Mám 20 rokov. Som pripravená na tehotenstvo?

luckawe
2. nov 2015

Ahojte 🙂 rada by som sa vam zdoverila a počula vaše názory. Mam 20 rokov, priateľ ma 26 a sme spolu 2 roky, bývame spolu a fungujeme ako jedna domácnosť. Obaja mame super prácu a vďakabohu nemusíme živoriť z výplaty do výplaty, co to aj ušetríme. Začali sme sa čoraz častejšie baviť na tému bábätka, pretoze sme obaja veľmi rodinne založení a deti milujeme. Gynekologicka mi tehotenstvo odporúča, pretoze od 18 mam hrcky v prsiach ktore sa stale objavujú a miznú, momentálne ich mam okolo 8, a nedávno mi našli cystu. Vraj by mi hormóny pomohli a hrcky aj cysta by mohli zmiznúť. Po bábätku veľmi tuzime, jedine co ma brzdí je pocit ako na mna budu ostatný pozerat predsa len mam 20 a som pre mnohých este "dieta" . Myslite si, ze by to bol krok vedľa? Mame este počkať alebo ist do toho ked to tak cítime? Dakujem za každú odpoved 🙂

luckahh
2. nov 2015

Ja mam 18 a 7 mesacneho a neriesim, kto si co mysli.

slniecko77
2. nov 2015

@luckawe ked ste ako tak financne zabezpeceni, mate kde byvat a obaja tuzite po dietatku, ste nan pripraveni a schopni sa on postarat tak smelo do toho 🙂 vela stastia prajem 😵

mamulienka30
2. nov 2015

@luckawe najprv sa skuste zobrat, nech ste teda skutocne rodina ;) A co sa tyka dietatka - ked ti gynekologicka vravela, ze cim skor tym lepsie, tak vie, preco to vravi. Vek JE rozhodujuci co sa tyka plodnosti, by ti tu zeny vedeli rozpravat odysee. Drzim palce, nech vsetko vyjde podla vasich predstav.

luckawe
autor
2. nov 2015

dakujem 🙂 baby za odpovede, na svadbu este cas, svadba musi byt tip top takze na nu budem este dlho šetriť aby bola podla mojich predstav 😃 však aj to sa bojím aby sa náhodou este neobjavili niake zdravotne problémy a aby nebolo neskoro

alaguema
2. nov 2015

@luckawe nechcem sa ťa dotknúť, ale podľa toho čo a ako píšeš, podľa mňa pripravená nie si. Zrelú ženu by nenapadlo položiť takúto otázku na verejnom fóre. Aj ja som mala hrčku v prsníku, tiež mi bolo doporučené to isté, v tom istom veku ako máš teraz ty. Neriadila som sa tým. Prvé dieťa som porodila ako 32 ročná a po hrčke už nebolo ani stopy, vstrebala sa. Neboj sa, strach je pre zdravie najhorší a pre zdravie prsníkov, aj push up-ky.

luckawe
autor
2. nov 2015

myslím si ze na tom nie je nic zle, tak ako sa opýta 30 ročná zena ci môže otehotnieť mimo ovuláciu tak sa mozem opýtať na toto, nie kazdy ma vo svojom okoli blízkych ktorý vedia odpoved a tu sa mozno nájde žienka ktorá stala alebo stojí pred rovnakým rozhodnutím ako ja, to ze si sa tým neriadila ty bolo tvoje rozhodnutie a bolo správne u mna to tak byt nemusí kazdy sme predsa iný

carey
2. nov 2015

Suhlasim so slniecko77 🙂...Ak si pripravena na babo ,tak no problem 🙂...A svadbu k tomu rozhodne nepotrebujes...aj bez nej budete rodina🙂 (Nic v zlom)

maslenka47
2. nov 2015

@luckawe pytas sa preto, ze sama mas pochybnost = teda nie si pripravena. Keby si bola pripravena, nepytas sa na fore taketo otazky. Toto nie je matematika, kde 2+2 su vzdy 4 a nikdy nie 5. Akekolvek rozhodnutie moze byt spravne, ak si s nim vnutorne stotoznena. A zaroven mozes to iste rozhodnutie do konca zivota lutovat, pretoze si si pomylila pripravenost s poblaznenostou.

alaguema
3. nov 2015

@luckawe Myslím si, že to je intímna vec dvoch ľudí. Nie je na tom nič zlé, ak sa pýtaš, len je to nezrelé a detinské. Evokuje to dojem, že nemáš veľmi predstavu o realite. Bábätko by nemalo byť riešenie tvojich zdravotných problémov a tvoje obavy o tom, čo si pomyslia "ostatní" (neviem presne kto má ako byť), tiež svedčia o tom, že nemáš vo veciach jasno....predsa len máš 20 a pre mnohých si ešte dieťa, no asi tak trochu si 🙂 Ak je hlavným dôvodom hrčky (y), tak to tehotenstvo nemusí vôbec vyriešiť. Naopak, treba si uvedomiť, že počas tehotenstva sa môžu objaviť aj komplikácie, nemyslím s tými hrčkami, ale iné zdravotné problémy. Ďalej financie...teraz máte dva vraj slušné príjmy, ale potom bude len jeden. Stať sa môže aj to, že budeš musieť ostať doma s dieťaťom dlhšie, budete to zvládať? Keby priateľ prišiel o prácu máte plán B? Bývanie vlastné, hypotéka, podnájom? Vieš, naozaj to nemyslím v zlom, ale je tu toľko tém od žien, ktoré po dvoch úžasných rokoch idú rýchlo rýchlo na bábätko a po dvoch ďalších menej úžasných rokoch, sem píšu, že priateľ to a hento, že nemajú prácu, žiadnu prax, žiadne peniaze, žiadne vlastné bývanie, malé dieťa, ktoré obmedzuje ich možnosti pracovné aj sociálne..ale to je už neskoro a musia riešiť to, čo je.

mircalla
3. nov 2015

Ja si tiez myslim, ze kedze sa pytas zien na fore, ci si pripravena, tak nie si. Bez urazky.

sense
3. nov 2015

Myslim ze pripravena nie di kedze mas pochybnosti a potrebujes ruesit to co povedia ini...mas pracu, mas zazemie ale mas pochybnosti a nie si sama o sebe presvedcena....

Su zeny kt.po nicom inom netuzia len po dietati od puberty a maju dieta hoci aj zs cenu ze mu nemaju dat pomaly co do ust a potom vyplakavaju ako sa stat nestara a su zeny kt. Tuzia neskor..

kikiballa
3. nov 2015

Nepočúvaj urážky od niektorých dám, celé fórum je predsa od toho aby sa ľudia pýtali a iní im odpovedali na ich otázky, nie také somariny sa pýtajú "dospelé" ženy...vôbec si nemyslím, že sa pýtaš od veci a že to svedčí o tvojej nezrelosti 🙂 máš pochybnosti ako každý normálny človek, lebo chceš to najlepšie pre bábo...ak máte zázemie, obaja máte prácu a bábo chcete, choďte do toho...veď čo je lepšie ako mladá mamička, ľahší bude pôrod, ľahšie sa dostaneš do formy a keď budeš mať 30 tvoje dieťa bude mať 10 rokov....veď to je úžasné nenechaj sa odradiť 😎 😎 😎 😎

maminkynafazulka
3. nov 2015

Len v júni som mala 20 a termín v máji :D a s nikým to netrhá..🙂 a to sme s partnerom o dosť menej ako vy 🙂 Ak ho chcete obaja hurá do toho..🙂 držím palce..🙂

sue
3. nov 2015

Hm, musela by si bližšie špecifikovať, čo znamená super práca a spoločná domácnosť...
Práca na TPP na dobu neurčitú v stabilnej firme?
Nehnuteľnosť v tvojom a priateľovom vlastníctve bez ťarchy?

Či pracuješ "len tak" a bývaš v priateľovom byte, na ktorý má on hypotéku?

Vieš, všetko sme tu staré kozy, ktoré samy párkrát zakopli a 100x o zakopnutiach počuli... Ak máš šťastie a budete sa navždy zdraví ľúbiť, otehotnej aj teraz, bez svadby a možno bez 100% práce a v priateľovom byte, ale je veľká pravdepodobnosť, že sa niečo poserie a ty s bábom sa budete trápiť...žijeme totiž v takej dobe 😐

danna85
3. nov 2015

@luckawe Jejda, brat sa isto nemusite, aby ste boli rodina, ako niekto navrhoval 🙂 Ak ste obaja pripraveni po vsetkych strankach a tuzite po babatku, niet dovodu to odkladat. A mozes kaslat na to, co povie okolie. Vela zdaru 🙂

puma1986
3. nov 2015

@luckawe No ja som porodila v 21. A teraz mam 29 a cakame druhe. Nikdy som neolutovala,ze som mala dceru tak skoro a ani som nevedela, ze som po cely cas tehotna bezproblemove tehotenstvo a napr teraz lutujem,ze aj toto druhe som nemala skor vyssi vek a je to uplne ine tehotenstvo,no ved uz nemam 20 🙂 . Ak ste financne v pohode tak preco nie, len si treba zvazit, ze uz sa bude svet tocit okolo babätka. Drzim palce... A podla mna vhodna alebo nevhodna doba neexistuje, lebo vzdy je nieco preco teraz este dieta nie.

vierocka888
3. nov 2015

@luckawe ahojki. No poviem ti, ja mam 24 a riesili ma tu ako kriminalnika, lebo chceme s manzelom po 7 rokoch vztahu a 4 rokoch manzelstva dieta 😀 niektore nazory tu byvaju z cesty ale to neries 🙂 to, ze sa pytas, neznamena,ze si nepripravena. Ved kolko tehotnych zien ma pochybnosti ci to zvladne... je normalne ze ma clovek strach a obavy. Ved budete mat zodpovednost za novy zivot a toho sa len tak neda zbavit po tyzdni, ked ta prestane bavit 🙂 ja ti skusim poradit takto. Vyskusajte si par mesiacov odkladat celu tvoju vyplatu, aby ste videli ako vyzijete s jednym prijmom. Ak to budete zvladat a nebudete sa hadat kvoli financiam, vtedy ste na to dietatko aj finance pripraveni. A peniazky co si si odkladala vyuzijes pre babatko 🙂 mate velke stastie ze si mozte babatko "naplanovat", niektore maminky nemaju taku moznost a velakrat nemaju zabezpecenie pre svoju rodinu. Ale nejdem sa ti tu rozpisovat 🙂 toto bol moj nazor. Hlavne sa nenechaj odbit tym ze si mlada. To je to posledne co treba riesit 😉 drzim palce 😎

alizee17
3. nov 2015

hm, z čisto teoretickej stránky ste dokonalí kandidáti na dieťa... si mladá, dobrá práca, bývať máte kde, ste rodinne založení....
ale... ako ti majú úplne cudzí ľudia poradiť, či si pripravená na dieťa??? Po materiálnej stránke možno áno, ale či si pripravená a zrelá aj psychicky, čo je asi aj dôležitejšie, tak to už musíš vedieť sama... btw, určite nikto nebude riešiť, že ty máš dieťa v 20 rokoch, tak to nerieš ani ty

zdena12345
3. nov 2015

tiez sa pripajam k prispevku, ze ked tak tuzite zalozit si rodinu, tak zacnite svadbou!!!
Inak vek ja osobne by som u teba neriesila ak ste samostatni a zabezpeceni. Mne osobne sa zda horsie ak rodia zeny v 35 a vyssie 😒

adka_pajerska
3. nov 2015

Ahoj poviem ti tiez svoj nazor🙂 Ja mam 24 vo february 25rokov a mam 2,5 rocneho synceka a v january sa nam narodí druhy🙂 Nikdy by som nemenila.Pokial citis ze si pripravena a budete sa vediet spolu a malicke postarat a dat mu vsetko co potrebuje nemas potom preco riesit okolie aj mna sa mnohy pytaju ze preco tak skoro 2-he? Jednoducho sa zasmejem a odpoviem lebo sme si to tak priali a nevieme sa ho dockat🙂 Sme spolu stastny a deticky nas napĺňajú nehou a laskou je to to najkrajsie co ti zivot moze dat,tak naco riesit co si myslia iny?Nech sa kazdy stara o seba🙂

mima4
3. nov 2015

@luckawe

moj nazor:

nerod deti priatelovi..vies kolko je tu bab, co takto padli na hubu... priatel sa zrazu zhacil... nech si ta pekne vezme za zenu...aby si AJ TY S NIM BOLA RODINA. Uz tu budes vidiet..ci s tebou planuje zivot...

ver..ze chlap nema problem si narobit deti, ale ak chces kompletnu rodinu, tak ako manzelka, bud v tomto smere narocna, pretoze vacsina chlapov zdrhne do porodu...ako stale slobodnych..pre muza nie je dieta zavazok natolko, aby ostal s jeho matkou...

nedaj si nahovorit, ze k rodine staci dieta... o tomto skor vela zien sniva... lebo sa s tym museli naucit zit...

alaguema
3. nov 2015

@mima4 ono to väčšinou baby skúšajú opačne. Muž sa nemá k činu, tak si zaobstaráme bábätko a tam sú šance, že si ma potom vezme, veď som matka jeho dieťaťa 🙂 Samozrejme, so všetkou pompou 😀 To je teória a potom je tu ešte realita...No, veď vieme.

mircalla
3. nov 2015

Nie som sice sama vydata, ale ja uz som stara korcula a viem sa o seba postarat keby daco..... ale asi by som tiez v tvojom pripade riesila najprv svadbu a potom dieta.

tomasko27
3. nov 2015

@kikiballa Ahoj,ja som mala 20r a dieta,teraz mam 30r to prve dieta ma 10r a cakam uz tretie,druhe ma 8r.
@luckawe

sense
3. nov 2015

@mircalla tiez som mala dieta len s priatelom a 1. Nezdupkal a po 2. Keby zdupkal nie som na nikoho odkazana, dokazala by som mna aj dieta uzivit a mat zachovany rovnaky standard ako teraz

alaguema
3. nov 2015

@sense to je síce fajn, ale dievča, ktoré otehotnie v 20. rokoch a nemá de facto žiadnu prax, na ktorej by sa dalo niečo stavať a pravdepodobne ani vlastné bývanie bez hypotéky, by ten problém mať mohlo.

sense
3. nov 2015

@alaguema je to mozne ...ono oojem spolocna domacnost je dost taky ze zijeme spolu ale nie je napisane v com spolu...vo vlastnom, v priatelovom, v cudzom...a ono v takomtonpripade by ju ale ani manzelstvo nemuseli zabezpecit... mala by akurat tak narok na vyzivne...

mircalla
3. nov 2015

@sense no ja by som teda ten isty standard nemala, ale prezili by sme. nebola by som odkazana na nejaku pomoc - aspon ze takto

Inak byvame spolu, ozaj sa nepise, ci vo vlastnom....prenajatom.....To, co si myslia ostatni by ma trapilo najmenej

carey
3. nov 2015

@luckawe Tak ak po tomto este chces babo tak klobuk bole! Pises jedno, dpovedaju tu na druhe...Fakt KATASTROFA !!! Pockaj radsej do 35 ,lebo v 20 je dost trapne mat dietata.. Nabuduce tu daj vypisy z uctu, ceste vyhlasenie ,ze nemas hypoteky ani ziadne dlhy, kopiu sobasneho listu...najlepsie ak bude stary aspon 2 roky. A potom sinoytaj radu....a akbotehotnies tak sputaj muza o radiator abybsi to nahodou nerozmyslel...Alebo najlepsie spravis,ak teraz hned otehotnies a tymm neseres polku fora....

mircalla
3. nov 2015

@carey ty si kompletna?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre