Keď sa dlho snažíme

katinka4
17. nov 2013

Ahojte snažilky,túto tému otváram pre tie ktoré sa dlhšiu dobu snažia o bábo .Myslím že nás je viac a mohli by sme si poradiť,vyrozprávať sa ako to znášame , ako to berú naši chlapi ,rodina... Môj príbeh začal v auguste 2012 kedy sme sa rozhodli s manželom založiť si rodinku.Mrcha nechodila a tak ja cela šťastná bežím k doktorke , ale zázrak sa nekonal, takto to pokračovalo pár mesiacov.Muž zakaždým videl blížiaci sa sviatok a teda bol presvedčený že mu tu radostnú správu poviem až vtedy,takto prešli jeho aj moje meniny , potom Vianoce , Nový rok , narodeniny a zas dookola meniny...teraz sa blížia Vianoce a drahý čaká ten istý darček 🙂a ja len v kútiku duše dúfam že sa ho dočká/-me .

kveta
17. nov 2013

@katinka4 Mala si aj pozitivny tehotensky test? Kolko mate rokov?

duda223
17. nov 2013

@katinka4 ahoj,my snazikujeme od oktobra2012 a stale nic ☹ Ak sa tento cyklus nezadari,zacinam s clostilberytom. Aj ked tento cyklus som bola na 1-krat na folikulometriu a ovulka bola. Teraz cakame...
Na jar som brala tri mesiace inofolic,no ten nepomohol.

ivec16
17. nov 2013

@katinka4 no neviem od kedy mam ratat nase snazenie ale v podstate od juna 2011, pricom v januari 2012 som bola na kyret kvoli MA a od vtedy sa s prestavkami stale snazime... a ako to znasame? cim dalej lepsie 🙂 ale zavisi to aj od momentalnej fazy v danom cykle 🙂 takze ako na hupacom koniku... raz hore raz dolu...

katinka4
autor
17. nov 2013

@kveta nikdy som nemala pozitívny test, a väčšinou som ich ani nerobila

katinka4
autor
17. nov 2013

@duda223 tiež som ho brala ale nepomohol mi , musela som isť na laparoskopiu

katinka4
autor
17. nov 2013

@ivec16 fúha to sa poriadne dlho snazite, klobuk dolu , a tie pocity mam aj ja - zrejme asi vsetky 😒

katinka4
autor
17. nov 2013

Snazilky a zistili vam aj nejaku chorobu prípadne dvôvod preco sa nedarí?co vsetko ste uz skusili , co z toho bolo dobré a čo naopak zlé alebo zbytočné ?
@ivec16
@duda223
@kveta

ivec16
17. nov 2013

@katinka4 cudovali sa ze som vobec otehotnela prvy krat :D... mala som 5 cm endometricku cystu, podstupila som laparoskopiu, laparotomiu, punkciu (plus ten kyret v priebehu jedneho roka), neskor zistili aj manzelovi zhorsenu morfologiu... takze dovodov je asi dost...

duda223
17. nov 2013

Jedno dietatko uz mame,tiez po viac nez rocnom snazeni. Este len teraz v novembri som absolvovala 1. Folikulometriu,tak uvidime co bude nasledovat dalej. Verim,ze uz len tehotenstvo.

castor
17. nov 2013

Ahojte. My sa snažíme o druhé ož od januára 2012 a stále nič... Dr. povedal, že som vraj ešte mladááá (no mne sa 32 nezdá až taká mladosť) a vraj ak sa nepodarí do jari, tak začne riešiť... Prvé sa nám podarilo skôr ako sme chceli, tak som nepredpokladala, že s druhým bude problém.

boniqa
17. nov 2013

mi sme splodili prve ani nevieme ako.Snažime sa už dva roky o suredenca a stale nič brala som duphaston clostilbegit ,pregnil inofolic teraz beriem babyplan a dufam že budeme mat krasne vianoce s dvomi čierkami na teste.Kamoška mi vyveštila ešte dievčatko len škoda že nepovedala kedy ☹

tiumen
17. nov 2013

@katinka4 aj keď už nepatrím k snažilkám, my sme sa tiež dosť dlho snažili, skoro rok a pol.. Ja som k dr zašla už keď sa nám trištvrte roka nedarilo a hneď mi nasadila duphaston, ten nepomohol a ku koncu roka mi spravila hormonálny profil - lenže ms mi meškala tak som čakala kedy príde že potom si pôjdem po výsledky 😀 po výsledky som si bola asi až na konci januára a dr mi vynadala že nedodržujem jej liečbu atd 😀 horm.profil ukázal že mám zvýšený prolaktín a kázala mi objednať sa na endokrinológiu- tam ma objednali až na jún, ale tam som sa už nedostavila, pretože vďaka môjmu nedodržiavaniu liečby dr sa mi tu teraz krpec ryje pod rebrom 🙂 a niečo beriete alebo používate ?

h2
17. nov 2013

Ahoj @katinka4, my sme sa snažili skoro rok a pol, to, čo mi pomohlo, bol tester plodných dní, keď mi ukázal ovuláciu, ležala som po sexe pol hodiny s vyloženými nohami, aby nič nevytieklo 🙂 , no a nevytieklo, až o 9 mesiacov vyliezlo. 🙂 Držím palce!

katinka4
autor
17. nov 2013

@h2 super, hlavne tie nohy hore su super, ja by som zrejme az taku trpezlivost nemala 😉

katinka4
autor
17. nov 2013

@boniqa a co ti nato povedala lekarka? neposlala ta na laparoskopiu?

katinka4
autor
17. nov 2013

@tiumen krásny príbeh a hlavne nech je stastný koniec, ja sa tiez liecim na endokrin. takisto mi dr. robila hormonalny profil a tam mi zistili znizenu funkciu stitnej zľazy - momentalne mam uz dobre vysledky a zasebou aj diagnosticku laparoskopiu,uvidime ci to pomoze.

katinka4
autor
17. nov 2013

@ivec16 takze ti aj diagnostikovali endometriozu?a podla mna mas pravdu ze 32 je dost a hlevne pri takychto dvôvodoch.Mna primar pochvalil ze som mlada - a to mám 24 , som sama od seba podstupila laparoskopiu , kvoli tomu ze nemozem otehotniet, lebo vraj stym chodia zeny az okolo 30.tky a vtedy uz väcsinou koncia v CAR.

katinka4
autor
17. nov 2013

@duda223 a manzel bol na testoch?

tiumen
17. nov 2013

@katinka4 my sme skúšali všetko možné - maca, kotvičník, femi kvapky, ovulačné testy.. Ale jednu vec sme pravidelne používali - gél conceive plus 🙂 ale možno pomohlo to, že som si vsugerovala že najbližšie mesiace neotehotniem a akurát začínali maturity 🙂 a nohy netreba vykladať, ja som vždy ostala len ležať minútku- dve 😉

ivec16
17. nov 2013

@katinka4 ano diagnostikovali, ja mam zatial len 27, ked mi ju diagnostikovali som mala 25... ale uz to vypada na IVF...

duda223
18. nov 2013

@katinka4 Nie nebol, zatial sme nič také neriešili. Ale predpokladám, že ak bude ovulka bez problémov, začneme riešiť jeho.

moschino1986
18. nov 2013

@katinka4 ahoj katinka, moj príbeh je veľmi podobný ako tvoj...ja len na rozdiel od teba po 2r.snaženia mi zistili pcos. Stále si človek myslí, že ked mi meškajú, že je to už tu....ale to mi doktor povedal,že mi nedozrieva vajíčko...alebo v tom zmysle, že mi chýbajú nejaké vitamíny tak preto mi neprídu niekedy krámy...alebo prídu neskôr...priateľ tiež nebol testovaný a myslím,že má z toho aj stres, povedal,že pôjde, ale keby chcel ísť tak ide aj sám....a to isté ako ty, tiež znížená funkcia štítnej žľazy to mám aj ja...no nebola som na laparoskopii a dufam,že sa tomu vyhnem.,...

boniqa
18. nov 2013

@katinka4 odporučil mi Martin že možno tam mi pomožu lebo on už somnou nema čobit.kedže ovulujem

janulka1980
18. nov 2013

@katinka4 drzim ti palce!!!!

katinka4
autor
19. nov 2013

@janulka1980 aj ja tebe, pozeraz ze si tehu tak nech vse dobre dopadne 😉

katinka4
autor
19. nov 2013

@boniqa tiez som rozhodnuta ze ked to teraz nepomoze pojdem do Heliosu v Martine, je tam vela dobrych lekarov

katinka4
autor
19. nov 2013

@ivec16 a uz si si vybrala aj niektore centum as. repr. kde ti budu pripadne IVF robit?pocula som ze pred tym je vela papierovaciek po vsetkych moznych uradoch.

katinka4
autor
19. nov 2013

@moschino1986 ja som sa velmi bala ze mi pri tej laparke zistia pcos , odporucili vam Car? tam by robili testy aj priateľovi .a ja som tiez bola najskor sklamana ze manzel nechcel ist na testy ale netlacila som nanho sam sa objednal a siel , povedal ze to nebolo nic strasne. Oni ty chlapi velmi neradi chodia k lekarom a este k tomu pipika ukazovat to uz vobec nie, ale na druhej strane maju pud zachovania rodu a ten väčšinou zvítazí nad egom.Ako dlho sa uz snazite?

katinka4
autor
19. nov 2013

@tiumen tiez som zo zaciatku skusala kvapky aj alchemilku...na macu som sa neodvazila, mozno casom pouvazujem a gratulujem k bocianovi 😀 😵

ivec16
19. nov 2013

@katinka4 hej mame uz vybrate... a s papierovackami ratama, a tym ze to budeme riesit vo francuzsku tak dvojnasobne papierovacky ocakavame... tu su urady uplne kocurkovo... kazdy ti povie nieco ine a na odpoved cakas mesiace...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre