Kocky ahojte,
mozu sposobovat potraty aj vedlajsie antifosfolipidove protilatky? Anti-fosfatidyl-serínu, anti-fosfatidyl-glycerolu, anti-fosfatidyl-inozitolu, anti-fosfatidyl-etanolamínu, anti-protrombínu alebo protilátky proti komplexu protrombín/fosfatidyl-serín, AK hlavne protilatky su v poriadku?
Dakujem!
@bambulka711 ahoj, mne na to dali fraxiparin v tehotenstve. Pytala som sa aj na aspirin, ale to odmietli. Chodila som najprv na Sustekovu v BA, potom k Drakulovej.
A môžem sa spýtať, čo si mala zvýšené a akú hodnotu? Budem pýtať výmenný lístok aj ja, lebo mám pocit, že čo si človek nenastuduje, to nemá 🙈 ja teda ešte tehotná nie som, ale bojím sa, aby to nebol problém aj pri snahe ..
@bambulka711 u mna sa stale striedali 🤦🏻♀️ pri kazdej kontrole vyskocilo nieco ine. Raz aj lupus. A presne tak, ako pises...... Ked si clovek nevyhlada, tak nevie o nicom.
Aha, lebo ja mám len okolo 29 ten etanolamín, ale od prvej kontroly to už nikto nepozeral. No nevadí, už ideme do Brna, snáď ma niekto ak liečiť začne. A aj ste niekam postúpili?
@bambulka711 Ja som chodila aj na hemato a imunologiu. Mala som zvysene aj cytokiny, takze som uzivala aj medrol + infuzie intralipidov + ten fraxi. Uzivala som medrol cca 3 mesiace pred vkladom, a fraxi som musela este tyzden pred vkladom. Vklad vysiel 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 jediny problem som mala okolo 30tt, kde placenta uz zacala menej pracovat, tak mi hematologicka zvysila davku fraxiparinu. Syncek sa narodil v 39tt a mal iba 2700g
No ja sa nechcem na hematológiu dostať, ale snáď to bude ok. Cytokíny som mala zvýšené, ale na to mi zabral medrol.
@zuzka649 nemám syndróm, na to toho musíš mať viac ako jeden parameter vyskočený. A neviem, zatiaľ ma žiadny hematológ nezobral... malo tam byť neviem sa dostať.
@bambulka711 otázka bola na autorku ale nevadi 😊
@zuzka649 jaj, som si nevšimla, prepáč 🙈
@zuzka649 nie, syndrom nie, tam su ine kriteria. Vies co, bola som spokojna s pristupom, len co sa mi nepacilo bolo to, ze nevysetrovala vela veci.. Napriklad nie vsetky vedlajsie protilatky, a ani syndrom lepivych dosticiek, co je klucove.
K nej som presla preto, lebo chvalali velmi kocky tu na MK. Ale kebyze to mam riesit opat, tak zacinam na sustekovej, aby som vedela o vsetkych. 🙏🏻
A akú si mala prosim liečbu počas tehotenstva ?
@zuzka649 Hematolog mi dal iba fraxiparin, a v 30tt mi ho zvysili, lebo placenta nepracovala tak, ako mala. Chodis aj na imunologiu? Mne tam zistili cytokiny kvoli ktorym som uzivala medrol + i fuziu intralipidov a Drakulova hovorila, ze ten medrol tiez ma antifosfolipidove protilatky pod kontrolou.
Pred vkladom som tyzden pichala uz fraxi, a potom este tyzden po cisarskom reze. Teda cele tehu som ho mala. Ty mas ktore protilatky pozitivne?
Vďaka za info,,,takze anopyrin si nemala? Ja mam anopyrin a plaquenil uz pred tehotenstvom, pri zistení tehotenstva pridaný Fraxiprine. Na imunológii som mala vsetko v poriadku no ako tehotná sa mam znova objednať takze sa tam chystám ist coskoro
A pozitívne som mala ACLA protilátky a ty?
A ten fraxik ti napísali v CAR alebo hematologička? Mne dali termín až 2.12. a to už je neskoro, keďže v septembri by sme chceli začať so stimuláciou.
Kocky a teda tieto veci antifosfo.protilatky zisti aj drakulova? Prosim autorka drakulova to odmietla nasadit aspirin?
@zuzka649 pozriem sa ti buduci tyzden, ak staci. ❤️
@bambulka711 hematologicka mi nasadila tak, ze pocas tehotenstva, a to tak, ze som sa mala ozvat po potvrdeni tehu testom, ale v CAR mi nasadili este pred vkladom, aby sa embryo lepsie ujalo.
@lalilla vie zistit iba minimum... 😏, ale chodia k nej castejsie tehulky. Podla mna musi poslat eate aj inde na vysetrenie, to neexistuje, aby nevedela ostatne hodnoty..... Buduci tyzden odfotim vysledky a rozdiel medzi dvoma lekarmi. Napriklad na sustekovej sleduju aj ten annexin, co som mala pozitivne, ale u drakulovej sa to nezistovalo...... Pritom annexin je tiez velmi dolezity. 😏
@lalilla a co sa tyka anopyrinu, tak vobec mi nedavala ani jedna, ani druha.... Ze nie je treba a staci iba fraxi. Anopyrin zvyknu pre tie, ktore maju syndrom lepivych dosticiek.
Vedeli by ste niekto poradit dobru hematologicku na tento syndrom ktora mi aj bez vysmechu odpovie na otazku - co to pre mna znamena tento syndrom? Pytala som sa to mojej a iba sa usmiala a ticho bola. Otrasne.
A ksm chodis teraz? Lebo na sustekovej uz odisla a teraz maju zavrete.
Ja som bola v smbulancii kde robi drakulova ale u krutej, lebo drakula nemala termin. Kruta nevedela ani co mi ma odobrat, znechutena som bola, tak som sla na sustekovu, ale uz tam nerobi.
Chcela som preventivne clexane a aspirin ci anopirin nvm, som zvedava co mi povie drakulova, lebo na sustekovej bola zasadne proti clexanu.
Kazdy doktor si povie podla seba, uz nvm fakt kam ist po odborni radu
@lalilla no ja som bola u Milosrdnych. Je tam asi len jedna doktorka nejdem menovat. Takze je este nejaka ina moznost v BA? A okoli? 🙈😀
@andrejkap123 ja idem na kramare ku drakulovej, ale tak zevraj ona nerobi vsetky odbery, to robila ta na sustekovej ale uz nepracuje a je to zavrete docasne
@andrejkap123
@lalilla ja teraz neriesim hemato, pretoze som potratila s druhym.... 💔💔💔
Skuste drakulovu, je zlata zena, len vysetrenia chybaju... 😏
A fakt odisla? Nesla iba na dovcu? https://www.sustekova.sk/ambulancia/7
Mrzi ma to ❤️, vela sil aj tebe, viem co prezivas. ja takto pred tyzdnom nasho chlapceka. A tiez druhy potrat
Termin mam na tu hemato dlho takze tam idem a uvidim co povedia.
Nie mne prisiel aj oficialny mail ze do 10 mesiaca zavrete, ked si pozriet na oficialnej stranke ambulancie vypise ti to tam ze mudr odisla
Nie, odišla, ja som tam predvcerom volala, lebo drakulova mi dala termín až na 2.12. a my ideme v septembri na IVF už dúfam :(
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, môžem sa spýtať, či si niečo zistila? Ja mám ten etanolamín a vôbec ma neposlali nikam, iba že mám brať aspirín.