Ahojte dievčatá... Uz dlho rozmýšľam ci napíšem svoj príbeh..
1.6 som mala posledný menzes... Tyzden meškania na začiatku júla.. testy pozitívne.. Po 2 týždňoch som začala však krvácať. Moje hcg z krvi na 2. deň u doktora 89... Povedal ze velmi nízke.. Nic nevidel, nakoľko to bolo skoro.. O 4 dni opäť kontrola krvi.. hcg uz len 28...záver bol že potracam. Že budem asi krvácať tak 2 týždne., silnejšie a bolestivejsie. Mala som potom po 2 týždňoch prísť na kontrolny odber krvi. Ja som vsak vtedy krvacala cca 5 dni a prestala som. Cítila som sa fajn. S mužom sme dali potom 2 sexiky cez víkend. O 2 týždne kontrola
.hcg opäť vyskočilo na 208. Doktor ma pozeral, stále nič nevidel na ultrazvuku... Nechápal že sa mi zvýšilo.. Po ďalších 4 dňoch mi dal kontrolu a hcg teraz 128.
Vie niektorá z vás povedať.. Co sa to so mnou deje..? Doktor stále nič nevidí... Ani mimomaternicove.. Nic.. Že s takým dačim sa nestretol. Ja nemám žiadne bolesti.. Kŕče... Posledne 4 dni slabé špinenie len.
O týždeň a pol mi dal ďalší odber....
Som z toho zmätená... Neviem či sa niečo takéto môže diať... Co vy nato? Som divná?
@mrkvicka060
No ono keby nekleslo z tých 208 by som si aj myslela... Ale teraz kleslo zas dole... Najhoršie že mi už hrozia kyretazou... Z toho uz mam paniku.... A menzes riadny stále nikde.
@lukas2012 no ja ťa sklamem.. niečo tam určite je, možno cysta, ale tu by teda mohol vidieť.. ak si mala poslednú ms pred 2 mesiacmi tak už by si mala mat cez 30000 hcg.. aj keby si počala pred dvomi týždňami, tak by bolo nízke ale neklesalo by.. ja som mala bezplodove tehotenstvo, v 8tt stále nič, žiadny plod a hcg stúpalo ale slabučko.. ak tam gynekológ nič nevidi, tak nechápem načo by ti hrozil kyretažou.. veď to je zakrok ktorý sa robí ,,naslepo”.. ja by som si ju na tvojom mieste nenechala urobiť a poprosila ho skôr o vyvolávačku
@lukas2012 ono v podstate keď ti hcg klesá tak telo už vie že to tehotenstvo ktoré si tam možno ty aj 2x mala už nie je.. tak čoskoro príde ms sama, len je dôležité potom sa nechať skontrolovať a asi aj lepším sonom, aby ti tam nič neostalo, čo by bránilo v ďalšom tehotenstve.. ja som šla na kyretaz lebo moje telo sa stále snažilo to neprosperujuce tehotenstvo udržať.. ta kyretaz bola pre mňa najhorší zážitok v živote, určite by som ju len tak nepodsupovala
@lukas2012 ahoj....ja som to mala takto,síce vyššie tie hodnoty...10 dní hore..dole...nič na sone nebolo vidoeť,test ukázal ,že som tehu...potom 1x bolo niečo vidieť a zase o 2 dni nič...tak po 10dňoch laparka a mimomaternicové tehotenstvo..zapichnuté to bolo vo vojcovode,ktorý mi aj odstránili. To je napríklad môj prípad.
@lukas2012 držím palce.. ja mám možno len take skreslene pocity lebo to bolo pred týždňom :D ale pýtala som sa doktora ako mi to bude robiť a keď mi vysvetlil že ako, tak som ostala z toho hotová, nakoľko to nie je 100% robota a každú ženu tam posielajú jak na pase.. hrozne :D ja som však inú možnosť nemala, moje telo by si snáď až ,,do pôrodu” myslelo, že niečo čakám 🙂 ale vidíš, tvoje je múdre a pracuje, takze by som do toho zbytočne nezasahovala.. hlavne sa potom objednaj ku gyn aby ta pozrel, lebo ak by ti tam hocičo ostalo, tak by to mohlo privodiť zas nejakú nechcenú udalosť a to by bola škoda
@lukas2012 ja tomu nerozumiem akože ako je možné že inú voľbu nevidi keď v podstate tam nič nevidi 😂 veď oni idu s tou kyretou najprv len tak ťuk ťuk ťuk, že zhruba cca kde konči maternica a potom to čistia, ale tiež úplne len tak ťuk ťuk ťuk, veď to je take čistenie jak keby utriem poličky okolo kníh.. je to síce na prvý pohľad čisté ale inak je aj tak na žene či sa dočisti sama alebo to budú opakovať 😂 ja si prežívam ďalšie 600nedelie a ak tam po ms moj gynekológ ešte niečo nájde, tak si tu maternicu vyberiem a obucham ju niekomu o hlavu..
@lukas2012 podľa mojich skúseností z 5 potratov... predpokladám mimomaternicove. Vykazujes jasne priznaky. Kolisanie hcg, spinenie.... brucho neboli?
Na sone nieco vidno od 1000 ...takze tebe to vidno nebude....
Ja som mala 3 biochemicke a keď začalo klesať, išlo do nuly. Nestupalo. Takže podľa mňa skôr mimomaternicove.
Ja som mala niečo podobne, tiež kleslo a potom stupalo, pri potrate mi ostalo niečo vnútri, z toho sa vraj hcg tvorilo. Po kyretazi kleslo.
@lukas2012 nie, ja som šla k dr. Až neskor, prave kvoli tým testom.ze raz bol pozitivny, raz slabucky duch, potom zas pozitivny a stále sa to menilo. Na utz vtedy nič nevidel, zobral krv, HCG bolo 100. O dva dni bolo 500, takto som sa dostala až na 3000 a v maternici nic. Potom mi spravili kyretaz a do týždňa kleslo na 0
@blontimka včera som bola... hcg 86... Od pondelka som dostala ale akoby klasický menzes. Doktor teda ze ak krvacam, nemám bolesti a hcg začína klesat tak mam prísť po menzese
.ked dokrvacam na ďalší odber. A ze uz by to malo sa znížiť na hodnotu 0 az 5 len. Tak uvidíme. Neviem ci sa to hneď tak zníži tym odkrvacanim...
Dnes na kontrole... Po 14 dňoch krvácania som sla na kontrolné hcg.... Hodnota 2. Konečne som sa dostala tam kam som chcela.. Moje telo sa vyčistilo asi tym dvojtýždnovym krvácaním.. A aj bez kyretaze o ktorej doktor stále hovoril... Dame si aspoň 2 mesiace ešte prestávku a vyskusame opat.. Ci úspešne to bude,, to je asi vo hviezdach.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lukas2012 nie ty nie si divna, ale divne je to kolisanie hCG. Avsak aj pristroj v labaku sa moze zmylit. Este pockaj, uvidis ako dopadne dalsi odber a ci bude nieco dr. vidiet. Ak nie, a hcg bude nadalej na takejto urovni, mozno ta posle na dalsie vysetrenia. Hcg sa pouziva ako marker aj pri niektorych ochoreniach, nie len pri tehotenstve. Ale podla mna tam niekde to babo bude schovane 🙂