Dobrý deň žienky,
chcela by som sa opýtať, či sa tu nájdu nejaké ženy, ktoré mali nižšiu ovarialnu rezervu a ich muži mali teratozoospermiu a napriek tomu sa im podarilo otehotnieť. Na klinike nám povedali ze pri takejto kombinácii sa robí IVF, ale rada by som si tu prečítala nejaké pozitívne správy, ktoré by mi kus dvihli náladu, nakoľko neviem prestat na to myslieť a so psychikou to ide u mňa dole vodou...
Ďakujem 🙂
Mám strach z toho celého procesu..
Poviem to tak - som mladá, mam len 23 a ani vo sne by mi nenapadlo, že budem mať niekedy až takéto problémy. Vždy keď idem na kliniku svojim spôsobom sa teším ale vzdy sa dozviem také správy, že z tade odchádzam s plačom... prvý krát po vysledkoch som bola veľmi smutná, potom som absolvovala PCT test - záver, žiadne spermie sa v hliene nenašli, potom som absolvovala HYFOSY - záver, ľavá strana super priechodná ale pravu nebolo vidno, čiže pravdepodobne nejaký problém... potom nasadený clostilbegyt, že teda mozme skusit IUI a folikulometrie.. 1 krát fajn, 2 krát mi p. doktorka povedala ze to so mnou ide ako v lete na saniach.. 3 krát tam bol doktor, ktorému sa prvému od r. 2019 podarilo nájsť pravý vaječník, v ktorom bol dominantný folikul ale inseminaciu mi žiaľ nespravili, pretože ju chcú robiť cez ľavú stranu.. tak mi pichli ovitrelle.. myslela som že bežia moje posledne hodiny, mala som po ňom strašne bolesti na pravej strane.. a celkovo mi to príde, že mám smolu na všetko co sa tohto týka.. ja ani neviem čo chcem vlastne počuť, viem že tu väčšina z vás má ešte aj horšie problémy, ale poraďte mi.. AKO?? Ako to ženy zvládate.. ja mám pocit že zo mňa ostala len kôpka chodiaceho nešťastia
Aku más ovarialnu rezervu?
Ja mam endometriozu, pri ktorom ma vyše polovica žien ťažkosti s otehotnenim, plus dlhodobo som špinila 25dni z 28 dňového cyklu....manžel mal malu progresívne motilitu a malo zdravo vyzerajúce spermie. Doktorka povedala, že možno sú muži, ktorí s podobným nálezom majú aj 2 deti a ani o tom nevedia, že majú problém, ale ze podla výsledkov ona IUI ani neodporúča, že rovno IVF. 15 dní po prvej konzultácii som mala pozitívny test (úplne nečakane), čiže v čase vyšetrenia už som bola tehotná tak 2 dní ☺️ dnes drobec bude mať čoskoro 6kg a 4 mesiace, je náš usmievavý poklad ☺️
@bolarazjedna tak to je krásny príbeh 🙂🙂.. moja ovarialna rezerva je 1.1ng/l... aj mne povedala že odporúča IVF ale že teda to IUI môžme skúsiť 1, 2 alebo aj 3 krát.. ale vždy mi aj poviem ze nemáme veľa času.. že do konca roka by bolo ma spraviť tehotnou.. čiže beriem to tak že aj čas je môj nepriateľ
Veď toto.. deti chceme určite teraz.. však už sa pokúšame 2 roky... tiež sa nechcem spoliehať že práve ja budem ta žena šťasteny a stane sa zázrak.. ale tiež som si vedomá toho že so psychikou mám kus problém a už toto je pre mňa záťaž, nie to ešte proces ako IVF.. ale chcem skúsiť ak nemožné aby som raz mohla poznať ten pocit byť matkou
Ahoj moje telo si robí tiež co chce,mala som 28 keď mi povedali ze idem do prechodu,bola som 2x na umelom a nič,nakoniec mi oznámili ze už nemám žiadne vajíčka,ze proste deti mať nebudem,tak som sa s tým asi nejako začala zmierovat a o 2mesiace som zistila ze som tehotna🙂a už je z nej predškoláčka😇, takže podľa mňa stále je nejaká nádej,ani doktor nieje všemohúci a možno treba len čas a pozitívne myslenie,aj keď to ide v takých veciach ťažko,ale treba skúsiť 🙏silno držím palce🍀
@darmis tak to si mala obrovské šťastie 🙂❤️.. vidím že tento život sa s nami ženami niekedy zahráva až príliš..
Aj moj manzel mal tu diagnozu no nasadila som mu vitaminy a o 2 mesiace spermiogram super. Nenosit mobil vo vrecku obmedzit alkohol cigarety nestresovat dokladny spanok. A ja som brala tiez vitaminy a mala som len zvysene protilatky proti spermiam. Boli sme zatial na jednej iui zial neuspesne. Iui odporucaju pred ivf aj kvoli poistovni.
Skus pozrieť skupinu snazilky ...aj teraz sú tam tuším 2 ktoré vraj osídlené nikdy neotehotneju a bum obe tehotné...
Ďakujem.. videla som.. tak vidím že zázraky sa občas ozaj dejú..🙂 snáď raz budeme každá jedna šťastná tehuľka
Mna doktorka uisťovala že mám anovulačné cykly, resp. že u mna nedochádza k ovulácii a že mi musí nasadiť clostyl a vtedy sa mame pokúšať, tak som tabletky brala 2 cykly za sebou, prvý nič a druhé bolo biochemické. Veľmi som sa sledovala, či to je MS alebo Uhniezdenie, zrazu iné bolesti, na krv pre zistenie HCG keďže som na teste stále hľadala tú druhú čiarku. Psychika veľmi pracovala tak sme sa rozhodli že to už prestaneme riešiť, nebudeme sa o tom rozprávať, nebudem sa testovať a ani nakupovať žiadne testy a bum 5 mesiacov na to som zistila že som tehu a úplne prirodzene ☺️ Teraz končím 26tt a čakám svoje vysnívané dievčatko ❤️ Držím palce, stále máš šancu, ženské telo je nevyspytateľné 💪🏻
@alieli6910 tak to ti gratulujem ❤️ ... a ďakujem za povzbudivé slová... už aj mne napadlo sa na to celé vykašľať a ak to ma prísť tak to príde.. len hold nie je to až také jednoduché
Si mlada,pockala by som a skusala prirodzene cesty ako spoznat svoj cyklus,zdravy zivotny styl a pod.. Okolo 30tky sa zamyslela znova.
V akom centre ste boli?
@bilberryday Lebo sa tu moze vyjadrit kazdy. 🙂
@sunshine15 boli sme v Helios BB..
Mna presvedcili v gynfiv zilina ze mam hranicnu slabsiu uz rezervu a dala som si potom urobit vysetrenia u svojej gyn a ta povedala ze mam uplne dostatocnu ze je to v poriadku
@bilberryday Bude.
@sunshine15 u nás v gynfive vyšlo manželovi 99%spermií deformovanych,nefunkčných,nepohyblivych,proste nejaká teratoasthenozooolygi neviem už ani čo. Vraj ani ivf neskúšať. O 2t som otehotnela
@sunshine15 môžem sa opýtať aké AMH ti vyšlo?
@papaya308 tak ja už neviem čomu veriť.. ci sa trápim zbytočne že moje šance prirodzene otehotniet sú mizivé, alebo radšej spravia v CAR väčšie bububu aby neviem čo...
1.95 bola som 21.10. Vsetky vysledky ok u mojej gyn, takisto krv a aj manzel vsade krv ok spermiogram mozme az po novom roku ale za mna gynfiv odpad v tomto, zle cele hlavne natlak do hyfosy pritom mam bezproblemovy cyklus
1.95
@bilberryday ked je dobry CAR urcite ale my mame skusenost ze vyslovene tlacili na nas, slubovali jednorazove vysetrenie a vsetko je nezavazne a od prvej navstevy ma uhanali
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.