Baby skúšame otehotnieť ale nedarí sa. Niekde som čítala že je nato dobrý femibion a kamarátka zas odporúča inofolic máte niektorá skúsenosť? Ktoré je lepšie?
@ivka1998 ahoj, ako dlho sa uz snazis? Vsetko do roka sa berie ako normalne. Tie lieky su 2uplne odlisne produkty. Inofolic sa berie (ako ti uz napisala ivka 1998) pri poruchach cyklusu, najcastejsie pri PCO.
Fembilion je len zmes vitaminov,mineralov a pod prospesnych pre tehotne. Ak sa vsak normalne stravujes ziadne dodatocne vitaminy, okrem kyseliny listovej nepotrebujes.
Kyselina lista sa v strave nachadza len v relativne malom mnozstve, je ale velmi dolezita v prvych tyzdnoch vyvoja babatka pretoze predchadza vyvojovym porucham plodu, preto sa odporuca ju brat uz 3mesiace pred otehotnenim.
Ak ti este mozem poradit, skus si tiez nastudovat trosku o bylinkach, ktore podporuju plodnost. Ich ucinok sa da pri pravidelnom uzivani pozorovat uz po 1-2 mesiacoch a su pre telo omnoho prijatelnejsie. Okrem alchemiky je ich viacero.. urcite je to na zaciatok lepsie ako brat nejake synteticke lieky - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/
@ivka1998 Mne osobne pomohol Femibion. Snažili sme sa 8 mesiacov a nič, ked som ho začala brať, tak som do 2 mes. ostala tehotná, neviem, či to bola náhoda, alebo mi chýbali nejaké vitamíny, ale zabralo to. 😉 Držím ti palčeky, nech sa zadarí aj vám. 🙂
@bienennest pokúsame sa uz rok aj 7 mesiacov bylinky sme skusali a nic moj gynekolog mi v tomto poradit odmieta lebo vraj nemam na dieta vek a on mlade matky nepodporuje
@ivka1998 myslim,zr aj napriek tomu,ze ste mladi,mali by vam po 2r od snazenia sa snazit pomoct....myslim tym,porobit nejake vysetrenia...u priatela je zaklad spermiogram a u teba napr horm.ptofil....a budrte vediet nieco viac....ak to tvoj gynekolog nebude chciet riesit zmen ho....
@ivka1998 ahoj, mne sa podarilo prirodzene otehotniet po 2rokoch neuspesneho skusania..viem ako to ide na psychyku. Na druhej strane vsetka lekarska pomoc,ktoru mi ponukali bola zalozena na umelych hormonoch a preco su pre zenu skodne to je na dlhu diskusiu 😉.. kazdopadne brat som ich odmietla. Nakoniec mi pomohli prirodne lieky..takze netreba ich podcenovat..ved synteticke lieky v mnohom napodobnuju lieky co sa volne nachadzaju v prirode. ak ti tvoj lekar nechce pomoct, zmen lekara. Nikde nieje napisane ze len starsie zeny maju problemy s plodnostou 😊..si ale naozaj este mladucka tak si skus zatial vychutnavat zivot a ked babatko ma prist tak pride
My sme sa snažili a nič. Začala som brať femibion a ešte v ten mesiac som zostala tehotná 😌
@ivka1998 Tak možno by stálo za úvahu zmeniť gynekologa, lebo aj tam je potrebná podpora. Moja kamoška tiež chodila k jednému a ten stále len základné vyšetrenia urobil a nič viac, oni chceli bábo, nakoniec odišla od neho k inému, ten jej porobil vyšetrenia podrobné a prišli na to, že štítna žlaza jej nepracuje dobre, tak to musela riešiť a potom sa aj bábo podarilo.
Pri prvom tehotenstve som brala len inofolic a otehotnela som na 2. mesiac, zial potratila som. Potom mi lekarka odporucila brat inofolic aj femibion a otehotnela som na prvy pokus a teraz pri mne spinka moja 5 mesacna dcera 🙂
@bienennest
Dobry den,
mozem sa opytat, ake konkretne bylinky ste uzivali? A v akej forme? (Caj?) Dakujem za info.
@bienennest Ahoj, ak ti to nevadí mohla by si mi prosím ťa napísať aké prírodné bylinky si brala alebo čo konkrétne si brala? Mne zatiaľ nezistili nič konkrétne, hormonálny profil je OK, partner tiež ale nedarí sa nám už rok otehotnieť a do hormonálnej liečby a umelého oplodnenia sa mi nechce. Ešte si dám vyšetriť priechodnosť vaječníkov a uvidím čo ďalej. Femibion som brala len 1x denne ale idem zvýšiť dávku na 2x denne. "Problém" je v tom, že už nemám veľa času...mám 41 rokov a až pred 2 rokmi som stretla toho pravého muža na cestu životom.
Ďakujem za radu Strážovka
Ďakujem pekne za radu, skúsime 🙂
Ja osobne odporúčam skôr inofolic,po ok som ostala tehotna do dvoch mesiacoch,femibion skôr už v tehu.
@strazovka Ahoj, uplne ta rozumiem, ani ja som nechcela ziadne umele zasahy, chcela som otehotniet prirodzene. U nas takisto nikdy ziadna pricina ani u mna ani u manzela zistena nebola, aj tak som mala pri kazdom dietati problem otehotniet, pri mojej poslednej princezne sme uz ani po 2 rokoch ani moc nedufali ze sa podari. Ja som osobne sa snazila reserovat ohladom vsetkych prirodnych prostriedkoch ktore mozu plodnosti napomahat.
Fembion alebo podobne 'multivitaminy' som nikdy nebrala nakolko su tie jednotlive zlozky v takychto preparatoch velmi nizsko dozirovane a teda skor neefektivne (maly priklad, odporucane mnozstvo magnezia pri otehotneni je 350-400mg, femibion obsahuje pokial si pamatam 40mg.. to je len desatina). Radsej som si zakupila jednotlive latky osobitne a brala ich podla odporucani (Maca, Magnezium, Vitamin E, kyselina listova, Selen, ..). Z byliniek som uzivala hlavne denne tiez Agnus Castus ktory celkovo upravuje cyklus a pupalkovy olej.
Okrem toho som obohatila stravu o denne 1 PL kokosoveho oleja, 2-3 salky caju (alchemiky pred ovulaciou a malinika po ovulacii), mrkvu, orechy (hlavne paraorechy) a pod. Takisto som robila dychove cvicenia a celkovo kazdy den zakonponovala vela pohybu na cerstvom vzduchu. Lubrikacny gel som nahradila specialnym lubrikatom od Concive podporujucim zachytenie spermii a pod. asi 5 mesiacov som uzivala 2krat denne aj inofolic nakolko sa mi vdaka nemu zvysovalo mnozstvo plodneho hlienu. U muzov je dolezity najma prijem zinku (spolu so selenom nakolko zvysuje jeho absorbciu) a tiez vitaminu E. Samozrejme ze som si merala bazalnu teplotu a pozorovala ovulaciu.
Ako vidis, vyzaduje to celkovu zmenu dennych navykov a hlavne pozorovanie vlastneho tela aby si zistila co mu chyba a kde potrebuje pomoct, ale ak sa podari otehotniet stoji to za to. Ak chces zistit, co vsetko mozes zmenit aby si zvysila sance na otehotnenie odporucam ti precitat si tento clanok- https://www.slovenskypacient.sk/liecba-neplodno...
velmi ti drzim palce!
@bienennest Ahoj a ďakujem za obšírnu odpoveď 🙂 Spravím si súhrn a po výplate objednám jednotlivé položky. Myší chvost mám nasušený od leta. Článok je tiež skvelý. Dúfam, že to všetko dobre dopadne, jediné čoho sa bojím, že v septembri som mala 41 rokov :( ale inak som úplne zdravá, mám 2 psíkov a prechádzok na čerstvom vzduchu mám bohate, mám aj záhradu a tak od jari do jesene sme tam 🙂 Aj ty sa opatruj a som fakt rada za rady lebo chémia je pre mňa NIE NIE 🙂
Strážovka
ponúka niekto inofolic a femibion 1 na predaj?
@ivka1998 ak je tvoj partner ochotný, tak ako prvý krok by bolo najlepšie ísť na spermiogram. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Dnes má žiaľ veľmi veľa práve mužov problémov so spermiami. Predtým ako začneš experimentovať, skúšať kadečo čo ti môže aj rozhádzať tvoj inak úplne v poriadku cyklus, tak by mal partner absolvovať toto. Stačí zavolať do hociktorého centra asistovanej reprodukcie, že by si chcela partnera objednať na spermiogram, dajú mu termín, povedia pár zásad čo treba pred tým dodržať a budete vedieť že je OK a teda treba sa zamerať na teba, alebo naopak a potom môžete skúšať u neho meniť životosprávu, skúsiť vitamíny atď. Spermiogram stojí v centre cca 20-30 eur.
Ako dlho môžem užívať Inofolic? zatiaľ je to 2 a pol mesiaca
Baby predavam inofolic, ostalo mi 47 vrecusok, spotreba do 05/2019 za cenu 17 Eur s postovnym. Je to v original krabici. Mam velmi pomohol 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ivka1998 inofolic je dobry,aby ti nastartoval ovu..teda odporuca sa zenam co maju polycysticke vajecniky...