraju, ci jej svitori v takom veku deti 😂 Pritom biologicky to u niektorych ide aj do 55ky uplne vazne 😲 Takze... podla mna ak to nechaju na prirodu a nie na kliniku... a podari sa...tak to tak asi ma byt ♥

loginexistuje
30. nov 2017

@anjelicek26 maminka co zadavala otazku tak jej najmladsi syn je autista tak predpokladam ze vie co to obnasa plus riziko ak je uz vyssie u nej ze aj dalsie dietatko bude autik

dai
30. nov 2017

@librarian vidis - a niektore sa rozhodli v spravnom veku a ich deti uz mamy nemaju☹ to su take reci - co bude za 20 rokou? ty budes? si si tym ista? tvoje dieta bude na teba pysne? si si tym ista? bude zdrave? fakt?🙂 nehrajme sa tu na Boha - ked on da, priroda tiez tak je vsetko ako ma byt... ja by som urcite neisla do umelych reprodukcii a podobne ( ale to ani vo veku 30, ani 20 u mna... ) ale ak to pojde prirodzene a rodicia sa nato citia...

katka1981
30. nov 2017

@anjelicek26, jasne, toto nie je otazka na vrejnost, je to len o nich ako sa rozhodnu. Ja im drzim palce, aby to rozhodnutie bolo spravne a boli stastni. A ty si ina trieda. Mozno je ti podobna, tak zvladne aj dve deti este 🙂

librarian
30. nov 2017

@dai nesúhlasím s tebou. môj názor je, že je to sebecké. už je na tehotenstvo stará. je mi jedno, čo si tu kto o tom myslí. jasné, že človek nevie, čo bude. ani to, či sa zajtra zobudí. ale zase treba trošku aj zodpovedne rozmýšľať, nie len bezhlavo "ja chcem bábo a basta".

tslobik
30. nov 2017

@havedka ja mám 37 a mala by som strach. Ale....ak máte podmienky.....či už materiálne, vzťahové....a tie naj....ak to tak cítite obaja a ste pripravení na všetky krásy, radosti, ale i riziká....prajem vám to z celého srdca a držím palce. Určite nie je nič stratené.

pillipilli
30. nov 2017

@havedka ahoj nic nieje nemozne,dam ti jeden priklad vola sa Carmen Russso a svoju prvorodenu dceru porodila v 54 rokoch... Samozrejme aj do nej sa obuvali ,ze na dieta je uz neskoro ALE podarilo sa a s manzelom si vychutnavaju malu Miu. Teraz ona ma 58 r. a dcera 4r. a pristane im to. Takze moj nazor,kazdy clovek nech ma deti aj v 80 r. hlavne aby boli zdrave a milovane.

dai
30. nov 2017

@librarian pozri, pozrela som tvoj profil - dufam ze nevadi - mas 30 a minidieta, tiez si nerodila ako mladica... ak budete chciet deti viac je dost mozne ze posledne odrodis okolo 40tky... ono, ja len hovorim nekric hop kym nepreskocis - teraz ti pride 45 velmi daleko, zachvilu to daleko nebude🙂 ja poznam zeny ktore rodili spolu so svojimi dcerami - nic trapne na tom nebolo, dokonca vztahy perfektne a deti v pohode pekne vyrastaju ... a by si sa cudovala niekedy si rozumeju s tym starsim rodicom lepsie ako s mladsim...
nikto z nas automaticky nie je garantom stastia pre svoje dieta... mozno zakladatelka je perfektna matka a da dietatu milionkrat viac ako 20rocna superrodiaca masina🙂 co my vieme?

tslobik
30. nov 2017

Ono, vždy všetko bude mať svoje pre a proti. A človek sa nemôže riadiť ostatnými, preto ťažká otázka tu na fore.......Vždy budú minim. dve strany. Ale každopádne podpora je to naj, čo druhému môžeme poskytnúť, bez ohľadu na to, ako sa rozhodne. Aj tak si myslím, že každý je už tak trocha v kútiku duše nejakým spôsobom rozhodnutý

librarian
30. nov 2017

@dai vyjadrila som svoj názor, myslím, že už k tomu netreba nič dodať.

dai
30. nov 2017

@librarian je to na tebe, tiez len vyjadrujem svoj nazor...

loginexistuje
30. nov 2017

@tslobik tiez si myslim ze niektore si chodia sem len objahajit to ako sa k danej situacii stabaju oni same a bez ohladu na zadavatelku ona uz niekolko rokov tu pise ze chcu babetko ak by to slo lahko uz by bolo tu ono priroda to uz tak zariadila ze sa da otehotniet len do isteho veku prirodzene myslim .. ty mas este uplne v pohode vek na tehotenstvo

tslobik
30. nov 2017

Ja len dúfam ženy, že vychovám aj svoje dieťa k tomu, aby nikdy nemalo predsudky a riadilo sa srdcom......."toť vše" čo by som rada takto vyjadrila.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre