Je 20 rokov skoro na dieťatko?

veronikita
4. jan 2014

ahojte 🙂 nedavno tu rozputala diskusiu moja maminka s tym ze chce mat 5. dieta vo veku 38 rokov a velmi sa mi pacili vase prispevky 🙂 hlavne tie kladne,ja s tym tiez suhlasim a tak som premyslala ze by sme si s priatelom takisto spravili vlastne 🙂 moj priatel by bol velmi stastny len mam taku dilemu,ci to nie je velmi skoro... dakujem za kazdy prispevok,ci uz kladny alebo nie ;)

lucinocka
4. jan 2014

je to skoro, ved vidis sama na surodencoch, kolko sa im mama venuje a ci ma cas aj pre seba, alebo svoj zivot... este si uzi trochu slobody, ked mozes🙂 mozes s priatelom cestovat, naplnit si sny, uzit si a za par rokov babo, ved Vam nic neujde a s dietatom je to uz uplne ine.. clovek si ani do restauracie nevyjde na veceru v klude, stale ma v hlave co robi male, aj ked je dobre strazene..

amy_
4. jan 2014

@veronikita vobec to nieje skoro.... ide o to, ci sa na to clovek citi.. niekto je na to zrely uz v 18-tke a niekto nechce dieta ani v 30-tke. 🙂 ak sa na to obaja citie, ze je uz ten cas... preco nie 🙂 vela stastia prajem

anjelicek26
4. jan 2014

@veronikita - skoro alebo neskoro je relativny pojem, vzdy zavisi o okolnostiach, ci sa uz viete o to dietatko postarat. Ak mate kde byvat, priatel zarobi dost, aby vas oboch s dietatkom uzivil, tak nie je o com. Vtedy kludne pocuvat srdce a mat dietatko skor. Ale ak to tak nie je, byvali by ste u svokrovcov a podobne problemy predurcujuce konstelacie - tak radsej pockat. Dietatko nie je hracka, neda sa vratit, uz bude s vami a bude mat svoje potreby. Dietatko nie su len plienky a oblecenie, ale aj lieky, hracky, kruzky.. treba na to mysliet. Ja som mala dcerku v 22 rokoch, bolo to dost skoro. Aj ked Vela veci som brala jednoduchsie, stresovala omnoho menej, aj to tehotenstvo bolo najmenej problemove.

awalancha3
4. jan 2014

.......povedz to tvojej mame, ked pride vnuca tak to naplni jej tuzby po mrnavom cloviecikovi..... a nemusi mat piate......kludne moze byt 38 rocna babicka.......A ty sa snaz, aby si mohla tiez mat v 40 tke piate dieta. A nemyslim to ironicky. Je rozdiel ked ma vela deti niekto kto ich uzivi, vychova a da im zazemie, ako niekto kto je mentalne, financne a inak na spolocensko etickom dne. 😉

zeriempizzu
4. jan 2014

Ano je. Moc skoro.

veronikita
autor
4. jan 2014

@awalancha3 :D fuu tak 5deti to by som si asi netrufla..ale mamina je ta naj aj ked sme tolko vela nikdy nam nic nechybalo :D a vravela som jej o tom,vlastne ten napad vznikol aj z jej hlavy a bola by rada 🙂

evelynka85
4. jan 2014

Mozno to bude zniet staromodne, ale nerozmyslali ste sa s priatelom zobrat? male miminko prinasa do rodiny obrovske pozehnanie...ale musim povedat, ze po mojom porode sme mali s manzelom krizu...(viac som si rozumela s mojim porodnikom ako s nim...) a prezili sme tu krizu aj kvoli tomu, ze sme si uz jednoducho tu vernost slubili... A som velmi vdacna, ze je pri mne v dobrom i v tom zlom...velmi ho lubim a som stastna, ze som nepodlahla momentalnej emocionalnej labilite...

janinah
4. jan 2014

mám 20 r. dcéru a najprv by som chcela ako matka /aj ona našťastie/ skončiť školu a mať "chlieb v ruke",bývanie,trochu pocestovať a mať svadbu...dieťa až potom ,tak do 28r.😉

veronikita
autor
4. jan 2014

@amy_ no ja praveze neviem ci by som to dokazala,zase vyrastala som s dalsimi dvomi bratmi,potom prisla sestra,viem co take deti obnasaju...a ked na to myslim ze by som mala take male vlastne klbko stastia 🙂 je to take,neviem,mozno sa vo mne prebudilo nieco take ze po nom proste tuzim a priatel? to by bolo pre neho to naj co by som mu mohla dat...aj tak celkovo,mam vsetko co chcem,zazemie,financne zabezpecenie a proste nejak sa nehrniem do prace,skor si myslim ze by ma naplnila prave takato praca dennodenna s dietatkom :D ako praca :D

lenka1993
4. jan 2014

Nie je to skoro. Tie ktoré píšu že áno ho asi v 20 nemala tak nevedia o čom píšu. Ja mám 20 a som v 8 mesiace a teším sa ako malá, aj manžel. Nie je to ľahké hlavne finančne nie ale dá sa to zvládnuť. My sme sa trošku uskromnili a tešíme sa na náš poklad najviac na svete 🙂

luba28
4. jan 2014

@veronikita ja som mala prve v 25.rokoch a to som velmi chcela,....ale dovtedy som si uzila dost,takze uz som mala taku potrebu,ze chcem,......

veronikita
autor
4. jan 2014

@janinah tak ja skolu mam,to ma netrapi,zijem s priatelom v Holandsku lenze mne tu chyba rodina,domou a tak sa citim trosku sama,myslim ze babenko by zaplnilo to prazdne miesto

ematko29
4. jan 2014

nie je to podla mna skoro.Ja som mala 21 ked som už velmi chcela 🙂 Dcerka sa mi narodila mesiac prted 22narodeninami 🙂

veronikita
autor
4. jan 2014

@lenka1993 ooo,gratulujem 🙂 s manzelom? neviem pride mi to zbytocne mat skor svadbu ako dieta,my by sme prave chceli dietatko az potom svadbu ked bude trosku vacsie

lulistek
4. jan 2014

ja si myslim, ze kazdy clovek dozrieva inokedy, kazdy ma ine zivotne ciele a tuzby. je to len na tebe a na tvojom priatelovi. ak to velmi chcete tak preco nie. ale treba rozmyslat aj z casti hlavou a nielen srdcom, aby ste mali dopredu rozmyslene, ci vam to financne vyjde, ci budete mat kde byvat a co do buducna..

janinah
4. jan 2014

@veronikita svadba zbytočná? alebo si len úprimná ako jeden môj známy,ktorý žene /mojej kamoške/ rovno povedal,že najprv budú mať dieťa,či vôbec splodia a až potom,ak sa dieťa narodí zdravé! tak sa zoberú....mať dieťa,lebo sa cítiš sama? trochu "slabý " dôvod

lenka1993
4. jan 2014

@veronikita Áno z manželom 🙂 . O ruku ma požiadal mesiac pred tým ako som otehotnela a svadba mala byť v apríli tohto ruku ale keď sme sa dozvedeli že konečne po skoro ročnom snažení sa podarilo a budeme traja tak sme chceli aby bábo prišlo do "kompletnej" rodiny. Aj keď netvrdím že bez svadby rodina kompletná nie je 🙂 . Tak sme si povedali že načo to odkladať keď máme o dôvod viac zobrať sa. A na druhej strane. Keď budeš mať bábo mladá tak do 30 budeš mať dospelé dieťa a potom si môžeš budovať "kariéru". Nie ako niektoré ženy čakajú kým budú "za vodou" a čakajú do 35 rokov a potom nemôžu otehotnieť. Je to samozrejme každého osobná vec a ak som sa nikoho dotkla ospravedlňujem sa 🙂 .

luba28
4. jan 2014

@lenka1993 do 30 dospele dieta????ved ma 20,.....ci????

lenka1993
4. jan 2014

@luba28 nemyslela som dospelé ako 18 ročné 😀 . Zle som sa vyjadrila, skôr samostatnejšie, ktoré si zohreje samo jesť a urobí si úlohy do školy bez toho aby pri ňom niekto sedel 🙂

veronikita
autor
4. jan 2014

@luba28 no ano :D nevadi,asi sa sekla 🙂

kofoluska
4. jan 2014

Mat dieta je zavazok na cely zivot. Je mi jasne, ze Ti tikaju biologicke hodinky, ale napisat, ze sa nehrnies do prace a skor si myslis, ze by Ta naplnila starostlivost o dieta.....holka, a co po tom? Ci budes mat dalsie dieta, aby si dalej bola na materskej/rodicovskej? Si cerstvo po skole, ak ostanes par rokov doma (ci uz len ako nezamestnana alebo ako matka), budes pre zamestnavatelov neatraktivny uchadzac o zamestnanie bez skusenosti, pracovnych navykov. Nikoho nebude zaujimat, ze si sa ukazkovo niekolko rokov starala o jedno ci dve deti. Kazdy sa pozrie na Tvoj vek a prazdny zivotopis a zabudnu, ze si im ho vobec poslala. To su skusenosti z praxe, nie teoretizovanie. 🙂
A ver mi, ze NEVIES len vdaka surodencom, co to je mat dieta a starat sa on. Je to nonstop sluzba 24 hodin denne 7 dni v tyzdni. Dietatu je jedno, ze si unavena, hladna, nestihla si sa ani len vys..t alebo si bola celu noc hore, lebo ho bolelo brusko. Bude od Teba vyzadovat pozornost a starostlivost bez ohladu na Tvoj stav a pocity. Ano, su to krasne starosti, ale su chvile, ked by som tym vsetkym najradsej prastila a utiekla niekam hooooodne daleko. A to mame doma anjelika, ktory nemal koliky, neplakaval, od narodenia bol a je v pohode. Jedine, s cim sme sa donedavna trapili bolo pitie mlieka z flase.
Dobre si to rozmysli zlatko. Aby si jedneho dna svoje rozhodnutie mat dieta v tak mladom veku neolutovala.

janinah
4. jan 2014

@lenka1993 no,niekedy s 10ročným máš viac starostí ako s drobčekom 😉

luba28
4. jan 2014

@lenka1993 tak ,....ja mam 10 rocnu a je to vynikajuce uz teraz,ked je taka,.... 🙂

tilly
4. jan 2014

to zalezi len na tebe... ci sa na to citis... a teda treba sa na to pozerat aj trosku po tej materialnej stranke, ak mas vsetko, si zabezpecena a netuzis po cestovani alebo kariere, tak preco nie?

kebyze mozem vratit cas, tak by som tiez poriesila deti okolo 20tky, my sme uz vtedy boli relativne dobre zapezpeceni (uz sme s muzom byvali spolu v tom case), teraz by som mala 12 rocne dieta, to uz by bol zivot, aj tak nas cestovanie zacalo bavit az s detmi, vysku som dokoncila az pri detoch, cize moc velka zmena v nasom zivote by to nebola...
aj sme to teraz tak rozoberali s muzom, ze skoda, ze sme cakali, ze sme mohli mat deti skor... 😉
ale kto vie, co by bolo, keby... 😀 😅

lenka1993
4. jan 2014

@janinah nevravím, možno áno, mne sa ešte nenarodil ani ten drobček len píšem ako pozerám na vec ja 🙂
@luba28 sesternica má tiež takto že mala syna v 23 rokoch a teraz má 34 a naplno sa venuje práci, idú kúpiť dom a Adam je už samostatný šikovný chlapček 🙂

veronikita
autor
4. jan 2014

@janinah ospravedlnujem sa za blby vyraz :D skor si myslim ze je svadba precenovana,stoji kopec prachov,hlavne musis pozvat rodinu a tak...si myslim ze je to skor koli rodine ako pre nas,ved predsa sa nebudeme lubit viac ked budeme zobrati,ci?

vafinka
4. jan 2014

@veronikita ja si osobne myslim, ze ano, ale kazdy sme iny, ja teraz cakam prve dieta, a ked sa mi narodi, budem mat 30tku, ked budes cosi starsia, budes vela veci vnimat inac, teda aj zivot, myslim to v dobrom. ja si napriklad samu seba neviem predstavit ze by som mala dieta v 20tke, ved som sama bola este len take velke dieta, bez skusenosti do zivota. ale nech sa rozhodnes akokolvek, tak ti drzim palce

janinah
4. jan 2014

@lenka1993 je to každého vec ako sa s deťmi zariadi,ale napr. tvoja sesternica bude mať 43 a 20r. syna,ani sa o ňu neobzrie a oni budú fungovať sami dvaja s manželom a možno im bude "malé dieťa" aj chýbať,neviem,či mi rozumieš...mám 20,18-úplne samostatné jednotky a nebyť ešte nášho tretieho 8r. tak mi dieťa chýba 😉

rora
4. jan 2014

vekovo to nie je az tak skoro, ale povedz si uprimne, je vek ozaj to jedine co treba??? dieta je lahke splodit... a potom co? bývanie,príjem, stravovanie,vybava.... to vsetko uz mas s priatelom poriesene??

lenka1993
4. jan 2014

@janinah chápem čo myslíš ale to je tiež o povahe. Ja mám 20 a 44 ročnú mamku a nedala by som ju za nič na svete. Som z ňou každý deň, iba z ňou sa viem porozprávať o všetkom, hovorí jej o všetkom, či už o problémoch z manželom, o tehotenstve alebo o hocičom inom lebo ona jedná mi vie dobre poradiť. Nie ako moje "super rovesníčky" ktoré každý problém z frajerom riešia podvádzaním. Ale to môže byť aj tým že som dospela trochu skôr a vecami akými sa zaoberajú 20 ročné dievčatá sa ja už nezaoberám 😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre